tecrubeli ikiz anneleri

merhaba arkadaşlar ben çokta iyi sayılmam.aslında dün doğum yapan ikiz annesi adayı bi arkadaşımızı merak ettiğim için girdim sizlere de cvp yazmak istedim.artık düzelene kadar ıstırahat etsem çok iyi olucak.kafam allak bullak

-------------------------------------
merhaba leylnur inan internete de şu illeti unutmak için giriyorum.iki aydır yabancı bi memlekette ortama adapte olmaya çalışırken bir anda panik atak tuttu .çünkü üzldüğüm an yakama yapışıyor bu illet.
ağlamaktan kendimi alıkoyamıyorum.hiç böyle yok yere böyle gözyaşı döktüğümü bilmiyorum.şu anda biraz iyi gibiyim.ama arada yokluyor.dua ediyorum dikkatimi dua etmeye veriyorum zar zor.çünkü nefes alamıyorum.çarpıntım çoğalıyor sonra.yanıyorum

neyse herşey allah'tan.anlat anlat bitmez.
gece de bebişlerimin kıpırtıları ile uyandım :) :) onları dinledim kıpırtılar geçince uyumaya çalıştım.

--------------
sağol firdos daha iyice gibiyim ağlama krizlerimde geçse daha iyi olucam inşallah.herhalde panik geçti gibi rahatlıyorum bu şekilde.

---------------

sağol uhde gebelik şükür iyi geçiyor artık öyle şiddetli kasık bel ağrılarım yok mide yanmalarımda geçti allaha şükür.bazen arada oluyor kasık bel ağrısı ama çok değil şükür.herşeyin tadına vara vara yaşamak istiyorum.bu seferde kahrolası panik atakengelliyor.sanırım gebelikten bu kadar sık yaşıyorum birde kafama bişey taktım.o başlı başına zaten etkiliyor

herşeyin hayırlısı rabbimden.

--------------------------------------

merhaba melitta geçmiş olsun inş. tez zamanda biter geçer panik atağın aslında kafa dengi arkadaş ortamın falan olsa onlarla vakit geçirsen bol bol kitap okusan Allahtan burası varda kafan dağılıyordur biraz ne diyim Rabbim yardımcımız olsun

melttacım demek yine panikatağın tekrarladı.çok geçmiş olsun canım.herşeyi ama çok kafana takıyosun bundan oluyor bence takma bu kadar Allahın dediği olur sen ne kadar kendini üzersen üz.ve bebeklerinde hissediyor şua senin ne yaşadığını.

sağol canım amin...ben dördüncüyü istemiştim Rabbim beş olsun dedi,beşinci Allahın hediyesi :) yaşım 31 bitti 32 ye girdim..evet canım evde yaptım ,hemde ne acılar çekerek..hastane vardı ama kv ler götürmediler..o günleri düşünmek bile istemiyorum..ne zor saatlerdi..inşallah bunları da acısız bi şekilde doğururum..artık hak ettim sanırım acı çekmeden doğum yapmayı :)

okudum canım,geçmiş olsun,biliyor musun bende de hem boyun hem bel fıtığı var,bazen dayanılmaz acı veriyor ama yapacak bişe yok,sabredelim canım, doğumdan sonra elbet bir çaresi bulunur, panikatak içinde diyecek bişey buylamıyorum,dua et,kuran oku,namaz kılıyormusun bilmiyorum ama namaz iyi geliyor, baktın daraldın gibi oldun tv aç bak, hatta eline bi elişi başla biliyorsan, kalk kendine pasta ,börek çörek yap,kafanı dağıt güzelim..Allahım yardımcın olsun..
kafama bişeyler takıyorum demişsin..nedir onlar canım..bebişlerle ilgili mi,yoksa özel mi.. dün gece benim yine midem ağrıdı ,her lavaboya kalkmaya hemen geri uyumaya çalıştım,Allahtan çok artmadı geçenki gibi..mideme ne yaramıyor acaba..yatarken mandalina elma yemiştim,acaba mandalinamı bişey yaptı :S
sabahta midemin ağrısı geçmişti , bebişlerin tekmelerini duyunca da iyice rahatladım :)

