- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok plansız programsız bir tatil olacak ve tatilden çok ameleliğe dönecek gibi geliyor o yüzden. Eşya konusunda kendinin hiç bir şeyi olmadığı için benim bir topuz süngerim ve rimelim, güneş kremlerim bile batıyor onaYa neden kavga cikaracagim yazmissiniz anlamadim ne güzel gidin tatilinize. Ayrıca esinizin deniz kum güneş ihtiyaci daha ağır basıyor gibi geldi bu durumda siz de anlayış göstermelisiniz. Sizin hayalinizdekini de bir dahaki tatilde gerceklestirirsiniz. Motosikletle zor olabilir sanki ama deneyimlemis olursunuz en azından. Eşya konusunda da tatilde ne makyajı ne tokasi allasen. Bir kalem bir rimel bir ruj birkaç toka yeter bence .
Bir de gittiğim yerlerin nasıl olacağı meçhul. Günlük 50 tl gibi bir şey düşündük kalacak yerler için(kişi başı) ama ya olmazsa, günlük 200tlye yer bulursak istemesek de mecburen kalacağız. Yani şöyle parayı vereyim adam gibi kalayım gezmek istersem param varsa gezerim gibi bir tatil istemiştim.ege kıyılarında güzel mekanlar illaki vardır.
araştır netten. öyle gitmeye karar verin.
ne o öyle motorla gitmek vs. cok riskli ve stresli bence.
hem eşyada almıcaksın. gittigin yerlerde alıcaksın o para sayılmazmı.
İşte sorun ben denizi sevmiyorum da, 1 saat içinde de bikini izi çıkan bir insanım yanmayı falan hiç sevmem ama artık yapacak bir eşy yok seçenekleri değerlendirip bugün karar vermemiz şart...bence dinlenmelik güzel bir mekan bul
riske girme
değişik yerler görmek güzel ama
yorgunluk oluyor,dinlenemiyorsun
bu arada ben de deniz kenarında çimiyorum
bebeler gibi kenarda takılıyorum(deniz fobim var)
iyi tatiller cnm...
Motosikletler ugrasana kadar günlük bir villa kiralayin kaz daglari mi istiyorsun git altinoluk ayvalik güre hem kaz daği hem ege denizi..şimdiden soğudu sular eylülde nasip yüzeresin bilemem bende eeylül sekizde gidecek inşaallah..
selam koalina.
biz de ayvalık tarafına gitmeye çalışıyoruz.
aracımız da yok, eşim de 2-3 günlüğüne bi araba kiralayıp onunla geze geze gidelim, güzargahı sen belirle diyor aynı seninki gibi.
diğer yandan paramız yetmiyor diye bir de arabada yatıcaz yani :)
biz ayvalık - sarımsaklı - badavut - cunda - şeytan sofrası gibi gezmeyi düşünüyoruz.
Aynen...Yani spontane takılmak şu kısıtlı zaman için pek uygun değil gibi...Okulların açılmasına az bir zaman kalmış ben motosiklet tepesinde belki her tarafım tutulmuş olarak başlıcambence yapma bunu. coook yorucu olacak. col kavgalara gebe olacak.
ben de yaptim ayni hatayi.
orayi da gorelim burayi da gorelim derken hicbir sey anlamiyorsun.
en guzeli sakin bir yerde kalip oranin cevresini gezmek
Arabamız yokmotorsiklet yerine arabayla gitseniz
şu sıcakta nasıl yolculuk yapacaksınız ki
ama en güzeli herşey dahil tatil bence
derdin tasan yok ohh miss valla
Eşim istemez böyle uzun vadeli araba, ablası var ama...araba isteyeceginiz kimse yok mu![]()
selam koalina.
biz de ayvalık tarafına gitmeye çalışıyoruz.
aracımız da yok, eşim de 2-3 günlüğüne bi araba kiralayıp onunla geze geze gidelim, güzargahı sen belirle diyor aynı seninki gibi.
diğer yandan paramız yetmiyor diye bir de arabada yatıcaz yani :)
biz ayvalık - sarımsaklı - badavut - cunda - şeytan sofrası gibi gezmeyi düşünüyoruz.
