tamam canım bence de öyle yap pruloton depot vuruluyo musun benim dr. onu çok önemsiyodu...
--------------------------------
o ne ilacı?ne işe yarıyor?
ben sadece demir , multivitamin ve balık yağı kullanıyorum o kadar.
istersen dünyanın en iyi psikoloğu ol bazen iş sana geldimi donup kalabiliyorsun çünkü annelik başka birşey.hiç bir kalıba sığmayan bir durum.kendimide çok telkin etttim ama öyle bir an oluyordu ki tıkanıp kalıyordum.birde önceden bir kayıp yaşayınca ve doğal yoldan hamile kalamayınca herşey daha zor oluyor.seninde durumun bu yüzden stresli işte.ama inan bir yıl sonra çok pişman olacaksın böyle hissettiğin için.ben 14-26 haftalar arası çok endişeliydim ama geçti sonra:).hatta birgün evde sular gitti,bir ara baktım gelmiş hemen eşimin yanına koştum.sular gelmiş dedim adam bir panik nee suyun mu geldi demez mi:)düşün işte halimizi:)) şimdi anlatıp gülüyoruz.Nursin bol bol dua et,Allah'a sığın.elini karnına koy ve onlarla konuş.kendini de hep rahatlatmaya çalış.ben bazen çok endişelendiğim anlarda elimi karnıma koyar,gözlerimi kapatır ve ya sabır ya sabır...diye belki yüz defa derdim.sonra gerçekten rahatlardım.ya da Allah'ım büyüksün derdim rahtlayana kadar.birde bebeklere klasik müzik ve terapi müzikleri dinlet.onlar da sende çok rahatlarsınız.
demek 2 kere kader arkadaşıyız
ah nursin aaaaaah be tatlım ne güzel işte sevinmelisin bu duruma bak bişeyin yokmuş hastanede yatmak kolay mı canım ya bi yığın ilaç dayıyolar o ilaçlar taşikardi reflü bi sürü yan etki yapıyo daha çok endişeleniyosun acaba bu ilaçlardan bebekte etkilenir mi diye...ben de hep erken doğum topiklerini okumuştum kendimi öyle bir şartlandırmışım ki bişey olursa hastanede yatarım diye noldu gerçekten de yattım canım bu hastane fikrinden uzaklaşmalısın kendine doğumun zamanında ve problemsiz olucağına dair telkinler vermelisin. psikolog önermişler ben de sana hipnoz terapi öneriyorum hipnozla kaygılarından kurtulabilirsin bunu değerlendir lütfen...
çikolata kardeşliği
tamam canım bence de öyle yap pruloton depot vuruluyo musun benim dr. onu çok önemsiyodu...
aynen öyle canım ya bana soruyolardı muhtemel doğum tarihini ben de cümlemin sonuna ekliyodum...ama ikizler erken doğar diye şimdi nasıl büyük hatalar yaptığımı anlıyorum...
firdos çok haklısın canım bebek yoğun bakım hemşiresi tanıdığım var bebeğin doğumuna yakın ağlıyodu nerdeyse ben nasıl bakacam diye düşün artık
evet canım bende de çikolata kisti vardı ama tedavi ile hamile kaldım.gerçi 4 yıl önce doğal yoldan da bir kez hamile kalmıştım.ama eşimde de sorun olduğu için tüp bebek yoluna başvurduk.sanırım senin hamileliğin tedavi sonucu falan olmadı değil mi?