evet canım Ankaradan alman daha uygun olur bence,hem biraz zaman geçmiş olur..kayınvaliden niye hevesli değiller ki onu anlıyamadım..ikizde yokmuş bak..hem de ilk torunları..bazı insanlar öyle soğukkanlı oluyor,sen aldırış etme..sen ve babası hevesliyse gerisi boş...başkalarından beklenti içinde olmak bize çok zarar verir canım..bence herkesi boşver,bu günlerinin kıymetini bil..belki bir daha ikiz gebeliği yaşayamayız..doğduğunda belki çok farklı olurlar..Allaha sığın..dua et ve moralini yüksek tutmaya çalış canım..

buglem çok şaşırdım ya maaşallah demek 3 çocuğun daha var, e senden tecrübelisi yokmuş burda desene, bende sana bi kerede yetiştim bak, evliliğimin 2. senesinde 4 çocuk

tamda yetiştin sayılmaz canım be :) bir tane daha yaparsan beşleriz ha ne dersin :) dördüzlerden sonra sende iştah kalırsa tabi :) Allahım onları sağ salim dünyaya getirsinde iştahında kalmasın :) evet canım ,çocuk bakma konusunda üstüme yok diyebilirim..ama ikiz bakmak tek bebek gibi değilmiş,öyle diyorlar,o yüzden fazla kendime güvenmiyecekmişim :) ikizler adamı sulu dereye götürüp susuz getirirmiş :)

yaseminciğim iyi dileklerin için Allah razı olsun canım..bende kalabalık aileyi severim,sanırım Allah bunu bildiği için al sana bir tane daha dedi :) ne güzel hazırlıklarını epey bitirmişsin,çok güzel şeyler yapmışsın..aslında aldıklarımızın resimlerinide eklesek ne güzel olur.. :)

buglemm canım maşşallahhhh Allahım nazarlardan korusun inş...gerçekten çok büyük cesaret canım Allahım sağlıklı sıhhatli bebeişlerinide kucagına almayı nasip etsin inş...

amin canım,cümlemizi inşallah,inan uzaktan davulun sesi çok hoş geliyor,yaşadıklarım hiçte kolay değil,tabi ki Rabbimin yardımıyla,küçük yaşlarda bebklerle uğraştım,evde ilkel şartlarda doğum yaptım,kv ile oturdum falan filan..anlatsam roman olur derler ya..işte öyle..Allahım bunları güzel bi şekilde kucaklarımıza almayı nasip eylesin..geçmişe dönüp bakınca önünü göremiyor insan ,o yüzden geçmişime mazi diyorum :) cahil zamanıma denk geldi herşey..
ama şimdi tecrübe konuşur diyecektim tam ikiz oldu,onda da hiç tecrübem yok :)

melittaa canım geçmiş olsun herşeyi kafana takma bu kadar inan hem kendine hemde bebişlerine zararı oluyor inş. biran evvel atlatırsın bu durumu çok geçmiş olsun canım.. aslında gurbetliğin ne demek oldugunu inan çok iyi biliyorum yine sen konuşabilecegin dillerini anladığın kişilerin yanındasın ben ilk evlendiğimde büyük şehirden doğunun bir yerine gitmiştim ne aynı dili konuşabiliyoduk nede bir arkadaşım vardı çok zor günlerdi ama Allah sabrını veriyor değişik uğraşlar bulmuştum kendime dillerini bile anlamadığım kız çocuklarına okuma yazma öğretiyodum kii yaşları büyüktü fakat okula gönderilmemişler babaları dedeleri tarafından bayada sökmüşlerdi okuma yazmayı ama bu seferde biz ordan ayrıldık diyecegim sende farklı uğraşlar bul ki bebişlerin etkilenmesin en azından inş. geçer canım biran evvel...

