Tatile gelen abim yüzünden eşime mahcup oldum

Offf zort

Neyse konuya cevap yazayim.
K kaderminackk sen 7 aylık hamilesin okula giden çocuğun var ne demeye eve yatılı misafir çağırıyorsun ki? Bizim millet canının kıymetini neden bilmez anlamam. Fellik fellik arabada 3 şehir dolasmana gerek var mı o halde? Çocuk neden okulundan geri kalıyor? Canin sıkıldı gezmek istedin herhalde. Milletin peşine takilmasaydiniz da gezselerdi rahat rahat.

Eve gelen gelinden iş bekleme işi artık bitsin, iş yapamayacaksaniz karı Koca olarak kimseyi evinize cagirmayin kardeşim. Depo doldurmussunuz araba kimin beraber tek arabada mi gittiniz onu anlamadım. Adama cimri demissiniz de show yapmak için ailecek yemeye goturmussunuz hesap çok gelince bozulmussunuz, adam herkes yediğini ödesin demiş ne var bunda?

Abin de gelmekle hata yapmış sen hamilesin gerek yoktu gidip otelde kalmalilardi. Tek hatası bu bence.

Kesinlikle. Bir de farklı şehirleri gezmek biraz birikim ister belki hazırlıklı gelmemişlerdi biraz evde oturmak ve o şehri görmek istiyorlardı. En başta kocası hamile eşini bu kadar gezdirip yormamalıydı evde de ev işine kimse yardımcı değilse eşi yardım edebilirdi

Abiniz köyden çıksa bile köy ruhu abinizin içinden çıkamamış gibi duruyor. Canınızı sıkmayın, böyle buluşmak zorunda değilsiniz bayramdan bayrama görün.

Kültür turu herkese hitap etmeyebilir bunda alınacak bir şey yok, hesabı ortak ödeyip size yük olmak istememişler burada da makul davranıp kibarlık etmişler ne güzel,
evet yengeniz yardım etse iyi olurmuş ama sonuç itibariyle siz ısrarla davet etmişsiniz karnınız burnunuzdayken, tahmin etmişsinizdir illa ki evin hallaç pamuğuna döneceğini,
yardımcı olur/olurlar diye misafir davet etmek özellikle hamileliğinizin 7. ayında sizce de riskli değil mi? Ne gerek varmış dedim mesela konuyu okuyunca, kendi kendinize macera aramışsınız.
Hayırlı, sağlıklı doğumlar dilerim bu arada.

hesabı ortak ödeyip size yük olmak istememişler burada da makul davranıp kibarlık etmişler ne güzel
Hiç katılmıyorum
Oranın kültürüne göre davranmamak görgüsüzlüktür
Orda alman usülü olmaz
Ayıptır

Konu sahibinin eşi yüklü hesabı ödediyse, bir sonraki yemeği tuvalete gitme bahanesiyle abisi ödemeliydi
İki erkeğin olduğu masada da hesabı yarıya bölme utancı yaşanmasın bi zahmet

Merak ettim bu şekilde mi yaptınız ve tepkileri ne oldu

Ben abi de kusur görmedim siz bile ödediniz paranin icinizi yaktigindan bahsetmissiniz belki de abiniz anladi

Bir Salin insanlari ayni karinda büyüdünüz böyle sacma seylere düsman olmaya yer aramayin

Yengenizi niye bulasiga temizlige cagiriyorsunuz o olmadan yapamiyor muydunuz simdiye kadar

Siz cagirmissiniz onlar gelmis size yük olmamak icin ayri hesap demisler sehri begenmemisler eee siz mi kurdunuz sehri de aliniyorsunuz begenmeyebilir ne var bunda

Ay. Kari koca cok iticisiniz gercekten

Arkadaşlar biz kimseden bizim masrafımızı karşılasın istemedik , onlar ailem maddı durumları var yeni evli de dedğiller bir çocukları var ilk defa gezmeye çıktılar ağırlamak istedik, ama nereye gidersek gidelim memnun kalmadılar gezdiğim bir yeri beğenmedim dedi durdu abim , biz aileyiz onlar yanımıza gelmiş gidip gel alman üsülü ödeyelim demek ayıp babam gelecek olsa dur baba alman üsülü mi yapalım diyeceğiz ayıp , ayrıca sürekli diplerinde değildik beraber vakit geçirmek isterseniz müsade ettik geri çekildik baş başa kalsınlar dedik , ve son gün zaten ipler koptu eşim maşallah nasıl dayandı bilmiyorum , abim bu sefer kızıma takılmaya başladı hep kızı var onun küçük 3 yaşında benim 7 yaşında , onu sevmek istiyor ama abim sürekli ona laf edip durdu eşim de buna kızdı bir garipler anlatmakla bitiremem gittikleri günden beri aramadım aramayı da düşünmüyorum bir daha da ders olsun bize bu

Ben sizin tam olarak neyden şikayet ettiğinizi anlamadım. Bi cümlede “kimseden masrafımızı karşılasın istemedik” diyosunuz, devamında “maddi durumları bizden iyi” diyosunuz, başka cümlede adam kendi masrafını karşılamak istedi diye küsüyosunuz ama başka mesajda abimde cimrilik var diyosunuz. Siz para harcadılar diye mi harcamadılar diye mi küstünüz onu bile anlamadım ben.

