te bu benim yllardr herkesten gizlediim srrm=(

Valla kendi adıma çok küçük yaşlardayken 60 yaşında çok güvendiğim çok sevdiğim bir adamın bulunduğum ortamda bulunan diğer küçücük kızlara yaptıklarına şahit olup, belediye başkanından randevu alarak kovulmasını sağladığımı, bana inanmamalarına rağmen adamı kovmak ve hakkında şikayette bulunmak zorunda kaldıklarını söylersem sanırım ben bir b.k yemiş oluyorum. Voleybol takımı, belediye spor kulubü. O zaman kızcağıza diyelim ki aman kimseye söyleme aman olay çıkmasın o herif de gitsin ufacık kızların hayatını karartsın

Evet,burası Türkiye ve ben izmir de minibüste bana gündüz gözü kimseye farkettirmeden elle sarkıntılık etmeye çalışan bir adama haddini bildirmiştim..Kıyameti kopardım ve şöför minibüsü durdurdu ve adamı araçtan dışarı attılar :dilcikar: Bana da aferin kızım,adamı rezil ettin ,çok iyi yaptın.Susmayın böyle sapıklar karşısında dedi herkes..

Bu tamemen sizin tavrınızla ilgili,Türkiye de olmaya atmayın kabahati..Amerika da da olsanız sesiniz çıkmazsa,tepki göstermezseniz değişen bir şey olmaz...

Demek ki tamamen bir bayanın kendine güveni ile ilgili bu durum..Türkiye de olmakla alakası yok...vereliniortak

demek istedigim anlasılmamıs..
bende ortaokul yıllarımda sertmızaclı bır kızdım herkes cekınıordu benden ..
bi gun ilceden merkeze donmek ıcın otobuse bındım aılemde var ama arkada oturuyorlar araba tıklım tıklım..
neyse bı genc oturdu yanıma ben en fazla 14 yasındaydım..
gencte olsa olsa 19-20
kolunu bacagını bana surtmeye basladı ben de salakım ya ne yapıosun dedım
ne var herkes yapıor dedı..
annem cok sınırlı bır ınsandır ınan kı soylesem o adamı oracıkta lınc ederlerdı,keske etselerdı ama ıste hıcbısey dıyemedım yolculuk bıtsın dıye dua ettım..
bıttı otobusten ıner ınmez ablama soyledım ve de ablam bana mana buldu..
sımdı pişmanım tabıı ama ınsan basına gelınce kılıtlenıp kalıyor..
bır nevı sok..

Canım işte,demek ki anneler olarak kızlarımızı bu şekilde tembihleyerek yetiştireceğiz..kızım sana biri sarkıntılık ederse sakın susma bağır çağır ,yaptığı terbiyesizliği söyle avazın çıktığı kadar ,rezil olsun. hatta yanında kolayca ulaşabileceğin bir iğne olsun batır batırabildiğin kadar o herifin tenine,görsün cezasını..Neden bağırdığını da kimseye açıklayamaz kolay kolay nasılsa demek lazım..yerimseniben

insanlar bazen elini kana neden bular anliyorum simdi ama neyse daha fazla yazmiyayim bu dusuncemi .......ezelcim ne denir sana bilmiyorum ama bu korkuyla endiseyle yasanmaz adam o kadar rahat korkusuz ki at kosturuyor elini kolunu salliyarak meydan okuyor bu aciyi boyle surduremezsin illaki bir sey yapmalisin oncelikle dr git sana jinakolog ne kadar zor da olsaa gercegi soyler guclu ol sen burda magdursun kizkardesin bile su an tehlike altinda cesaretli ol ve bu pisligin ceza almasini saglaman lazim ayrica nisanlinla konus seni seven erkek bir zar bir iki damla kan icin sevicekse zaten sevmesin insan herzaman sevdiginin yaninda olur ama bu olayi sakliyarak yasayamazsin bence elinde delil olmali mesaj olur gizli kamera kaydi olabilir onu koseye SIKIstirmalisin

arkadasta yazmıs
olaylar oluyor tecavuzler tacızler..
sapık bırı bı kızı olduruyor..
oldurdukten sonra kalabalık toplanıp sapıkı linc etmek ıstıyorr..
oysakı en basta aynı ınsanlara dese kızcagız bu adam bana bole bole yapıyor dıye..
dıyecekler kı sende kuyruk sallama..
burası türkiye..

hımm o zaman ben muhtemelen kendim kaşındım o yüzden bana arka çıkan olmadı..haklısınız..

