Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

benim annemde sarmış ve hemen toparlanmış..valla ben liseye gidiyordum kadında hala göbek yoktu..sezeryan olup korse takanda var ve memnunlar..arkadaşımın karnına kum torbası koymuşlar hastanede..içi çabuk boşalsın diye herhal....ben sezeryanda olsam normal de yapsam giyeceğim korse..

arkadaşlar yalnız korse giyen bir arkadaşım var,
şuan çok zayıf olmasına
rağmen göbeği var,onun için ben yinede sarmanızı şiddetle tavsiye ediyorum...
37 yaşındayım ve karnım dümdüz...
bu arada bebeğinizi uyuttuğunuz oda da mutlaka kaloriferin üstüne
kaseyle su koyun...odanın havası kurumasın...
yine bir not..bebkleriniz belli bir aya geldiğinde veya
yaşında olduğunda lütfen saçlarını makineyle kurutmayın...
sinüzit yapıyor..bırakın havluyla kurusun...
bazı bebeklerin kafasında Konak diye tabir edilen bir olay oluyor..
arkadaşlar bu kesinlikle banyoda iyi durulanmadığı için oluyor...
birde yenidoğan bebekte fizyolojik sarılık olur,genelde çoğunda olur..
ve annelerimiz altın takar,sarı eşarp sererki sarılığını alsın diye...
arkadaşlar,alakası yok,unutmayın,sarıda sarıyı farkedemezsiniz zaten...
sarılık olayını gördüğünüz an doktora gidin,çünkü
ilerlemiş halinde kan değişimine kadar gidiyor..unutmayalım...
silere burada yazıyorum ve eski günleri yaşar oldum...
zaman ne kadar çabuk geçiyor meğer...
sağlıkla ve sevgiyle kalın...

arkadaşlar normal doğum yaparsanız tamam ama sezeryandan sonra korseyi dr. lar önermiyor iç dikişlere zarar gelebilir diye. ben de tecrübeli annelerden duydum bunu.

sezeryanlı bir kadının zaten korse giymesi çok sakıncalı..
sonuçta ameliyatlı bir kişi ve kötü sonuçlar doğurabilir...
aman yanlış birşeyler yapmayın lütfen...
denenmiş,tecrübe ile sabit olanları tercih edin....

Canım ben 40+2 de normal kontrole gıder gıbı agrısız sancısız susuz nısansız hıcbır belırtı olmadan gıttım.. muayene ettı.. sadece 1 haftadır aynı olan 1 parmaklık acıklık vardı oda cıddıye alıncak bırsey degıl yanı.. sunı sancı ıle basladı.. normal dogumda cok ısrarlıydım.. sezeryanı lafı bıle gecmedı. sunı sancı ıle 10 saatı geckın dogum yaptım..bıraz zorlu oldu ama yınede cok memnunum. bu kadar uzun olmasının sunı sancı ıle baglantısı yok bebegın boynun da kordon vardı ve elı yuzundeydı bu yuzden bu kadar uzun surdu tabı bunu dogduktan sonra anladık.. Insallah Allahım gonlune gore bır dogum nasıp eder kardesıne.. Sag salım kucagına alsın yavrusunu ınsallahh..

Bu arada ıllede normal ıstıyrosa ve suyunda azalma ve bebegınde bır anormallık yoksa bır ıkı gun daha beklesın madem belkı kendı sancısı gelır.. normal dogum surecı 42. haftaya kadar uzayabılıyorm bu tıp ta gayet normal bır surec ama sımdı nedense bır kac gun gecıksın hemen sezeryan dıyroalr beklemıyor lar anlamıs degılıım.. tabı oncelık saglıklı olması ama doktorların keyfıne olması da canımı cok sıkıyor..

Ben normal dogum sonrası öğlen hastaneden taburcu oluyorken korsemı takıp cıktım.. gercekten gobek kalmıyor.. sonradan cıkardım ve yemegı abarttm ve saldım o ayrı.. .

valla anacım ben hiç ayırd etmiyorum ne denk getirirsem yiyorum böceğimde de öyle aman aman bi gaz problemi olmadı, bence çok da abartmamak lazım bu mevzuuyu, en azından bir defa deneyin ki gaz oluyosa o zaman yemezsiniz bu yiyecekleri

aaay şey çok özür dilerim,cehaletimi mazur görün..sonda ne demek..??.

ameliyata girerken pipiye takılıyo ameliatın ortasında şey etmeyelim diye kaydirigubbakcemile3

canım bu hasta bezi konusunda ben hem bebeğiminkini hem kendiminkini canbebeden almıştım, o hastanede yetmedi zate, çok sık değiştiriyodum ben rahatsız oluyodum,sonra hastane yakınlarında hasta bezi satan dükkanlar var eşim onlardan bi paketdaha getirdi geldi marka felan yok, şahsen ben külotlu kullanmak istemezdim, dediğim gibi ameliyattan sonra pijama külot tarzı şeyleri giymek zor olur, annem hasta bezini yatağa yayıyodu,ben de yavaşca üzeriene oturuyodum, snra yatıyodum annem de yanlarındaki bantlardan yavaşca bantlıyodu, diğer türlü külotlu zor olur bence yine de sen bilirsi, bu arada benim de hamileyken göğüslerim çok akıyodu, özellikle sağ göğsümden sürekli geliyodu, yağsak yağsak, doktoruma sordum ne güzel bebeğin süte doyacak dedi, çok şükür şimdi mandıra gibiyim, hatta sütüm artıyo dondurucuya atıyorum senin de bbebeğin süte doycak ne güzel, yanlız onu akıtmmaya gayret et, benim doktorum sıkı südyen kullan demişti, bir de göğüs pedleri satılıyo, onlardan al kullan, hamileliğimde kullanmıştım hala daha kulanıyorum, emzirme döneminde dahaa çok ihtiyacın olcak zaten, ben bebedorunkini kullanıyorum, o daha güzel diğerlerini pek sevmedim,

