tecrubeli ikiz anneleri

sağol melitta geldik valla bu günlere Allahın izniyle, çok heyecanlıyım çoook nefesim kesiliyor inan düşündükçe aklıma geldikçe.Allah yardımcımız olsun..

çok haklısın canım aynı şeyleri biz kızkardeşimde yaşamıştık o kadar çok pinpiriklendi kii ilk başlarda emin oll 9 ay boyunca ne hastaneden çıkabildi nede rahat bir hamilelik geçirebildi üstelik bebek doğdu dediğin gibi şimdi hırçın arsız haylazz huzursuz hiç birşeyden memnun değil öyle bir çocuk işte kardeşim şimdi kendi diyor zaten ben yaptım diyor o kadar aklıma kötü şeyleri getirdim pinpiriklendim bunlar ondan oldu diyo, diğer tarafta gelinimiz ise o kadar rahattı ki maşallahhh her istediğinide yaptı her istediğinide yedi içti çok şükür bebeği şimdi rahay uysal güler yüzlüü böyle bir çocuk oldu işte arada dağlar kadar fark var bunları ben yaşadığım için birebir çok şükür iyi geçirmeye çalışıyorum bu günleri tadını çıkarıyorum

Son düzenleme:

doğru söylüyosun canım verdiğin örnekler çok güzel.aynen böyle oluyor işte.mağlesef benim kardeşimde öyle şuan nasıl düzelecek valla bilmiyoruz.en iyisini yapıyosun her şeyi takarsak oo evin yolu bulunmaz.
bunglem80 cim demek kontrole gidiyosun canım.dört gözle bekliyorum yazacaklarını açıkcası.doktor inşallah içini çok rahatlatacak şeyler söyler.gerçekten seni çok üzen yakınlarındaki insanlara karşı kapak olur inşallah bebeklerinin sağlıklı oluşu.

sağol melitta geldik valla bu günlere Allahın izniyle, çok heyecanlıyım çoook nefesim kesiliyor inan düşündükçe aklıma geldikçe.Allah yardımcımız olsun..

amin canım benim inşallah hayırlısı ile bi kucağına al ,bize buradan güzel haberlerini bildir :)minik kızlarını bol bol anlat bize :):):)

rabbim bizlere de hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah (amin)

amiinn canım amin, nalandan haber aldım arkadaşlar, pazartesi günü bebişlerin birini alacaklarmış diğerinide 1 hafta sonra inşallah.

amiinn canım amin, nalandan haber aldım arkadaşlar, pazartesi günü bebişlerin birini alacaklarmış diğerinide 1 hafta sonra inşallah.

çok sevindim inşallah diğer bebeğini de hayırlısıyla kucağına alır gelir :) çok güzel bir haber bu :)

firdos nasılsın ? bugün başlıklara bakarken tesadüf otistik ile ilgili bi başılkta yazını gördüm ağladım.çocuğu otistik olan bi veli ile alakalı idi.
sonra gittim uyumaya rüyamda gördüm çocuklarımı Allah korusun.rabbim hiç bir aileye vermesin böyle bişey.
bi önceki memlekette kaldığıımzda lojmanda vardı oğlu otistik dünya tatlısı idi.aklıma o geldi.

tecrübeli ikiz anneleri bu ense kalınlığı down sendrom dışında otistik yada başka zeka sorunlarını da gösteriyor mu?

canım hangi başık acaba?özel eğitimde çalıştığım için o konulara çok yazmışlığım vardır.ense kalınlığı zekasal sorunları belirleyebilir,bazılarını.örneğin down sendromu gibi..ama otizm 18 aylıktan önce pek de belirlenebilen bir rahatsızlık değildir.hatta çoğu zaman 3 yaşta falan anlaşılır.otizm zihinsel bir sorundan çok sosyal bir uyum sorunu aslında.sen bunları kafana takma,bebeklerin sağlıklı çok Şükür.