buglem canım insanın geçmişte neler çektiğini kendisinden daha iyi hiç kimse anlayamaz haklısın çok zor günler atlatmışsındır eminim ama yinede helal olsun diyorum sana o kadar yükü her insan kaldıramaz inanki ben eminim ki doğacak ikizlerininde herşeyiyle üstesinden geleceksin tecrübesiz değilsin unutma canım...

amin canım ,inşallah dediğin gibi olur sen nasılsın,karnın büyümeye başladı mı..kıpırtı filan hissediyor musun..17 haftalık olmuşsun ne güzel,iyi ki bu çizelgeleri yapmışız,aslında herkese lazım bi tane..bazen karıştırıyorum anne adaylarının kaç haftalık olup olmadığını :)

çok şükür biz iyiyiz canım karnım baya büyüdü benim birde tüp bebek olduğu için hormon ilaçları falan şişirdi beni sanırım onun için baya büyük bir karnım varrr..gerçekten bu çizelgeler çok iyi herkes anlıyor kaç aylık oldugumuzu.... inanki arada bir kıpırtı falan hissediyorum ama çok net değil hafif hafif herhalde ileride güçlenecektir diye umut ediyorum

Tecrubelı anneler benım sorum ılgınç gelebılır ama tıplerınız nasıl sızın kızlar ben 1.65 boyunda 62 ıle hamıle kalmış şuan 72 ıyım yanlara hıç gıdecek yerım yok sıvrı öne doğru karnım var sığmazlar korkusu basıyo bazen sıkışıyorlarmı acaba dıorum bırde çok sert bı derım var esneklık yok gıbı tas gıbı karnım bı anlatın bana

senin anlamaman normal valla bende hiç anlayamadım.neyse aman bebeklerde doğunca kim ona daha fazla ilgi gösterirse onu daha çok sevecektir zaten.biz hevesliyiz canım.zaten artık hiç takmıyorum hiç bir şeyi.takmamak çok iyi bişey oluyor gerçekten.

nursin81 ben evlendiğimde 50 kiloydum bir sene içinde 55 oldum hamile kalınca 52 ye düştüm .daha yeni yeni hamile kaldığım kiloya döndüm sonunda 55 kiloyum.boyumda 1.60.benimde fazla bir karnım yok nedense dar bişey giyince belli oluyor ama onun dışında pek belli olmuyor.16 haftadan sonra daha çok çıkarmış bakalım.

Sende zayıfmışssın canım bı doktora sordum bebekler karnımasığarlarmı dedım sğmayabılırler dedı zaten kafaya takıodum ölede söyleyince hep dusunur oldum 24 haftadayım ama daha buyukgorunuyor dıolar bana hatta gecen hafta hastanede yattım herkes doguma geldım sanıodu

iyi akşamlar kızlar..

Melittacım hamilelikten dolayı mı panik atak yaşıyorsun yoksa hep var mıydı?

Buglem niye evde doğum yapmak zorunda kaldın bu devirde ya?niye k.validenler götürmedi bir hastaneye falan?yaşında çok gençmiş,Maaşllah bu yaşta 5 çocuk.

Nursin daha öncede konuşmuştuk sanırım,ben 54 kilo ile hamile kaldım(tedaviden dolayı şişmiştim biraz) hamileyken hiç kilo vermedim.68 kilo ile doğum yaptım.şimdi 51-52 kiloyum.boyumda 1.60..yani ufak-tefek biriyim.benim karın içim dardı ve zaten bu yüzden redüksüyon olmak zorunda kaldım ve ona rağmen 33.haftada doğum yaptım...korkma canım,Allah ömür verdikten sonra boy-pos falan hiç fark etmez.

