sağol canım iyiyim çok şükür NST ye girdim sancı çıkmadı, koyu ve az kanlı biraz akıntım gelıyor pazartesi dr sorucam. 33 haftamız bıttı. biz tedavi için dr gittik 3. ay hamile kaldım (klomen verdı) onu kullandıgımın 2. ayında hamıle kaldım. aileminde geçmişinde ikiz var. Artık hangisi vesile bilmiyorum, Rabbımın hikmetınden sual olunmuyor. Çok şükür eşimde bende çok istıyorduk yaşımız ilerledi keşke ikiz olsa diyorduk. İnşaallah ikisinide bize bağışlar Allah'ım. senın kuzular nasıl kaç aylıklar. Artık bizler büyütürkende yük olmazsak destekleriniz bekliyoruz. Birde şu endişem var ; ilk zamanlar hani refakat etmek için gelyor ya aile efradı, zaten canın yanıyor, birde her kafadan bi söz çıkıyor müdehale ediliyor, kendi çocukkların için yorum yapıyorsun alınıyorlar vs vs...... nasıl aştın bunları kimseyi kırmadan bunları aşmak mümkünmü, sende böyle sorunlar oldumu . Benimle şimdiden pazarlık yapanlar var siz karışmayın biz çocuck büyütmedikmi flan dıye. bende bazen siz söylersiniz bazen ben kendı çocuklarım için yorum yapamıcakmıyım nıye kırılıcaksınızki diyorum, iy ozaman kendiniz bakın gibi sitemler.... oofffff.... bazen böyle durumlar yüzünden insa sevincini anlamıyor yaa... kuzularımızı düşünüp teselli buluyorum
günaydınnnnn...tabiki sağlıklı canım,endişelenme..bak öyle başlıkları okuma lütfen,olumsuz etkileniyorsun.bende 27.haftama kadar tek bir çöp bile almamıştım.annemler birşeyler örmüştü ama onlarıda görmemek istememiştim birşey olurda aklımda kalır diye.riskli dönemi atlatınca yavaştan başlamıştım hazırlıklara.odalarını bile doğumdan sonra hazırladım.ama şimdi pişmanım.göbüşüm büyümeden doya doya alış veriş yapsaydım keşke diyorum.bi daha hamile kalırsam öyle yapıcam
ben ikizlerdede,ikinci hamileliğimdede spinal yaptırdım.belden iğne,korkulduğu kadar zor olmuyor..bebeklerim doğunca onları gördüm vede seslerini duydum.. ..benim için bir problem olmadı. .ama sen bilirsin..sonrasındada bir sıkıntı yaşamadım....
Melitta iyiyim canım.sabahın köründe evi temziledim.bugün annemin doğum günü öğleden sonra pasta alıp ona gideceğiz.bebekleride biraz parka götüreceğim.
Buglem herşeyin iyi olmasına çook sevindim,Maaşallah size canımcım.alış-veriş yapmışsın ne güzel.canım ben banyo ürünleri olarak niveanın çantası vardı herşeyi içinde ondan almıştım.hala bazı şeylerini kullanıyorum o kadar ay geçmesine rağmen.birde seba-med ürünleri çok iyi ama pahalı biraz.hastane çıkışı al 4 tane,kendine pijama ve gecelik takımı koy.kışa denk geleceği için pijama daha iyi olabilir.alacaksan süt pompanı koy çantana.iç çamaşırı al kendin için.ped al.çorap al çünkü ben mayıs sıcağında bile üşümüştüm.bebeklere 2 şer battaniye koy sıcak tutar.aklıma gelenler bunlar şimdilik.
bende iğneden korkmasam böyle olsun istiyorum.bebeklerim doğduğunda hemen görmek istiyorum.ne güzel siz hemen görmüssünüz.bakalım hayırlısı iğneden korksamda belden yaptırmak daha iyi fikir geliyor bana şuan.sezeryandan ne kadar zaman sonra bacaklarınızı hissetmeye başladınız acaba?
Melitta iyiyim canım.sabahın köründe evi temziledim.bugün annemin doğum günü öğleden sonra pasta alıp ona gideceğiz.bebekleride biraz parka götüreceğim.
doğum günü kutlu olsun :) iyi gezmeler.bebişlerin nasıl?birisi rahatsızlanmıştı.toparladı mı kendini ?
hepinize merhaba,tek tek alıntı yapmak istemedim,bebeişlerimi merak edenlere çok teşekkür ederim..
cuma günü doktora gidip geldim,akşamada misafirim gelmişti,dün de evde yoktum o yüzden yazamadım kusura bakmayın...
bebişler gayet iyiler,ayın ondördüne tekrar randevu verdi doktor..ölçtü biçti,bi yaramazlık yok dedi..ultrasonu biraz eski olduğu için söylemiş olduğu değerleri pek önemsemedim.. nasıl olsa gerçek doktoruma ayın yirmidördüne gideceğim..biri altta biri üstteymiş bu defa da..sürekli yer değiştiriyorlar..
beslenmeme dikkat edecekmişim,haftada en az bi kere karaciğer,balık,tavuk yiyecekmişim..sorun görünmüyor dedi..çok şükür..
ordan da pazara gittik,bol bol sebze meyve aldım..özellikle yaz meyveleri..şimdi onların zamanı geçerse doğrudürüst alıp yiyemeyiz,bence bol bol mevsim meyvelerinden tüketin bayanlar..
dünde bebişlere zıbın,iç çamaşırı ve yelek aldım..çok eksiğim kalmadı,ilerki günlerde de şampuan,ıslak mendil,emzik gibi araç gereçleri,bakım ürünlerini alacağım inşallah..
