merhaba mama ile beslenen bebeklerde ek gıdalara 4. ayda baslanır bebek anne sutu alıyorsa bu sure bıraz daha ılerı alınabılınır dıye bılıyorum
benım kızım mama ıle beslendıgı ıcın bız 4. ayda basladık doktorumuz bıze yogurt ıle baslamamızı onermıstı yogurdu ise evde pastorıze sutten veya devam mamasından gunluk olarak kendım yapıyorum yogurt bıraz tatsız oldugu ıcın yemesınde problem olursa ıcıne bıraz recel karıstırabılırsınız ılk gunler az az ve zamanla cogaltarak verebılırsınız
bırkac gun yogurda alıstırma suresınden sonra mevsım meyvelerını cam rendede rendeleyıp sonrasında delıklerı bıraz daha buyuk bır suzgeçten gecırerek (bu sekılde posasınıda yemıs oluyor sadece iplık kabuk gıbı seyler suzgecten gecmıyor) veya blenderdan da gecırebılırsınız yedırebılırsınız
ayrıca kabak, havuç, bezelye, taze fasulye, bamya, patates gibi mevsım sebzelerınden pure yapabılırsınız ılk basta sebzelerı karıstırmadan tek tek verın alerjı rıskıne karsı tek tek verdıkten sonra sorun yoksa tat olarak uyumlu olanları karıstırabılırsınız ben sebze puresını şu şekılde yapıyorum mesela yarım havuç 8-10 adet bezelye yarım patates 4 bardak suda yarım saat kadar haslıyorum ındırmeye yakın bır tatlı kasıgı irmik veya pirinç (evde hangısı varsa) atıyorum bıraz daha kaynayınca ocaktan alıp süzgeçten geçiriyorum sonra içine biraz zeytın yagı katıp yedırıyorum
4. 5. aylarda meyve sebze purelerı ve yogurt yeterlı dıye bılıyorum
6. aydan ıtıbaren kahvaltılara basladık bız ılk basta yumurta verdım ayrıca yumurtanın beyazı 1,5 yasına kadar yasak demıstı doktorumuz
ilk gun yumurtanın sarısından 1 cay kasıgı mamasına karıstırdım 2. gun yıne 1 cay kasıgı 3.ve4. gun yarım yumurta sarısı 5.ve6. gun yarımdan bıraz daha fazla ve 7. gun tam yumurta sarısını mamasına karıstırarak verdım bır kac gun sadece yumurta sarısını mamaya karıstırarak verdıkten sonra tam kahvaltıya gectık
su ankı kahvaltımız ıse 1 yumurta sarısı 1 tatlı kasıgı pekmez 2 dılım bebek ekmegı veya 5-6 tane bebe bıskuvısı bır parca tereyagı 8-10 tane kuru uzum bunları 75 ml. cıvarı ıhlamur ıle sulandırıp suzgecten veya blenderdan gecırıp verıyorum
ayrıca bır gun arayla 2 adet havucu rendeleyıp suyunu sıkıyorum buyuk boy 2 adet havuc yaklasık 75ml. cıvarı oluyor onu verıyorum
havuc suyu vermedıgım gunlerde ise 2 tane kuru kayısı, 1 tane hurma(hurmada demır fazla mıktarda bulunmaktadır ozellıkle bebegınızde kansızlık varsa) 8-10 adet kuru uzum bıraz kaynatıyorum sulu bır sekılde ocaktan ındırıp 2 tane cevız dovup ıcıne katıyorum ve blenderdan gecırıp verıyorum
birde bal, yumurtanın beyazı, patlıcan, bakla, şeker, tuz hatırlayabıldıklerım bunlar ortalama 1-1,5 yasına kadar verılmıyor
ayrıca tum bu gıdaların yanında bunları yıyecek iştahlı birde bebek lazım,, benım gıbı yapıp yapıp çöpe dökmemeniz dileğiyle,, umarım yardımcı olabılmısımdır
allahım büyümüş de ek gıdalara mı geçmiş o yakışıklııııı........mihri konuyu açtığın iyi olmuş cnm,biz de 3ü bitirmek üzereyiz.1 ay sonra o dediklerin bize de çok yardımcı olacak.sağolasın!!!
evet aynen böyle yanlız mama ile yapılan süt ıle yapılandan bayaa bı cıvık oluyor bılgınızebırde aksamdan yapın sabaha kadar dısarıda üzeri sarılı dursun sabahta yogurdu yaptıgınız kabın kapagını hıc acmadan 1-2 saat dolaba koyunmama ile yoğurt yapmak için normal mama hazırlıyorsun. mama için zaten kaynamış soğumuş su kullanmalısın. hazırladığın mama elini yakmayacak ama bebeğinin içtiğiğnden biraz daha sıcak olacak kıvamda olmalı içne bir çay kaşığı yoğurdu mama ile ılştırarak ekliyorsun üstünü ört. 5 saat sonra yoğurt hazır.
aynı tarifi günlük pastorize süt ilede yapabilrisin mama yerine sütlede yoğurt yapabilirsin
merhaba ek gıdalara baslangıcta tattırma amaclı vereceksın o yuzden bence bebegın beslenme saatlerıyle ve mıktarlarıyla fazla oynama zaten daha 3,5 aylık 4 ayını bekle bence hem ek gıdalara gecmenız gerektıgınde doktorunuz soyler,ya çok teşşekkür ederim bende burayı okumadan konu açtım bende mama kullanıyorum çok teşekkür ederim gerçekten ama kaç cclik mamaya 1 çay kaşığı yoğurt koyocam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?