Son düzenleme:
kızlar firdos haklı bunları düşünmeyin lütfen...hastane çıkışlarınızı aldınız mı bakim hamileliğin en keyifli kısmı alışveriş olsa gerek
istanbul'da oturanlar şişli'de şair nigar sokakta aycibin pasajı var. toptan fiyatına her şey. bebicino diye bir marka var kızlar inanın ürünleri çok kaliteli ben idil bebe de aldım aziz bebe de aldım gerçekten onlar kadar kaliteli hem de çok daha uygun. ayrıca şu funna baby nin de mağazası var nevresim takımı uyku seti vs. alacaklara duyurulur.

leylnur harikasın mükemmelsin Rabbim seni nazarlardan kötü gözlerden korusun 41 kere maşallah barekallah...çok doğru rızkı veren Allah hele bi doğsun şu prensesler sponsorlar sıraya dizilir be...

firdos seni atlamadım canım özeline bakar mısın.

buğlem doktora gidecekti ne yaptı acaba...

tecrübeli ikiz annelerimiz daha benim için çok erken ama sormak istiyorum merak ediyorum.doğumu açıkcası ben hep normal yapmak isterdim mağlesef bu gerçekleşmeyecek sanırım.sezeryan olur büyük bir ihtimalle.buradaki bütün ikiz anneleri gibi.peki sezeryanda beldenmi uyuşturdular yoksa tamamiylemi uyuttular.ben belden olsun istiyorum ama iğneyi belden yaptıklarını gördüm biraz korktum.(kol dışında yapılan iğneden inanılmaz korkuyorum)sizinkiler nasıl oldu ve memnun kaldınızmı.ben laporoskopi ameliyatı olmuştum tamamiyle uyutmuşlardı 6 saat hiç kendime gelemedim öylemi oldunuz sizde hemen uyanabildinizmi?

Zeynepcim çoğul gebeliklerde anne ve bebek sağlığı açısından normal doğumu pek uygun bulmuyor doktorlar.ben genel anestezi oldum yani tamamen uyutuldum.aslında doğumhaneye alındığımda doktor yan dönmemi söyledi,sonra baktım elinde biraz büyücek bir iğne var.ben epidural istemiyorum genel olsun dedim.çünkü benim doğum sırasında ne yaşayacağım,bebeklerimin sağlık durumunun nasıl olacağı pek belli değildi.risk altındaydım yani..ilk 1 saat içinde uyandım ama tam anlamıyla kendime gelmem 3 saatimi falan aldı.sadece aşırı bir uyku halim vardı,başka bir sorun yaşamadım.

evet mağlesef normal doğum şıkkını ikiz olunca elemek zorunda kalıyoruz.aslında ankarada olsam hamilelik sürecinde herşeyimde normal gitse ben düşünebilirdim ama buradaki doktorlara güvenmiyorum.yinede hemen uyanamamıssın ben böyle olsun istemiyorum ama hemen uyanmak istiyorum.bana narkoz ağır geliyor heralde yine öyle uyanamamaktan korkuyorum.kafam çok karışık bu konuda.

ben ikizlerdede,ikinci hamileliğimdede spinal yaptırdım.belden iğne,korkulduğu kadar zor olmuyor..bebeklerim doğunca onları gördüm vede seslerini duydum....benim için bir problem olmadı..ama sen bilirsin..sonrasındada bir sıkıntı yaşamadım....

sağlıklı değil m i firdos 1.6 ense kalınlıkları. çok sağol. tesadüf çıktı bakarken otizm di sanrım.yazdığın yorumu da tesdüf gördüm özellikle okudum.okurken ağladım.uyuyunca da etkilenimişim ki ryamda gördüm. rabbim kimseye vermesin inşallah.bu boyun fıtıklarıyla nasıl uğraşırdım rabbim korusun. rabbim sabırlar versin bu tür özel çocukları olan ailelere.
zaten az kaldı yavrularımızı kucağımıza almaya. dolu dolu 3 ay :)) şubat ı saymıyorım :)))) hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kucağıma almak istiyorum kuzucuklarımı.