Hiç bilmiyorum ki nereden yola çıkarız:)Ayvalik için yola neteden cikacakdiniz. Maddi durmunuz sikisiksa sarimsakli da pansiyon ve apartlar var. Mesela zafer pansiyonu onerirm pazarlikda yaparlar doluluk oranına göre. Kahvaltı. Dahil fiyata 10 tl extra alıp akşam yemeği veriyor. Fiyatı duyuncinsan bir afalliyor acaba zehirlenirmiyiz diye. Ama gayet temiz ve lezzetli. Sadece bufesin ana yemek icin3 çeşit var. unutmadan kendi plajı da var qyrica pansiyon olduğuna bakmayın.
Birde ayvalikda mavi pansiyin var orta çamlık tarafında. az yataklı olduğu için çabuk doluyor ama çok tatlı insanlar işletiyor burasininda fiyat uygundur. Son olarak size bir pansiyon tiyosu odayı görmeden klimayı denemeden ve kesinlikle minimum 15 tl kişi başı fiyat indirmeden odayı tutmayın.ayvalık taraflarında özellikle eylülde pazarlık yapın. Berk otel hep krlidir, sakin denemeyin.
Kafamdabeğendiğim pansiyonları düşününce yazı amacını şaştı
Galiba
Eğer uzun yoldan geliyorsaniz benzin parası yerine canakkaleden araba kiralayıp, yada balikesirden o benzin parqsi ile tqtilin bir yada iki gününü pansiyonda geçirip arabanın yorgunluğunu atabilirsiniz ustunuzden diycektim.
Son olarak küçük bir cadiriniz varsa camliktaki kamp yeri guvenilir ve ucuzdur. Altiniza bir battaniye serip mis gibi uyunur.
Ayyyy nisanliyken ne gezerdik bee
Heyy gidi günler offf
İŞte otel konusunda da denize yakın olsun havuz istemem diyor netten şöyle bir baktığım kadarı ile fiyatlar uçuktu...3500e falan buldum ama buna yol parası gezme parası eklenince yurt dışına gitsek daha iyi gibi bir şey çıkıyorBiz balayimizi 1500e her sey dahil 5 yildizli guzel bi otelde yaptik. Benzin masrafini da sayarsak yaklasik 2000i buldu. 5 gun tatil yaptik dönduk.
3000 demissiniz. 3000e cok guzel oteller bulabilirsiniz. Otobuse binip gidin. Motosiklet yorucu olur. Sen kitap okursun sezlongta, eşin yüzer.![]()
Aslen gitmek istediğimiz yerleri tam belirlesek ona göre seçenekleri de sınırlamış olur bakarız. Tamam Çanakkale dendi ama desem ki başka ere gidelim onu da kabul eder. Ne yapacağımızı bilmez bir haldeyiz benim de hiç tatil tecrübem yok maalesef bilmiyorum o yüzden nerenin nesi iyidir.2 sene önce antalyada ailemle bir apartta tatil yaptık günlüğü 70 liraydı kumköy side tarafındaydı otelin kendi havuzu da güzeldi denize de çok yakındı. sidedeki apartları tavsiye edebilirim. eşiniz denize havuza girerken siz şemsiye altında şezlongda kitabınızı okuyun, müziğinizi dinleyin. akşam da bol bol gezersiniz tarihi ve turistik yerlerini antalyanın. diğer hanımların da söylediği gibi 2000 liraya her şey dahil bir otelde bir hafta tatil de yapabilirsiniz. ama bunun için bir seyahat acentası ile görüşün fikirlerini alın ve öyle gidin. çünkü ezbere otel seçip gittiğinizde yemekleri kötü olan, aşırı kalabalık olan ya da personeli sıkıntılı olan otelleri bilmeden tercih edebilirsiniz. seyahat acentalarına kişi sayısı, yer ve fiyat sınırı belirttiğinizde size otel seçenekleri sunuyorlar : )
Aslen gitmek istediğimiz yerleri tam belirlesek ona göre seçenekleri de sınırlamış olur bakarız. Tamam Çanakkale dendi ama desem ki başka ere gidelim onu da kabul eder. Ne yapacağımızı bilmez bir haldeyiz benim de hiç tatil tecrübem yok maalesef bilmiyorum o yüzden nerenin nesi iyidir.
