Buglem demek üç çocuğun var ve ikizlerle beş olacak İnşallah..ne diyeyim Maaşallah sana ve Allah kolaylık versin.ben 5 çocuklu olarak düşünemiyorum kendimi..peki ikizlere isteyerek mi hamile kaldın,planlı mıydı?birde yaşın kaç merak ettim?demek evde doğum yaptın hemde iki kez.bence çok cesaretli bir bayansın,Helal olsun sana.
arkadaşlar neden kimse yok.çok sıkılıyorum on dk.dır panik atak yokluyor.nereden başıma bela oldu bu hastalık yaaabirde boyun fıtığı var tabi.bırakmıyorlar yakamı.eşimde nöbetçi.kafamı dağıtmaya çalışıyorum ama inşallah yatana kadar geçer.
ne olur dua edin şu gebeliği hayırlısı ile atlatıp hayırlı sağlıklı bir şekilde evlatlarımı kucağıma alayım.çok daralıyorum çook
doğru diyosun zaman su gibi akıp geçiyor.ben direk doğumdan sonra bir seneyi geçermi acaba diye düşünüyorum.ben direk o bir seneyi atlamak istiyorum nasıl fikir.oda geçerde nasıl geçer bilmiyorum.
hadi ya demek hiç bişeyin kalmadı sende herşeyi sil yapacaksın desene.anladım tabi yer olmayınca belli bir zaman tek yatakta idare edebilirler.büyüyüncede bişeyler yaparsınız Allah büyüktür.aslında bana kalsa hemen alışveriş yaparımda bizimde eşim dur diyor.kurban bayramında doktor izin verirse ankaraya gidicem o zaman bişeyler almayı düşünüyorum bakalım.benimde o zaman beş falan olur heralde.evet dediğin gibi aslında belkide bu kadar hevesli olmayacaklar ama bizim sülalede ikiz yok herkese çok ilginç geliyor.sağolsun teyzemler amcamlar babannem çok meraklılar.bide bizim ailede en büyük benim annemlerin ilk torunları olacak inşallah eşimin tarafı da aynı şekilde kaynanamgirinde ilk torunları.ama kaynanam hiç hevesli değil bu beni biraz üzüyor açıkcası..hiç eksiğiniz varmı şunuda biz alalım demiyolar.heves sıfır yani halbuki ilk torunları.aman neyse soranlar yeter.benim tarafım yetiyor eşimin tarafı sormassa sormasın napıyım bunun için canımı sıkmamalıyım.
buglem çok şaşırdım ya maaşallah demek 3 çocuğun daha var, e senden tecrübelisi yokmuş burda desene, bende sana bi kerede yetiştim bak, evliliğimin 2. senesinde 4 çocuk
kızlar nasılsınız, hepinize ve bebeklerinize selamlar. firdoscum cevapların için sağol canım, leylnur benım bugun 33 hafta bitti aşağı yukarı aynıyız canım. Rabbım hayırlısıyla kurtarsın cümlemizi. Buglem senide bir kez daha medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. sanırım kaya gibi dimdik bir kadınsın, hem evde dogumlar hem 5 cocuk yanı kısacası br kez daha hayran kaldım, ben çok çocuklu aileleri çok sevıorum hele büyümüş halleriyle çok iyi oluyor, bayram seyran geniş aıleler hep hoşuma gider, biraz yorulursun ama bence deger Rabbım ıkızlerınıde sağ salim büyütmeyi nasıp etsın. melittacım panik atağı at aklından sıkıldıkça la havle çek iyi geliyor, aklını dagıtacak şeyler yap bence. Alışveriş mevzusuna degınmıssınız. ben cogu alacaklarımı bitirdim, erken dogum riski malum, gezebiliyorken aldık, çokta fazla alışveriş yapmadım ablam ve kuzenım bebek kıyafetlerı verdıler bende israfı sevmem e yabancı da degıller temiz kullandılar daha cocukları 6 ve 10 aylık lar yeni model yanı kıyafetler, onları yıkadım ütüledım. birde bir yakınım küçük yanlara doğru sallanan beşik verdi onunda giydirmelerini yıkadım tekrar taktım. biri ayagımdayken diğerınıde onda sallarım dedım. kendı aldıklarımız şunlar: 2 adet park yatak 55*90 boyundalar, yatak odam küçük o yüzden küçük aldık, tek alsak 3-4 ay yatabilirler