Tazminatta kazanılan para

bence siz de fazla istemişsiniz. eşiniz zaten ayrı edepsiz de. adamcağız başını sokacak bi ev almak istemiş; siz 20.000 tüp bebek demişsiniz. tüp bebek yaptırdım 2600 tuttu(raporlu üniversite hastanesinde). özelde raporsuz en pahalısı 8000. bence şimdilik herkes hakkından vageçsin önce ihtiyacı olana verilsin. sonra hak bölüşümü yapılır

Bu ne anneniz kazada olmus tazminat parasi kim ne kadar alsin konusu bir cok aci.
Esinizn davranisi normal degil ama sizlerde sanki miras kalmis gibi ben kadar isterim digeri su kadar alsin garip geldi
Canım ben bu paranın beş kuruşunu bile almazdım normalde bizimde biraz ihtiyacımız olduğu için istedim

bence siz de fazla istemişsiniz. eşiniz zaten ayrı edepsiz de. adamcağız başını sokacak bi ev almak istemiş; siz 20.000 tüp bebek demişsiniz. tüp bebek yaptırdım 2600 tuttu(raporlu üniversite hastanesinde). özelde raporsuz en pahalısı 8000. bence şimdilik herkes hakkından vageçsin önce ihtiyacı olana verilsin. sonra hak bölüşümü yapılır
Canım ayrı bir şehirden izmire gidicez pgt yapılacak o da emriyo başına 700-1000 lira tutuyo ilk seferde olmama olasılığıda var o yüzden istedim . Yoksa kredi çekicez zaten evin kredisi var çok zorlanırız ölye olursa

Arkadaşlar 2005 da annemi trafik kazasında kaybettim . Davayı biz 18 yaşından küçük olduğumuz için babam takip etti davayı . Biz üç kardeşiz . Ben evliyim . Babam hepimizin parası ile bir ayda alıp içine ev yapayım diyor. Çünkü babamın evi bile yok. Babama ben sadece 20 bin istiyorum o da tüp bebek masraflarının var dedim o da tamam dedi. diğer kız kardeşim hakkı olan parayı istemiş. Eşim bana kızıyo neden hakkını almıyorsun diye. Ben öğretmenim yine babam sayesinde okudum onunla kötü olamak istemiyorum. Eşim desen baskı yapıyo böyle birseyde eşim haklımı ne yapayım ben babamla aramımı bozayım .
öncelikle başanız sagolsun, Allah geride kalanlara sağlıklı mutlu bir ömür versin.
valla herkes hakkına düşeni alsın derim ama sen bundan feragat ediyorsan bu senin bileceğin iş. eşine susmak düşer.
eşinin böyle bir durumu olsa seninde susman gerekir. böyle yani...

Eşinin ne haddine,çok sinirlendim,maddiyatçı adama bak...
Babam vefat etti,abim altı yıl beni okuttu,tüm masraflarımı karşıladı ve ben de payıma düşen mirası üniversite bitince abime devrettim kendi kararımla,eşim de saygı duydu,tek kelime etmedi.ne haddine ya,bence ağzının payını ver ve babanı üzme.

eşine laf düşmez bu konuda.O maalesef annenin kanının parası. Benim annemden kalan evimiz var, kardeşlere eşit pay edildi. Ama annem sağlığında (gerçi hoş hastalanmadı hiç, ansızın kaybettik) vasiyet gibi bu ev oğlumun derdi. İçime dokundu ve ben kendi payımı gönül rahatlığıyla bile isteye kardeşime verdim, eşime bu anlamda laf düşmez bence.

eşine laf düşmez bu konuda.O maalesef annenin kanının parası. Benim annemden kalan evimiz var, kardeşlere eşit pay edildi. Ama annem sağlığında (gerçi hoş hastalanmadı hiç, ansızın kaybettik) vasiyet gibi bu ev oğlumun derdi. İçime dokundu ve ben kendi payımı gönül rahatlığıyla bile isteye kardeşime verdim, eşime bu anlamda laf düşmez bence.
Ben eşime fazla mı taviz verdim. Ben alttan aldıkça adam bastırıyo beni

Anneciğinize rahmet diliyorum. Eşin bu konuda en ufak bi söz hakkına sahip değil. Böyle söyleyemiyomusun . Eşin çalışmıyor mu ? Tüp bebek için o para şart mı? O parayı alıp tüp bebek için kullansan sonradan hep aklına bu para gelmesin ... Psikolojin bozulmaz mı? Kac senelik evlisiniz ki tüp bebek istiyorsunuz . Eşin cok terbiyesiz ve paracı sanki ... Cok ayıp sen haddini bildiremiyomusun. En mantıklısı babanızın ev yaptırması bence hiç bişeyin garantisi yok ama bu hayatta insanın evi olması cok önemli geleceğiniz garanti olur . Eşinden bebek yapmak için de acele etme derim . Çocuk istiyorsa kendi parasıyla caresine baksın . Annenizin ölüm parası filan ben asla dokynamazsım Allah korusun

Bence sen haklısın bende olsam senin gibi dusunurum .... Miras değil ayrıca o parayı kullanmak bile istemem ama senin tüp bebek gibi bir ihtiyacın varmış onun için kullanabilirsiniz zaten ogretmenmissin belli bir maaşın var kardes lerinin ve babanın daha çok ihtiyacı var...