benimki çok tedaviyle oldu sayılmaz ama çokda kolay olmadı.bir aylık evliyken sancılarla acile gittim çikolata kisti var dediler büyük dediler buradaki yozgattaki doktorlar birazda korkuttu kötü huylu olabilir falan diye.ben direk ankaraya gittim bu işte çok iyi bir doktor buldum hemen daha bir aylık evliyken ameliyat oldum.ameyattan 4 ay sonra hamile kaldım düştü mağlesef.düşükten sonra 6 ay olmadı yine ankaraya gittiğimde doktora gittim o doktorumda çok iyiydi yumurtalıkta yapışıklık var dedi.yumurtalığı açmak için bir ilaç sıktı hemen açıldı.açılmasaydı ameliyat olacaktın dedi.birde ilaç verdi.bu ilacı bir tane kullanıp hemen hamile kalan hastalarım var demişti.bende bir tane içtim ondan sonra hamile kakmışım.ben ikiz olmasınıda bu ilaca bağlıyorum biraz.yumurtlamayı sağlıyormuş bu ilaç.yani biraz tedavi var sayılır.6 ay olmadı diye burda yozgattaki doktora gitmiştim bana olur olur daha bir sene bekle demişti.iyiki onun dediğine bakmayıp ankarada doktora gitmişim sen 6 ayı bırak altı sene beklesen çocuğun olmazdı bu şekilde dedi.erken gittiğim içinde doktora yapışıklık ameliyatsız hemen açıldı.bu çikolata kistiyle çocuk oluyor ama tamamiyle bırakmamak gerekiyor tedaviyi yinede zor bir hastalık.peki firdos senin şuan varmı çikolata kisti.
Hanımlar ben normal yolla hamile kalabilen biriyim hatta 2 çocuğum var, fakat hep ikiz bebeklerim olsun istemişimdir acaba aşılama yöntemiyle ikiz bebeğe hamile kalınabiliyor mu?
--------------------------------
o ne ilacı?ne işe yarıyor?
ben sadece demir , multivitamin ve balık yağı kullanıyorum o kadar.
canım proluton depot düşük önleyici iğne
progesteron içeriyo
bizim düşük tehlikesi yoktu ama tedbir amaçlı vurduruyodu doktorum
yanlış mı okuyorum acaba yazınızı?doğal yoldan hamile kalabiliyorsunuz,iki çocuğunuz var ve sırf ikiz olsun diye tedavi yöntemi mi soruyorsunuz?şaka mı yapıyorsunuz?bu topiği lütfen baştan sona kadar okuyun,ikiz hamilelerin ve annelerin neler yaşadığı konusunda belki bir fikriniz olur.üstelik tedavi aşamalarından hiç geçmemiş biri olarak aşılama da dahil bu tür tedavilerin hem fiziksel hem ruhsal açıdan ne kadar zor olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.hiçbir şey göründüğü kadar kolay değil.hormon hapları,çatlatma iğneleri,vajinal muayeneler,kan tahlilleri,aşılama sırasında nasıl canınızın yandığını anlatmama gerek yok zaten..geçmek bilmeyen 12 gün..hadi ikiz hamile kaldınız diyelim ki çok düşük bir ihtimal,8-9 ay boyunca erken doğum riski,sürekli evde dinlenerek geçen aylar,hamilelikte yaşanılan her sıkıntının 2 katı,bebekleriniz erken doğarsa küvözde kalma durumları falan filan....büyütme kısmına hiç geçmiyorum..şu kadarını söyleyeyim sadece 5 saat tuvalate gidemediğimi,1 gün boyunca onlarla ilgilenmekten aç kaldığımı biliyorum..
arkadaşım lütfen halinize Şükredin ve Allah'ın size verdiği doğal hamile kalabilme şansının kıymetini bilin..
ben kistimi bilmeden doğal şekilde hamile kalmıştım ama maalesef gelişmediği için gebeliğim devam etmemişti.o zaman kistim olduğunu öğrendim ama doktorum hiç önemsemedi.sonra 1 yıl bebek için uğraştık ama olmadı.tekrar doktora gittim ve o zaman işin ciddiyetini anladım.sol overde 4 cm çapında kist vardı.hemen ameliyat dedi.ben olmak istemedim.1 yıl iğne tadavisi gördüm ama bırakır bırakmaz kist büyüdü.aşılama yaptırdık 1 kez tutmadı.bu süreçte yine çocuğumuz olmadı ve eşimde de sorun olduğunu anladık.salak doktorun biri bu kistle hamile kalsan bile düşük yaparsın demişti.tüp bebek merkezindeki doktor da ameliyatı olumlu bulmadı.ve tedavimiz başladı.ilk denemede hemen hamile kaldım.ve düşükle falan sonuçlanmadı Şükür!
