Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

bır kac paket almana gerek yok kı canım.. yenıdoğan 1 numara al bır paket.. bıtmeye yakın yıne alırsınız... hem belkı memnun kalmassın yada kucuk gelır bır elınde kalmasın dıgerlerii .. ilk zamanlar cok fazla bez degıstırılıyor. sonra seyreklesıyor..

giysileri yüksek derecede yıkamayın ağzı burnuna döner ..:))) 50 derece uygundur ..ayrıca omo matik baby deterjan ve yumoş baby yumuşatıcı tavsiye ederim ben çok memnunum..sabun tozları da kazık gibi yapıyor çamaşırı..

ve bebek bezi konusuna gelince ise 1 numara yeni doğan almayın eğer prima düşünüyorsanız 2 numara yeni bebek var onu kullanın derim diğeri çok küçük ..benim kızım 2600 doğmasına rağmen küçük geldi direk 2 ile başladık..

ilk aylarda bebeğinizin çamaşırları için yumuşatıcı kullanmayın ben hala yumuşatıcı kullanmıyorum kızım için sadece dalin sıvı deterjan ile yıkıyorum
kış bebekleri ilk aylarda tulum çok kullanışlı oluyor üzerine penye bir yelek ya da oda ısısına göre penye bir ceket yeterli oluyor
kızlar sütünüzün bol olması için bol bol su için

bebeğiniz 6 ayını doldurmadan çalışmaya başlaycaksanız ilk aylr mutlaka süt biriktirin buzlukta.
2-5 ay arası benim çok sütüm vardı, kızım bitiremeyordu, hergün 1 bardak süt sağıp döküyordum (memlekette olduğumuz için buzluğa koysam da getiremeyecektim)
5. aydan sonra hepsini emdikleri için sağacak pek süt kalmıyor
bana doktorum süt için extra hiçbir şey yapmana gerek yok, önceden nasıl besleniyorsan aynen devam et dedi. hakikaten hiçbir şey yapmadım ve sütüm çok boldu benim

bana doktorum süt için extra hiçbir şey yapmana gerek yok, önceden nasıl besleniyorsan aynen devam et dedi. hakikaten hiçbir şey yapmadım ve sütüm çok boldu benim

aynen canım bende bişey yapmadım, dr. bol sıvı tüket demişti ama ben her zaman nasıl tükettiysem aynen devam ettim. extra bişeye gerek kalmadı. sütümde hala bol bol oluyor

süt için bol bol sıvı tüketin..ve moraliniz her zaman yüksek olsun..vay efendim sütüm yetmiyor,yok efendim sütüm olmuyacakmı diye düşünürseniz sizi zor günler bekliyor demektir..herşey beyinde bitiyor öncelikle bunu aklınızdan çıkarmayın...

bez konusunda bende 2 numara tercih edenlerdenim..zaten bebekler 3 aylık olana kadar felan kullanbiliyoruz 2 numarayı..
deterjan olarak omo baby kullanıyorum...

en önemli tavsiyemde şu;
bebekleriniz 2 - 3 aylık olunca uyku saatlerini takip edin..hangi saat aralıklarında uykusu gelip mızmızlanıyorsa o saat aralarında uyutmaya alıştırın..
benim kuzu 13 aylık ve halen saatli uyuruz..o kadar çok faydasını görüyorumki saatli uykunun..bütün işimi alışverişimi ona göre ayarlıyorum dışarı çıkacağımız zaman da çok rahat ediyoruz..

gun saydıgım bu gunlerde sık sık karın agrısı yasıyorum ve zaman zaman afedersınız ıshal oluyorum.karnımda cogunlukla sert bebek asagıya ındı bunun farkındayım 2 hafta oncede dr umda onayladı.sızce bu dogumun cok yakın oldugunumu gosterır yada bır aksılık varmı var demek.

bu belirtiler doğuma yakın bende de olmuştu..çok tuvalete çıkıyordum ve sürekli kasıklarımda bi sancı vardı..karnım desen taş kesilmişti..günün gelmiş bence ondan ama yinede seni yanıltmak istemem tabii.istersen yine bi git doktora..
kolay doğumlar...

canım zaten bende saglık problemı yoksa bebekte bır anormallkık yoksa ve suyu azalmamıssa dıye belırttım yukarıda.. senın durumun zorunluluga gırıyor o ayrı bır konu...

