Tayin ve kararsizlik

Ankara'yı seven tek kişi benim galiba forumda : p

Ben aileme yakın yaşamayı tercih ederdim. 10 sene sabit kalınacaksa çocuğun eğitimini de düşünerek hareket etmek gerek. Ama öte yandan deniz kenarı bir yerde yaşıyorum ve canın sıkılınca iki dakika sahile inmek çok rahatlatıcı bir şey. Bilmiyorum ailenizle eşinizin sorunları var mı, aileniz müdahaleci mi? Bence siz bir artılar eksiler listesi yapın. Hepsini tek tek yazın, somut olunca daha farklı kararlar alabilirsiniz.

ankarada eşinizin iş yoğunluğu muhtemelen daha fazla olacak. eve ne zaman gelip gittiğini anlamadığınız günler olacak. ayrıca daha fazla stres yaşayacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba,şuanda eşimle doguda bir ilcedeyiz eşimin işi nedeniyle seneye batı ya gidiyiruz.
Eşim ankarada ev aldı yatırım amaçlı.
50.000 tl kredi ödüyoruz 4 yıl odeme yapicaz.
Ailem ankarada ankarada doğup büyüdüm 1 yaşında oğlum var aldığımız ev annemlerle aynı mahalllede eşimde ankarali yıllardır ankarada yaşamış.
Ben ankaraya gelmek istiyorum anneme yakin ev aldik diye kendo evimde yaşamak istiyorum ve kendinidir yere ait hissetmek istiyorum .
eşimde yıllardır ankaradayiz hayatımızda bir değişiklik olsun deniz kenarında bir yere gidelim diyor egede falan.
Ancak ben belirsizlikten korkuyirum neresi olacağını bilemediğimiz için buraya gelsem yıllardır aynı çevrem bir şey olsa ihtiyaç annem var hastalık vs hamilelik birde evin burada olmasin bağlayıcı bir unsur oldu benim için kendi evime gelirim diye düşündüm .
Eşimde isetmiyor gittiğimiz yerde kiraya çıkalım burayı da kiraya verelim ankaradaki evi diyor birde gittiğimiz yerde 10 yil kalicaz sonra yine tayin
Karar vermek zor
Keske benim esimde sizinki gibi dusunse.bi memleket sevdasi var bozkirin icinden cikamiyoruz:işsiz:

10 yıl çok uzun bir süre. Aile benim için çok önemli. Evlenerek uzağa geldim kimsemiz yok. Bir kahve içmeye gidecek akrabamız bile yok. Çocuğum olsa ailem gelemez çalışan biriyim üstelik. Hayat kısa sevdiklerimden uzak yaşamak istemiyorum isterse maldivler olsun. Kimsem gelemedikten sonra evim altından olsa ne olur? Annem babam hasta yaşlı insanlar mesela benim onların yardımına koşamadıktan sonra ne önemi kalır deniz kenarının? Tüm bu sebeplerden istanbula tayin istedim. Evlenmeden önce atıp tutardım yok istanbul olmasın yok aileden uzak olsun. Hem onların bana hem benim onlara ihtiyacım olduğunu anladığımda dank etti. Kimsesiz kalmak bir ilde çok zor (uzun vadede)

boyle bi imkanim olsa kesinlikle giderdim.sizde gidip 10 yil kalin yaslaninca donersiniz ankaraya.gerci hic donmek istemezsiniz orasi ayri.sahil kesiminde cocuk buyutmek daha guzeldir diye dusunuyorum.mesela izmir mugla falan cok guzel olur