kendi çantamı hazırlamıştım ama bi kaç eksiğim var,çorap vb....kış olacağı için üşürüz belki hastanede..hırka,yelek filan eklicem çantaya...
sizler neler yaptınız,aslında tecrübeli ikiz annelerimiz bize hastanede en çok neyin gerekli olup olmadığını söylerlerse makbule geçer..ona göre eksiklerimizi tamamlarız..
benim iki doğumumdaki doktorlarımda narkozu uygun bulmadılar..ikizler 2 kglardı,oğlumda 3 kg çok küçük yazık onlar ilaç alması dedi doktorlarım..bende kabul etmiştim......
belden iğne çokta korkulduğu gibi kötü değil...benimde canım çok kıymetlidir..ama düşün sonunda bebişlerini kucağına alacaksın...ben bunu düşünerek çok cesaretlenmiştim....
birkaç saat içinde geçiyor.......pek sorun olmuyor....11:30doğum yaptım ,akşam dolaşmaya başlamıştım...
allah yardımcınız olsun.......
Melittacım,sağol canım.evet oğlumun biri hastaydı ama çoktan iyileşti haylazlıklara başladı.aslında buraya fotolarını eklemek istiyorum ama bir türlü fırsatım olmuyor.hem sizede moral olur:)
Buglem nasıl yani,senin üç tane daha mı çocuğun var?ben mi yanlış anladım yoksaonlarda üçüzdü deme düşüp bayılırım burda.
merak ediyordum seni canım bebişlerin iyi olmasına çok sevindim.sen hazırlıklarını baya tamamlamıssın.inşallah senin haftalarını görürüzde bizde başlarız hazırlığa.bizim bebeklerin sadece benim dikdiğim şeyleri var şimdilik hiçbişeyleri yok.zaten çok erken benim için.ama teyzem iki tane bebek yorganı diktiriyor.senin zaten önceki çocuklardan kalmıştır büyük ihtimalle değilmi?annemlerde beşikleri biraz kıyafetlerini falan alıcak.bizde biraz giyecek birde anakucağı alırız artık.anakucağı işe yarıyor baya sanırım.bizim akrabalar bizden hevesli şimdiden başladılar hazırlık yapmaya.yinede herşeyi hemen almak istemiyorum.sonuçta riskli bir gebelik yaşıyoruz ne olacağımız belli olmaz.Allah bilir tabi.
anladım.şimdi daha sıcak bakmaya başladım.aynen dediğin gibi benimde çok kıymetli canım ya.en küçük acıya dayanamıyorum.bide normal doğum yapmayı düşüyorum nasıl yapacaksam.verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.bütün tecrübeli annelerin doğum süreçlerini aklımın bir kenerına yazıyorum.umarım o zamanları görürüzde uygulayabiliriz.
çok sağol canım..sende bu günlere gelirsin inşallah canım..zaman su gibi..inan benim diğerlerinden mendil bile kalmadı..hepsini ihtiyacı olanlara vermiştim..beşiği bile..şimdi her şeyi sil baştan yapacağım...zaten kıyafet olarak çok şey aldım..battaniye,havlu ,bez aklına gelenlerin çoğu tamam..annem iki yastık yapacak.. beşik olarakta park yatağın büyüğünden düşünüyorum..bi yerde görmüştüm.standart beşiğin bir büyüğü..iki tane koyacak yerim yok..çocuk odasını zaten çocuklar işgal etmiş durumda :)
sizin ilk olduğu için sanırım çok hevesliler..aslında bizde de çok heyecan var, ne kadar çocuğum olsa da bunlar ikiz olduğu için herkeste bir merak,telaş var..kendi çocuğumuzu bile bu kadar merak etmiyorduk diyenler var..
benimki beş bitti altıya girdim canım,sende bu aylarda başlıyabilirsin..bi yerde okumuştum..bir ikiz annesi 28 haftalık doğum yapmış .. Allah bilir ne zaman neyin olacağını.. o yüzden çok ağırlaşmadan tamamlamaya çalış...
görüşmek üzere..
leynur herkesi merak ediyorum bütün arkadaşlarımızı ama senın 4 üz oldugu için sankı daha bir merak ediyor insan Allah yardımcın olsun arkadaşım. kendım sıkıldıkça senı getırıyorum aklıma, bizde 33. haftayı bitiriyoruz Allah ın izniyle. 3 gün önce NST ye girdim sancı yoktu. Ama dünden beri koyu ve az kanlı akıntı gelıyor, neyse artı, mantar vardı bende krem kullandım belkı o yüzdendır. dr arayıp pazartesi sorucam bırde nasıpse yenıdogan ünitesinin oldugu bır hastaneye yönlendırmesını ıstıcem. Allah cümlemizi hayırlısıyla kurtarsın. Bu arada kızlara isim buldunmu merak ettım. Bende bol bol Kur'an okumaya çalışıyordum, hatta bir hatimimde yarım kaldı, gebelik kolestazından dolayı anormal kaşınıyorum ve bir çok yapmak istedıgım şey kısıtlanıyor, karaciğer ilacı kullanıyorum ama yinede kaşınıyorum, bebekler iyi olsunda hepsi geçicidir inşaallah.
arkadaşlar neden kimse yok.çok sıkılıyorum on dk.dır panik atak yokluyor.nereden başıma bela oldu bu hastalık yaaabirde boyun fıtığı var tabi.bırakmıyorlar yakamı.eşimde nöbetçi.kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama inşallah yatana kadar geçer.
ne olur dua edin şu gebeliği hayırlısı ile atlatıp hayırlı sağlıklı bir şekilde evlatlarımı kucağıma alayım.çok daralıyorum çook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?