nursın cım bende de gebelik şekeri çıktı benim şu şekildeydi
100 gr yükleme yapıldı
açlık 77
60 dk 197
120 dk 167
180 dk 103
dr şeker çıkmış aılede varmı dedi var dedim. dietisyene gitsen iyi olur, ben şimdilik sana diet listesi vereyım dedı. ben o listeyi uyguladım. ama kendimi öyle kötü öyle aciz hissettimki, ya şeker kalıcı olursa ya bebeklere zarar verirse ya diet yapınca bebekler gelişemezse...vs vs ... bir sürü şey kurdum 2 gün boyunca. sonra kendımı toparladım kendıne gel Allah beterinden saklasın yiyemediklerinle degıl yiyebildiklerinle ilgilen dedım, liste çok kötü degıldi meyve,sebze, et,süt, yani bebeklere yarayacak herşey vardı listeyi uyguladım.sonra 15 er gün arayla açlık -tokluk ölçüldü Allah a şükür normale döndü şeker degerim, bebeklerede diete ragmen iyi gelişti. tabi bebekler büyüdükçe listedekiler yetmiyor halsizlikten kalkamıyorsun, bende sebze yemekleri ve meyveyi arttırdım. diet verirlersede moralını bozma zaten düşünecek olursan yasak olanlar normaldede zararlı şeyler tatlı, hamur işi kızartma vs vs... (tabi arada bunlarıda yiyorum canı çekiyor insanın ama azıcık azıcık)
kızlar iyi akşamlar,nasılsınız?
Melitta Maaşallah bebişlerine,bak artık endişelerini bir kenara bırak.herşey yolunda çok Şükür.annenin nesi var,geçmiş olsun.
--------
annemin yaklaşık beş senedir kadın hastalıklarından dolayı kanaması oluyrodu .hep kan kaybı yaşıyordu.geçen yıl dr.ilaç verdi.durmazsa onkolojiye göndeririz diyorlardı.ilaç durdurmuştu fakat iki ay önce ben izmirdeyken annemin yine kanamsı başlamıştı.ilaçlrda kar etmemiş.kontrole gitmiş.miyom demişler bu seferde.parça almışlar.zaten hep alıyorlar sonuç yok.neyse kanamaı durmamış.dr. önlem amaçlı hast.yatırmış.
endişeleimi dr. a sordum birde gebelikten sonra panik atağımı ciddi anlamda tetikledi dedim.çok normal olduğunu belirli dönemlerde sıkıştıracağını söyledi.benimde bi kızım var eşimle tedirgin oluyoruz bize birşey olursa kızımıza kim bakıcak sahip çıkacak dedi.çok normal ki iki bebek taşıyorsunuz dedi.stresten uzak durup bol bol ıstırahat etmemi vs vs söyledi.eşi gebe iken eşinden daha çok kendi panik oluyormuşo kadr çok rahatladım ki.demek ki çok normalmiş.nefes sorunu içinde sola yatmayı öneriyoruz dedi.
o kadar güzeldi ki kontrol ilk panik olmuştum heyecandan ama dr. o k adar iyiydi ki.unuttum herşeyi :)evlatlarıma odaklandım.
kısaca panik arada yoklicakmış normalmiş :) katlanıcam artık napıyım taktir i ilahi ama şu anda çok çok iyiyim :)
Melittacim ozel mesaj atamiyorum su anda denedim mesaj sayim 100 olmaliymis. burdan beni ekle. ben sana bizim yaramazlari canli gosteriymde bakalim sende panik atak kalacakmi):::[/QUOTE]
merhaba :) bende okumadığım sayfaları farkettim okurken msj ını gördüm :) yarın uygun bir zamanda ekleyeceğim
Canım banada kesin 100luk yaptır dıcek doktorum ama kan kalmadı bıde kansızlıkla uğğrasamam dırek dıet neyse yapıcam zaten dıete aykırı fazla yemıodum ama bundan sonra ddaha çok dıkkat edıcem
Bende uzuldum ama yapacak bışey yok bebişler için katlanıcaz
Sadece kahvaltıda çok tukettıgım kızılcık bal pekmez kusburnu bunlardamı yasakkı buna uzulurum yıyemıceksem
Benım aılemde yok
Oparmaktan ölçülen aletlemi ölçtun canım
Senın kasıntı ne oldu bende kasınıyorum
melittacım çoook çook geçmiş olsun annene acil şifalar diliyorum. Annen için Allah ın güzel isimlerinden Ya Mümin ismin günde 137 defa zikretmeni tavsiye ederim. kendın ıcınde hep la havle çek panık atagın çoğalmasın. sana hak veriyorum. benım annemde hıpertansıyon hastası ve bu yüzden benım panıkatagım, anksıyete bozuklugum tetıklenıyor. Rabbım kımseye dert verıp derman aratmasınkızlar iyi akşamlar,nasılsınız?