canım hamilelikte kist kayboluyor biliyorsun.ben doğumdan sonra 2 kez kontrole gittim kist görünmedi.ama bazen ağrıdığını hissediyorum sanki.zaten bu kist adet kanıyla besleniyor ve her adette büyüme ihtimali çok fazla.ömür boyu kurtuluşumuz yok gibi
buglem al bendende okadar, duygularıma tercuman olmuşsun. gecenlerde bı yakınım benımde canımı sıktı, rüyasında tek bebek görmüş nolur nolmaz herşeyıde alıyorsunuz demezmı. Allah korusun dedım. eee Allah ne derse o olur dedı. Evet bılıyorum o yüzden tevekkül ettım Allah tan gelene lafım yok, ama inşaallah çocuklarımızı bıze bağışlasın dıye dua edıyorum dedım. ben kı öyle evhamlıyımki bide zaman yaklaştıkça duygusallık artıyor, komedı flmınde bıle bebek görsem aglayasım gelıyor. çok çok haklısın 10 tanede evladın olsa hepsının yerı ayrı. Allah kımseyı evlatlarıyla imtıhan etmesın. . Rabbım bıze bağışlasın evlatlarımızı.bende normal yolla ikizlerime hamile kaldım, 3 tane vardı,ben bir tane daha olsun istemiştim ,Allah iki tane verdi, önceden bana çok güzel geliyordu,aslında hala da öyle ama benimki çok rsikli olduğu için neler yaşadığımı az çok bilirsiniz,keşke çift yumurta olsaydı dedim, olmadı, keşke iki eşi olsaydıda ayrı ayrı beslenselerdi dedim olmadı, arada zar olsun ,birbirlerine zarar vermezler dedim oda olmadı..
şimdi her gün bişey olacak mı diye endişeyle kalkıyorum yataktan, kalkarken bi beş dakika durup hareketlerini kontrol ediyorum, gerçi biri etsede öbürüne ne oldu onuda bilemiyorum,on günde bir ultrasona giriyorum,yaşıyorlar mı diye..
belki burdakiler diyebilir,nasıl olsa 3 çocuk var diye, ama inanın her birinin yeri ayrı ve hele de bu ikizler,canlarım ,belki bir daha asla Allahın layık görüpte vermiyeceği bebeklerim..
inanın şu anda gözlerim dolu,hele de bu günlerde çok duygusallaştım,sonunun ne olacağını bilememek kadar kötü bişey yokmuş..
hamile arkadaşlarım hevesle hazırlık yapıyor,ben bişey alıyorum ,herkes her yerden laf ediyor,dur bakalım ne olacak,çok alma,başına bi iş gelir diye sürekli eleştiri yağmuruna tutuyor..tek hamileliktede bir sürü sorun çıkıyor,o zaman kimse doğana kadar mendil bile almasın bebeğine..
az önce köyden bi haber geldi, bebk doğmuş,bi gün yaşamış ve ölmüş,ne olduğunu araştırıyorlarmış..Allahım ne büyük bi acı dedim, ve bu ikiz değil,anlatmak istediğim Allah alırsa tek,ikiz farketmiyor,ve sanırım benim dördüncü gebeliğim diye herkes tuhaf bakıyor..
oyy oyy firdoscuğum,benim doktorum olur musun :) bu günlerde çatlayacak gibiyim..çok doluyum..namaz kılıyorum, dua ediyorum ,eşim destek ama bana bişeyler oluyor,bu psikolojiyle ağrılarımı bile unutuyorum ve içimden sadece ağlamak geliyor..
yine de kendimi çok şanslı hissediyorum ama bir o kadar da herşeyden korkuyorum.....
bende normal yolla ikizlerime hamile kaldım, 3 tane vardı,ben bir tane daha olsun istemiştim ,Allah iki tane verdi, önceden bana çok güzel geliyordu,aslında hala da öyle ama benimki çok rsikli olduğu için neler yaşadığımı az çok bilirsiniz,keşke çift yumurta olsaydı dedim, olmadı, keşke iki eşi olsaydıda ayrı ayrı beslenselerdi dedim olmadı, arada zar olsun ,birbirlerine zarar vermezler dedim oda olmadı..
