tecrubeli ikiz anneleri

canım benimkiler 16 aylıklar.ben ankadara doğum yaptım,ilk 3 hafta orda kaldık.annem ve eşim yanımdaydı.k.validem gelsin istemedim gerek yoktu çünkü.memlekete gelince geldi k.validem.15 gün kadar kaldı.annemle aynı şehirde yaşıyoruz,k.validem 16 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor.o süreçte annemde arada bir uğradı.tabii ikiside çok karıştı.hele bebişleri yıkarken.ayy neredeyse kavga ediyorlardı:))..ama ben hep sustum,ikisine de birşey demedim.zaten eşimin annesi kısa süreliğine gelmişti.annemde ne yapılması gerektiğini benden iyi biliyordu.birde zaten tecrübesiz oluyorsun o zaman ve büyüklerin yardımcı olması daha iyi oluyor.şimdiden düşünme bunları,ama sana bir tavsiye hem anneni hem kayınvalideni aynı anda çağırma.işte o zaman zorlanabilirsin.

hayırlı sabahlar bugün nasılsın ? haklısın.araştırmayı diğer başlıkta aldığım üzücü bir haberden dolayıbıraktım fakat denk gelenleride okumasam daha iyi olucak.herşey Allah tan.boşu boşuna harap ediyorum kendimi işte.
bende 7.aydan sonra yapıcam inşallah.bana kalsa hemen beğendiğim herşeyi almak isterim ama nolur nolmaz diye hiçbişey koymuyorum.hayırlısı.

bende iğneden korkmasam böyle olsun istiyorum.bebeklerim doğduğunda hemen görmek istiyorum.ne güzel siz hemen görmüssünüz.bakalım hayırlısı iğneden korksamda belden yaptırmak daha iyi fikir geliyor bana şuan.sezeryandan ne kadar zaman sonra bacaklarınızı hissetmeye başladınız acaba?

Son düzenleme:
hepinize merhaba,tek tek alıntı yapmak istemedim,bebeişlerimi merak edenlere çok teşekkür ederim..

cuma günü doktora gidip geldim,akşamada misafirim gelmişti,dün de evde yoktum o yüzden yazamadım kusura bakmayın...

bebişler gayet iyiler,ayın ondördüne tekrar randevu verdi doktor..ölçtü biçti,bi yaramazlık yok dedi..ultrasonu biraz eski olduğu için söylemiş olduğu değerleri pek önemsemedim.. nasıl olsa gerçek doktoruma ayın yirmidördüne gideceğim..biri altta biri üstteymiş bu defa da..sürekli yer değiştiriyorlar..
beslenmeme dikkat edecekmişim,haftada en az bi kere karaciğer,balık,tavuk yiyecekmişim..sorun görünmüyor dedi..çok şükür..
ordan da pazara gittik,bol bol sebze meyve aldım..özellikle yaz meyveleri..şimdi onların zamanı geçerse doğrudürüst alıp yiyemeyiz,bence bol bol mevsim meyvelerinden tüketin bayanlar..
dünde bebişlere zıbın,iç çamaşırı ve yelek aldım..çok eksiğim kalmadı,ilerki günlerde de şampuan,ıslak mendil,emzik gibi araç gereçleri,bakım ürünlerini alacağım inşallah..
kendi çantamı hazırlamıştım ama bi kaç eksiğim var,çorap vb....kış olacağı için üşürüz belki hastanede..hırka,yelek filan eklicem çantaya...

sizler neler yaptınız,aslında tecrübeli ikiz annelerimiz bize hastanede en çok neyin gerekli olup olmadığını söylerlerse makbule geçer..ona göre eksiklerimizi tamamlarız..

Son düzenleme:
Melitta iyiyim canım.sabahın köründe evi temziledim.bugün annemin doğum günü öğleden sonra pasta alıp ona gideceğiz.bebekleride biraz parka götüreceğim.

