• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tayin ve kararsizlik

Deep dark

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
216
69
13
39
Arkadaşlar merhaba,şuanda eşimle doguda bir ilcedeyiz eşimin işi nedeniyle seneye batı ya gidiyiruz.
Eşim ankarada ev aldı yatırım amaçlı.
50.000 tl kredi ödüyoruz 4 yıl odeme yapicaz.
Ailem ankarada ankarada doğup büyüdüm 1 yaşında oğlum var aldığımız ev annemlerle aynı mahalllede eşimde ankarali yıllardır ankarada yaşamış.
Ben ankaraya gelmek istiyorum anneme yakin ev aldik diye kendo evimde yaşamak istiyorum ve kendinidir yere ait hissetmek istiyorum .
eşimde yıllardır ankaradayiz hayatımızda bir değişiklik olsun deniz kenarında bir yere gidelim diyor egede falan.
Ancak ben belirsizlikten korkuyirum neresi olacağını bilemediğimiz için buraya gelsem yıllardır aynı çevrem bir şey olsa ihtiyaç annem var hastalık vs hamilelik birde evin burada olmasin bağlayıcı bir unsur oldu benim için kendi evime gelirim diye düşündüm .
Eşimde isetmiyor gittiğimiz yerde kiraya çıkalım burayı da kiraya verelim ankaradaki evi diyor birde gittiğimiz yerde 10 yil kalicaz sonra yine tayin
Karar vermek zor

Bende Ankara da doğup büyüdüm. Sanırım yerinizde olsam başka şehir tercih ederdim ki öyle bi şansım oldu ve başka şehir de yaşıyorum. Ama bu sadece benim ankarayI sevmemem ile alakali tüm acılarımı orda yaşamış olmamın nedeni. Ama 10 yıl tayin süresi için uzun değil mi ? Hakkınızda hayırlısı olsun.

ev hanımıysan kesinlikle eşini dinle. ailelerden uzak iyi oluyor. ama çalışan olunca tabi hastalık oluyor aileye ihtiyaç duyuluyor. yoksa kesinlikle gitme Ankaraya
Şuanda çalışmıyorum işte bir kaç yıla kadar belki tekrar girebilirim ise bu ihtimal var birde ev burada olduğu icin kiraya gitmek istemiyorum

Bende Ankara da doğup büyüdüm. Sanırım yerinizde olsam başka şehir tercih ederdim ki öyle bi şansım oldu ve başka şehir de yaşıyorum. Ama bu sadece benim ankarayI sevmemem ile alakali tüm acılarımı orda yaşamış olmamın nedeni. Ama 10 yıl tayin süresi için uzun değil mi ? Hakkınızda hayırlısı olsun.
polis memuru eşim doğudan sonra batida 10 yıl dedi süre olarak ev olduğu için gitmek istiyorum uzn bir süre olduğu için bir de kendo evimde düzenli bir hayatım okur diye düşündüm kiraya cikmaktansa anakraya bende sevmiyorum sadece mantık olarak düşünüyorum

polis memuru eşim doğudan sonra batida 10 yıl dedi süre olarak ev olduğu için gitmek istiyorum uzn bir süre olduğu için bir de kendo evimde düzenli bir hayatım okur diye düşündüm kiraya cikmaktansa anakraya bende sevmiyorum sadece mantık olarak düşünüyorum
Peki eşinin ailesi de orda ni ?

Şuanda çalışmıyorum işte bir kaç yıla kadar belki tekrar girebilirim ise bu ihtimal var birde ev burada olduğu icin kiraya gitmek istemiyorum

hımm daha çalışmıyormuşsun birkaç yıla kim öle kim kala. biz eşimle aynı durumdaydık. tabi ben memleket de memleket dedim. şimdi fena pişmanım

Arkadaşlar merhaba,şuanda eşimle doguda bir ilcedeyiz eşimin işi nedeniyle seneye batı ya gidiyiruz.
Ailem ankarada ankarada doğup büyüdüm 1 yaşında oğlum var aldığımız ev annemlerle aynı mahalllede eşimde ankarali yıllardır ankarada yaşamış.
Ben ankaraya gelmek istiyorum anneme yakin ev aldik diye kendo evimde yaşamak istiyorum ve kendinidir yere ait hissetmek istiyorum .
eşimde yıllardır ankaradayiz hayatımızda bir değişiklik olsun deniz kenarında bir yere gidelim diyor egede falan.
Ancak ben belirsizlikten korkuyirum neresi olacağını bilemediğimiz için buraya gelsem yıllardır aynı çevrem bir şey olsa ihtiyaç annem var hastalık vs hamilelik birde evin burada olmasin bağlayıcı bir unsur oldu benim için kendi evime gelirim diye düşündüm .
Eşimde isetmiyor gittiğimiz yerde kiraya çıkalım burayı da kiraya verelim ankaradaki evi diyor birde gittiğimiz yerde 10 yil kalicaz sonra yine tayin
Karar vermek zor
Ben eşinle aynı fikirdeyim... Benim de eşim senin gibi, aile yanı istiyor. Ailelere yakin olmak genelde çiftleri yıpratıyor. Ama tabi herkes aynı olmayabilir. Tabi cocuk olunca anneanneye baktırmak da aynı şehirde olmanın avantajı.