Misafirliğe gittikleri yerde tüm hesabı ev sahibine kitlemek yerine kendi yediklerini ödemeyi teklif etmelerinin nesi ayıp onu da hala anlamadım. Her gün yeni ayıplar öğreniyorum sitede. Ev sahibine hesap kitlemedi ayıbı öğrendim şimdi de.

Anlatamadım evet , bir yorumda maddi durumları iyi değil belki ondan alman üsülü olsun denildiği için ben dedim durumları iyi , biz kimseden bir şey beklemedik para harcasınlar bize vs çünkü biz ısrarla davet ettik ağırlamak bize düşer sorun biz kardeşiz bir kahve bile içerken insanın kardeşine “ alman üsülü olsun “ demesi gel kardeşim yıllardır ayrıyız bir kahve içelim demek varken para hesabı çok yanlış bana ben gurbetteyim onları ağırlamak vakit geçirmek istedim , aileyiz biz bir sen ödersin bir ben ya da hep ben ben davet ettiğim için geldiğin gibi bismillah ben alman üsülü ödeyeceğim demek yanlış , arabaya eşim yakıt doldurdu birlikte gezdiğimiz için geri kalmadık bir şeyden eve geldik oturdu hesap yapıyorlar “şu kadar harcadık şunu yaptık” çok yanlış bu sen kardeşine geldin evinde yap hesabını bana sen plan yap gezelim dediler onlar anlamıyor gezdiğimiz yeri beğenmiyor laf ediyor , senin var mı aklında oraya gidelim ya da biraz beraber karı koca vakit geçirin diyorum o da yok diyor , kızıma laf edip durdu bir kere sarılmadı bile eşim de en çok buna sinirlendi zaten bilmiyorum biz kardeşiz sonuçta bana ayıp geldi

Konu sahibi abisinin durumu iyi diye bütün masrafları onun ödemesini beklemiş. Kendisi hamile diye de işleri yengesine yıkmak istemiş ama iki konuda da istediğini alamamış. Benim anladığım bu.
Şimdi bu konuda da istediği desteği alamayınca başka konu açmış

Hanımefendi günah alıyorsunuz tam tersi biz ağırlamak istedik davet eden ısrar eden biziz , onları mısafır nden onlardan bir şey bekleyelim ?

Hanımefendi günah alıyorsunuz tam tersi biz ağırlamak istedik davet eden ısrar eden biziz , onları mısafır nden onlardan bir şey bekleyelim ?
Bir şey beklemiyosanız abiniz için neden cimrilik yaptı yazdınız işte ben sizi çözemedim. Tüm hesabı siz ödemek istemenize rağmen ödetmemiş, kendi harcadığını ödemiş. Nasıl cimrilik yapmış oluyor?

E beklemişsiniz işte kendiniz yazıyosunuz. Konuyu ve yorumları baştan okursanız siz de benim gibi anlarsınız kendinizi

Bir şey beklemiyosanız abiniz için neden cimrilik yaptı yazdınız işte ben sizi çözemedim. Tüm hesabı size ödetmeyince nasıl cimrilik yapmış oluyor
İki kardeş uzun zaman sonra gurbette bir ataya gelince bir kahve içip dertleşelim diyince herkes kendisininkini ödesin alman üsülü olsun demek bir bana mı ayıp geldi ? Belki ben yanlış düşünüyorum , sonuçta kardeşiz biz ağırlamak istedik para olarak düşünmedik bunun laf edilmesine üzüldüm davet eden biz olunca tabi ki ağırlamak masraf varsa karşılamak yemek yedirmek bize düşer

Benim sorduğum soruyla cevabınızın hiçbir alakası yok ama :/ tekrar sorayım: tüm masrafı siz karşılamak istediysenizve abiniz kendi hesabını ödedi diye bozulduysanız neden “abim cimrilik yaptı, zaten cimriydi ama bu kadarına şok olduk” dediniz?

Amaç kahve içip sohbet muhabbet etmekse Alman usulü lafına çok takılmaz insan. He tamam öyle yapalım der geçersiniz ki bu sizin de işinize gelir.

Ayyy ne yorucusun ya, iyilik yapmışlar yaranamıyolar. Tüm hesap size geldiğinde de içinize oturuyo ama hesabın büyüklüğü? Sorun çıkarmaya yer arıyorsunuz görüşmeyin bence de ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…