Buglem herşeyin iyi olmasına çook sevindim,Maaşallah size canımcım.alış-veriş yapmışsın ne güzel.canım ben banyo ürünleri olarak niveanın çantası vardı herşeyi içinde ondan almıştım.hala bazı şeylerini kullanıyorum o kadar ay geçmesine rağmen.birde seba-med ürünleri çok iyi ama pahalı biraz.hastane çıkışı al 4 tane,kendine pijama ve gecelik takımı koy.kışa denk geleceği için pijama daha iyi olabilir.alacaksan süt pompanı koy çantana.iç çamaşırı al kendin için.ped al.çorap al çünkü ben mayıs sıcağında bile üşümüştüm.bebeklere 2 şer battaniye koy sıcak tutar.aklıma gelenler bunlar şimdilik.

teşekkürler firdos :) evet alışverişimi yaptım,kıyafet olarak sanırım hiç bişey kalmadı,çoraptan mendile kadar herşeyini aldım, yaza idare kadar edecek şeyler aldım..yazdan sonrada nasıl olsa büyürler ve yenilerini alırım inşallah..
bebeklerin çantasına ikişer takım hastane çıkışı,iç çamaşırı,battaniye,iki paket yenidoğan bez koydum şimdilik..işe yaramaz çarşaflardanda bezler yapıp koyacağım belki kötü bez lazım olur,ilk sardıklarında filan isteyebilirler..
bende pompa var ama el pompası ,işimi görür mü acaba,inşallah lazım olmaz da emerler..çok istiyorum hemen emzirmeyi..
o yüzden de epidural sezeryan istiyorum..canım yansada ,korksamda ,,normal doğumdan daha kötü değildir diyorum..normal doğumun acısını bildiğim için her şeye razıyım..
bebeğim tek olsaydı prenses doğum düşünmüştüm,yine normal olacaktı ama acısız..ikiz olunca da mecburen epidural olsun isterim..
kendi çantamada iki takım gecelik,anatomik ped,havlu,yazma koymuştum..iç çamaşırlarını,çorabı ve kışlık malzemeleride ekledim mi tamam sanırım..
bebek bakım ürünü olarak ta Johnsons Baby olanını düşünmüştüm,diğer topiklerde en çok bunu önermişler..sebamedi sanırım alamam..biliyorsunuz 3 çocuk daha var ve idareli olmak zorundayız :) johnsons babyde güzeldir umarım..
alakan için tekrar teşekkürler canım, ikizlerinden fırsat buldukça bizimle ilgileniyorsun..çok sağol..
diğer hanımlarrr,siz neler aldınız,neler yaptınız,neler yapacaksınız bakalım... :)

benim iki doğumumdaki doktorlarımda narkozu uygun bulmadılar..ikizler 2 kglardı,oğlumda 3 kg çok küçük yazık onlar ilaç alması dedi doktorlarım..bende kabul etmiştim......
belden iğne çokta korkulduğu gibi kötü değil...benimde canım çok kıymetlidir..ama düşün sonunda bebişlerini kucağına alacaksın...ben bunu düşünerek çok cesaretlenmiştim....
birkaç saat içinde geçiyor.......pek sorun olmuyor....11:30doğum yaptım ,akşam dolaşmaya başlamıştım...
allah yardımcınız olsun.......

Melittacım,sağol canım.evet oğlumun biri hastaydı ama çoktan iyileşti haylazlıklara başladı.aslında buraya fotolarını eklemek istiyorum ama bir türlü fırsatım olmuyor.hem sizede moral olur:)

Buglem nasıl yani,senin üç tane daha mı çocuğun var?ben mi yanlış anladım yoksaonlarda üçüzdü deme düşüp bayılırım burda.