Imm. Simdi ankaraya da gitseniz 10 yıl sonra tayin çıkacak sonuçta gene o düzen bozulacak. Ben deniz kenarından kullanıyorum hakkımı :halay:
Canım 10 yıl sonra belko ben kalabilerim ankarada çocuğun okulu okur çünkü birde 2.doğu görevi 10 yıl sonraki gitmeye biliriz o yüzden diyirum bir düzen kur uyum. Kendi evinde aslında benimde istediğim farkki bir yer gitmek belkide aninyasamak lazim

Egede de ilçelerin bazıları cok mahrumiyet bolgesi ymis yani iyi bir yer olacağı kesin olsa giderim şuanda ilcedeyiz ve sosyal hayata sıfır o yüzden ilçeden korkuyirum artık batida olsada
araştırır yazarsınız tayin istediğiniz yerleri. illa aile yanı şart değil bence, keyfinize bakın, eşiniz de belli ki keyifli bir yerde yapmak istiyor görevini. hem de 10 yılmış. oralarda ne sebze meyveler olur her şey taze olur. imkanınız olursa tavuk alırsınız çocuğunuz da doğa ile iç içe büyür. tabi bunlar sizin de hoşlandığınız şeylerse...

araştırır yazarsınız tayin istediğiniz yerleri. illa aile yanı şart değil bence, keyfinize bakın, eşiniz de belli ki keyifli bir yerde yapmak istiyor görevini. hem de 10 yılmış. oralarda ne sebze meyveler olur her şey taze olur. imkanınız olursa tavuk alırsınız çocuğunuz da doğa ile iç içe büyür. tabi bunlar sizin de hoşlandığınız şeylerse...
Yeni ev aldığımız için anakradan biraz heves ettim şunu yaprim şunu yaprim diye ev ankarada olunca kendo evimde kafam rahat olur dedim

Bu soru kişidan kişiye farklılık gösterir. Sizin durumunuzda olsam kesinlikle eşimi dinlerim. Ailemden olabildiğince uzakta olmak istiyorum
Aslında uzak olmak fikri çok güzel benede sole bir düşünce oluştu kiraya cikmaktansa kendi evime gidiyim belki çok dar bir düşünce ama ne bikiyim uzun süre olduğu için kendimi ait hissetmek istiyorum bir yere galiba

Karar vermek zor

Ben iki ay kadar olacak, Ankara'dan tatil bölgesine taşındım. Allah'ıma bin şükür iyi ki de taşınmışım, umarım hep böyle güzel olur her şey. Akdenizde bir yerdeyim ben, aşırı sıcak ama gene de çok memnunum. Ankara'nın o grimsi havasından, keşmekeşliğinden, kalabalığından, trafiğinden vs kurtuldum. Otobüsle iş yerine gitmek (eryamanda oturuyordum) 1.5 saat, dönmek ise 2.5 saat sürüyordu. Bulunduğum yerde 15 dkda gidiyor otobüs. Otobüs de beklersem eğer max. 30 dk. O kadar güzel bir şey ki. Bence sırf ev var diye gidilecek bir yer değil Ankara. İş yükünden bahsetmiyorum bile...

Yeni ev aldığımız için anakradan biraz heves ettim şunu yaprim şunu yaprim diye ev ankarada olunca kendo evimde kafam rahat olur dedim
şöyle söyleyim on yıldır egede yaşıyorum. Burda hayat pahalı insan ha demeye annesinin hastalığına vs gidemiyor yol uzun. ve en önemlisi kültürler gerçekten çok farklı bizim ankaranın insanı daha candan geliyor.
avantajı denize yakın ama memleket başka oluyor çocukların eğitimi açısından ankara daha iyi bence bence evinin düzenini bozma burda kiralar uçuyor

Back
X