Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

bısey sorucam rahımde acılma acısızda olabılıyormus bunu bız kendımızde anlarmıyız acıklık olup olmadıgını:

ben bişey soracağım ama gülmek yok..malum cahiliz...benim göğüs ucum var şükür,hamilelikte çok belirginleşti fakat sütün geleceği iğne deliği kadar bile bir delik göremiyorum bakınca...Allahım diyorum delik yok bişey yok bu süt nasıl gelecek..ilerdemi çıkıyor noluyor...

2.sorumda penye battaniye kaç tane olmalı....

kıslar bişey sorcam ben 1 gecelik sabahlık takım aldım. 1 tanede pijama aldım 1 gecelik sabahlık takım yetcekmidir sizce hastanede ve ben kendime bez olarakta orkidin gece kalın olanından almaya karar verdim seçimim iyimi sizce bana fikir verirmisiniz

Gamze arkadaşlar yazmış ya yukarıda. 1 gecelik 1 pijama yeter diye. Bende öyle yapmayı düşünüyorrum.

Canım gülmek istemıyorum ama elde degıl :)) kızma lutfen..
göğüs uclarında gorunecegı kadar delık olsaydı bebek sut ıcerken bogulurdu heralde :)
o delıkler gorunmuyor tatlım.. o kadar ıncekı bırde sadece bır tane degıl bır kac yerden cıkıyor..

Bu arada sakın goguslerını sıkıp sut cıkarmaya calısma hanı gelıyormu dıye bakma cok sakıncalıymıs..
ve doguma yakın sıkmaman daha onemlı ılk agız sutu denılen sutu bosa akıtmıs olursun..

Canım 1 gecelık ıyıde pijamayı nasıl gıyeceksın pansumanlar yapılacak cok ugrasırsın onunla bende bılmıyordum yanıma aldım ama Allahtan gecelıkte almısım.. kesınlıkle gecelık tavsıye edıyorum.. ben 1 taneyle cıktım ama kırlenır bırsey olur 2 gecelıgın olsa rahat rahat yeter sana..

canımcım göğüs ucunda tek bir delik yok ..bebek emdikçe çiçek gibi açılıyor zaten her bir yerden süt fışkırıyor..hele bir doğur emmeye başlasın inşallah sütün bol olur da fışkırır sende böylece nerden geldiğini anlarsın..
bu arada ben 3 tane penye battaniye 1 polar birde kalın battaniye almıştım penyeler çok kullanılıyor..2 tane ilk etapta yeterli olur biri yıknırken biri kullanılır..

yaaa ne bilem yaa çocuk mu emzirdik alla allakaydirigubbakcemile3...eşime dedim sorcam kk da bu konuyu dedim...kusura bakma ama sana gülerler hemde bi taraflarıyla dedi...delikafadulden o benden daha çok emzirmiş sankim:dilcikar:

canım bir gecelik sabahlık yeterli ,hatta ben sabahlığı giymedim bile ..ayrıca pijama değilde hastaneden çıkarken giymek için rahat bir eşofman takım alabilirsiniz yanınıza ..
ped olarakta dediğin uygun olur ..zaten kanama ilk iki gün yoğun oluyo,sonra azalıyo adetin 3.4 günü gibi oluyo zamanla da damla şeklinde 40 güne kadar uzuyo..tabi bünyeden bünyeye değişebilir..

Deneyimli annelere soruyorum.
Kızkardeşim bugün 40+4 gununde. Ve Pazartesı en son kontrole gıttıgınde hıc acılması yoktu. Doktor en son Persembe yanı yarın almamız gerekır demıstı. Illa normal dıye ısrar edersen sunni sancı veririz olmadı acılma olmazsa sezeryanla alırız demıs.

