Yani olabilir bence iki seçenek de mümkün. Ama sevgilisi konusunda yalan söylüyor bile olsa gerçekten kendi rızası dışında ilişkiye zorlandıysa her şekilde şikayetçi olması gerekAma biraz tuhaf ya hem konuları silmiş sonra konular geri gelmiş sanırım, aynı kişiden bahsediyor gibi geldi bana da.
Yani, tecavüzden kastı "seviştikten sonra evlenmem seninle dedi" ise çok farklı bir olay.Zaten takıldığımız nokta o değil.
Defalarca soruldu sevgiliniz miydi diye ısrarla hayır o evlenmek istiyordu ben istemiyordum dedi. Mesele yalan söylemesi. Tecavüz baslı başına iğrençlik ama bu sekilde yalanlar söyleyen birinin tecavüz etti cümlesi arkasında karsı tarafa iftira atması da olası bir şey
Polise başvurun. O size gerekli açıklamayı yapacaktır. Sevgiliniz bile olsa zorla ilişkiye girdiyse bu tecavüzdür. Susmayın,korkmayın.4 ay önce görüştüğüm askeriyede olan birisi tarafından kandırıldım, tecavüze uğradım . Sonrasında tehdit edildim ve hastaneye rapor almaya gittiğim gün silah zoruyla susturuldum. Şimdi ruh sağlığım bozuldu çalışıyordum heyet raporuyla ara verildi. Psikolojimi toparlayamıyorum. Şikayet etmek için çok mu geç kaldım lütfen bien birileri varsa aranızda yol gösterin... Çok zor durumdayım
Zorla olduzorla oldu bu kişiyle evlilik düşündüğü için tanıştırıldım ama ben istemedim evlenmeyi...
Ban yemiş, fake üye mi bilmiyorum ama bazı kızların beni kullandı dediği olay eşittir "Evleniriz dedi ben de isteyerek birlikte oldum" oluyor. Yani evet kandırılmış ama bu tecavüz sayılmıyor, üzgünüm. Tecavüzün tanımını yapalım:
Tecavüz, bir kişi ile, güç ya da şiddet kullanarak, rızası dışında cinsel ilişki kurmaktır. Tecavüzün cinsel dürtüler ile ortaya çıkması nadirdir; şehvetle değil öfke, saldırganlık, hakimiyet kurma duyguları ile ilişkilidir. Tecavüz bir adli suçtur.
Zamanında isteyerek birlikte olduğun insanı sırf kendi istediğin sonuca varılmadı diye tecavüzle suçlamak çok adicedir. Daha yeni haberlere konu olan bir olay var hatta. Reşit olmayan kızımız, biri/birileriyle isteyerek birliktelik yaşıyor, hamile olduğu ortaya çıkınca kendisinden hoşlanan başka bir çocuğun ona tecavüz ettiğini ileri sürüyor ve kızın babası gidip o çocuğu öldürüyor. Bebeğin babasının öldürülen çocuk olmadığı ortaya çıktığı gibi işin içinde tecavüz olmadığı, kızın kendi yaşıtıyla bile isteye birlikte olduğu ortaya çıkıyor. Bu da haberin linki:
https://www.sozcu.com.tr/2018/gunde...edi-olduruldu-bebegin-babasi-cikmadi-2286060/
O yüzden bu konunun gerçekçiliğinden emin olamıyorum. Maalesef böyle kötü niyetli kullanan insanlar olduğu için her zaman kadının beyanı esas alınmamalı. Cinsiyetçilik değil, adalet gözetiyorum.
O kişi bu kişi sanırım anladigim kadariylaEvlenmek üzere olduğunuz kişi vardı askeriyeden o Noldu ki? Büyük ihtimal bulduğunuz kişilerin memleketlerinde veya farklı şehirlerde sevdikleri var ve sizi kolay lokma görüp her seferinde kandırıyorlar.Rütbeli biri de silahını kullanır mı bu iş için o da meçhul.Dikkat edin bir dahakine çünkü benim bir arkadaşımın da başına geldi o olay.Nişanlısı başka şehirde olan bir polis tarafından kandırılmaya çalışıldı,arkadaşım da doğuda öğretmendi aynı şekilde ve şükür kurtuldu.Çünkü tüm teşkilata şu öğretmenle görüştüm veya şu kişiyle görüştüm diyerek abartılı şeyler anlatıp hava atıyorlarmış bir de.
Olayın üzerinden 6 ay geçerse şikayet hakkınızı kaybedersiniz bir an önce hukuki işlem başlatın4 ay önce görüştüğüm askeriyede olan birisi tarafından kandırıldım, tecavüze uğradım . Sonrasında tehdit edildim ve hastaneye rapor almaya gittiğim gün silah zoruyla susturuldum. Şimdi ruh sağlığım bozuldu çalışıyordum heyet raporuyla ara verildi. Psikolojimi toparlayamıyorum. Şikayet etmek için çok mu geç kaldım lütfen bien birileri varsa aranızda yol gösterin... Çok zor durumdayım
O şikayete bağlı suçlar için. Cinsel saldırı şikayete tabi olmayıp resen soruşturulan suçlardan olduğu için 6 ay süresi geçerli değil. Zamanaşımına tabi değil.Olayın üzerinden 6 ay geçerse şikayet hakkınızı kaybedersiniz bir an önce hukuki işlem başlatın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?