Melitta Maaşallah bebişlerine,bak artık endişelerini bir kenara bırak.herşey yolunda çok Şükür.annenin nesi var,geçmiş olsun.
--------
annemin yaklaşık beş senedir kadın hastalıklarından dolayı kanaması oluyrodu .hep kan kaybı yaşıyordu.geçen yıl dr.ilaç verdi.durmazsa onkolojiye göndeririz diyorlardı.ilaç durdurmuştu fakat iki ay önce ben izmirdeyken annemin yine kanamsı başlamıştı.ilaçlrda kar etmemiş.kontrole gitmiş.miyom demişler bu seferde.parça almışlar.zaten hep alıyorlar sonuç yok.neyse kanamaı durmamış.dr. önlem amaçlı hast.yatırmış.
endişeleimi dr. a sordum birde gebelikten sonra panik atağımı ciddi anlamda tetikledi dedim.çok normal olduğunu belirli dönemlerde sıkıştıracağını söyledi.benimde bi kızım var eşimle tedirgin oluyoruz bize birşey olursa kızımıza kim bakıcak sahip çıkacak dedi.çok normal ki iki bebek taşıyorsunuz dedi.stresten uzak durup bol bol ıstırahat etmemi vs vs söyledi.eşi gebe iken eşinden daha çok kendi panik oluyormuşo kadr çok rahatladım ki.demek ki çok normalmiş.nefes sorunu içinde sola yatmayı öneriyoruz dedi.
o kadar güzeldi ki kontrol ilk panik olmuştum heyecandan ama dr. o k adar iyiydi ki.unuttum herşeyi :)evlatlarıma odaklandım.
kısaca panik arada yoklicakmış normalmiş :) katlanıcam artık napıyım taktir i ilahi ama şu anda çok çok iyiyim :)
iyi akşamlar kızlar..
Buglem niye evde doğum yapmak zorunda kaldın bu devirde ya?niye k.validenler götürmedi bir hastaneye falan?yaşında çok gençmiş,Maaşllah bu yaşta 5 çocuk.
geçmiş olsun tekrardan canım... canım dr. kan testi istemişti orda şeker değerlerim baya yüksek çıkmıştı dr. gizli şekerden şüphelendi onun için 100 gr 4 saatlik şeker yüklemesi yapıldı banada normalde tatlıyı şekeri hiç sevmem çok yemem tatlıyı falan bana ondan berbat geldi o şekrli suyu içince neyseki benim değerlerim normal çıktı canım...Hamılelıkte oluyo dıolar canım öyle pis akıntım falan da olmuyo o kadar dıkkat edıyorum ama anlamadım gıttı enfeksıyon sonuçta tehlıkelı yanı
Seke yuklemesı 75 gr 2 saatlık yaptırdım o kadar da ıgrenç gelmedı bana ıns onda da bışey çıkmaz
Sen nıe öyle erkenden yaptırdın bana 24 den sonra dedıler
canım gözün aydın maşallahhh bebeişlerin gayet iyilermiş artık herşeyi kafana takıpta endişe etme emii hem kendini hemde bebişlerini üzme Allahım sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin inş...arkadaşlar renkli ultrasona girdik Allaha hamd olsun herşey normal çıktı.dr.idrar kesesindeki iki damara kadar baktı.cinsiyetleri kesin artık bi kız bi oğlan netleşti :):):):): çoook iyilerdi.oğluşum parmağını emiyordu acayip acayip pozlar eriyordu dr. amcasına :):):):) dr. amcası çok iyi pozlar veriyor dedi.nefes sorunu için sola yatmayı önerdi.zaten hep sola yatıyordum :)
kızım hiç oralı değil her zaman ki gibi ama maşallah oğluşum geçmiş gramı :) ense kalınlıkları bu sefer 2.00 çıktı.dr.bebekler bende 18.4 haftalık görünüyor dedi. :) gelişimleri iyi dedi. 5-6 gün öndeler dedi maşallah :):):):) daha anlatacak çok şey var ama özetle bunu yazıyım dedim.