arkadaşlar ben 3 haftalık hamileyim kan tahlili sonucum hcg 61
sizce ikiz olma ihtimali varmıdır midir yoksa
4.haftamı belli olur

(gerçi böyle bir ihtimalin zayıf oldğnu biliyorumda bir ihtimal işte fikrinizi öğrenmek istedim )

Son düzenleme:

Evet canım senınle konuşmuştuk bu konuyu bırde dıger arkadaşlara sorayım dedım yatarken takacak şeyler arıyorum galıba ben 6 ayda 10 kılo aldım çok degıl dımı benım de dar canım karnım o yuzden korkuyorum ışte

Nursincim 10 kilo normal,zaten ikiz gebeliklerde kilo alımı daha hızlı oluyor sanki.karnın dar ama iki bebeği taşıyamayacak kadar değildir.benimki üç bebek için tehlikeliydi.

güzel dıleklerin için sağol canım, dr gittim herşey yolunda dedı ama bu çevrem benı erken doğurtmaya çalışıyor, tam sakin ve huzurlu olmam gereken zamanda aşırı gerginim,... uffffff.... yaaa.... böyle giderse çocuklarda huysuz ve aksi olacak dıye korkuyorum

canım yaa kim korkuttu seni öyle, nasıl bi saçmalık karnına sığmazmış. İlk ikiz oldugunu öğrendiğimizde eşim gülerek dr sordu bu karnına sıgarmı iki bebek diye, dr da gülerek Allah inanıp güvenmese onları oraya koyarmıydı hiç merak etmeyin Allah ın izniyle sorun olmaz merak etmeyin dedi. Boy posa gelirsek içinizde en ufak tefek bendim galiba boyum 1.52 hamile kaldıgımda 51 kg idim. Aile efradımız bile hem sevindiler hemde nasıl taşıyacak bu kızcagız dedıler :)) ama ben bu konuda hiç endişelenmedim çünkü koça kuyruğu agır gelmıyor. ılk 4 ayımız bitmişti ve ben aşırı kusmaktan kg kaybettım ve 46 kg a düştüm. sonra kg almaya başladım şu an 33 haftamız bitti ben 61 kg oldum. karnım ılerı dogru sıvrı yanlara çok az gitti. görenler kimileri sadece karnın var dıyor, kimiler aaa çok şişmissin diyor. Tüm yorumlara açığızhiç sorun degıl yeterki bebeklerimiz ve bizim sağlıgımız ıyı olsun. ben ultrasonda öyle iç içe görünce dr a benım içim rahat degıl acaba sıkışıyorlarmı dedım, yok sıkışmıyor gayet iyiler suları yeterlı oldugu sürece onlar sıkışmaz ama ne varki bir bebegın yerını ıkı bebek paylaşıyor o yüzden tek bebek gibi yaylanamazlar dedı. benımde karnım çok sert biliyormusun ona ragmen bebeklerın kg ları haftalarına göre iyiymiş. kafanı yorma Rabbım can verdıkten sonra bebekler her türlü gelişir inşaallah

canım bende 1.67 boy tedaviden sonra alınan kiloyla 55 olmuştum hamile kaldığımda şuan 62 kilodayım benimde karnım taş gibi sert valla hiç yumuşaklık falan yok benim hem yanlarım doldu hemde göbeğim çıktı canımm ama benim annemin ve kardeşiminde hemen göbekleri çıkmış sanırım birazda genetik birşey olsa gerek .....

maşallahhhh canım sanaaa nasılsın bakalım bebişler nasıllarrrr ????