ben de sözlerine bişiy eklemek istiyorum, artık buhar makineleri, var, alım gücü olan arkadaşlar isterlerse buhar makinesi alabilirler, şimdi iyonlu olanları da varmş, biz normal buhar makinesi aldık ve çok şükür bebeğimde hiçbi sorun olmuyo, bi arkadaşım almadı ve bebeğinde sürekli balgam oluyomuş büyük insanın bile boğazları kuruyor kaloriferli evde, madi durum elvermeyenler de çaydanlığın buharıyla da aynı işi görebilirler ama sıklıkla tekrar etmek lazım, havadakı nemi muhafaza etmek açısındarn

yanlız arkadaşın günü dolmuş, bebeği n kakasını yutma ihtimali de var allah korusun, benim doktorum bana sezeryan tavsiye etmişti, ben de ona güvenmedim, bıçak parası almak için yapıyo dedim başka bi doktora gittim o da aynı tavsiyede bulundu, üstelik 2. gittiğim doktor hastane doktoruydu ve bıçak parası diye bişey yoktu, sözünü tuttum ve sezeryan oldumiyiki de olmuş bebeğimin kordonu boynuna dolanmış, normal doğum olsa ölürmüş, doktorumuz iyiki sezeryan yapmışız demiş eşime, üstelik 6 tane de myom çıkarttıar rahmimden, bence doktorun fikrine önem vermek lazım, eğer şphe varsa bi başka doktora daha sorulabilir

bılıyorum senın dogum hıkayenı ama kardesımde hıc acılma yoktu yarın sunnı sancı ınsallah acar. Doktor daha fazla rıske atmayalım olmazsa sezeryanla alalım dıyınce endıselenmeye basladı. Bılıyosun doktor boyle deyınce yapcak bısey olmuyor.Bakalım yarın neler olacak.hayırlısı ne ıse o olsun.dualarınız ıyı dıleklerınız ıcın tesekkur ederım.

slm ben günümden 1 hafta sonra doğum yaptım 50 kere gittim ne zaman olcak diye benimde hiç açılmm olmadı son gün yani bayramda dr gelirsin bakarıs normal doğuma açılman olursa alırıs olmassa suni sancı baktık bebek tehlikeye girdi sezeryan demişti ve bunların hiç birine gerek kalmadan son gece nişanım ve sancım geldi ve açılmam oldu ertesi gün teeeeeeeeeeee 3.5 ta paşamı doğurdum çatır çatır çok istemiştim oldu Allah kolaylık versin çabucak olsun şimdiden hayırlı olsun bellimi olur belki bu gece sancısı gelir

canım zaten bende saglık problemı yoksa bebekte bır anormallkık yoksa ve suyu azalmamıssa dıye belırttım yukarıda.. senın durumun zorunluluga gırıyor o ayrı bır konu...

günaydınlar hanımlar,
ben bişey sorcam hafta sonu bebeğimin eşyalarını yıkıycam ama düşünemiyorum acaba 2 tane alt açma battaniye filan var onları yıkamalımıyım sizce bana akıl verirmisiniz.

onlarıda yıka canım, fabrikada mağazada hep toz altındalar, ölsün mikroplar :lepi:

bende birşey sorayım...çamaşırları makinada yıkamada sorun varmı....birde ne ile yıkamalı ve yumuşatıcı kullanmalımıyız.....bende bir hafta sonra işten çıkıcam ve yıkayıp ütülemeye başlıycam bebişimin giysilerini..

makinada yüksek derecede yıka canım.
sabuntozu veya bebek deterjanı kullanabilirsin.
ben hacışakirin sabuntozunu kullanıyorum. dalinin bebek deterjanı var ama hiç denemedim. birde dalinin çamaşır yumuşatıcısı var ama onuda denemedim. normal yumuşatıcıda koymuyorum. zaten sabun tozu yumuşak ve kokulu yapıyor.

kızlar bebeklerinize hangi bezi kullanacaksınız?huggıese kullananlar memnun molfıx falan kullanan varmı prima çok pahalı oluyormuş huggıese primadan daha esnek ve genişmiş bir türlü karar veremiyorum yenidoğan mı alıncak ilk aylarda kaç paket alsam ki?:uhm:

ben molfix kullanıyorum. gayet memnunum. bez bebeğin cildiyle alakalı. her bez her bebeğe iyi gelmiyo. bana ii gelen diğerine alerji yapabiliyor. bez ilk etapta çok almayın. alerji yapıp yapmadığını denemiş olursunuz. hemde bebeğin kilosuna göre ebadını seçeceğiniz için çok alırsanız elinizdekiler bitmeden bir büyük boya geçebilirsiniz.
ilk etapta ben yenidoğan bezi almadım ama yenidoğan bezleri bebeğin o ilk zamanlarda yaptığı yapışkanımsı kakayı daha iyi emiyormuş. bez firmaları öyle diyor yani
birde bu bez firmaları numune gönderimi yapıyor onlardan talep edip deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…