Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

melek bende senın gıbı karasızım tek deglsın.bende hasta bezı ıstemıyorum sanırm almıcm.o kalın pedlerı bıle sevmem.duruma gore hastanede sonra aldırıcm nasl olsa eczanede dolu hastane cevresı.baktım cok oldu hasta bezı aldırıcm.

anacım bence ile göre hareket etsn arkadaşlar, mesela bizim denizlide hasta bezi verilmez hastanelerde, belki vip kalırsan o zaman veriyolardır da normal özel odada kalınca vermiyolar, sadece primadan, hastaneden ordan burdan bebek için hediyeler geliyo hepsi bu, benim için hiçbişey verilmedi yani, bence en güzeli bi sorsunlar doğum yapcakları hastneye ona göre bi karar alsınlar, ben ilk aldığım paketi bitirdim daaha yetmedi eşim bi paket daha aldı geldi

ilk doğumum devlet hastanesindeydi bende bişey bilmiom sap gibi gittim. :roflol: ameliyattan sonra eczaneden eşim aldı geldi hemen.
ikinci doğumum ise özel hastanedeydi. birde vip oda tutmuştuk. ama ordada vereceklerini ne bilim.:roflol: ilkindeki gibi olmasın diye 1 paket aldım gittim. ordada onlar verince benim paketi hiç açmadık bile.
bence hastanenize bi sorun ne getirim diye.

bende sana katılıyorm belek te lazım oluyo kusuyo falan
elde örme patikler çok iyi oluyo ben doğuma 1 hafta kala 3 tane ördüm çok ii yapmışım bide lif yaptım banyosu için valla örgü bilmek çok önemli çocugun çok ihtiyacı oluyo yelek kazak süveter bere ceket hep örmeyi bilmek şart valla

anaaa kıs senin kanaman çok olmuş o zaman..ben hastanede kaldığım 2 gün boyunca 5-6 tane normal ped kullandım..kişiye göre değişiyo bu işler..hastanenize sorun vermiyolarsa götürün ne diyim..

örgü örmeyi bilmiyorum.. annem yok kayınvalidem de bilmez pazarlarda örüp satıyorlar oradan alacaz artık. Birde ağız temizleme bezi ve mama önlüklerinden ne tür kumaşları tavsiye edersiniz. Havlu önlükler penye önlükler çeşit çeşit var. Birde ne kadar almak lazım bunlardan?

Ben örgülerini şimdilik giydiremiyorum.Zaten sürekli kundak gibi üzerine penye battaniyelerini sarıyorum.Bir kere yelek giydirdim,ona baktıkça bana fenalık geldi.Zaten 21 derece odada yatırıyoruz.Belki biraz daha büyüdüğünde kaldırdığımda üzerine giydirmek için kullanırım.

Ağız temizleme bezlerini de önlüklerini de penye almanı tavsiye ederim.Sadece ağız silmek için havlu da alabilirsin.Ben penyeleri,gaz çıkartırken omuzuma koymak için de kullanıyorum.Yüzünü yumaşak yere dayamış oluyor.Havlular yüzüne iz yapıyor.Bezlerden en az 10'ar tane almalısın.Ben günde en az 3 havlu,4,5 tane penye bez kirletip atıyorum.Bazen yere düşebiliyor.Ya da bebeğin ağzından süt damlayabiliyor.Benimki pek kusmuyor ama eğer bebeğin kusan bir bebek olursa daha çok ihtiyacın olabilir.Bende çeşit çeşit önlük var ama sadece penye olanları kullanıyorum.Henüz almadıysan ilk etapta kullanmak için penye önlük almanı tavsiye ederim.Şimdilik 3,4 tane alıp daha sonra kirletme ve yıkama sıklığına göre daha da alırsın.Arkadan bağcıklı olanları tercih et.Cırtcırtlı ya da çıtçıtlı alma derim.Ensesini tahriş edebilir.
Bu arada önlüklerin az gelirse,emzirirken göğsüne penye bezlerden de koyabilirsin.Bu yüzden bolca bez bulundurmanda fayda varyerimseniben

ağız mendilleri havlu olursa tahriş eder, penye de içerisinde mikrop barındırır..mermerşahi denilen tülbent bezleri mendil kullanımı için idealdir ..metre ile kestrip kare kare oyalatabilrisiniz..önlük içinde ilk etapta penyeler kullanışlı olabilir ama ben arkası muşamba olanları tercih ediyorum ıslanınca arkasına geçmiyor..zaten şu anda kullanmıyoruz mama yemediği yada önlük kullanacak kadar kusmadığı için..

anaaa kıs senin kanaman çok olmuş o zaman..ben hastanede kaldığım 2 gün boyunca 5-6 tane normal ped kullandım..kişiye göre değişiyo bu işler..hastanenize sorun vermiyolarsa götürün ne diyim..

yok annem ondan diiil, sezeryan oldum ben, benim sezeryan da bana çok ağır geldi, kimileri 4. gün gezmeye bilem gidiyolarmış, ben yerimden kalkamadım vallaha, pedle falan uğraşamazdım ben o durumda, annem yatağıma seriyodu ben üzerine yatıyodum, sonra yanlardan bantlıyodu annem, bi de ben sıkılıyodm sürekli değiştirtiyodum, doru dürüst batmıyodu bile, mesela vcye kalkıyodum 3-4 saat arayla, o an bez kirlenmese bilem ben hemn yensini istiyodum, biraz da benim pimpirikliğimden oldu yani, yeniden o beze yatsam olurdu, öyle hoşuma gitmediği için illaki temiz bez istedim, yoksa kanamam doru dürüst olmadı, hatta normal adet gördüğüm zamankinden bile az sayılır yani