bu arada annemle konuştum hast.yatıyormuş parça aldırmak için gitmiş ama kanaması durmayınca hast.yatırmışlar.zten sabah kahvaltısında tam çay içecekkken çay bardağının elimde çatlamasıyla belliydi uğursuz bişey olacağı.
inşallah annem iyileşmiş olarak hast.çıkar.
dua edin bol bol lütfen.
canım değerleri tam bilmiyorum ben onun için ne desem seni farklı etkilemiş olurum bildiğim kadarıyla dr. diyet veriyomuş onu uygulayınca bir sorun kalmıyor galiba inş. seninkide düzelir canımm çok çok geçmiş olsun.........Kızlarseker degerınden anlayanlar yorumlayabılırmısınız arastırmama göre yuksek
75 g 2 sattlık
açlık 112
60 dk 229
120dk 181 kontrolum haftaya napcam ya
insan bu tür şeyleri ilk duyduğunda ilk önce kendine yakıştıramıyor sonrasındada endişe telaş kuruntu alıp başını gidiyor çok geçmiş olsun canım sanada.nursın cım bende de gebelik şekeri çıktı benim şu şekildeydi
100 gr yükleme yapıldı
açlık 77
60 dk 197
120 dk 167
180 dk 103
dr şeker çıkmış aılede varmı dedi var dedim. dietisyene gitsen iyi olur, ben şimdilik sana diet listesi vereyım dedı. ben o listeyi uyguladım. ama kendimi öyle kötü öyle aciz hissettimki, ya şeker kalıcı olursa ya bebeklere zarar verirse ya diet yapınca bebekler gelişemezse...vs vs ... bir sürü şey kurdum 2 gün boyunca. sonra kendımı toparladım kendıne gel Allah beterinden saklasın yiyemediklerinle degıl yiyebildiklerinle ilgilen dedım, liste çok kötü degıldi meyve,sebze, et,süt, yani bebeklere yarayacak herşey vardı listeyi uyguladım.sonra 15 er gün arayla açlık -tokluk ölçüldü Allah a şükür normale döndü şeker degerim, bebeklerede diete ragmen iyi gelişti. tabi bebekler büyüdükçe listedekiler yetmiyor halsizlikten kalkamıyorsun, bende sebze yemekleri ve meyveyi arttırdım. diet verirlersede moralını bozma zaten düşünecek olursan yasak olanlar normaldede zararlı şeyler tatlı, hamur işi kızartma vs vs... (tabi arada bunlarıda yiyorum canı çekiyor insanın ama azıcık azıcık)
dietde birde asıl olan saatlı yemek öğün saatlerın ve ara öğünleri kaçırmamak, az yiyip sık yedıgınde şeker hızlı yükselmıyor amaç birazda bu.
bal hakıkı olanı yersen sorun olmaz sanırım ama pekmez maalesef şekerli ben sadece 1-2 çay kaşıgı yedım, kusburnu ve kızılcık marmelatmı demek istiyorsun, eger öyleyse çok az tadına ba istersen ben kızılcıgın şekersiz ezmezini yedım ve suyunu içtim. kusburnununda şekersiz çayını içtim,halada tüketiyorum, malum ıkısıde c vitamini çok içeriyor bebeklerede çok faydalı
sana tavsiyem günde bir fıncanda yeşil cay içmen. hem kendın hem bebekler ıcın, ben tarcında döküyorum, yada süt veya yogurduma tarcın katıyorum şekeri dengelesın diye
ben etrafımda olmasına ragmen o cihazı kullanmadım, evede almadım, ben tansiyon ve şeker ölçtürmekten çok korkuyorum, bende anksiete bozukluguda var o yüzden herşeyi kötüye yoruyorum hamileliğimde çok hortlamadı ama ben kendımı bastırıorum. ben eve cihaz alsam şekerim çıkmıcaksada çıkar evhamdan :)) malum şeker evhamada gelmıyor rahat olman gerekiyor. o yüzden ben eve cihaz alıp kendını bunalıma sokma derım ama yinede sen bılırsın. ben 15 gün arayla gittigım hastanede açlık-tokluk ölçtürdüm.