Bütün tacizler tecavüzler kızlar-kadınlar kuyruk sallıyor diye mi oluyor yani ? saçma bence bu tatlım..

Öyle olsa tecavüzden hapis yatmak diye bir şey olmazdı değil mi ? Bildiğim kadarıyla baya da uzun cezalar alıyorlar..15 yaşından küçük bir kızsa daha ağır ...

hımm o zaman ben muhtemelen kendim kaşındım o yüzden bana arka çıkan olmadı..haklısınız..

neden kasınasın meraklımıyız bız elın adamının bızden haz duymasına..
cogunluk senınle bana denk gelmıs..
belki 100 kısıden 3 u der aferım bunlara pabuc bırakma dıye..

İki kıza tecavüz edene rekor ceza
Eklenme tarihi: 28.12.2008 1019 | Kaynak: Sabah
İki kıza tecavüz edene rekor cezaYargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, fakir öğrencilere yardım etmek amacıyla okula gidip iki kız çocuğunu kaçırarak evine hapsedip günlerce tecavüz eden sanık hakkında verilen 102 yıl hapis cezanın onanması yönünde tebliğname yazdı.

Tebliğnameyi yazan Cumhuriyet Savcısı Mastafa Ernalbant, çocuklara tecavüz eden sapığın en üst ceza sınırından mahkumiyetinin onanmasını istedi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iki kız çocuğuna tecavüz eden adam hakkında üst sınırdan ceza vererek 102 yıl hapis cezasına mahkum etti. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Danışman'ın imzasını taşıyan bu karar, Türkiye'de tecavüz suçundan verilen en ağır hapis cezası oldu. Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nın, onama yönünde bildirdiği görüş Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından da onanırsa, karar kesinleimiş olacak.

Kararı veren Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Danışman, her çocuk için tecavüz suçundan 60 yıl ve kaçırarak özgürlüklerinden mahrum ettiği için de 42 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. Mahkeme Başkanı Danışman, bu kararla tecavüz suçunu işleyen sanıkları 'ibret' olacak şekilde mahkum etmiş oldu.

6 Ekim 2005 tarihinde Ankara Keçiören de okullara gidip kendini UNİCEF görevlisi olarak tanıtan Garip Musa Aras adlı kişi, giyim yardımında bulunacağını vaad ederek okul görevlilerinden fakir öğrencileri kendisine göstermelerini istedi. İki öğrenciyi yardım yapacağı bahanesiyle okuldan alan Aras, farklı tarihlerde kaçırdığı yaşları 12 ve 13 olan iki kız çocuğunu yaşadığı gecekonduda alıkoyarak günlerce tecavüz etti.

KÜÇÜK KIZLARIN ÇEKTİĞİ ACIYA BÜYÜK CEZA VERDİ

Kız çocuklarına zorla, günlerce tecavüz eden Aras'a mahkeme heyeti tarihi bir ceza verdi. Aras'a "zorla ırza geçmek" suçunu düzenleyen 103/2. maddesinden ceza verildi. Bu madde; 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor. Mahkeme de üst sınır olan 15 yılı uyguladı. Eylemin birden fazla tekrarlanması nedeniyle bu kez "zincirleme suç" başlıklı TCK'nın 43. maddesi de uygulandı ve ceza 1/3 oranında artırılarak, 20 yıla çıkarıldı. Bu ceza da suçun küçük bir çocuğa karşı cebir ve şiddetle işlendiği gerekçesiyle TCK 103/4. maddesine istinaden yarı oranında artırılıp 30 yıla çıkarıldı. İki kıza tecavüz ettiği için de sanık 60 yıl hapis cezası almış oldu.