şimdi her gün bişey olacak mı diye endişeyle kalkıyorum yataktan, kalkarken bi beş dakika durup hareketlerini kontrol ediyorum, gerçi biri etsede öbürüne ne oldu onuda bilemiyorum,on günde bir ultrasona giriyorum,yaşıyorlar mı diye..
belki burdakiler diyebilir,nasıl olsa 3 çocuk var diye, ama inanın her birinin yeri ayrı ve hele de bu ikizler,canlarım ,belki bir daha asla Allahın layık görüpte vermiyeceği bebeklerim..
inanın şu anda gözlerim dolu,hele de bu günlerde çok duygusallaştım,sonunun ne olacağını bilememek kadar kötü bişey yokmuş..
hamile arkadaşlarım hevesle hazırlık yapıyor,ben bişey alıyorum ,herkes her yerden laf ediyor,dur bakalım ne olacak,çok alma,başına bi iş gelir diye sürekli eleştiri yağmuruna tutuyor..tek hamileliktede bir sürü sorun çıkıyor,o zaman kimse doğana kadar mendil bile almasın bebeğine..
az önce köyden bi haber geldi, bebk doğmuş,bi gün yaşamış ve ölmüş,ne olduğunu araştırıyorlarmış..Allahım ne büyük bi acı dedim, ve bu ikiz değil,anlatmak istediğim Allah alırsa tek,ikiz farketmiyor,ve sanırım benim dördüncü gebeliğim diye herkes tuhaf bakıyor..
oyy oyy firdoscuğum,benim doktorum olur musun :) bu günlerde çatlayacak gibiyim..çok doluyum..namaz kılıyorum, dua ediyorum ,eşim destek ama bana bişeyler oluyor,bu psikolojiyle ağrılarımı bile unutuyorum ve içimden sadece ağlamak geliyor..
yine de kendimi çok şanslı hissediyorum ama bir o kadar da herşeyden korkuyorum.....
bende normal yolla ikizlerime hamile kaldım, 3 tane vardı,ben bir tane daha olsun istemiştim ,Allah iki tane verdi, önceden bana çok güzel geliyordu,aslında hala da öyle ama benimki çok rsikli olduğu için neler yaşadığımı az çok bilirsiniz,keşke çift yumurta olsaydı dedim, olmadı, keşke iki eşi olsaydıda ayrı ayrı beslenselerdi dedim olmadı, arada zar olsun ,birbirlerine zarar vermezler dedim oda olmadı..
her açıdan senin durumun bizden daha zor canım.tek yumurta ikizi olması çift yumurtaya göre daha riskli bişey .ama sanki bizimki çift yumurta da bizede riskli dediler sürekli yatacaksın dediler.ama bence bir sorun olsa kanaman falan olurdu senin kanaman yok normal gidiyor gibi görünüyor bence.şurda bakıyorum senin hamilelğin bizden daha güzel gidiyor.hiç olmassa yatmıyosun.o bebeklerin yiyecek ekmekleri varsa her şekilde olurlar.arada zar olsun olmasın.takma kafana nolur senin daha düşünmen gereken üç tane daha çocuğun var.tabi takma demesi kolay.
buglem al bendende okadar, duygularıma tercuman olmuşsun. gecenlerde bı yakınım benımde canımı sıktı, rüyasında tek bebek görmüş nolur nolmaz herşeyıde alıyorsunuz demezmı. Allah korusun dedım. eee Allah ne derse o olur dedı. Evet bılıyorum o yüzden tevekkül ettım Allah tan gelene lafım yok, ama inşaallah çocuklarımızı bıze bağışlasın dıye dua edıyorum dedım. ben kı öyle evhamlıyımki bide zaman yaklaştıkça duygusallık artıyor, komedı flmınde bıle bebek görsem aglayasım gelıyor. çok çok haklısın 10 tanede evladın olsa hepsının yerı ayrı. Allah kımseyı evlatlarıyla imtıhan etmesın. . Rabbım bıze bağışlasın evlatlarımızı.
