Deneyimli annelere soruyorum.
Kızkardeşim bugün 40+4 gununde. Ve Pazartesı en son kontrole gıttıgınde hıc acılması yoktu. Doktor en son Persembe yanı yarın almamız gerekır demıstı. Illa normal dıye ısrar edersen sunni sancı veririz olmadı acılma olmazsa sezeryanla alırız demıs.
Kardesım normal dogum ıstıyor ama bosuna acılma olmayacaksa bosuna sunnı sancıda cekmek ıstemıyor.
Hıc acılması olmadan sunnı sancı verılıp de acılması olan normal dogum yapan var mı? Yarın sabah zorlu kararı vermek zorundasenağlama
valla anacım ben hiç ayırd etmiyorum ne denk getirirsem yiyorum böceğimde de öyle aman aman bi gaz problemi olmadı, bence çok da abartmamak lazım bu mevzuuyu, en azından bir defa deneyin ki gaz oluyosa o zaman yemezsiniz bu yiyecekleridoğum sonrası lütfen hele hele bu soğuk havalarda
kendinize çok iyi bakın...
siz üşüttüğünüz zaman bebeğinizde de gaz olur...
bu arada belki faydalıdır ama
kuru fasulye,nohut,domates,portakal,kuru soğan gibi yiyecekler çok gaz yaptığı için,
sütünüzden bebeğinize de geçecektir...
bu konuda dikkatli olun lütfen...
aaay şey çok özür dilerim,cehaletimi mazur görün..sonda ne demek..??.
bu hasta bezı ıcın bır marka onerırmısınız ben marketlerı dolasıyom ama karar veremıyorum.normal gece pedlerındemı alsam yoksa kılot gıbı olan hasta bezlerındenmı.bır bu eksıgım kaldı.bırde benı 6.ayımdan berı gogsum akıyor zaten .bu durumla başka karsılasan varmı.sabaha kalkıyorum kı ustum leke olmus.
ben de sözlerine bişiy eklemek istiyorum, artık buhar makineleri, var, alım gücü olan arkadaşlar isterlerse buhar makinesi alabilirler, şimdi iyonlu olanları da varmş, biz normal buhar makinesi aldık ve çok şükür bebeğimde hiçbi sorun olmuyo, bi arkadaşım almadı ve bebeğinde sürekli balgam oluyomuş büyük insanın bile boğazları kuruyor kaloriferli evde, madi durum elvermeyenler de çaydanlığın buharıyla da aynı işi görebilirler ama sıklıkla tekrar etmek lazım, havadakı nemi muhafaza etmek açısındarnarkadaşlar yalnız korse giyen bir arkadaşım var,
şuan çok zayıf olmasına
rağmen göbeği var,onun için ben yinede sarmanızı şiddetle tavsiye ediyorum...
37 yaşındayım ve karnım dümdüz...
bu arada bebeğinizi uyuttuğunuz oda da mutlaka kaloriferin üstüne
kaseyle su koyun...odanın havası kurumasın...
yine bir not..bebkleriniz belli bir aya geldiğinde veya
yaşında olduğunda lütfen saçlarını makineyle kurutmayın...
sinüzit yapıyor..bırakın havluyla kurusun...
bazı bebeklerin kafasında Konak diye tabir edilen bir olay oluyor..
arkadaşlar bu kesinlikle banyoda iyi durulanmadığı için oluyor...
birde yenidoğan bebekte fizyolojik sarılık olur,genelde çoğunda olur..
ve annelerimiz altın takar,sarı eşarp sererki sarılığını alsın diye...
arkadaşlar,alakası yok,unutmayın,sarıda sarıyı farkedemezsiniz zaten...
sarılık olayını gördüğünüz an doktora gidin,çünkü
ilerlemiş halinde kan değişimine kadar gidiyor..unutmayalım...
silere burada yazıyorum ve eski günleri yaşar oldum...
zaman ne kadar çabuk geçiyor meğer...
sağlıkla ve sevgiyle kalın...