dönmeye başlayında sorun olur, hem park yataklar derinleşiyor çocukları düşürmeyeyim dedım malum 8-9 aylık ken filan tutunup ayaga kalkıyorlar. hastane çıkışları, battaniyeler, tulumlar, bebek bezi, ıslak mendil, kendı doğum çantam gecelik pıjama vs , göğüs pedi, normal ped, bebek biberonları emzikleri onları wee marka aldık (biberon büyük ve küçük burun aspıratörü, tırnak makası,emzik tabi hepsi doğum çantasında degıl) biraz uygundular, kızlar birde çantama karbonat koydum göğüs ucu çatlamasın dıye emzirmeden önce karbonatlı suyla sılecekmışiz çatlamazmış, hasta bezi aldım kendıme, bebeklerin taşıma çantası. kozmetık ürünü almadım sadece sebamed in şampuanını aldık. pişik için herkes bebeyağı kullanma onlar petrolden yapılıyor saf zeytınyagı kullan dıyor, bencede mumkun oldugu kadar dogal olsa iyi olur.bebek küvetımız ve filemiz var, bebek havlularımız, oyalı mendıller getırdı annem ve kayınvalıdem, yüz örtüleri. park yatakları ıcıne sünger kestırdık, daha ekonomık oldu, aynı süngerler pıyasada bir tanesi 38 tl iken biz ikisini 25 tl ye koltukcuda yaptırdık, eger alırsanız grı olan beşikler için uygun çünkü daha sert oluyor. nevresim takımı aldık pembe ve mavılı, yorgan aldım birer tane hazır aldım çünkü makınada yıkanabiliyor. yaptırılan yorganlar yıkanmıyor, geri ilk etapta yorgan kullanamayız sanırım, napalım görmemişlik zor iş :)) şimdilik aklıma gelenler bunlar. unuttuklarımız varsa tecrübeli anneler hatırlatırsa sevinirim, bende yardımcı olabıldıysem sevinirim kızlar
buglemm canım maşşallahhhh Allahım nazarlardan korusun inş...gerçekten çok büyük cesaret canım Allahım sağlıklı sıhhatli bebeişlerinide kucagına almayı nasip etsin inş...
buglem canım insanın geçmişte neler çektiğini kendisinden daha iyi hiç kimse anlayamaz haklısın çok zor günler atlatmışsındır eminim ama yinede helal olsun diyorum sana o kadar yükü her insan kaldıramaz inanki ben eminim ki doğacak ikizlerininde herşeyiyle üstesinden geleceksin tecrübesiz değilsin unutma canım...
amin canım ,inşallah dediğin gibi olursen nasılsın,karnın büyümeye başladı mı..kıpırtı filan hissediyor musun..17 haftalık olmuşsun ne güzel,iyi ki bu çizelgeleri yapmışız,aslında herkese lazım bi tane..bazen karıştırıyorum anne adaylarının kaç haftalık olup olmadığını :)
evet canım Ankaradan alman daha uygun olur bence,hem biraz zaman geçmiş olur..kayınvaliden niye hevesli değiller ki onu anlıyamadım..ikizde yokmuş bak..hem de ilk torunları..bazı insanlar öyle soğukkanlı oluyor,sen aldırış etme..sen ve babası hevesliyse gerisi boş...başkalarından beklenti içinde olmak bize çok zarar verir canım..bence herkesi boşver,bu günlerinin kıymetini bil..belki bir daha ikiz gebeliği yaşayamayız..doğduğunda belki çok farklı olurlar..Allaha sığın..dua et ve moralini yüksek tutmaya çalış canım..
senin anlamaman normal valla bende hiç anlayamadım.neyse aman bebeklerde doğunca kim ona daha fazla ilgi gösterirse onu daha çok sevecektir zaten.biz hevesliyiz canım.zaten artık hiç takmıyorum hiç bir şeyi.takmamak çok iyi bişey oluyor gerçekten.
nursin81 ben evlendiğimde 50 kiloydum bir sene içinde 55 oldum hamile kalınca 52 ye düştüm .daha yeni yeni hamile kaldığım kiloya döndüm sonunda 55 kiloyum.boyumda 1.60.benimde fazla bir karnım yok nedense dar bişey giyince belli oluyor ama onun dışında pek belli olmuyor.16 haftadan sonra daha çok çıkarmış bakalım.
iyi akşamlar kızlar..