seni çok iyi anlıyorum biliyorsun benim durumumda seninle aynı ve ben tedaviyle hamile kaldım iki tana transfer edildi ama Rabbimin takdiri tek yumurta ikizi oldu olanda hayır vardır diyorum kendi vücudumuza olan iktidarımız hiç hükmünde onları en güvenli yerde insan şeklini veren binbir cihazla donatan hafiz ismiyle muhafaza edene bırakalım kendimizi dua edip tevekkül etmekten başka elden bişey gelmiyo
-----------------------------
seni aklının almayacağı kadar çok iyi anlıyorum.bende korkuyorum.iki gündür oğluşumun pıt pıtlarını hissetmiyordum.bugün 3.gün.korkuyordum.ama kızım canlandı maşallah dünden beri lop lop lop lop ediyor ama nasıl.tuhafbi duygu.daha iki dk önce de oğluşum pıt pıt etti ama önceki gibi sert değil.tabi çok sert atmıyordu ama güçlülük derecesi farklıydı.
evlatlarıma bişey olmasını istemiyorum.ikisini de sağlıklı bir şekilde kucağıma almak istiyorum.
ben seni şanslıo görüyorum.neden herkesin harcı değil evlat yetiştirmek.hiçte tuhaf bakmamalılar taktirle bakmamlılar.çünkü bende diyorum ki hep sezeryan olursam eğer üç hakkımı da kullanıp kalabalık aile olmak istiyorum.bana da diyorlar ki o kadar kolay değil sen bu ikisini doğur görelim diyorlar.ama bu benim şimdiki düşüncem.tab iki bende biliyorum evlat yetiştirmek topluma kazandırmak kolay değil.
köyden gelen bebek haberine üzüldüm ama yapacak birşey yok ki.herkesin başına gelebilir.tek ikiz farketmiyor.rabbim rızkını verdikten sonra doğacaklar.dün çok dua ettim rabbime.rabbim eğer yiyecek ekmeği varsa nasip et sen herşeyin en hayırlısını ver dedim.ve allaha teslim ettim kendimi.çünkü çok korktum oğluşuma bişey mi oldu diye?bişey olursa ya kızıma da bişey olursa diye.
daha geçen gün firdos sağolsun bana akıl verip teselli ederken rahatlamıştım.birde üstüne bebişlerimi görünce daha bi rahatlamıştım.ama üç gündür pıt pıt olmayınca korktum.korkumun nedeni de komşularım.densizler.nazar değdirecekler diye korkuorum bi daha da çıkmicam dışarı.bana nazar deeğecek ,sana nazar değdirir şu kişi sana ,diye aptal aptal konuşuyorlar.
bende korkuyorum buğlem inan.sonra kendimi bi bırakıyorum bıktım bu hayattan diye.halbuki bebişlerim iyi kafamda kuruyorum demek ki.birde bu haftalar normalmiş.
merhaba hanımlar iki gün evde dinlendikten sonra illet gribi halen geçirebilmiş değilim ama biraz daha rahatım bugün işe başladım çok şükür inş. bir kaç güne kadar geçece oda...
sizler nasılsınız bakalım ???
Melittacım , dr. sana verdiği ilacı baya bir önce dr. bana vermişti makattan ilaç konulacakmış çok acayip bana dediği dr. çok ağrın olursa şayet o zaman kullan demişti o kadr ağrım oldu ama dayanılmayacak kadar değildi onun içinde hiç kullanmadım öylece duruyor evde sanırım kuvvetli ağrı kesici gibi birşey olsa gerek en azından ben öyle düşündüm....
buglemcim, insan gerçekten bazen olumsuz düşünüyor herşeyi ama sürekli olumsuzda olmak hiç iyi değil inanki ben 8 yıl bekledim bebişlerimi çok şükür Rabbime şimdi bendeler ben elimden geldiğince, daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum bir şey olmasın diye ama şuda varki ne kadar dikkat edersen ett olacakla ölecege çare yokmuş inş. hepimiz sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucagımıza aldığımız günleride görecegiz olumlu düşün herşey güzel gelişsin güzel olsunnn canımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?