Ankara'yı seven tek kişi benim galiba forumda : p

Ben aileme yakın yaşamayı tercih ederdim. 10 sene sabit kalınacaksa çocuğun eğitimini de düşünerek hareket etmek gerek. Ama öte yandan deniz kenarı bir yerde yaşıyorum ve canın sıkılınca iki dakika sahile inmek çok rahatlatıcı bir şey. Bilmiyorum ailenizle eşinizin sorunları var mı, aileniz müdahaleci mi? Bence siz bir artılar eksiler listesi yapın. Hepsini tek tek yazın, somut olunca daha farklı kararlar alabilirsiniz.
Canım teşekkür ederim.yorumun ıcin babam zaten yurtdisinda annem ve kardeşlerimle hiçbir sorunu yoktur eşimin ailem hiçbirşey karışmaz hiç gelip gitmezler davet etmeden ailem xok iyidir bu konuda eşimin ailesi de memlekette köyde anakrada yerleşik bir düzen olucak ne bikiyim herşey elimizin altında deniz olmasin cezbedici ama genelde ilçeye veroyorlarmis ve hangi ilçe olucak o belli değil yani beni düşündüren belirsizlik anakraya gelirsem herşey net evim burda yeniden dösiycem edicem falan bahçeli evim çocuk için iyi olur diye dusumuyorum anakrayı gideceğimiz yer belirsiz

10 yıl çok uzun bir süre. Aile benim için çok önemli. Evlenerek uzağa geldim kimsemiz yok. Bir kahve içmeye gidecek akrabamız bile yok. Çocuğum olsa ailem gelemez çalışan biriyim üstelik. Hayat kısa sevdiklerimden uzak yaşamak istemiyorum isterse maldivler olsun. Kimsem gelemedikten sonra evim altından olsa ne olur? Annem babam hasta yaşlı insanlar mesela benim onların yardımına koşamadıktan sonra ne önemi kalır deniz kenarının? Tüm bu sebeplerden istanbula tayin istedim. Evlenmeden önce atıp tutardım yok istanbul olmasın yok aileden uzak olsun. Hem onların bana hem benim onlara ihtiyacım olduğunu anladığımda dank etti. Kimsesiz kalmak bir ilde çok zor (uzun vadede)
Kesinlikle çok haklısın şuanda bulunduğunuz yerde tek bir arkadaşım yok kahve içmeye gideyim o kadar sıkıncı ki ailem bir kaç sokak üstte oturuyir eğer gelirsem ankaraya yani çok yakın 3 günlük dünya diyirum neden onlardan uzak kalayım annem torununu görsun diyirum .
Evde ankaradan aldik kendo evimde rahat olurum diyirm ve gerçekten başka şehirde yanliz olmak zor desteğe ihtiyaç duyiyor insan sağlık sorunu olur doğum olur bişey olur zor 3 yıl falan olsa belki giderdim ama 10 yıl uzun süre gercekten

Canım teşekkür ederim.yorumun ıcin babam zaten yurtdisinda annem ve kardeşlerimle hiçbir sorunu yoktur eşimin ailem hiçbirşey karışmaz hiç gelip gitmezler davet etmeden ailem xok iyidir bu konuda eşimin ailesi de memlekette köyde anakrada yerleşik bir düzen olucak ne bikiyim herşey elimizin altında deniz olmasin cezbedici ama genelde ilçeye veroyorlarmis ve hangi ilçe olucak o belli değil yani beni düşündüren belirsizlik anakraya gelirsem herşey net evim burda yeniden dösiycem edicem falan bahçeli evim çocuk için iyi olur diye dusumuyorum anakrayı gideceğimiz yer belirsiz

Su sartlarda ben Ankara derdim. Cok gomulmus ama guzel bir sehir, ben cok seviyorum. Yasamasi Istanbul'a gore kolay ama buyuk sehir oldugu icin her imkan var.

