herkes aynı tepkiyi beklemek doğru olmaz bence. kimi insanın basireti bağlanır birşey diyemez, kimisi öyle bir anda bile kontrolü bırakmaz kendini kurtarır.
bu olay için olan olmuştur artık, bundan sonra ne yapabilir onunla ilgili konuşmak lazım.
"ben olsam gebertirdim" tarzı yazılar, malum şahıs bin beterini hak etse de, arkadaşı yanlış yönlendirebilir. Şimdi bu sinir ve ruh haliyle bu kızcağız gitse ve bu pisliği temizlese azmettirici konumuna düşeceksiniz. O pislik öldüğüyle kalacak, bu kızcağız sürünecek... onu zor duruma sokmadan bu işten nasıl kurtulabilir onu düşünmek gerek ...
bu mesajından birşey anlamadım ? kim çürütüyor ben mi ? genel konuşma yapıyoruz.kişisel alınganlıklar yapmayın rica ederim...hayır canım eşim beni değil sopayla tacizciyi linç etmeye çalışıodu ve oradaki insnalara ağlayarak derdimi anlattım anlamadığım nokta beni haksız konuma düşürmek için elinden gelen çürütme işlemini yapmaya çalışıyorsun...yani o sokakta seyre bakan insanlar gibi...
aynı cezayı verenler tecavüzcünle evlenirsen affediyorlar...
sokakta ellenmek daha kaba tabirle avuçlanmak insanların gözünde taciz olarak algılanmıyor..ancak zarın gidicek bi tarafın zorlanmış olucak doktor onaylıcak tacizcin tecavüzcün ceza alıcak..
bir kadın yolda tacize uğruyor hem de caddenin ortasında o anda orada bulunan polise derdini anlatıyor polis umursamazca dinliyor kafa sallıyor sonra polis arabayla basıp gidiyor giderken de güle güle kadınla dalga geçe geçe gidiyor...ben bunu da gördüm..evet tacizciyi linç edenlerin olması seslerini çıkaran insanlara suçlu muamelesi yapan insanların da olması gerçeğini değiştirmiyor maalesef..
Hemen git öldür demiyoruz zaten canım..Ailene söyle,savcılığa git,delilleri göster ,vs ...Yaptığı yanına kalmasın,kanunu yönden cezasını çeksin ,değilse senin evlenince de peşini bırakmaz bu iğrenç sapık diyoruz....
okudum yazılanları canım, herkes sinirle ve içinde uyanan nefret duygularıyla söylemiş bunları. benim de içimden bin beterini söylemek geliyor ama konu hassas, o bakımdan benneyaptımki
dar bir çevrede oturan namusun zardan ibaret olduğunu sanan bir toplumda yaşayan tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda kalan kadınların olduğu bir ülkedeyiz..
hayat bizim çevremizdeki kadar değil..
herkes bizim çevremizdeki kadar modern,iyi şartlara sahip,anlayışlı eğitimli değil...
bunlar gerçek şeyler...
bir düzeltme yapmak istiyorum daha fazla yazmayacağım.
ben "şikayet etmesin" görüşünü savunmuyorum.sonuna kadar cezasını çekmeli o adi sapık.
ancak üstünden uzun zaman geçmiş ve kendini anlatmakta zorluk çekebilir ezel diyorum.keike o anda söyleseydi ama bu herzaman mümkün olmuyor her insan bu kadr çabuk tepki veremeyebiliyor..asarım keserim demekle olmuyor istesende olamayabiliyor...ya da tepki verdiğinle ne ile karşılaşacağını bilemeyebiliyorsun..tüm yazdığım şeyler verdiğim örnekler bu yüzdendi...
haberler de okuyoruz çocuk annesine söylüyor kadın önemsemiyor çocuk tecavüze uğramaya devam ediyor..anlayışlı düşünceli çocuğu için canını verecek anneler varken böyle de ebeveynler var bunlar yadsınamaz kimin durumu ailesi görüşü nasıldır bilemeyiz...
Evet,burası Türkiye ve ben izmir de minibüste bana gündüz gözü kimseye farkettirmeden elle sarkıntılık etmeye çalışan bir adama haddini bildirmiştim..Kıyameti kopardım ve şöför minibüsü durdurdu ve adamı araçtan dışarı attılar :dilcikar: Bana da aferin kızım,adamı rezil ettin ,çok iyi yaptın.Susmayın böyle sapıklar karşısında dedi herkes..