anladım canım da bu kaka yutma olayı sağlık problemine bakmıyor o yüzden belirtmek istedim yanlış anlama sakın

canım bebeğe dair tekstil ürünü sayılabilecek ne varsa hepsini yıka, yanlız deterjanla yıkama, ya sabun tozu yada bebeler için özel üretilmiş deterjanlarla yıka, bir de özel bebe yumuşatıcıları oluyor onlarla da misler giibi kokutablisin böcüğünün çamaşırlarını

canım beim oğlanın poposu beni hiç zorlamadı önüme gelen bezi denedim diyebilirim,babystarı denedim beğendim ama primanın uyu oynasına kıasla çok kalın oluyo, aynı şekilde molfix de öyle, molfiksi beğenmedim yanlız, bana çok sert geldi, primanın da yeni doğanını beğenmedim, gözenekli bi yapısı var ve o şey bebişimin poposuna yapıştı durdu, sanki derisini sıyırıyomuşum gibi sıyırdım bezi bebeğimin poposundan, belki başka bebeklerde değişik olabilir bilemiyorum, şu anda uyu oynasını kullanıyorum primanın, gayet memnunum, huggies güzel diyolar ama bi tek onu denemeim sanırsam :) pahalıysa da pahalı valaha hiç umruma takmıyorum, bunca zamandır biz yedik biz harcadık azcı k da o harcasın paraaları :)

doğuma yakın günlerde vücut kenisini doğuma hazırlarmış, bu nedenle ara ara yalancı doğum sancıları olabilirmiş, zannımca seninkisi de bu şekilde bi olay, bence normal bi durum

sezeryan olacak arkadaşlara nacizane bir tavsiyede benden sezeryanda pjama daha rahat çünkü lastikleri dikişe gelmiyor dikişler aşağıda ve üstüne göbek sarkıyor ameliyattan sonra hemen üstünüzü giydirmiyorlar odanızda yatıp dinleniyorsunuz bu sırada serumlarınız bitiyo sonda çıkartılıyor sonrada kaldırıp yürütüyorlar wc ye götürüyorlar pjamının seruma sondaya zararı yok sonra hasta bezi kullanırken gecelik giyseniz bacaklarınız açık rahatsız edici olabilir üşütülebilir birde pasuman yapılırken geceliği yukarı çekmek lazım hasta beziyle açık kalmakta hoş olmuyo pjamada aşağı indirmek kolay ve yeterli ayrıca üsten emzirmme cebi yoksa emzirmek içinde kullanışsız ama normal doğumda kesinlikle çok kullanışlı

ben bir paket huggies in yeni dogan bezini aldım 72 li sanırsam.o yetermi ilk zamanlar için yoksa bir kaç paket daha alsammı?bilemiyorum napıcamı

ben bir paket huggies in yeni dogan bezini aldım 72 li sanırsam.o yetermi ilk zamanlar için yoksa bir kaç paket daha alsammı?bilemiyorum napıcamı

şimdilik alma belki bebeğin huggiesi kullanamaz, önce bi dene eğer beğenirseniz bebeğniin de kilosu uyarsa aynı numaradan bi daha alırsın uymazsa bi büyünü alırsın

ilk kullandığım uyu oyna idi, 2-3 paket almıştım. sonra başka markaları denedim; sanırım hepsini. can bebe ve baby star da belinde esnekli yok, bi daha almamaya karar verdim. huggies düzgün duruyor ama çok kasıyor ve kalın. evy baby nin arko kremli olanı güzel ama o da kalın baya. molfikste öyle, hatta içindeki pamuklar topaklandı. en son aktif bebek aldım, onda sabitlendim ama uyu oyna rahatlığını en son onda buldum. bence uyu oynadan rahatlıkla 3-4 paket alabilirsin. hem hesaplı hem de daha ince. bence rahat. tavsiye ederim.

arkadaşlar çok teşekkürler vermiş olduğunuz bilgiler için ama kafam karıştı doğrusu:))
bana yardımcı olurmusunuz tamm tekstil bazında herşeyi yıkıyıp ütülüycem

pekiii, şu bez konusunda ben prima lamaya karar verdim 34 haftalığım ve yarn kontrolüm var 2 hafta önce doktorum bana bebeğimin 1965kg olduğunu söyled bende buna göre 2-5kg(1 numara) dan 1 paket 3-6kg(2 numaradan ) 1 paket alıyım diyordum bana yardım edermisiniz sadece 3-6kg 2 numaradn mı almalıyım ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…