bence yedıklerıne, yeme saatlerıne ve az ama sık yemeye dıkkat et kontrol altına alırsın sorun olmaz.
ben hala kaşınıyorum canım maaleseffffffffffffffff, hemde ilaca ragmen.... uffff.... Allah düşman başına vermesin, yara yapıyorum vucudumu kaşımaktan, genelı doguma kadar kaşınıyormuş, 10 gun sonra dahılıyecıde kontrolum var. senın kaşıntın nasıl tüm vücuttamı, dr a sordunmu yada test yapıldımı
geçmiş olsun tekrardan canım... canım dr. kan testi istemişti orda şeker değerlerim baya yüksek çıkmıştı dr. gizli şekerden şüphelendi onun için 100 gr 4 saatlik şeker yüklemesi yapıldı banada normalde tatlıyı şekeri hiç sevmem çok yemem tatlıyı falan bana ondan berbat geldi o şekrli suyu içince neyseki benim değerlerim normal çıktı canım...
canım gözün aydın maşallahhh bebeişlerin gayet iyilermiş artık herşeyi kafana takıpta endişe etme emii hem kendini hemde bebişlerini üzme Allahım sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin inş...
Anneciginede çok geçmiş olsun canım dua etmez olurmuyuz canım dualarımızdasınız....
canım değerleri tam bilmiyorum ben onun için ne desem seni farklı etkilemiş olurum bildiğim kadarıyla dr. diyet veriyomuş onu uygulayınca bir sorun kalmıyor galiba inş. seninkide düzelir canımm çok çok geçmiş olsun.........
insan bu tür şeyleri ilk duyduğunda ilk önce kendine yakıştıramıyor sonrasındada endişe telaş kuruntu alıp başını gidiyor çok geçmiş olsun canım sanada.
canım yeşil çayı bana hamilelerde zararlı diye kimse içirtmiyor sende içiyomuşsun bebeğe faydası oluyomu merak ettim eğer öyleyse 1 fincan içeyim bende
dietde birde asıl olan saatlı yemek öğün saatlerın ve ara öğünleri kaçırmamak, az yiyip sık yedıgınde şeker hızlı yükselmıyor amaç birazda bu.
bal hakıkı olanı yersen sorun olmaz sanırım ama pekmez maalesef şekerli ben sadece 1-2 çay kaşıgı yedım, kusburnu ve kızılcık marmelatmı demek istiyorsun, eger öyleyse çok az tadına ba istersen ben kızılcıgın şekersiz ezmezini yedım ve suyunu içtim. kusburnununda şekersiz çayını içtim,halada tüketiyorum, malum ıkısıde c vitamini çok içeriyor bebeklerede çok faydalı
sana tavsiyem günde bir fıncanda yeşil cay içmen. hem kendın hem bebekler ıcın, ben tarcında döküyorum, yada süt veya yogurduma tarcın katıyorum şekeri dengelesın diye
ben etrafımda olmasına ragmen o cihazı kullanmadım, evede almadım, ben tansiyon ve şeker ölçtürmekten çok korkuyorum, bende anksiete bozukluguda var o yüzden herşeyi kötüye yoruyorum hamileliğimde çok hortlamadı ama ben kendımı bastırıorum. ben eve cihaz alsam şekerim çıkmıcaksada çıkar evhamdan :)) malum şeker evhamada gelmıyor rahat olman gerekiyor. o yüzden ben eve cihaz alıp kendını bunalıma sokma derım ama yinede sen bılırsın. ben 15 gün arayla gittigım hastanede açlık-tokluk ölçtürdüm.
bence yedıklerıne, yeme saatlerıne ve az ama sık yemeye dıkkat et kontrol altına alırsın sorun olmaz.