Son düzenleme:

merak ediyordum seni canım bebişlerin iyi olmasına çok sevindim.sen hazırlıklarını baya tamamlamıssın.inşallah senin haftalarını görürüzde bizde başlarız hazırlığa.bizim bebeklerin sadece benim dikdiğim şeyleri var şimdilik hiçbişeyleri yok.zaten çok erken benim için.ama teyzem iki tane bebek yorganı diktiriyor.senin zaten önceki çocuklardan kalmıştır büyük ihtimalle değilmi?annemlerde beşikleri biraz kıyafetlerini falan alıcak.bizde biraz giyecek birde anakucağı alırız artık.anakucağı işe yarıyor baya sanırım.bizim akrabalar bizden hevesli şimdiden başladılar hazırlık yapmaya.yinede herşeyi hemen almak istemiyorum.sonuçta riskli bir gebelik yaşıyoruz ne olacağımız belli olmaz.Allah bilir tabi.

anladım.şimdi daha sıcak bakmaya başladım.aynen dediğin gibi benimde çok kıymetli canım ya.en küçük acıya dayanamıyorum.bide normal doğum yapmayı düşüyorum nasıl yapacaksam. verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.bütün tecrübeli annelerin doğum süreçlerini aklımın bir kenerına yazıyorum.umarım o zamanları görürüzde uygulayabiliriz.

Son düzenleme:

evet canım,üç tane daha var Allah bağışlarsa..büyük kız orta üç, ortanca oğlan orta bir,küçük kızımsa ilkokul bire başladı...üçüde normal doğum hatta ikisini evde birini hastanede yaptım..o yüzden hastane ortamında sadece küçük kızım dünyaya geldi..oda normal dikişli oldu..
anlıyacağın bende tecrübe çok,bakmasını zorsunmuyorum ...hatta seve seve bakarım..bu bebişlerim ikiz olunca ve de tek yumurta olunca çok endişelenmiştim ama artık alıştım sayılır..
işlerim hiç bitmiyor,sürekli yemek ,bulaşık, çamaşır,ütü derken fazla dinlenemiyorum...bu hamileliğimi çok zorsundum..işte o yüzden diyorum ilk bebeği ikiz olanlar bol bol yatsınlar diye..ben işleri bitirip ancak o zaman yatabiliyorum..çok yoruluyorum..hele de bu günlerde ...karnım şişmeye başladı..bazen nefesim kesiliyor..
çok şükür eşim yardım ediyor,büyük kızımda okuldan derslerden fırsat buldukça ...ama ne kadar da olsa sorumluluklarım çok..mecbur hepsiyle ilgilenmek lazım..

çok sağol canım..sende bu günlere gelirsin inşallah canım..zaman su gibi..inan benim diğerlerinden mendil bile kalmadı..hepsini ihtiyacı olanlara vermiştim..beşiği bile..şimdi her şeyi sil baştan yapacağım...zaten kıyafet olarak çok şey aldım..battaniye,havlu ,bez aklına gelenlerin çoğu tamam..annem iki yastık yapacak.. beşik olarakta park yatağın büyüğünden düşünüyorum..bi yerde görmüştüm.standart beşiğin bir büyüğü..iki tane koyacak yerim yok..çocuk odasını zaten çocuklar işgal etmiş durumda :)
sizin ilk olduğu için sanırım çok hevesliler..aslında bizde de çok heyecan var, ne kadar çocuğum olsa da bunlar ikiz olduğu için herkeste bir merak,telaş var..kendi çocuğumuzu bile bu kadar merak etmiyorduk diyenler var..
benimki beş bitti altıya girdim canım,sende bu aylarda başlıyabilirsin..bi yerde okumuştum..bir ikiz annesi 28 haftalık doğum yapmış .. Allah bilir ne zaman neyin olacağını.. o yüzden çok ağırlaşmadan tamamlamaya çalış...

görüşmek üzere..

Buglem demek üç çocuğun var ve ikizlerle beş olacak İnşallah..ne diyeyim Maaşallah sana ve Allah kolaylık versin.ben 5 çocuklu olarak düşünemiyorum kendimi..peki ikizlere isteyerek mi hamile kaldın,planlı mıydı?birde yaşın kaç merak ettim?demek evde doğum yaptın hemde iki kez.bence çok cesaretli bir bayansın,Helal olsun sana.