Gunaydin arkadaslar, forumu bir suredir takip edemiyordum. misafirlerim vardi. melitta panik atak yasadigini soylemissin. bende hamileligimde yasamistim. hamileligimin 5. ayinda kayinvalidemi trafik kazasinda kaybettigimizi haber alinca en buyugunu yasadim. esim ayni gun turkiye ye donmustu ve ben burda 10 gun yalniz kaldim arkadaslarim destek olmustu o siralar ara ara panik ataklar yasamistim. cok zor gunlerdi o gunler. ikincisini 10 gun sonra turkiye ye giderken ucakta yasadim bu seferde cam kenarinda oturdugum icin karnimda buyuk yanimda oturan diger kisiler yuzunden istedigim an ordan cikamiyacagim dusuncesiyle yasamistim hostesler sagolsun yardimci oldular ve inene kadar kafama takmamaya calisirak atlattim. ucuncusunu de 8 ayliktim sanirim parmagimda ki yuzugu hamileligimin ilk aylarinda cikarmamistim ve vucudda sismeler oldugu icin cikmiyordu . o gece kafama taktim gecenin 2 sinde sabahi zor etmistim sanki cikmazsa kalbim duracakmis gibi geliyordu tabi bana oyle geliyordu sabaha kadar evde dolastim durdum aklimdan cikarmaya calismistim ve sabah olur olmaz kuyumcuya gidip kestirdik de rahatlamistim.bende bicok seyi kafama takiyordum. hic birseyi kafana takip kotu dusunceleri kafandan kovacaksin hep guzel hayeller kurup herseyin iyi olacagini dusun.bebeklerinin hayelini kur, onlarin kime benziyecegini, ne kadasr sevimli ne kadar guzel olacaklarini dusun. bol bol guzel muzikler dinle, kitap oku, yuruyusler yap. pozitif ol ki onlarda senin sitresinle uzulmesinler.seni arkadas listesine ekliycem simdi kabul ettikten sonra bizimkilerin resimlerine bakabilirsin. gerci ilk 3 ay resimleri sonraki resimlerini eklemedim henuz su an 3 yasina girecekler. dogumdan sonra gunler o kadar cabuk geciyor ki, bu tur dusuncelere zaman ayiramiyorsun. yok gaz problemleri, aman nasil banyo yaptiracagiz, gobekleri nasil dusecek, aman kabiz oldular, grip oldular, tek basima nasil uyutacagim, ayagimda mi sallasam kucagimda mi ken di kendine nasil uyuyabilirler, disleri cikiyor, istahlari kesildi napicam, ne zaman emekliycekler, emeklediler bu sefer ne zaman yuruyecekler, emzikten nasil kurtulacagiz, biberonu ne silkde kesicez, bu arada ilk mamaya yemege gecis olayi da var,bezden nasil kurtulacagiz ilk ne zaman anne baba diyecekler konusacaklar derken ): zaman nasil hizli geciyor bilemezsin . biraz stresli ama eglenceli dolu dolu geciyor . hamilelik surecini keyifli gecir cogul gebelik ve cogul bebek annesi olmak cok ozel bu yuzden her aninin degerini bil ve hep keyifli gecir sonrasi cok cabuk geciyor . bana esim cok yardimci olmustu. hep sora sora, internetten bolca arastira arastira baktik bebislerimize simdi buyuduler bile hatta esim o kadar profosyonel olduki her konuda bir bebege bakmak ne ki ,parmagimla oynatirim ben onu der hep):bol bol dua et. icin huzurlu olsun. herzaman guzel dusun hersey guzel olsun canim. bu arada baska bir arkadas sormus ilk 6 ay 10 kilo aldim cok mu diye ben ilk 3 ay 7 kilo almistim 33 kilo ile bitirmistim. ikiz gebelikte cok normalmis birden fazla kilo almak ben bunu hic kafaya takmamistim. abimin esi cok ufak tefek biridir 46 kilo falandi ikiz dogum yapmisti o bile tasiyabildikten sonra kimse korkmasin): bebekleride 3kiloya yakin dogmustu.hamilelikte herseyi kafaya takmak cok normal, cunku bos zamanlarimiz cok oluyor ve oturup yersiz dusuncelere kapiliyoruz pozitif olalimki onlarda pozitif olsunlar hepinize sorunsuz mutlu hamilelikler kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…