ben hala kaşınıyorum canım maaleseffffffffffffffff, hemde ilaca ragmen.... uffff.... Allah düşman başına vermesin, yara yapıyorum vucudumu kaşımaktan, genelı doguma kadar kaşınıyormuş, 10 gun sonra dahılıyecıde kontrolum var. senın kaşıntın nasıl tüm vücuttamı, dr a sordunmu yada test yapıldımı
geçmiş olsun tekrardan canım... canım dr. kan testi istemişti orda şeker değerlerim baya yüksek çıkmıştı dr. gizli şekerden şüphelendi onun için 100 gr 4 saatlik şeker yüklemesi yapıldı banada normalde tatlıyı şekeri hiç sevmem çok yemem tatlıyı falan bana ondan berbat geldi o şekrli suyu içince neyseki benim değerlerim normal çıktı canım...
canım gözün aydın maşallahhh bebeişlerin gayet iyilermiş artık herşeyi kafana takıpta endişe etme emii hem kendini hemde bebişlerini üzme Allahım sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin inş...
Anneciginede çok geçmiş olsun canım dua etmez olurmuyuz canım dualarımızdasınız....
canım değerleri tam bilmiyorum ben onun için ne desem seni farklı etkilemiş olurum bildiğim kadarıyla dr. diyet veriyomuş onu uygulayınca bir sorun kalmıyor galiba inş. seninkide düzelir canımm çok çok geçmiş olsun.........
insan bu tür şeyleri ilk duyduğunda ilk önce kendine yakıştıramıyor sonrasındada endişe telaş kuruntu alıp başını gidiyor çok geçmiş olsun canım sanada.
canım yeşil çayı bana hamilelerde zararlı diye kimse içirtmiyor sende içiyomuşsun bebeğe faydası oluyomu merak ettim eğer öyleyse 1 fincan içeyim bende
Canım sende dıet listesi varmı valla ben çok sıkıldım doktorlardan testlerden 100luk yaptırmak istemiyorum kanım dustu kan vermekten
Artık kurcalamak istemiyorum sekerli gıdaları kesicem azsık sık yicem cihaz falanda istemiyorum evde olunca sürekli öşçme istediği duyuyosun tansıyon aletı var bızde elimden dusmuyo oda öyle olur moralim bozulur boşuna dediğinde haklısın
Hastanede ölçtürdüğün yine sekerli su içip yine kan alınıcak öylemi yoksa parmaktanmı
Kasıntı benım aksAmları oluyo gunduz bışey yok anlamadımkı karaciğer enzimlerinden bahsedıyorlardı sen yaptırdınmı o testlerden bıokımyadamı çıkıo acaba nasıl ılaç kullanıyosun sormadım doktora canım
evet canım dıet lıstem var 1800 cl lık. istersen yazarım sana. hastanede ilk yükleme yaparken şekerli su içtim. daha sonra kontrol için olanlar 15 gün arayla gittğimde açlık ölçüldü sonra ben yemek yedım aradan 2 saat geçince tekrar parmaktan ölçüldü, şekerli su sadece yüklemelerde içiliyor. tabi yemekde diet lstemdeki gibi yedim. Allah a şükür normal şuan.
bendeki kaşıntı tüm vücudumda var kabartı kızarık ..vs görünürde hiçbirşey yok ve gecelerı daha çok oluyor, karaciğer enzimlerim yüksek çıkı, aç karnı gidiyorsun kan test yapıyorlar, orada anlaşıldı. sıcak duş alamıyorum, yorgana sarılıp uyuyamıyorum sıcakladıgında daha çok artıyor kaşıntı, kaşıdıgım yerlerı tırnaklamaktan yara yaptım. dr ursofalk diye bi hap verdi. günde 3 kez alıyorum. karaciğer safrayı kana karıştırıyormuş bu yüzden kaşınıyorum tedavi edilmezse sarılığa çeviriyor ve bebeklere sarılığın zararından bahsetmek bile istemiyorum. o yüzden kaşıntın çoksa ihmal etme. anormal kaşınıyorum ama yeterki bebeklere zararı olmasın hamdolsun bu kadarınada.
haftaya kontrolumuz var dr kaşıntı çok artarsa yada karacıger ve safra civarında agrı olursa, kusma olursa, hemen gel dedı. inşaallah haftayada iyi haberler alırım.
