tecrubeli ikiz anneleri

canım endol sadece agrı kesici bir ilaçç yumusatıcı bişe degil ...
karın kalınlığı da dr.un yanlıs bi tabir kullanmış
ya bebeklere göre yani büyümelerine göre gerginlik konusu olmuşsa karın deri kalınlıgından bahsetmiş olmalı...
yada test falan yapılıyor bel açıklıgı oınunla ilgilidir sanırım ...
sen düşünme canım takma kafana bir daha ki kontrolde sor aklında kalmasn

canım öncelikle sakin ol lütfen panik yapma...ben endolü o zaman kullanmıştım ve çok mecbur kaldıkça hatta doktorum bana sormadan atma diyodu telefon ediyodum bilgisi oluyodu.çünkü aşırı kullanımda bebeğin suyunu azaltabiliyo o yüzden dikkatli kullanılması gereken bir ilaç bunu belirtmeliyim..

karın kalınlığını ilk defa duydum canım bilgim yok.

kendi kendinin doktoru ol canım sana kullan ya da kullanma diyemem ama ben mecbur kaldıkça kullandım.çünkü kasılmalarım vardı bu da ağrı yapıyodu ayrıca çikolata kistim nedeniyle bağırsaklarım çok etkilenmişti o beni rahatlatıyodu...dr sürekli suyumu takip ediyodu zaten...ve çok su içiyodum 3-4 litre kadar...

sabret canım pozitif düşün ve sana tavsiyem aklına takılanları mutlaka o anda doktora sor...ben o açıdan çok şanslıydım doktorumu gece yarısı bile aradığım olmuştur hala görüşürüz bayramlarda arayamazsam kızar...

her zaman ulaşabileceğin bir doktorun olsun çünkü bizim hamileliklerimiz hep endişeyle kuruntularla geçiyor...

Melitta doktorum banada endol vermişti,hatta kullanan var mı diye çok sormuştum ama kimse çıkmamıştı.bende korkup hiç kullanmamıştım.ben tam 20.haftama girdiğim sabah kalktım karnım taş gibiydi,semsert..önce geçer diye bekledim,sonra dayanamayıp doktoruma gittim.baktı ve gerçekten çok sertti.o zaman magnezyum ve endol verdi.ben magnezyumu sonuna kadar kullandım ama diğerini kullanmadım.bu ilaç kasılmaları önleyici bir şey bildiğim kadarıyla.demekki önlem olsun diye verdi sana.kullanıp kullanmaman konusunda yorum yapamam,sen bilirsin.

Asudehayat bende çikolata kisti mağdurlarındanım:)

iyi etmişsin yatmakla.diğer topikte okudum preeklampsi şüphesi varmış Allah korusun..sonucu bildir olur mu?

Iyı ettımde durdurmadılar canım 24 saatlık ıdrar topladılar normal ıdrarda da bişey çıkmadı benım hıpertansıyon benzerıbışey dedıler hastanedeyken hıç çıkmadı heyecanlanırsam çıkıyostres yasak nasıl olacaksa

aman çok sevindim preeklampsi değilsin:)demekki heyecan ve stres yok,azıcık daha sabır o zaman..bebişler nasıl,isim düşündün mü?

aman çok sevindim preeklampsi değilsin:)demekki heyecan ve stres yok,azıcık daha sabır o zaman..bebişler nasıl,isim düşündün mü?

Degıl galıba aman bu ıişler bellı olmuyo relaks olmak lazım çok kızdı bana doktorlar bırak bu pımpırıklıgı dedıler
Bebişler ıyı çok şukur oğlan buyuk gıdıyo kızım mınyon olacak galıba eymen kaan elvin mina istiyoruz şuan bi deiğişiklik olmazssa
Seninkilerin isimlerine sağlıkları ne durumda iyileştirlermi

firdos sende de vardı demek çikolata kisti bende de vardı.buna rağmen çok şükür hamile kalabildik.sen ameliyatmı geçirdin acaba.

donne_ , asudehayat , firdos sağolun arkadaşlar ben en iyisi sancım olursa yada karnım taş gibi olursa kullanayım.tşkler

bencede çok pimpirikli olma.tedbiri elden bırakmamak koşuluyla rahatla biraz.benim oğlumun birinin adı da Kağan.ve Eymeni de düşünmüştük ama eşimin kuzeninin adı olduğu için vaz geçmiştik.seçtiğin isimler çok güzel bence.bizimkiler de iki isimli.