arkadaşlar neden kimse yok.çok sıkılıyorum on dk.dır panik atak yokluyor.nereden başıma bela oldu bu hastalık yaaa birde boyun fıtığı var tabi.bırakmıyorlar yakamı.eşimde nöbetçi.kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama inşallah yatana kadar geçer.
ne olur dua edin şu gebeliği hayırlısı ile atlatıp hayırlı sağlıklı bir şekilde evlatlarımı kucağıma alayım. çok daralıyorum çook

doğru diyosun zaman su gibi akıp geçiyor.ben direk doğumdan sonra bir seneyi geçermi acaba diye düşünüyorum.ben direk o bir seneyi atlamak istiyorum nasıl fikir. oda geçerde nasıl geçer bilmiyorum.
hadi ya demek hiç bişeyin kalmadı sende herşeyi sil yapacaksın desene.anladım tabi yer olmayınca belli bir zaman tek yatakta idare edebilirler.büyüyüncede bişeyler yaparsınız Allah büyüktür.aslında bana kalsa hemen alışveriş yaparımda bizimde eşim dur diyor.kurban bayramında doktor izin verirse ankaraya gidicem o zaman bişeyler almayı düşünüyorum bakalım.benimde o zaman beş falan olur heralde.evet dediğin gibi aslında belkide bu kadar hevesli olmayacaklar ama bizim sülalede ikiz yok herkese çok ilginç geliyor.sağolsun teyzemler amcamlar babannem çok meraklılar.bide bizim ailede en büyük benim annemlerin ilk torunları olacak inşallah eşimin tarafı da aynı şekilde kaynanamgirinde ilk torunları.ama kaynanam hiç hevesli değil bu beni biraz üzüyor açıkcası..hiç eksiğiniz varmı şunuda biz alalım demiyolar.heves sıfır yani halbuki ilk torunları.aman neyse soranlar yeter.benim tarafım yetiyor eşimin tarafı sormassa sormasın napıyım bunun için canımı sıkmamalıyım.

sağol yasemin, valla bende acayip merak ediyorum ne olacak nasıl olacak diye, bütün akraba eş dost herkes merak içindeyiz, beni getirin aklınıza bol bol şükredin, nasıl kötü bi hafta geçiriyorum anlatamam, ya biz seninle aynıyız galiba bende 33. haftanın içindeyim 32+4 yani, bu akıntı olayını ihmal etme, ciddi bişey değildir inşallah. kızların isimleri daha tam belli değil aklımızda bişeyler var ama bakalım artık kısmet,şu gelenlerin yorumları konusunda da çook haklısın, tamam bizim için gelecekler ama halden anlaması gereken onlar, yeni ameliyattan çıkmışız, gerginlik, bebekler, bide milleti idare etme çabası yaşayacağız, offf offf, bende çok düşünüyorum senin gibi, Allah seninde ve bütün arkadaşlarımızında yardımcısı olsun,

buglem çok şaşırdım ya maaşallah demek 3 çocuğun daha var, e senden tecrübelisi yokmuş burda desene, bende sana bi kerede yetiştim bak, evliliğimin 2. senesinde 4 çocuk

canım hayırdır geçmiş olsun ne oldu sana,takma kafana bişey herşey olacağına varıyor, yalnız kalmışsın açsaydık birimiz keşke, sıkma canını Allahın izniyle bebişlerin gelecek, alacaksın kucağına bi onu bi onu bu günleirmizi ararız gibime geliyor, hele ben