Bu tamemen sizin tavrınızla ilgili,Türkiye de olmaya atmayın kabahati..Amerika da da olsanız sesiniz çıkmazsa,tepki göstermezseniz değişen bir şey olmaz...
kuzenin sana tecavüz ediyo,sen hiçbir şey yapmıyosun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bu adam kim pardon ama?padişahın oğlumu? başbakanmı? kim yani azgın bi veletten fazlasımı?ne demek tehtid ediyor?!tehtid etse kaç yazar?
taciz ile tecavüz çok farklı bir durum ki ezel tecavuze uğradığında çocuk yaştaymış...artı otobüste tacize uğradınız bağırdınız adamı sopalayıp attılar minibüsten size taciz edenide o otobüstekileride görme ihtimaliniz çok düşük:1closedeyes:
burda ama kız baskıcı bir ailede büyüdüğünü tabak kırsa bile annesinin kızdığını söylüyor..tecavüz edende halasının oğlu...
hiçbir şey o kadar kolay değil arkadaşım.kendisi ile yetişirken yeterince konusup,bilgilenen ve hiçbir şey saklamaması gerektiğini her zaman sevip sahip çıkacaklarını söyleyen bir ailede büyüseydi eminim bu konuda bu kadar da korkak davranmayacaktı.kötükedihüso
Tecavüzle tacizin farklı olduğunu herkes biliyor..yerimsenibenTecavüze uğrasaydım ben kesinlikle susup içime atmazdım....
Annem babam beni küçük yaştan beri bu şekilde yetiştirdikleri için...........
Kadınlar kızlar haklarını bilmiyorlar ve kendilerine yeterince güvenmiyorlar ne acı......
alkisalkisalkisalkisalkisalkis alkisalkisalkis sevgili margarin bu konuyla ilgili yazdiklarinizi okudum...size tamamen katiliyorum..ayrica oyle kotu bir olay yasadiginiz icinde gecmis olsun ..ustelik sokakta ki insanlarin bir de sanki siz sucluymussunuz gibi davranmasi daha da uzucu bi durum...ulkemizde boyle bir durumda destek olacak insanlar elbette var ama sayilari cok az malesef...keske herkes duyarli olsa ama degil...:sm_confused:dar bir çevrede oturan namusun zardan ibaret olduğunu sanan bir toplumda yaşayan tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda kalan kadınların olduğu bir ülkedeyiz..
hayat bizim çevremizdeki kadar değil..
herkes bizim çevremizdeki kadar modern,iyi şartlara sahip,anlayışlı eğitimli değil...
bunlar gerçek şeyler...
bir düzeltme yapmak istiyorum daha fazla yazmayacağım.
ben "şikayet etmesin" görüşünü savunmuyorum.sonuna kadar cezasını çekmeli o adi sapık.
ancak üstünden uzun zaman geçmiş ve kendini anlatmakta zorluk çekebilir ezel diyorum.keike o anda söyleseydi ama bu herzaman mümkün olmuyor her insan bu kadr çabuk tepki veremeyebiliyor..asarım keserim demekle olmuyor istesende olamayabiliyor...ya da tepki verdiğinle ne ile karşılaşacağını bilemeyebiliyorsun..tüm yazdığım şeyler verdiğim örnekler bu yüzdendi...
haberler de okuyoruz çocuk annesine söylüyor kadın önemsemiyor çocuk tecavüze uğramaya devam ediyor..anlayışlı düşünceli çocuğu için canını verecek anneler varken böyle de ebeveynler var bunlar yadsınamaz kimin durumu ailesi görüşü nasıldır bilemeyiz...
alkisalkisalkis
alkisalkisalkisalkisalkisalkis alkisalkisalkis sevgili margarin bu konuyla ilgili yazdiklarinizi okudum...size tamamen katiliyorum..ayrica oyle kotu bir olay yasadiginiz icinde gecmis olsun ..ustelik sokakta ki insanlarin bir de sanki siz sucluymussunuz gibi davranmasi daha da uzucu bi durum...ulkemizde boyle bir durumda destek olacak insanlar elbette var ama sayilari cok az malesef...keske herkes duyarli olsa ama degil...:sm_confused:
işte canım malesef ezel bu şekilde böyle bir güvenle büyümediği için şu anda bu korkuyu yaşıyor:teselli:
ezel artık büyümüş,aklı başında bir kız.Buraya bunu yazmaya cesaret edebildiğine göre birşeyleri aşmaya başlamış demektir..:teselli:
Sadece biraz daha cesaret...a.s
haklısın evet ama bu seferde bazı şeyleri ispat etmesi zorlastı...
umarım onun hakkında en hayırlısı ne olacaksa o şekilde hareket etsin.
Anneside inşallah bu konuda arkasında durur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?