Deniz Oğuz

Kağan Samet

Deniz ve Samet isimlerini ben koydum.Deniz ismi hep hayalimdi,anlamı çok büyük benim için.adı gibi olur oğlum İnşallah.Oğuz ismini eşim ve annem seçti.Kağan ile uyumlu olsun diye.birde Oğuz Kağan rivayete göre ilk türk Peygambermiş.çok anlamlıydı bizim için.

Kağan ismini eşim seçti,hep hayali olan bir isimmiş.Samet'i de rüyamda görömüştüm hamile kalmadan önce ve k.validem de çok istedi bu ismi.aynı zamnda meleğimin de adı.

işte böyle:)

firdos sende de vardı demek çikolata kisti bende de vardı.buna rağmen çok şükür hamile kalabildik.sen ameliyatmı geçirdin acaba.

evet canım bende de çikolata kisti vardı ama tedavi ile hamile kaldım.gerçi 4 yıl önce doğal yoldan da bir kez hamile kalmıştım.ama eşimde de sorun olduğu için tüp bebek yoluna başvurduk.sanırım senin hamileliğin tedavi sonucu falan olmadı değil mi?

Son düzenleme:

Psıkolaga gıt dedıler o derece kötuyum demek ben ama 28 den sonra rahatlıcam doktorların işine gelmşyo çok soru soran hasta
Allah ısımlerıyle sağlıklı ömürler nasip etsin darısı basımıza Eşim yumuşak ğ li kağanı istemiyo aslında 2 ısım hıç ıstemıyoda ben ıstıyorum 2 isim bakalım karardeğişmezsse böyle aman doğsunlarda sağlıkla

ama Kağan'ın asıl doğrusu benim yazdığım gibi olan biliyor musun?eşimde tam tersini istemişti.canım psikoloğa gitmek kötü birşey değil,herkes yardım alabilir.hele ki böyle zor geçen hamileliklerde aslında gidilmesi daha iyi olabilir.keşke imkanın olsada gitsen,bence seni çok rahatlatır.bu arada bende psikolojik danışmanım:)

Son düzenleme:

Doğrusu kagandır belkıde ama kaan da kullanılıyo sanırım eşimin dediği olsun artık ben eymeni istiyorum çünki
Yok kötu bişey oldugundan demedim canım ama benım kafamı rahatlatamaz dıe dusunuyorum bende bıtıo hersey normaldede herseyın kötusubu dusunen bı ınsanım huy ıste 28 gecsin rahatlıcam ınsallah
Senın yazdıkların zaten umut dolu mutlu oluyorum psşkolojık danışmanım sen varsın yeter suan

bencede ikinci isimleri eşine bırak,ben öyle yapmıştım.daha adil oluyor:)..aslında mesleğim yazdıklarıma yansıyor sanırım,elimde değil valla.ama hamileliğimde beni görseydin senden beterdim,inanamazdın.ha doğurdum ha doğurucam diye geziyordum.sürekli suyum geliyor,kanamam var sanıyordum.o derece sapıtmıştım yani.hatta 32.haftayı geçtiğim gün ohh artık doğabilirle dedim ve 33.haftada doğdular şaka gibi şimdi bakıyorumda hamileliğimi zehir etmişim kendime.sırf bu yüzden arada bir tekrar hamile kalmak gibi çılgınca fikirler geçiyo aklımdan