havlu pek tavsiye etmem ben, onların havları bebeğin ağzına gidebilir, annem evde kalmış pazen parçalarından dikti bize, yumuşacık tülbentlerden de olabilir belki, bi sürü ağız bezimiz var, ekstra önlüklerimiz de var, sürekli değiştirdiğin için çok lazım oluyo, bol bol bulundurmanı tavsiye ederim, bazen günde 4-5 tane bile bez değiştirdiğimiz oluyo bizim

hepinizin tek tek ellirine saglık cok güzel bilgiler vermişsiniz ve genelde hep fikirler aynı yanlız birtek bez konusu karmasık oda bebeklerin degişik bunyelerinden olsa gerek buda halledilmicek bişe deil ....
gercekten işime cok yaradı bu bilgilerr hepinizin ellerine yüregine saglık cvplayan elleriniz dert görmesin inşallah rabbim bebeklerinizi sizden ayırmasın inşaalllah tekrar tesekkürler....a.s.

arkadaşlar bende birşey sorucam.hamileyken sırt üstü yatmayın bebeğin organlarına yada beynine basınç oluyor diyorlar.bende sağa yada sola yatamıyorum.kasıklarım çok ağrıyor.bunun bir sakıncası varmı?bileniniz varmı acaba?

canım sırtüstü yatmak bebeğe daha az kan pompalanmasına ve gelişiminde bazı sorunlar oluşmasına sebebiyet verir..ayrıca hamileliğin ilerleyen safhalarında anneyi de nefes alma konusunda zorlayabilir..en sağlıklı yatış şekli sol yatıştır..bebeğe daha çok kan pompalanmasını sağlar ve bebek anne karnında daha rahat eder..ben çoğunlukla sola yatardım tabi sürekli o tarafa yatmak sıkıcı oluyor ve yoruyordu bende geceleri 5 dakika kadar sırtüstü yatıp bu sefer sağıma dönerdim..böyle geçti gitti..sana tavsiyem sola yatmaya özen göster..

anacım zaten ya sırt üstü yatacan yada sağa sola yatacan, son aylarda ne sırt üstü yatabiliyon ne sağa dönebiliyon ne soladönebiliyon, sırt üstü yatınca bebek baskı yapıyo ve nefe s almanı zorlaştırıyo, yan yatınca da yanların uyuşuyo, ama seni dedğn gibi organlara zarar verdiğini hiç duymadım, ben bebeğim izin verdiği müddetce srt üstü yattım ve çok şükür hiçbiyerinde bi arıza da yok kuzumun, bence fasafiso, birisi uydurmuş belki de, istersen kesin bilgi için druna sor

benim doktorum da birşey olmaz yatabilirsin demişti ama son haftalar o şekilde çok belim ağrıyordu, o yüzden yan yattım hep

Bende nasıl rahat edersem öyle yatıyorum bazen sırt üstü bazen sol bazen sağ..

Deneyimli annelrt göğüs ucu çıkmayan varmı? Çıkması için ne yapılabilir. Süt az gelince çoğalması için neler yaptınız siz. Bol su içmek ve humana still tea dışında...

göğüslerin bebek emdikçe çıkıo anacım, benim de doğumdan önce gögüs uçlarım minicikti, zaten bebek göğsün sadece ucunu değil etrafıyla birlikte damaklıo, pompanın da göğüs ucunu çıkarttığını düşünüyorum, ben kendi tecrübemi söyleyeyim, her ne kadar zor da olsa doğumdan sonra uykuna çok dikkat et, uykuda süt üretimi daha fazla oluyo, üstelik gece de süt üretimi çok olurmuş, bi de ben bol bol süt içtim her ne kadar bazı arkaadaşlar gaz yapar deseler de ben pek öyle bişe görmedim, belki de her bebek farlkı olabilir benimkisinde bi problem olmadı, hatta ben nohut fasülye gibi gaz yapan şeyleri de yiyorum bi sorun yaşamadık,

teşekkür ederim arkadaşlar.bende artık bir sağ bir sol aradada sırt üstü yatarım.

merhaba canım .birinci sorun için benim göğüs ucum hiç yoktu bebeğim alamadı cok zor emzirdim ilk 15 gün oda göğüs ucuyla emzirdim ve 1 aylık olunca bıraktım göğüs ucnu çok yararını gördum ama bakımı zor.çıkması içinde göğüs ucu kullandım sadece çıktı yani yumuşadı başı şekil aldı. öle çok fazla cıkmadı ama bebeğim alabildi.bak asla ve asla stres yapma mutlu ol gül hep gerekirse çünkü stresle giden süt kolay kolay geri gelmez ki benimki gelmedide neyaptıysam. bol rezene çayı içtim ve ayrıca sütümdeki gazı alıyordu gaz problemimiz olmadı hiç(aktarlarda gramla alıyordum ucuz pahalı değil) ısırgan otu çayı içtim
incir kaynatıp suyunu bir gunde içtim (bir tencere vede suyu tek basına fazla tuketemedim) kıvırcık marol gibi yeşillliklerin göbek kısmı , bol bol su humana steeltea,bulgur pilavı,mercimek çorbası,et suyu,vede süt yani aklıma gelenler bunlar çok yardımcı oluyor sütün çoğalmasına vede kalitesine. bide bide sıcak su ile yıkayın göğüslerinizi daha sonrada badem yağı ile masaj yapın . yukardan aşağı doğru daiiresel biçimde. allahım sağsalim kavuştursun bebeğinizle sizleri... hadi bol sütlü günler diliyorummm]a.s.

cok tsk ederım kızkardesım tam 3 gun once dogum yaptı ve sımdı bu sorunlarla bogusuyorda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…