Canım ben 40+2 de normal kontrole gıder gıbı agrısız sancısız susuz nısansız hıcbır belırtı olmadan gıttım.. muayene ettı.. sadece 1 haftadır aynı olan 1 parmaklık acıklık vardı oda cıddıye alıncak bırsey degıl yanı.. sunı sancı ıle basladı.. normal dogumda cok ısrarlıydım.. sezeryanı lafı bıle gecmedı. sunı sancı ıle 10 saatı geckın dogum yaptım..bıraz zorlu oldu ama yınede cok memnunum. bu kadar uzun olmasının sunı sancı ıle baglantısı yok bebegın boynun da kordon vardı ve elı yuzundeydı bu yuzden bu kadar uzun surdu tabı bunu dogduktan sonra anladık.. Insallah Allahım gonlune gore bır dogum nasıp eder kardesıne.. Sag salım kucagına alsın yavrusunu ınsallahh..
Bu arada ıllede normal ıstıyrosa ve suyunda azalma ve bebegınde bır anormallık yoksa bır ıkı gun daha beklesın madem belkı kendı sancısı gelır.. normal dogum surecı 42. haftaya kadar uzayabılıyorm bu tıp ta gayet normal bır surec ama sımdı nedense bır kac gun gecıksın hemen sezeryan dıyroalr beklemıyor lar anlamıs degılıım.. tabı oncelık saglıklı olması ama doktorların keyfıne olması da canımı cok sıkıyor..
Canım ben 40+2 de normal kontrole gıder gıbı agrısız sancısız susuz nısansız hıcbır belırtı olmadan gıttım.. muayene ettı.. sadece 1 haftadır aynı olan 1 parmaklık acıklık vardı oda cıddıye alıncak bırsey degıl yanı.. sunı sancı ıle basladı.. normal dogumda cok ısrarlıydım.. sezeryanı lafı bıle gecmedı. sunı sancı ıle 10 saatı geckın dogum yaptım..bıraz zorlu oldu ama yınede cok memnunum. bu kadar uzun olmasının sunı sancı ıle baglantısı yok bebegın boynun da kordon vardı ve elı yuzundeydı bu yuzden bu kadar uzun surdu tabı bunu dogduktan sonra anladık.. Insallah Allahım gonlune gore bır dogum nasıp eder kardesıne.. Sag salım kucagına alsın yavrusunu ınsallahh..
Bu arada ıllede normal ıstıyrosa ve suyunda azalma ve bebegınde bır anormallık yoksa bır ıkı gun daha beklesın madem belkı kendı sancısı gelır.. normal dogum surecı 42. haftaya kadar uzayabılıyorm bu tıp ta gayet normal bır surec ama sımdı nedense bır kac gun gecıksın hemen sezeryan dıyroalr beklemıyor lar anlamıs degılıım.. tabı oncelık saglıklı olması ama doktorların keyfıne olması da canımı cok sıkıyor..
bılıyorum senın dogum hıkayenı ama kardesımde hıc acılma yoktu yarın sunnı sancı ınsallah acar. Doktor daha fazla rıske atmayalım olmazsa sezeryanla alalım dıyınce endıselenmeye basladı. Bılıyosun doktor boyle deyınce yapcak bısey olmuyor.Bakalım yarın neler olacak.hayırlısı ne ıse o olsun.dualarınız ıyı dıleklerınız ıcın tesekkur ederım.
yanlız arkadaşın günü dolmuş, bebeği n kakasını yutma ihtimali de var allah korusun, benim doktorum bana sezeryan tavsiye etmişti, ben de ona güvenmedim, bıçak parası almak için yapıyo dedim başka bi doktora gittim o da aynı tavsiyede bulundu, üstelik 2. gittiğim doktor hastane doktoruydu ve bıçak parası diye bişey yoktu, sözünü tuttum ve sezeryan oldumiyiki de olmuş bebeğimin kordonu boynuna dolanmış, normal doğum olsa ölürmüş, doktorumuz iyiki sezeryan yapmışız demiş eşime, üstelik 6 tane de myom çıkarttıar rahmimden, bence doktorun fikrine önem vermek lazım, eğer şphe varsa bi başka doktora daha sorulabilir
günaydınlar hanımlar,
ben bişey sorcam hafta sonu bebeğimin eşyalarını yıkıycam ama düşünemiyorum acaba 2 tane alt açma battaniye filan var onları yıkamalımıyım sizce bana akıl verirmisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?