buglem al bendende okadar, duygularıma tercuman olmuşsun. gecenlerde bı yakınım benımde canımı sıktı, rüyasında tek bebek görmüş nolur nolmaz herşeyıde alıyorsunuz demezmı. Allah korusun dedım. eee Allah ne derse o olur dedı. Evet bılıyorum o yüzden tevekkül ettım Allah tan gelene lafım yok, ama inşaallah çocuklarımızı bıze bağışlasın dıye dua edıyorum dedım. ben kı öyle evhamlıyımki bide zaman yaklaştıkça duygusallık artıyor, komedı flmınde bıle bebek görsem aglayasım gelıyor. çok çok haklısın 10 tanede evladın olsa hepsının yerı ayrı. Allah kımseyı evlatlarıyla imtıhan etmesın. . Rabbım bıze bağışlasın evlatlarımızı.
amin canım ,valla ben dayanamıyorum,dün iki tane havlu aldım yine :) aklıma getirmek istemiyorum ama millet diyince korkuyorum ..bende diyorum ki, benim bebişlerime bişey olursa arkadaşlara hediye götürürüm hepsini..ne yapayım artık..ama çok dua ediyorum,,çok..dediğin gibi Rabbim hepimizin neler çektiğini görüyor,onları bize bağışlasın..
Buglemcim doktorun olurum tabii ne demek:)..senin niye riskli tam anlayamadım aslında?sanki özel bir duurmun var gibi yazmışsın.tek yumurta ikizi olduğu için mi?
Zeynep ben soğandan nefret ediyorum ya,bırak suyunu bazen kokusuna bile tahammülüm olmuyor:).eğer kist tekrarlarsa d.kontrol hapına başlarım napayım.
teşekkürler firdoscum..evet canım tek yumurtaymış ve arada zar yokmuş,birbirlerine zarar verme ihtimali varmış,kordon dolanması gibi,birde bir eşten besleniyorlar,yani en zor olan ikiz gebelik türü buymuş,Allahım korumuş biraz daha durup bölünselermiş siyam ikizleri olacakmış,doktorlar hemen bebeklerin yapışık olup olmadığına baktı gittiğimde..benimki de mono - mono ikizlermiş..bununla ilgili topik açmıştım..bir eşimiz ve bir kesemiz var,ve iki bebeğimiz..doktor büyüdükçe besin çalma olayı var dedi,tabiki her bebekte olacak diye bişey yok dedi ,sık sık kontrole gidecekmişim,bebeklerden biri yaşamını yitirirse(Allah korusun) diğerinide etkiliyor ve ikisinide kaybedebiliyorum..Rabbim inşallah hiç kötü bişey yaşatmadan sağ salim kucağımıza almamızı nasip eder canım ..
seni çok iyi anlıyorum biliyorsun benim durumumda seninle aynı ve ben tedaviyle hamile kaldım iki tana transfer edildi ama Rabbimin takdiri tek yumurta ikizi oldu olanda hayır vardır diyorum kendi vücudumuza olan iktidarımız hiç hükmünde onları en güvenli yerde insan şeklini veren binbir cihazla donatan hafiz ismiyle muhafaza edene bırakalım kendimizi dua edip tevekkül etmekten başka elden bişey gelmiyo
meldircim seninkidemi tek yumurta, Rabbim sonumuzu getirsin canım,eşi bi tane mi,arada zar var mı,kaç haftalıksın canım ...cinsiyetleri belli oldu mu...inan aslında tek yumurta ikizleri çok hoş oluyormuş,birbirlerine benzemeleri filan..zor yanları çok ama sanırım güzellikleride var..bekleyip görecez artık :)
-----------------------------
seni aklının almayacağı kadar çok iyi anlıyorum.bende korkuyorum.iki gündür oğluşumun pıt pıtlarını hissetmiyordum.bugün 3.gün.korkuyordum.ama kızım canlandı maşallah dünden beri lop lop lop lop ediyor ama nasıl.tuhafbi duygu.daha iki dk önce de oğluşum pıt pıt etti ama önceki gibi sert değil.tabi çok sert atmıyordu ama güçlülük derecesi farklıydı.