Mahkeme, aynı zamanda, küçük kızları özgürlüklerinden alıkoyma suçundan da Aras'a ceza verdi. TCK'nın 109/2. maddesinden 7 yıl hapis cezasına hükmedildi. Bu maddenin alt sınırı 2, üst sınırı ise 7 yıl hapis cezasını düzenliyor. Ayrıca bu suçun çocuğa karşı ve cinsel amaçla işlenmesi nedeniyle aynı maddenin "f" bendi uyarınca ceza bir katı oranında artırılarak 14 yıla yükseltildi. Ardından da aynı maddenin 5. fıkrasını da uygulayan mahkeme, cezayı yarı oranında artırıp 21 yıla çıkardı. İki kız çocuğuna karşı bu suç işlendiği için ceza 42 yıla çıktı. Böylece Aras, toplam 102 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'onama' görüşlü tebliğnamesine Yargıtay 5. Ceza Dairesi bakacak. Daire, Mahkeme'nin verdiği bu kararı onarsa, ilk kez bir sanık tecavüz suçundan 102 yıl hapis cezasına çarptırılmış olacak.

alıntı...

ben kuyruk sallıyoruz da oluyor demek ıstemedım
oyle anlasıldıysa kusura bakmayın..
bızım toplumumuz cogunlugun oyle dusundugunu sanıyorum..

vala daha ilerisini söyliyim bizim sokağa yakın bir yerde oldu bu olay ve eşimle telefonda konuşuyordum eşim evde idi.çığlıklarımı duydu elinde sopayla koştu geldi elinden zor aldılar ve zavallı kocamla ben önümüze baka baka eve gittik.eşime bağırdılar yeter sizi mi dinlicez diye camlardan çıkıp...yani insanların umrunda bile değil kadın tacize mi uğramış ne olmuş..sanki kendi eşleri kızları yok..bu olay istanbulun gayet modern gelişmiş bir semtinde oldu...yani ücra bir köşe de değil...

Karı koca kavgası sandıklarındandır muhtemelen..

herkes aynı tepkiyi beklemek doğru olmaz bence. kimi insanın basireti bağlanır birşey diyemez, kimisi öyle bir anda bile kontrolü bırakmaz kendini kurtarır.

bu olay için olan olmuştur artık, bundan sonra ne yapabilir onunla ilgili konuşmak lazım.

"ben olsam gebertirdim" tarzı yazılar, malum şahıs bin beterini hak etse de, arkadaşı yanlış yönlendirebilir. Şimdi bu sinir ve ruh haliyle bu kızcağız gitse ve bu pisliği temizlese azmettirici konumuna düşeceksiniz. O pislik öldüğüyle kalacak, bu kızcağız sürünecek... onu zor duruma sokmadan bu işten nasıl kurtulabilir onu düşünmek gerek ...

Cinsel suçlarla ilgili tanımlar genişletildi, işyerinde cinsel taciz suç olarak tanımlandı ve cinsel suçlara verilen cezalar arttırıldı.

Yeni ceza kanunu tecavüz, cinsel istismar, cinsel taciz konularında ilerici ve geniş tanımlara yer vermektedir. Eski ceza kanununda tecavüz ve cinsel taciz kişilerin cinsel bütünlüğüne saldırı yerine, “zorla/rızayla ırza geçme, ırza tassadi” şeklinde tanımlanıyordu. Reformdan sonra ise ceza kanununda cinsel saldırı “kişinin bedensel bütünlüğünü ihlal eden her türlü cinsel davranış” şeklinde tanımlanmaktadır.

Tecavüzün tanımı her hangi bir madde ya da organın vücuda sokulması, anal ve oral tecavüzü de kapsayacak şekilde genişletildi. Psikolojik baskı ya da tehdit, failin, mağdur olan kişinin psikolojik sağlığına zarar vermesi de ağırlaştırıcı nedenler kapsamına alındı. Göz altında ya da kolluk güçleri, devlet görevlileri, işverenler ya da akrabalar tarafından işlenen cinsel suçlar da ağırlaştırıcı neden olarak düzenlenmektedir.