İşte tam benim halim senin dediğin gibi evet zehir ediyorum kendimede bebeklerimide ama elimde değil çevremde benim yuzumden 9 doğuruyo oyuzden bol sagşılklı haftallar dıorum sadece mesleğin yazdıklarına yansıyo doğru ama zamanında işe yaramamış kelin merhemi hesabına dönmüş ama öyle böyle geçmiş işte

canım birde etraftan konuşmalar oluyor.yok erken doğar,yok birşey olur....
Aynen benimkide rezil olmuştu.:95:...hastaneden çıkmıyordum,birdaha doğurmam diye sızlanıyordum...36+4 doğdular...
Sonra bir daha hamile kaldım vede çok rahat geçirdim...son 2-3 hafta hariç...okadarda olsun ama......
Arkadaşlar ikiz taşımak,doğurmak,büyütmek ayrıcalıktır..allah yardımcınız olsun....

istersen dünyanın en iyi psikoloğu ol bazen iş sana geldimi donup kalabiliyorsun çünkü annelik başka birşey.hiç bir kalıba sığmayan bir durum.kendimide çok telkin etttim ama öyle bir an oluyordu ki tıkanıp kalıyordum.birde önceden bir kayıp yaşayınca ve doğal yoldan hamile kalamayınca herşey daha zor oluyor.seninde durumun bu yüzden stresli işte.ama inan bir yıl sonra çok pişman olacaksın böyle hissettiğin için.ben 14-26 haftalar arası çok endişeliydim ama geçti sonra:).hatta birgün evde sular gitti,bir ara baktım gelmiş hemen eşimin yanına koştum.sular gelmiş dedim adam bir panik nee suyun mu geldi demez mi:)düşün işte halimizi:)) şimdi anlatıp gülüyoruz.Nursin bol bol dua et,Allah'a sığın.elini karnına koy ve onlarla konuş.kendini de hep rahatlatmaya çalış.ben bazen çok endişelendiğim anlarda elimi karnıma koyar,gözlerimi kapatır ve ya sabır ya sabır...diye belki yüz defa derdim.sonra gerçekten rahatlardım.ya da Allah'ım büyüksün derdim rahtlayana kadar.birde bebeklere klasik müzik ve terapi müzikleri dinlet.onlar da sende çok rahatlarsınız.

tabii canım herkes ayrı bir hikaye anlatıp durur.bende endişelenince bak birde danışman olacak daha kendini rahatlatamıyo derlerdi.en sinir olduğum laf da buydu!senin ikizlerden sonra mıydı tek hamileliğin?

tabii canım herkes ayrı bir hikaye anlatıp durur.bende endişelenince bak birde danışman olacak daha kendini rahatlatamıyo derlerdi.en sinir olduğum laf da buydu!senin ikizlerden sonra mıydı tek hamileliğin?

evet canım oğlum 13 aylık.....ikizler 6.5 yaşındalar....:86:

demek 2 kere kader arkadaşıyız

ah nursin aaaaaah be tatlım ne güzel işte sevinmelisin bu duruma bak bişeyin yokmuş hastanede yatmak kolay mı canım ya bi yığın ilaç dayıyolar o ilaçlar taşikardi reflü bi sürü yan etki yapıyo daha çok endişeleniyosun acaba bu ilaçlardan bebekte etkilenir mi diye...ben de hep erken doğum topiklerini okumuştum kendimi öyle bir şartlandırmışım ki bişey olursa hastanede yatarım diye noldu gerçekten de yattım canım bu hastane fikrinden uzaklaşmalısın kendine doğumun zamanında ve problemsiz olucağına dair telkinler vermelisin. psikolog önermişler ben de sana hipnoz terapi öneriyorum hipnozla kaygılarından kurtulabilirsin bunu değerlendir lütfen...

çikolata kardeşliği

donne_ , asudehayat , firdos sağolun arkadaşlar ben en iyisi sancım olursa yada karnım taş gibi olursa kullanayım.tşkler

tamam canım bence de öyle yap pruloton depot vuruluyo musun benim dr. onu çok önemsiyodu...

aynen öyle canım ya bana soruyolardı muhtemel doğum tarihini ben de cümlemin sonuna ekliyodum...ama ikizler erken doğar diye şimdi nasıl büyük hatalar yaptığımı anlıyorum...

firdos çok haklısın canım bebek yoğun bakım hemşiresi tanıdığım var bebeğin doğumuna yakın ağlıyodu nerdeyse ben nasıl bakacam diye düşün artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…