asudehayat bana işte o endol fitili yazdı.bende 17. haftamdayım.yani 16+5 .lütfen bilgin var senin yardımcı ol.kullanayım mı fitili?
yumuşatıyor mu karnı? ne için bu fitil? karın kalınlığı ne demek? açıklar mısın?
senin 24.haftalıkmış.benim gebelik seninkine göre erken.:44:
asudehayat bana işte o endol fitili yazdı.bende 17. haftamdayım.yani 16+5 .lütfen bilgin var senin yardımcı ol.kullanayım mı fitili?
yumuşatıyor mu karnı? ne için bu fitil? karın kalınlığı ne demek? açıklar mısın?
senin 24.haftalıkmış.benim gebelik seninkine göre erken.:44:
iyi etmişsin yatmakla.diğer topikte okudum preeklampsi şüphesi varmış Allah korusun..sonucu bildir olur mu?
Iyı ettımde durdurmadılar canım 24 saatlık ıdrar topladılar normal ıdrarda da bişey çıkmadı benım hıpertansıyon benzerıbışey dedıler hastanedeyken hıç çıkmadı heyecanlanırsam çıkıyostres yasak nasıl olacaksa
aman çok sevindim preeklampsi değilsin:)demekki heyecan ve stres yok,azıcık daha sabır o zaman..bebişler nasıl,isim düşündün mü?
Degıl galıba aman bu ıişler bellı olmuyo relaks olmak lazım çok kızdı bana doktorlar bırak bu pımpırıklıgı dedıler
Bebişler ıyı çok şukur oğlan buyuk gıdıyo kızım mınyon olacak galıba eymen kaan elvin mina istiyoruz şuan bi deiğişiklik olmazssa
Seninkilerin isimlerine sağlıkları ne durumda iyileştirlermi
firdos sende de vardı demek çikolata kisti bende de vardı.buna rağmen çok şükür hamile kalabildik.sen ameliyatmı geçirdin acaba.
bencede çok pimpirikli olma.tedbiri elden bırakmamak koşuluyla rahatla biraz.benim oğlumun birinin adı da Kağan.ve Eymeni de düşünmüştük ama eşimin kuzeninin adı olduğu için vaz geçmiştik.seçtiğin isimler çok güzel bence.bizimkiler de iki isimli.
Deniz Oğuz
Kağan Samet
Deniz ve Samet isimlerini ben koydum.Deniz ismi hep hayalimdi,anlamı çok büyük benim için.adı gibi olur oğlum İnşallah.Oğuz ismini eşim ve annem seçti.Kağan ile uyumlu olsun diye.birde Oğuz Kağan rivayete göre ilk türk Peygambermiş.çok anlamlıydı bizim için.
Kağan ismini eşim seçti,hep hayali olan bir isimmiş.Samet'i de rüyamda görömüştüm hamile kalmadan önce ve k.validem de çok istedi bu ismi.aynı zamnda meleğimin de adı.
işte böyle:)
ama Kağan'ın asıl doğrusu benim yazdığım gibi olan biliyor musun?eşimde tam tersini istemişti.canım psikoloğa gitmek kötü birşey değil,herkes yardım alabilir.hele ki böyle zor geçen hamileliklerde aslında gidilmesi daha iyi olabilir.keşke imkanın olsada gitsen,bence seni çok rahatlatır.bu arada bende psikolojik danışmanım:)
bencede ikinci isimleri eşine bırak,ben öyle yapmıştım.daha adil oluyor:)..aslında mesleğim yazdıklarıma yansıyor sanırım,elimde değil valla.ama hamileliğimde beni görseydin senden beterdim,inanamazdın.ha doğurdum ha doğurucam diye geziyordum.sürekli suyum geliyor,kanamam var sanıyordum.o derece sapıtmıştım yani.hatta 32.haftayı geçtiğim gün ohh artık doğabilirle dedim ve 33.haftada doğdular şaka gibişimdi bakıyorumda hamileliğimi zehir etmişim kendime.sırf bu yüzden arada bir tekrar hamile kalmak gibi çılgınca fikirler geçiyo aklımdan
bencede ikinci isimleri eşine bırak,ben öyle yapmıştım.daha adil oluyor:)..aslında mesleğim yazdıklarıma yansıyor sanırım,elimde değil valla.ama hamileliğimde beni görseydin senden beterdim,inanamazdın.ha doğurdum ha doğurucam diye geziyordum.sürekli suyum geliyor,kanamam var sanıyordum.o derece sapıtmıştım yani.hatta 32.haftayı geçtiğim gün ohh artık doğabilirle dedim ve 33.haftada doğdular şaka gibişimdi bakıyorumda hamileliğimi zehir etmişim kendime.sırf bu yüzden arada bir tekrar hamile kalmak gibi çılgınca fikirler geçiyo aklımdan
canım birde etraftan konuşmalar oluyor.yok erken doğar,yok birşey olur....