Cinsel tacizin tanımı, “cinsel niyetli her türlü tacizi” içerecek şekilde genişletilerek, iş yerinde üst ya da ast tarafından yapılan her türlü cinsel taciz ağırlaştırıcı neden olarak kabul edilmiştir.

Çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin düzenlemelerde, “çocuğun rızası” kavramı kaldırılarak bu suçlar cinsel istismar suçu olarak ayrı bir başlık altına alındı

Eski ceza kanununda çocuklara yönelik cinsel tacizde çocuğun “rızası” olabileceğini varsayan ve bu durumlarda ceza indirimleri öngören koşullar bulunmaktaydı. Reformun ardından tecavüz, cinsel taciz, cinsel istismar durumlarında çocuğun rızası olabileceğine dair tüm hükümler kaldırıldı ve çocukların rızası ile tecavüz, cinsel taciz, cinsel istismar gibi tüm referanslar kanundan çıkarıldı, çocuklara karşı cinsel suçlar “çocukların cinsel istismarı” adı ile tek bir madde altında düzenlendi.

Eski ceza kanunu çocuklara yönelik cinsel istismarı ayrıca suç olarak belirtmek yerine, bu suçları tecavüz vee cinsel istismar suçları altında düzenliyordu. Yeni ceza kanununda ise 15 yaşında küçük çocuklara karşı işlenen suçlar “Çocuklara Karşı Cinsel İstismar” başlıklı ayrı bir maddede yer alıyor. Eğer suç anne ya da baba, akrabalar, yasal görevliler, bakıcılar, öğretmenler ya da çocuğun bakımından sorumlu sağlık görevlileri tarafından işlenirse, bu durum ağırlaştırıcı neden sayılmaktadır. Ayrıca çocuğun psikolojik sağlığına zarar verilmesi ağırlaştırıcı neden olarak kabul edilmektedir. Yukarıda da belirtildiği gibi, cinsel istismarda çocuğun rızasını öngören kabuller tamamen kanundan çıkarılmıştır.

Evlilik içi tecavüz suç olarak düzenlendi

Eski ceza kanununda evlilik içi tecavüz bir suç olarak kabul edilmiyordu. Tecavüzü düzenleyen maddenin gerekçesinde evlilik içi tecavüzün cinsel suç olmadığı belirtiliyordu. Yeni kanunda evlilik içi tecavüz ayrıca bir suç olarak düzenleniyor ve evlilik içi tecavüz durumunda mağdurun şikayeti üzerine dava açılabiliyor.

Namus cinayetlerinde ceza indirimleri yapılmasına neden olan “haksız tahrik” maddesi değiştirildi ve töre cinayetleri ağırlaştırılmış insan öldürme olarak düzenlendi

Yeni ceza kanunu namus cinayetlerinin engellenmesi için bir adım atmıştır. Eski ceza kanununda, “Haksız Tahrik” durumlarını düzenleyen bir madde namus cinayeti davalarında hakimler tarafından namus cinayeti faillerine ceza indirimi vermekte kullanılıyordu.

Yeni ceza kanununda bu madde sadece “haksız fiilleri” içerecek şekilde değiştirildi ve maddenin gerekçesine bu düzeltmenin, söz konusu maddenin namus cinayeti vakalarında kullanılmasını engellemek amacıyla yapıldığı da belirtildi.

Buna ek olarak töre saikiyle işlenen cinayetler, ağırlaştırıcı neden olarak tanımlandı. Her ne kadar bu düzenleme yetersiz olsa ve tüm namus cinayetlerini kapsamasa da, önemli bir adım oluşturuyor.

Kadınların evli - bekar, bakire – bakire olmayan temelinde ayrımcılığa uğramalarına neden olan maddeler değiştirildi.