Ben eşime fazla mı taviz verdim. Ben alttan aldıkça adam bastırıyo beni
sanırım evet fazla taviz vermişsiniz. Yani bu sizin ailevi durumunuz, eşiniz hangi mantıkla burnunu sokuyor ki.Hayır ben hiç böyle bir durumda acaba napsak ne etsek diye sormamıştım eşime, aklıma gelmemişti.Yani yaşadıklarımız, ailem eşim bu olanlardan çok sonra girdi hayatıma.Onunla evliyken mal paylaşımı oldu belki ama benim için ne bileyim bir vasiyet gibiydi annemin sözleri, bu ev oğlumun deyişi. Ben hiç tereddütsüz verdim payımı.Bugün olsa yine veririm.Eşimin de aynı durumu olsun o da yapsın.Ben karışamam ki.

Anneciğinize rahmet diliyorum. Eşin bu konuda en ufak bi söz hakkına sahip değil. Böyle söyleyemiyomusun . Eşin çalışmıyor mu ? Tüp bebek için o para şart mı? O parayı alıp tüp bebek için kullansan sonradan hep aklına bu para gelmesin ... Psikolojin bozulmaz mı? Kac senelik evlisiniz ki tüp bebek istiyorsunuz . Eşin cok terbiyesiz ve paracı sanki ... Cok ayıp sen haddini bildiremiyomusun. En mantıklısı babanızın ev yaptırması bence hiç bişeyin garantisi yok ama bu hayatta insanın evi olması cok önemli geleceğiniz garanti olur . Eşinden bebek yapmak için de acele etme derim . Çocuk istiyorsa kendi parasıyla caresine baksın . Annenizin ölüm parası filan ben asla dokynamazsım Allah korusun
Rahmetli annem ölmeseydi de böyle bir para mevzu bağır olmasaydı yoruldum artık .

sanırım evet fazla taviz vermişsiniz. Yani bu sizin ailevi durumunuz, eşiniz hangi mantıkla burnunu sokuyor ki.Hayır ben hiç böyle bir durumda acaba napsak ne etsek diye sormamıştım eşime, aklıma gelmemişti.Yani yaşadıklarımız, ailem eşim bu olanlardan çok sonra girdi hayatıma.Onunla evliyken mal paylaşımı oldu belki ama benim için ne bileyim bir vasiyet gibiydi annemin sözleri, bu ev oğlumun deyişi. Ben hiç tereddütsüz verdim payımı.Bugün olsa yine veririm.Eşimin de aynı durumu olsun o da yapsın.Ben karışamam ki.
Eşimin abisinde alacağı var ve vermiyo bizim şu sıralar çok ihtiyacımız var ona rağmen vermiyo. Benimle evlenmeden önce olmuş bu para alışverişi. Ben de beni ilgilendirmez isteme yüz yüze bakıyoruz dedim

Eşimin abisinde alacağı var ve vermiyo bizim şu sıralar çok ihtiyacımız var ona rağmen vermiyo. Benimle evlenmeden önce olmuş bu para alışverişi. Ben de beni ilgilendirmez isteme yüz yüze bakıyoruz dedim
Ama bu anlayışı eşim bana göstermiyo

olay bu söylediğinizle başka yöne taşınıyor ama.Sizi sanırım biraz sessiz görmüş eşiniz.Kendi alacağını bile abisinden almayıp, sizin annenizin canıyla hak edilen bir paraya göz dikmesi hiç ama hiç etik değil.

3 senelik evliyiz eşim çalıyoyo ben de öğretmenim
Daha cok yenisiniz hemen tüp bebek için bence uygun zaman değil canım ... En az iki sene daha gecse evliliğiniz otursa , birbirinizi daha iyi tanısanız . Sen bilirsin ama bi süre zamana bırak bebek olayını , baksana eşinin davranışlarına , bence kardeşlerinlede konuş babanız ev yapsın en azından geleceğiniz garanti olur , ev cok önemli son care mi tüp bebek

Bana ilginc geldiniz kusura bakmayın. Ben o paraya dokunamazdin yani. Sonucta babaniz su zamana kadar bakmis, okutmus. Para da onun hakki olmali diye dusunuyorum.
Esinize de yaziklar olsun, resmen paragöz baska bir sey degil..

Back
X