Aynen benimkide rezil olmuştu.:95:...hastaneden çıkmıyordum,birdaha doğurmam diye sızlanıyordum...36+4 doğdular...
Sonra bir daha hamile kaldım vede çok rahat geçirdim...son 2-3 hafta hariç...okadarda olsun ama......
Arkadaşlar ikiz taşımak,doğurmak,büyütmek ayrıcalıktır..allah yardımcınız olsun....
tabii canım herkes ayrı bir hikaye anlatıp durur.bende endişelenince bak birde danışman olacak daha kendini rahatlatamıyo derlerdi.en sinir olduğum laf da buydu!senin ikizlerden sonra mıydı tek hamileliğin?
Melitta doktorum banada endol vermişti,hatta kullanan var mı diye çok sormuştum ama kimse çıkmamıştı.bende korkup hiç kullanmamıştım.ben tam 20.haftama girdiğim sabah kalktım karnım taş gibiydi,semsert..önce geçer diye bekledim,sonra dayanamayıp doktoruma gittim.baktı ve gerçekten çok sertti.o zaman magnezyum ve endol verdi.ben magnezyumu sonuna kadar kullandım ama diğerini kullanmadım.bu ilaç kasılmaları önleyici bir şey bildiğim kadarıyla.demekki önlem olsun diye verdi sana.kullanıp kullanmaman konusunda yorum yapamam,sen bilirsin.
Asudehayat bende çikolata kisti mağdurlarındanım:)
Iyı ettımde durdurmadılar canım 24 saatlık ıdrar topladılar normal ıdrarda da bişey çıkmadı benım hıpertansıyon benzerıbışey dedıler hastanedeyken hıç çıkmadı heyecanlanırsam çıkıyostres yasak nasıl olacaksa
firdos sende de vardı demek çikolata kisti bende de vardı.buna rağmen çok şükür hamile kalabildik.sen ameliyatmı geçirdin acaba.
donne_ , asudehayat , firdos sağolun arkadaşlar ben en iyisi sancım olursa yada karnım taş gibi olursa kullanayım.tşkler
canım birde etraftan konuşmalar oluyor.yok erken doğar,yok birşey olur....
Aynen benimkide rezil olmuştu.:95:...hastaneden çıkmıyordum,birdaha doğurmam diye sızlanıyordum...36+4 doğdular...
Sonra bir daha hamile kaldım vede çok rahat geçirdim...son 2-3 hafta hariç...okadarda olsun ama......
Arkadaşlar ikiz taşımak,doğurmak,büyütmek ayrıcalıktır..allah yardımcınız olsun....
istersen dünyanın en iyi psikoloğu ol bazen iş sana geldimi donup kalabiliyorsun çünkü annelik başka birşey.hiç bir kalıba sığmayan bir durum.kendimide çok telkin etttim ama öyle bir an oluyordu ki tıkanıp kalıyordum.birde önceden bir kayıp yaşayınca ve doğal yoldan hamile kalamayınca herşey daha zor oluyor.seninde durumun bu yüzden stresli işte.ama inan bir yıl sonra çok pişman olacaksın böyle hissettiğin için.ben 14-26 haftalar arası çok endişeliydim ama geçti sonra:).hatta birgün evde sular gitti,bir ara baktım gelmiş hemen eşimin yanına koştum.sular gelmiş dedim adam bir panik nee suyun mu geldi demez mi:)düşün işte halimizi:)) şimdi anlatıp gülüyoruz.Nursin bol bol dua et,Allah'a sığın.elini karnına koy ve onlarla konuş.kendini de hep rahatlatmaya çalış.ben bazen çok endişelendiğim anlarda elimi karnıma koyar,gözlerimi kapatır ve ya sabır ya sabır...diye belki yüz defa derdim.sonra gerçekten rahatlardım.ya da Allah'ım büyüksün derdim rahtlayana kadar.birde bebeklere klasik müzik ve terapi müzikleri dinlet.onlar da sende çok rahatlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?