Eski ceza kanunu tecavüzü düzenlerken, suçun evli ya da bakire bir kadına karşı işlenmesi durumunu ağırlaştırıcı neden olarak kabul ederek, bakire olan ve olmayan kadınları ya da evli ve evli olmayan kadınları birbirinden ayırıyordu. Yeni ceza kanununda tecavüze uğrayan kadının evli ya da bakire olması durumunda farklı ceza uygulaması ortadan kaldırıldı.

Tanımlar maddesinde “kadın” ve “kız” arasında ayrımı vurgulayan düzenleme kaldırıldı.

Evlilik dışında yeni doğan çocuğun annesi tarafından öldürülmesi durumunda ceza indirimi öngören madde kaldırıldı.

Eski ceza kanununda evlilik dışı yeni doğan çocuğunu öldüren anneye öngörülen ceza indirimi kaldırıldı. Bu madde, evlilik dışı çocuğun, kadının ve ailesinin “namus”unu tehlikeye düşürebileceği, dolayısıyla bu cinayetin yasal kabul edilebileceği temeline dayanıyordu.

Tecavüz ve kadın kaçırma olaylarında suçu işleyenin mağdurla evlenmesi durumunda suçluyu affederek ya da cezasını indirerek tecavüz ve kaçırmayı meşrulaştıran maddeler kaldırıldı.

Eski ceza kanununda tecavüz ya da kadın kaçırma mağdurlarının tecavüzcüleri ya da kendilerini kaçıranlarla evlenmeleri halinde failin cezasının azaltılması ya da ertelenmesine olanak tanıyan maddeler bulunmaktaydı. Bu kabul, kadınların tecavüzcüleriyle evlenmelerinin “namus”larını korumalarını sağlayarak daha iyi olabileceği varsayımına ve bu durumda mağdur ile evlenmenin suçu ortadan kaldırabileceği varsayımına dayanıyordu.

Zorla evlendirilmeyi de yasal hale getiren bu düzenlemelere, yeni ceza kanunundan çıkarıldı..

“Hayasızca Hareketler” maddesi sadece aleni cinsel ilişki ya da teşhircilik içeren davranışları kapsayacak biçimde daraltıldı.

Bu madde, “hayasızca hareketler” ya da “başkalarının namus vee iffet duygularına karşı” davranışları cezalandıran ve kolluk güçleri ya da mahkemelerce yoruma açık olarak kullanılabilecek belirsiz ve göreceli davranışları cezalandırmak için kullanılabilecek düzenlemeler içeriyordu. Bu madde çoğunlukla haksız yere eşcinselleri ve travestileri cezalandırmak için kullanılıyordu. Aynı zamanda kadınların cinsel hak ve özgürlüklerini sınırlandırmak için kullanılmaya da açıktı.

Yeni ceza kanununda bu madde sadece toplum içinde yapılan cinsel ilişkiyi ve teşhirciliği cezalandıracak biçimde daraltıldı.

alıntı...

aynı cezayı verenler tecavüzcünle evlenirsen affediyorlar...
sokakta ellenmek daha kaba tabirle avuçlanmak insanların gözünde taciz olarak algılanmıyor..ancak zarın gidicek bi tarafın zorlanmış olucak doktor onaylıcak tacizcin tecavüzcün ceza alıcak..
bir kadın yolda tacize uğruyor hem de caddenin ortasında o anda orada bulunan polise derdini anlatıyor polis umursamazca dinliyor kafa sallıyor sonra polis arabayla basıp gidiyor giderken de güle güle kadınla dalga geçe geçe gidiyor...ben bunu da gördüm..evet tacizciyi linç edenlerin olması seslerini çıkaran insanlara suçlu muamelesi yapan insanların da olması gerçeğini değiştirmiyor maalesef..

Karı koca kavgası sandıklarındandır muhtemelen..

hayır canım eşim beni değil sopayla tacizciyi linç etmeye çalışıodu ve oradaki insnalara ağlayarak derdimi anlattım anlamadığım nokta beni haksız konuma düşürmek için elinden gelen çürütme işlemini yapmaya çalışıyorsun...yani o sokakta seyre bakan insanlar gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…