evlatlarıma bişey olmasını istemiyorum.ikisini de sağlıklı bir şekilde kucağıma almak istiyorum.
ben seni şanslıo görüyorum.neden herkesin harcı değil evlat yetiştirmek.hiçte tuhaf bakmamalılar taktirle bakmamlılar.çünkü bende diyorum ki hep sezeryan olursam eğer üç hakkımı da kullanıp kalabalık aile olmak istiyorum.bana da diyorlar ki o kadar kolay değil sen bu ikisini doğur görelim diyorlar.ama bu benim şimdiki düşüncem.tab iki bende biliyorum evlat yetiştirmek topluma kazandırmak kolay değil.
köyden gelen bebek haberine üzüldüm ama yapacak birşey yok ki.herkesin başına gelebilir.tek ikiz farketmiyor.rabbim rızkını verdikten sonra doğacaklar.dün çok dua ettim rabbime.rabbim eğer yiyecek ekmeği varsa nasip et sen herşeyin en hayırlısını ver dedim.ve allaha teslim ettim kendimi.çünkü çok korktum oğluşuma bişey mi oldu diye?bişey olursa ya kızıma da bişey olursa diye.
daha geçen gün firdos sağolsun bana akıl verip teselli ederken rahatlamıştım.birde üstüne bebişlerimi görünce daha bi rahatlamıştım.ama üç gündür pıt pıt olmayınca korktum.korkumun nedeni de komşularım.densizler.nazar değdirecekler diye korkuorum bi daha da çıkmicam dışarı.bana nazar deeğecek ,sana nazar değdirir şu kişi sana ,diye aptal aptal konuşuyorlar.
bende korkuyorum buğlem inan.sonra kendimi bi bırakıyorum bıktım bu hayattan diye.halbuki bebişlerim iyi kafamda kuruyorum demek ki.birde bu haftalar normalmiş.
diğer topiktede takip ediyorum canım,lütfen gelişlmelerden haberdar et bizi..ve canını sıkma..dediğim gibi bi aksilik hissedersen için rahatlasın diye doktora gidersin..sürekli kendine felak ve nas surelerini oku,biliyorsun bu sureler nazarla,igöz değmesiyle ilgili..ayetel kürsiyide oku bol bol..herşeyi Allaha havale et, kem gözlerden Allaha sığın ve inan ki o kem gözler kendilerine döner hiç haberleri yok..
yaşamını yitiren bebek ise solunum yetmezliğinden hayata veda etmiş,bir gün dayanabilmiş..veren de O,alan da O..Rabbim ailesine sabır versin..bizlere bu acıyı yaşatmasın..amin..amin..
her açıdan senin durumun bizden daha zor canım.tek yumurta ikizi olması çift yumurtaya göre daha riskli bişey .ama sanki bizimki çift yumurta da bizede riskli dediler sürekli yatacaksın dediler.ama bence bir sorun olsa kanaman falan olurdu senin kanaman yok normal gidiyor gibi görünüyor bence.şurda bakıyorum senin hamilelğin bizden daha güzel gidiyor.hiç olmassa yatmıyosun.o bebeklerin yiyecek ekmekleri varsa her şekilde olurlar.arada zar olsun olmasın.takma kafana nolur senin daha düşünmen gereken üç tane daha çocuğun var.tabi takma demesi kolay.
evet canım ikiz gebelik bence başlı başına risk taşıyor ki tek bebektede bile ne rsikler var...dediğin gibi benim ki rahat geçiyor,psikolojik olarak rahatsızlanıyorum ben, karnım şiştikçede haliyle ağrılarım olacak..Allaha şükür kanama, yatak istirahati ,düşük riskim yok..az önce bile çocuklara yemek hazırladım ,yedirdim,içirdim gönderdim çok şükür..belkide Allah dağına göre kar veriyor,yatsaydım belki onlar perişan olurlardı..babaları bakardı belki ama sabırları zorlanarak :) çok şükür canım çok şükür,aman tek yumurta ikizlerime nazar değmesin :)
merhaba hanımlar iki gün evde dinlendikten sonra illet gribi halen geçirebilmiş değilim ama biraz daha rahatım bugün işe başladım çok şükür inş. bir kaç güne kadar geçece oda...
sizler nasılsınız bakalım ???
