Son cümleniz kilit noktanız. Size gelince hayır kendisine gelince evet diyenlerden. Sebebi ne, size güvenip çevreye güvenmemesi mi? Siz bilirsiniz ama hayatınızı bu insanla mahvetmeye değer mi gerçekten? Değer görmediğiniz bir ilişkiyi sürdürmek istediğinize emin misiniz? Yoksa yaşım geldi geçiyor, artık bir yuva kurmak istiyorum ayrı evim olsun eşim olsun istiyorum düşüncelerinden dolayı mı ayrılmak istemiyorsunuz? İlişkinizi bilmiyorum ama sadece iki mesajdaki yazdıklarınıza bakarak bu insanın size değer vermediğini düşünüyorum. İlişkide çifte standart var. Ona gelince siz laf edince ağzına geleni saymış ama siz böyle şeyler yapsanız müsade etmez hoşlanmazmış. Daha sevgiliyken böyle saygısız olan adam aynı evin içine girdiğinizde size yalnızlık yaşatır. O kurmak istediğiniz yuva görünürde belki iki kişilik olur ama kendinizi yalnız hissettiğinizde, değersiz hissettiğinizde mutlu olacak mısınız?
Oturup bence iyice düşünün. Kimse size ayrıl veya devam et diyemez. Ama yalnız kalma korkunuz, evlenme isteğiniz, hayat endişelerinizi bir kenara bırakıp mantığınızla biraz muhasebe edin. Bu adam bana gerçekten değer veriyor mu? Bana saygı duyuyor mu? Haksızken haksızlığını kabul ediyor mu? Beni mutlu ediyor mu? Bunları kendinize sorun. Umarım kendi hayatınız için doğru kararı verirsiniz.