Kendime göre yanıtlıycak olsaydım Ankara'yı sevmeyen biri olarak gitmek isterdim. Diğer yandan da zaten ailelerle içli dişli olmayı sevmiyorum

ankarada eşinizin iş yoğunluğu muhtemelen daha fazla olacak. eve ne zaman gelip gittiğini anlamadığınız günler olacak. ayrıca daha fazla stres yaşayacağını düşünüyorum.
Evet kendisi zaten bu sebeplerden ankarayı istemiyor ankara yoğun iş yonunden ama evi burdan aldı

şöyle söyleyim on yıldır egede yaşıyorum. Burda hayat pahalı insan ha demeye annesinin hastalığına vs gidemiyor yol uzun. ve en önemlisi kültürler gerçekten çok farklı bizim ankaranın insanı daha candan geliyor.
avantajı denize yakın ama memleket başka oluyor çocukların eğitimi açısından ankara daha iyi bence bence evinin düzenini bozma burda kiralar uçuyor
Canım çok teşekkür ederim.düzen istiyirum aldığımız ev triblex 3 katlı bahçeli çocuk için iyi olur diyirum gittiğim yerde nasıl olacak kirada olucak ve kafam rahat olucak mı diyirum yerleşmek istiyirum bir yere 1p yılda uzun eğitim yönünden anakra iyi bilmediğim etmediğim çevre çocuk küçük açıkçası korku var belirsizlik olmasından ankrada neyi ne yapicam belli cevrwm belli semt guzel ve sakin herşey elimizin altında okul avm parklar ulaşım kolay

Arkadaşlar merhaba,şuanda eşimle doguda bir ilcedeyiz eşimin işi nedeniyle seneye batı ya gidiyiruz.
Eşim ankarada ev aldı yatırım amaçlı.
50.000 tl kredi ödüyoruz 4 yıl odeme yapicaz.
Ailem ankarada ankarada doğup büyüdüm 1 yaşında oğlum var aldığımız ev annemlerle aynı mahalllede eşimde ankarali yıllardır ankarada yaşamış.
Ben ankaraya gelmek istiyorum anneme yakin ev aldik diye kendo evimde yaşamak istiyorum ve kendinidir yere ait hissetmek istiyorum .
eşimde yıllardır ankaradayiz hayatımızda bir değişiklik olsun deniz kenarında bir yere gidelim diyor egede falan.
Ancak ben belirsizlikten korkuyirum neresi olacağını bilemediğimiz için buraya gelsem yıllardır aynı çevrem bir şey olsa ihtiyaç annem var hastalık vs hamilelik birde evin burada olmasin bağlayıcı bir unsur oldu benim için kendi evime gelirim diye düşündüm .
Eşimde isetmiyor gittiğimiz yerde kiraya çıkalım burayı da kiraya verelim ankaradaki evi diyor birde gittiğimiz yerde 10 yil kalicaz sonra yine tayin
Karar vermek zor
Sanki beni anlatmıssın aynı bende ankarada dogdum büyüdüm. Ankarayı seviyprum 2 yazında oglum var . Dogudayız....

Ya bi de her acidan bakmak da lazim. Ben de sahil kenari bi ilcede yasiyorum. Her imkan yok. Adam gibi kitap bile secemiyorum. Dogru duzgun alisveris yapacak yer yok. Alternatif olmayinca fiyatlar yuksek. En ucuz serpme kahvalti 45'ten basliyor. Ankara'da merkezde bile yari fiyatina yapabiliyorsun neredeyse.

Dernek olarak bazi kedi ve kopekleri Ankara'ya yolluyoruz. Hayvan hastanesi yok, tedavisi yapilamiyor bazen. Insanlar perisan oluyor hayvanlariyla.

Yine ayni sekilde insan sagligi acisindan da gecerli bu durum. Mesela Konya buyuk sehir. Babam orada yasiyordu, kanserdi. Tum tedavilerini neredeyse Ankara'da yaptirdik. Beyin ameliyati, isin tedavisi vs. Kalacak yerde siginti gibi oluyorlardi, otel desen aylarca perisanlik yine.

Deniz, sakinlik, kolay yasamak iyi hos ama ben buyuk sehiede duzen kurmadigim icin cok pismanim.

Bunlari muhtemelen bi ilce olacak dediginiz icin yaziyorum. Izmir deseydiniz tabi ki orayi tercih edin derdim. Umarim karariniz size huzur ve mutluluk getirir.

Back
X