Melittacım hamilelikten dolayı mı panik atak yaşıyorsun yoksa hep var mıydı?
Buglem niye evde doğum yapmak zorunda kaldın bu devirde ya?niye k.validenler götürmedi bir hastaneye falan?yaşında çok gençmiş,Maaşllah bu yaşta 5 çocuk.
Nursin daha öncede konuşmuştuk sanırım,ben 54 kilo ile hamile kaldım(tedaviden dolayı şişmiştim biraz) hamileyken hiç kilo vermedim.68 kilo ile doğum yaptım.şimdi 51-52 kiloyum.boyumda 1.60..yani ufak-tefek biriyim.benim karın içim dardı ve zaten bu yüzden redüksüyon olmak zorunda kaldım ve ona rağmen 33.haftada doğum yaptım...korkma canım,Allah ömür verdikten sonra boy-pos falan hiç fark etmez.
Nursincim 10 kilo normal,zaten ikiz gebeliklerde kilo alımı daha hızlı oluyor sanki.karnın dar ama iki bebeği taşıyamayacak kadar değildir.benimki üç bebek için tehlikeliydi.
Günaydın..Leylnur ve Yasemin 33.haftadasınız demek Maaşallah size.37.haftaları da görürsünüz İnşallah ama artık doğumunuz olursada çok korkmayın.ben 33.haftama girdiğim gün doğum yapmıştım.
Melitta canım şimdi daha iyisindir İnşallah.
Tecrubelı anneler benım sorum ılgınç gelebılır ama tıplerınız nasıl sızın kızlar ben 1.65 boyunda 62 ıle hamıle kalmış şuan 72 ıyım yanlara hıç gıdecek yerım yok sıvrı öne doğru karnım var sığmazlar korkusu basıyo bazen sıkışıyorlarmı acaba dıorum bırde çok sert bı derım var esneklık yok gıbı tas gıbı karnım bı anlatın bana
canım bende 1.67 boy tedaviden sonra alınan kiloyla 55 olmuştum hamile kaldığımda şuan 62 kilodayım benimde karnım taş gibi sert valla hiç yumuşaklık falan yok benim hem yanlarım doldu hemde göbeğim çıktı canımm ama benim annemin ve kardeşiminde hemen göbekleri çıkmış sanırım birazda genetik birşey olsa gerek .....Evet canım senınle konuşmuştuk bu konuyu bırde dıger arkadaşlara sorayım dedım yatarken takacak şeyler arıyorum galıba ben 6 ayda 10 kılo aldım çok degıl dımı benım de dar canım karnım o yuzden korkuyorum ışte
canım yaa kim korkuttu seni öyle, nasıl bi saçmalık karnına sığmazmış. İlk ikiz oldugunu öğrendiğimizde eşim gülerek dr sordu bu karnına sıgarmı iki bebek diye, dr da gülerek Allah inanıp güvenmese onları oraya koyarmıydı hiç merak etmeyin Allah ın izniyle sorun olmaz merak etmeyin dedi. Boy posa gelirsek içinizde en ufak tefek bendim galiba boyum 1.52 hamile kaldıgımda 51 kg idim. Aile efradımız bile hem sevindiler hemde nasıl taşıyacak bu kızcagız dedıler :)) ama ben bu konuda hiç endişelenmedim çünkü koça kuyruğu agır gelmıyor. ılk 4 ayımız bitmişti ve ben aşırı kusmaktan kg kaybettım ve 46 kg a düştüm. sonra kg almaya başladım şu an 33 haftamız bitti ben 61 kg oldum. karnım ılerı dogru sıvrı yanlara çok az gitti. görenler kimileri sadece karnın var dıyor, kimiler aaa çok şişmissin diyor. Tüm yorumlara açığızhiç sorun degıl yeterki bebeklerimiz ve bizim sağlıgımız ıyı olsun. ben ultrasonda öyle iç içe görünce dr a benım içim rahat degıl acaba sıkışıyorlarmı dedım, yok sıkışmıyor gayet iyiler suları yeterlı oldugu sürece onlar sıkışmaz ama ne varki bir bebegın yerını ıkı bebek paylaşıyor o yüzden tek bebek gibi yaylanamazlar dedı. benımde karnım çok sert biliyormusun ona ragmen bebeklerın kg ları haftalarına göre iyiymiş. kafanı yorma Rabbım can verdıkten sonra bebekler her türlü gelişir inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?