Kardesım normal dogum ıstıyor ama bosuna acılma olmayacaksa bosuna sunnı sancıda cekmek ıstemıyor.
Hıc acılması olmadan sunnı sancı verılıp de acılması olan normal dogum yapan var mı? Yarın sabah zorlu kararı vermek zorundasenağlama

yav kusura bakma okurken guldum ama cahıllık zor bende de oluo ara sıra affet artıkın. anacım benım memeler ınek memesı gıbı. cocuk da emzıeıom 2 aydır ama o delıklerı ben de hala goremedım. sıktırınca felan ordan burdan sırıl sırıl fıskırıo sut ama delık gorunmuo. yaaa cok mınık fıskırıo. aynı anda bırkac yerden bırden fıskırıo. gous ucunun uzerınde mınık mınık kıvrımlar var ya. sanırsam oralara saklanmıs yaramaz delıkler delikafaduldenkaydirigubbakcemile3

sabahını aksamını anlayamayacan zaten ay kaydirigubbakcemile3 valla sahsım adına soleyeyım ben 1 tane eteklı gecelık 3 tane de pıjama takımı almıstım sezeryanla doum yaptım ve pıjamalarımı hıc gıymedım. hemsıreler gıydırtmedıler. hos ızın verseler de gıymezdım heralde. pıjamalarla zor olurdu. 2 gun boyunca eteklı gecelık gıydım. bence her ıhtımale karsı 1 takım pıjama al. nolur nolmaz. ama buyuk ıhtımal eteklı gecelık gıydırırler. sen en guzelı 3-4 tane al onlardan. serumlar felan benı acayıp terletmıstı. ama 2 gun boyunca o gecelıkle yartmak zorunda kaldım. koktum resmen. sende de buna benzer bısı olursa degısıverırsın gecelıgını rahat olur. yanına pedlerden de al tabı ama hasta bezını de unutma bence. sezeryan olursan ve eteklı gecelık gıyersen kulotla ugrasamazsın. bız hasta bezını yataga yazıverıyduk ben ustune yatıodum annem gevsek bı sekılde baglıodu.

Son düzenleme:
doğum sonrası lütfen hele hele bu soğuk havalarda
kendinize çok iyi bakın...
siz üşüttüğünüz zaman bebeğinizde de gaz olur...
bu arada belki faydalıdır ama
kuru fasulye,nohut,domates,portakal,kuru soğan gibi yiyecekler çok gaz yaptığı için,
sütünüzden bebeğinize de geçecektir...
bu konuda dikkatli olun lütfen...

bu hasta bezı ıcın bır marka onerırmısınız ben marketlerı dolasıyom ama karar veremıyorum.normal gece pedlerındemı alsam yoksa kılot gıbı olan hasta bezlerındenmı.bır bu eksıgım kaldı.bırde benı 6.ayımdan berı gogsum akıyor zaten .bu durumla başka karsılasan varmı.sabaha kalkıyorum kı ustum leke olmus.

bu arada çok çok önemşi bir not,sizlere
normal doğum yapacak olan arkadaşlar,
doğumdan sonra,evinize gelip,güzel bir banyo yaptıktan sonra,
bir çarşafı çapraz katlayın ve göğsünüzün altından,göbeğinize kadar kaplıcak şekilde kuşak haline getirin ve
nefesinizi içinize çekip,
hareketleinizi etkilemeyecek şekilde bu bölgeye sıkıca sarın...
evet evet yanlış okumadınız,bu dediğimi yaptığınız zaman (yaklaşık 1 hafta-10 gün)
göbek denilen olay ortadan kalkıyor...
örneği benim..ben bu işlemi yaptım ve şu an göbeğim yok...
tekrar söylüyorum..NORMAL DOĞUM yapan herkese tavsiye ediyorum...
sevgiler...

songül arkadaşımız iyi bir noktaya değindi.bunu hep annemde der.bende öyle yapıcam hatta bunun için korseler bile var.

bende duymuştum sarma işini ama kimileride zararlı oldugunu söylüyorlar.bazıları da hastanede sarmamız gerektigini söylüyor.gerçekten kafam karıstı.ama göbegimin kalmasını istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…