kızlar nasılsınız, hepinize ve bebeklerinize selamlar. firdoscum cevapların için sağol canım, leylnur benım bugun 33 hafta bitti aşağı yukarı aynıyız canım. Rabbım hayırlısıyla kurtarsın cümlemizi. Buglem senide bir kez daha medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. sanırım kaya gibi dimdik bir kadınsın, hem evde dogumlar hem 5 cocuk yanı kısacası br kez daha hayran kaldım, ben çok çocuklu aileleri çok sevıorum hele büyümüş halleriyle çok iyi oluyor, bayram seyran geniş aıleler hep hoşuma gider, biraz yorulursun ama bence deger Rabbım ıkızlerınıde sağ salim büyütmeyi nasıp etsın. melittacım panik atağı at aklından sıkıldıkça la havle çek iyi geliyor, aklını dagıtacak şeyler yap bence. Alışveriş mevzusuna degınmıssınız. ben cogu alacaklarımı bitirdim, erken dogum riski malum, gezebiliyorken aldık, çokta fazla alışveriş yapmadım ablam ve kuzenım bebek kıyafetlerı verdıler bende israfı sevmem e yabancı da degıller temiz kullandılar daha cocukları 6 ve 10 aylık lar yeni model yanı kıyafetler, onları yıkadım ütüledım. birde bir yakınım küçük yanlara doğru sallanan beşik verdi onunda giydirmelerini yıkadım tekrar taktım. biri ayagımdayken diğerınıde onda sallarım dedım. kendı aldıklarımız şunlar: 2 adet park yatak 55*90 boyundalar, yatak odam küçük o yüzden küçük aldık, tek alsak 3-4 ay yatabilirler dönmeye başlayında sorun olur, hem park yataklar derinleşiyor çocukları düşürmeyeyim dedım malum 8-9 aylık ken filan tutunup ayaga kalkıyorlar. hastane çıkışları, battaniyeler, tulumlar, bebek bezi, ıslak mendil, kendı doğum çantam gecelik pıjama vs , göğüs pedi, normal ped, bebek biberonları emzikleri onları wee marka aldık (biberon büyük ve küçük burun aspıratörü, tırnak makası,emzik tabi hepsi doğum çantasında degıl) biraz uygundular, kızlar birde çantama karbonat koydum göğüs ucu çatlamasın dıye emzirmeden önce karbonatlı suyla sılecekmışiz çatlamazmış, hasta bezi aldım kendıme, bebeklerin taşıma çantası. kozmetık ürünü almadım sadece sebamed in şampuanını aldık. pişik için herkes bebeyağı kullanma onlar petrolden yapılıyor saf zeytınyagı kullan dıyor, bencede mumkun oldugu kadar dogal olsa iyi olur.bebek küvetımız ve filemiz var, bebek havlularımız, oyalı mendıller getırdı annem ve kayınvalıdem, yüz örtüleri. park yatakları ıcıne sünger kestırdık, daha ekonomık oldu, aynı süngerler pıyasada bir tanesi 38 tl iken biz ikisini 25 tl ye koltukcuda yaptırdık, eger alırsanız grı olan beşikler için uygun çünkü daha sert oluyor. nevresim takımı aldık pembe ve mavılı, yorgan aldım birer tane hazır aldım çünkü makınada yıkanabiliyor. yaptırılan yorganlar yıkanmıyor, geri ilk etapta yorgan kullanamayız sanırım, napalım görmemişlik zor iş :)) şimdilik aklıma gelenler bunlar. unuttuklarımız varsa tecrübeli anneler hatırlatırsa sevinirim, bende yardımcı olabıldıysem sevinirim kızlar

Günaydın..Leylnur ve Yasemin 33.haftadasınız demek Maaşallah size.37.haftaları da görürsünüz İnşallah ama artık doğumunuz olursada çok korkmayın.ben 33.haftama girdiğim gün doğum yapmıştım.

Melitta canım şimdi daha iyisindir İnşallah.

günaydın güzel anneler ve anne adayları nasılsınızz maşşallah iki gün boyunca ne güzel kaynatmışsınız, alışverişten bahsetmişsiniz sağolsun annem kayınvalidem ben daha erken biraz daha dursun desemde onlar çoktan birşeyler yapmaya başladılar bile kii annem c.tesi bebişler için alışverişe bile çıkmış ne aldı bilmiyorum henüz bende geçenlerde çok hoşuma giden 2 tane hastane çıkışı aldım o kadar artık bayramdan sonra yavaş yavaş almaya başlarız bizde sonuçta bizlerin erken doğum riski var son dönemlerde çıkmak istemiyorum evden...

buglemm canım maşşallahhhh Allahım nazarlardan korusun inş...gerçekten çok büyük cesaret canım Allahım sağlıklı sıhhatli bebeişlerinide kucagına almayı nasip etsin inş...

firdos canım sen nasılsınnn bebişler nasıllarr ???

melittacımm nasıl gidiyor bakalım hamilelikk nasılsınnn????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…