bıtki çayları hamlelikte 2 fıncandan fazlası zarar. özellle vücuttan ödem atıcı olanlar. ama yeşilçay hücre yenıleyıcı ve vıtamın deposu, siyah çayın fermente edılmemıs halı oluyor zaten yesıl cay, yanı işlenmemıs son derece doğal. tabi onuca abartmamak lazım ben sadece günde 1 fıncan içiyorum, 3-4 gunde bir içmedıgımde oluyor. ama çok dıkkat ettım bebeklerı çok ıyı gelıstırıyor. bı ara içmedim kg almaları bıle az oldu ve şu an bebeklerımın kg larından dr lar son derece memnun. tabi yinede sen bılırsın canım
melittacım çoook çook geçmiş olsun annene acil şifalar diliyorum. Annen için Allah ın güzel isimlerinden Ya Mümin ismin günde 137 defa zikretmeni tavsiye ederim. kendın ıcınde hep la havle çek panık atagın çoğalmasın. sana hak veriyorum. benım annemde hıpertansıyon hastası ve bu yüzden benım panıkatagım, anksıyete bozuklugum tetıklenıyor. Rabbım kımseye dert verıp derman aratmasın
yasemin çok teşekkür ederim arkadaşım hamdolsun hastaneden çıkmış tabi kanaması azda olsa varmış ama iyiyim dedi.ilaçlar vermiş kullanması gereken.
duaları hatırlatman iyi oldu canım kendim için ediyorum la havle ama annem için çekeceğim.çok sağol canım.amin
senin gebelikte panik atak nasıl geçiyor?ilaç kullanıyor musun?çok zor değil mi özellikle gebelikte.
dün dr. a dedim panik atağım sıklaştı diye gebelikte tetikler dedi.çok zor yaa
günaydın..
Melitta annemde de miyom vardı,2 ay kadar önce parça alında temiz çıktı Şükür.kadın olmak çok zor,kaç yaşına gelirsek gelelim dert bitmiyor.SOLA YATMAK konusunu daha önce bir kaç kez yazmıştım burada,ben ilk 3 aydan sonra hep soluma yattım.bebeklere kan akışı daha iyi gittiği için daha güzel besleniyorlar.
haklısın derler ya hep kadın olmak başlı başına rezalet diye hakkaten öyle.annenin kanaması mı oluyordu?benim annemin kanaması oluyor yıllardır.
evet sola yatma konusunu sende söylemiştin.bende yapıyordum dün dr. da dedi.birde sen gebeliğinde nefes sorunu yaşıyor muydun?
günaydın..
Melitta annemde de miyom vardı,2 ay kadar önce parça alında temiz çıktı Şükür.kadın olmak çok zor,kaç yaşına gelirsek gelelim dert bitmiyor.SOLA YATMAK konusunu daha önce bir kaç kez yazmıştım burada,ben ilk 3 aydan sonra hep soluma yattım.bebeklere kan akışı daha iyi gittiği için daha güzel besleniyorlar.
haklısın derler ya hep kadın olmak başlı başına rezalet diye hakkaten öyle.annenin kanaması mı oluyordu?benim annemin kanaması oluyor yıllardır.
evet sola yatma konusunu sende söylemiştin.bende yapıyordum dün dr. da dedi.birde sen gebeliğinde nefes sorunu yaşıyor muydun?
Geçmiş olsun annene benım annemde doktor ve amelıyat korkusuna 7 yıl cekti mıyomdan rahım agzına yakın oldugu ıçın hep kanaması oluyodu ve doktorlar rahımın alınmasından baska caresi yok demıştı ama annem korkusuna 7 yıl kanamalarla yasadı sonunda vucudunda kan kalmsyınca rahımı aldırdı ve rahatladı korkulacak bışey degıl bellı bı yastan sonra rahım lazım degıl zaten ama yumurtalıklarını almamışlardı o yuzden dırek menepoza gırmedı yasında gırersın demıştı doktoru bu yıl yanmalar yokluyo annemı 50 yasında menopoz vaktı gelmış oldu
Melitta annemin kanaması çok olmuyordu ama 54 yaşında olmasına rağmen hala menopoza girmedi.adetleri çok sık ve kanamalı oluyordu.meğer miyom varmış.eğer iyi huylu çıkmasaydı rahmini aldıracaktı.bende nefes daralması 25.haftadan sonra olmaya başlamıştı,özellikle kasılmalar sırasında çok yoğun oluyordu.
Nursin benim annem 54 yaşında ve hala menopoza girmedi.ama 3-4 yıldır bütün belirtilerini yaşıyor.çok zor ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?