ben daha hiç bir hazırlık yapmadım biliyor musunuz.7 aydan sonra yapacağım.dip komşumda küvet varmış vercek bana.birde bazayı beşik olarak kullancaz o kadar.birde hayatım boyunca ilk defa bebişlerim için güne katılıcam hani bayanlar yapıyorlar ya aralarında.:):):):) toplu param olursa daha çabuk bişeyler alırım sıkışmam diye :):):) nasıl sizce :) ?

leynur herkesi merak ediyorum bütün arkadaşlarımızı ama senın 4 üz oldugu için sankı daha bir merak ediyor insan Allah yardımcın olsun arkadaşım. kendım sıkıldıkça senı getırıyorum aklıma, bizde 33. haftayı bitiriyoruz Allah ın izniyle. 3 gün önce NST ye girdim sancı yoktu. Ama dünden beri koyu ve az kanlı akıntı gelıyor, neyse artı, mantar vardı bende krem kullandım belkı o yüzdendır. dr arayıp pazartesi sorucam bırde nasıpse yenıdogan ünitesinin oldugu bır hastaneye yönlendırmesını ıstıcem. Allah cümlemizi hayırlısıyla kurtarsın. Bu arada kızlara isim buldunmu merak ettım. Bende bol bol Kur'an okumaya çalışıyordum, hatta bir hatimimde yarım kaldı, gebelik kolestazından dolayı anormal kaşınıyorum ve bir çok yapmak istedıgım şey kısıtlanıyor, karaciğer ilacı kullanıyorum ama yinede kaşınıyorum, bebekler iyi olsunda hepsi geçicidir inşaallah.

sağol canım iyiyim çok şükür NST ye girdim sancı çıkmadı, koyu ve az kanlı biraz akıntım gelıyor pazartesi dr sorucam. 33 haftamız bıttı. biz tedavi için dr gittik 3. ay hamile kaldım (klomen verdı) onu kullandıgımın 2. ayında hamıle kaldım. aileminde geçmişinde ikiz var. Artık hangisi vesile bilmiyorum, Rabbımın hikmetınden sual olunmuyor. Çok şükür eşimde bende çok istıyorduk yaşımız ilerledi keşke ikiz olsa diyorduk. İnşaallah ikisinide bize bağışlar Allah'ım. senın kuzular nasıl kaç aylıklar. Artık bizler büyütürkende yük olmazsak destekleriniz bekliyoruz. Birde şu endişem var ; ilk zamanlar hani refakat etmek için gelyor ya aile efradı, zaten canın yanıyor, birde her kafadan bi söz çıkıyor müdehale ediliyor, kendi çocukkların için yorum yapıyorsun alınıyorlar vs vs...... nasıl aştın bunları kimseyi kırmadan bunları aşmak mümkünmü, sende böyle sorunlar oldumu . Benimle şimdiden pazarlık yapanlar var siz karışmayın biz çocuck büyütmedikmi flan dıye. bende bazen siz söylersiniz bazen ben kendı çocuklarım için yorum yapamıcakmıyım nıye kırılıcaksınızki diyorum, iy ozaman kendiniz bakın gibi sitemler.... oofffff.... bazen böyle durumlar yüzünden insa sevincini anlamıyor yaa... kuzularımızı düşünüp teselli buluyorum

günaydınnnnn...tabiki sağlıklı canım,endişelenme..bak öyle başlıkları okuma lütfen,olumsuz etkileniyorsun.bende 27.haftama kadar tek bir çöp bile almamıştım.annemler birşeyler örmüştü ama onlarıda görmemek istememiştim birşey olurda aklımda kalır diye.riskli dönemi atlatınca yavaştan başlamıştım hazırlıklara.odalarını bile doğumdan sonra hazırladım.ama şimdi pişmanım.göbüşüm büyümeden doya doya alış veriş yapsaydım keşke diyorum.bi daha hamile kalırsam öyle yapıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…