Antalya Side, Kemer, Alanya iyidir.
Muğla Fethiye, Bodrum, Marmaris iyidir. Fakat Fethiyede her şey dahil oteller çok az sayıda. Genelde yarım pansiyon oteller var.
Mersin Susanoğlu güzeldi ben en son gittiğimde ama orada da her şey dahil otel yok, apart tutarsınız.
Ben seyahat acentasında çalışıyorum turizmciyim. Genelde müşterilerimize belirttikleri fiyat ve kişi sayısı bazından -bir de isteklerine hitap edecek şekilde- oteller öneriyoruz. Ben infolara henüz gitmedim ama acenta yetkilimiz bu konuda oldukça bilgili. Seyahat acentaları yetkilileri hem müşterilerin memnuniyet durumundan hem de kendileri gidip gördükleri için daha iyi analiz yapabiliyorlar. İyi oteller öneriyorlar. O yüzden bir seyahat acentasına gidip ve danışın. Size katalog versin ayrıntılı. Önerdiklerini işaretleyin. Alın önünüze eşinizle beraber seçin : )
Özelden mesaj attım : ) Birkaç saatte halledebileceğiniz bir şey dert etmeyin.O kadar zamanımız yok aslında... Hangi acentadır sizinki onlara da soralım:)
İyi geceler herkese...
Evleneli 2.5 ay oldu. Evlenmeden 1-2 ay öncesinden beri tatile nereye gidelim ne yapalım muhabbetleri dönüyor. Ben yüzme bilmeyen, denizden korkan biriyim doğal olarak gitmek istediğim mekan Kaz Dağları gibi bir yer. Öyle kızgın kumlardan serin sulara atlayayım durumum yokEşimin ise güneşlenmeye, yüzmeye, kumsala ihtiyacı varmış. D vitamini alması gerekmiş
Ben de o zaman nasıl bir yer istiyorsan bul, ayarla, buraya gidelim de sorun yok gideriz diyerek kenara çekildim. Sonuçta istediğim tarz bir yere gidemeyince neresi olduğu fark etmez bana. Evlenir evlenmez gitmemiz pek mümkün olmadı, benim okul işleri, ramazan falan derken bugünlere geldik.
Şimdi de eylül 1' e kadar bari 10 gün- 1 hafta bir yere gidelim diyor ama para sıkıntımız var.2-3 binlik bir tatil düşünüyoruz. Düşündüğü rota Çanakkale tarafları, motosikletimizle geze geze bulduğumuz yerlerde konaklaya konaklaya bir tatil. Avşa, Gelibolu, Assos gibi gezerekten, yorulunca konaklayaraktan devam etmeyi düşünüyor. Bana da bak bul nereleri gezebiliriz nerelerde kalabiliriz gibi bir görev verdi. Bir de tabi yanımıza fazla eşya alamıyoruz. 3-5 yazlık bir şey kalanını bulunduğumuz yerlerden alacakmışız. Hiç benim açımdan düşünüyor, çok bakımlı olmamama rağmen tokalar, makyaj malzemeleri, kıyafetler, iç çamaşırları illa ki ufak bir bavul tutar bir haftalık tatil için.
Sizce ben incik cincik böyle bir şeyle mi uğraşayım, bulabilirsem temiz, dinlenmelik bir mekan mı bulayım (buraya gidelim dersem gideriz çünkü sorun çıkarmaz) ya da toptan ipleri koparıp bu ne be gitmiyorum mu diyeyim? İçimde bir gerginlik var yani kalacak mekanlar düşündüğümüz fiyat olmayabilir, mekanlar gereksiz olabilir ne bileyim sanki dinlenmekten çok yorulacakmışız ve sorunlarla uğraşacakmışız gibi geliyor. Ben sadece şöyle nezih, sakin bir yerde oturup kitap okuyabileceğim bir tatil hayal etmiştimKarar vermek için 2-3 günüm var.
4-5 aydır 10 günlük bir tatil için gittik, gidicez, yaptık yapıcaz, Küba'ya mı gitsek, plaja mı gitsek, ay Ege'ye mi yoksa gezsek mi gibi git-gellere maruz kalınca insan bunalıyor ister istemez.çok kötü kavga edileceklik bişi görmedim ama...