Melittacım , dr. sana verdiği ilacı baya bir önce dr. bana vermişti makattan ilaç konulacakmış çok acayip bana dediği dr. çok ağrın olursa şayet o zaman kullan demişti o kadr ağrım oldu ama dayanılmayacak kadar değildi onun içinde hiç kullanmadım öylece duruyor evde sanırım kuvvetli ağrı kesici gibi birşey olsa gerek en azından ben öyle düşündüm....
buglemcim, insan gerçekten bazen olumsuz düşünüyor herşeyi ama sürekli olumsuzda olmak hiç iyi değil inanki ben 8 yıl bekledim bebişlerimi çok şükür Rabbime şimdi bendeler ben elimden geldiğince, daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum bir şey olmasın diye ama şuda varki ne kadar dikkat edersen ett olacakla ölecege çare yokmuş inş. hepimiz sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı kucagımıza aldığımız günleride görecegiz olumlu düşün herşey güzel gelişsin güzel olsunnn canımmm
çok sevindim uhdeciğim,Rabbim sana ve beişlerine sağlıklı uzun ömürler versin inşallah..annelikten daha güzel bi duygu yok değil mi..inşllah dediğin gibi kendimize dikkat edip tevekkül etmek lazım..yoksa halimiz perişan olur..çok sağol canım,,iyi dileklerin için..
canım hepiniz çok güzel gidiyosunuz maşallah her şey çok güzel olacak bak bir gün daha geçti çok şükür...
buğlemcim 3 çocuğun da olsa 5 çocuğun da olsa dediğin gibi hepsinin yeri ayrı. Allah sana sağlık sıhhat versin hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah inan bana çoğu gitti azı kaldı dayan canım en iyisini yapıyosun duadan ayrılma...
al yasemincim al beğendiğini al insanlar çeyiz alıp diziyo ortada bişey yokken ben de bu mantığı anlamadım gitti. herkes alıyo ama bi problem çıkmayınca kimse niye aldın demiyo .ben oda bile yaptım onlara odaları ben hastanedeyken geldi. bi taburculuğumda hastane çıkışlarını yıkadım ütüledim (iyi ki almışım o zaman bulunmuş gibi geldi bana en önemlisi kendi istediğimi beğendiğimi almış oldum) bi taburculuğumda dolapları silindi havalandırıldı yerleştirildi son yatışımdan önce alışveriş yaptırdım eşimle yakınlarımı gönderdim riske atmadım kendimi zaten her şeyi netten bakıp beğenmiştim listeyi tutuşturdum ellerine...en önemlisi ben umudumu hiş kaybetmedim ve duayla bu günlere geldim çok şükür...
çok haklısın tatlım ben de elimi karnıma koyup ya müheymin ya hafiz çok okudum...
annesi onlar bazen çok hareketli bazen çok az hareketli olurlar gayet normal aynı tedirginliklerden ben de geçtim canım onları kucağına alınca bu endişelerin bile tatlı bir anı olarak kalacak inan. ama onları dinlemekle iyi yapıyosun tabi...
şu insanlar ne kadar düşüncesizhem de günaha girmişler şunun nazarı değecek diye...
kızlar hepiniz maşallah bu günlere geldiniz bundan sonra da pozitif olun endişe olacak haliyle ama kendinize zehir etmeyin...Rabbim hepinizin doğumunu vakitli ve hayırlı eylesin bize de burdan tek tek tebrik mesajı yazmayı nasip etsin...
asudehayatcığım, çok teşkkürler,dünya dua üzerine kurulu derler,birbirimize hep dua edelim,moral aşılayalım..evet çoğu gitti azı kaldı..5 bitti 6 ya girdim..inşallah 9. ayıma girdiğim günleride görürüm..eşime diyorum geçer mi bu günler diye..o da diyorki 5 ay nasıl geçti,elbet bu günlerde geçecek.. :)
inşallah hepimiz hayırlı haberlerimizi,tebriklerimizi,bebişlerimizin resimlerinide burdan paylaşırız..inşallah..