tecrubeli ikiz anneleri

yok kabız değilim sürekli tuvalete gidiyorum hatta ayıptır söylemesi bugün büyük abdestimi tutamadım zor koştum tuvalete eşimi yolcu ederken.bikaç gündür böyle tuvalete yetişiyorum anlamıyorum bile geldiğini.birde bugün ha bire tuvalete gidince az önce de tuvalete gitmeme rağmen bi daha gidip hiç tuvalete gitmemiş gibi çiş yapınca kokrtum birde resmen su gibiydi.hatta demin denedim tutabiliyor muyum yaparken diye tutuyorum su gelse tutulmuyormuş değil mi ?karnımda yumuşayıp rahatlayınca ödüm patladı görünce kalp atışlarım bile hızlandı panik yapmamaya çalıştım.hemen sana yazdım normal mi diye.ama oğluşum tekmeliyor rahatladım.

şu anda sakinledim.

ahh o kasık agrıları, ilerleyen dönemlerde daha cok oluyor. mesela şu an karnım zaten acıyor gerilmekten ayakta kalınca dahada acıyor aşağıya bası yaptıgı için, genısledıkce sankı kasıklarıma bazen bıcak saplıyorlar helede yatakta dönmeye çalışırken, neyse canları sağolunda

sağol canım dualarınızı eksık etmeyın

tecrübeli ikiz anneleri biliyorum sıkıntılarımla sizi fazlaca yoruyorum kusura bakmayın.

benim bi sıkıntım var malesef.

dün gece korkunç bir bacak kramp ı ile uyandım ve korkudan bir daha uyuyamadım.dehşet bir kramptı.bu aralar hafif hafif kasılma vardı bacaklarımda ama ben ağırlaşıyorum diye üşünüyordum hatta dr. a geçen gün başka bi şikayetim için gittiğimde belirttim ve kalsiyu ekslikliğinden olabileceğini düşündüm süt içiyorum dedim."sanmıyorum eğer geçmezse gel ilaç yazalım "dedi.

ama ben bu kadar şiddetleneceğini tahmin etmemiştim.

benim gibi yaşayanlar yada yaşamış tecrübeli ikiz anneleri var mı?

inanın yoruldum her yeni bir sorun yaşamaktan.dr. a dedim ben hergün bir sorun yaşıyorum dedim.ya panik atak tutar ,ya nefes darlığı , ya enfeksiyon kaparım ,ya aft çıkar.bel kasık sırt vs ağrıları söylemiyorum çünkü biliyorum gebelikten.
dr. bana ilk , iki ,üç trimesti olduğunu belirli dönemlerde bunların olduğunu hepsinin normal olduğunu söyledi.

ama ben hiç duymamıştım ki yada bana böyle bir şikayetini söyleyen bi gebe ile rastlaşmadım.

çok uykusuzum çooookk .....

bacak krampları çok normal,bende yaşadım.doktoruna söyle magnezyuma başlasın,günde 1 tane içersen rahatlatır.birde bl bol kalsiyum içeren şeyler tüket ama bu kramplar doğuma kadar olacak maalesef.ilerleyen haftalarda daha da artabilir ama korkulacak birşey değil.normal hamilelerde bile 5.aydan sonra başlıyor,ikizlerde daha çok olması kaçınılmaz bu üzden.

canım kramplar magnezyum eksıklığınden kaynaklanıyor. ben hergün alıyorum magnezyum, dr doğuma kadar kullanman gerekıyor kramp ve kasılmalar çoğalırsa erken doğum yapabilirsin demişti. halen kullanıyorum. ablam 6 ay önce doğum yaptı tek bebek taşıdıgı halde anormal krampları oluyordu ve dr günde 2 magnezyum verdı, ayrıca baska hapda verdı.
birde yaşadıklarınla karamsar düşünme , sana tavsiyem bunları sorun olarak degıl sınav olarak görmen. mesela okulumuzu bıtırınceye kadar kaç tane sınava girsdik, ne kadar zorluk yaşadık, bunlarıda öyle düşün. olması gerekenler bunlar öyle hisset biz sadece neticeye odaklanalım. bazı gebeler tek bebek oldugu halde hastanelerde yatarak gecırıyorlar ve daha ne sorunlar yaşayanlar var ki biz iki bebek taşıyoruz.
kramplar ve dıger sorunlar hepsı normal yani
ağlama krizlerini ilerleyen dönemlerde gör :))) akşam mesela hüngür hüngür ağladım busabah kendi kendime gülüyorum. annelık hormonları yükseldıkce saçma sapan şeylere ağlıyorum, duygulanıyorum :))) hormonlarımız tavan yaptı normal yani.

firdos , uhde , yasemin cvplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.ukusuzluğumun acısını öğlen ve biraz önce çıkarttım.birazdan da eşim sağolsun yemeye dışarı çıkarıcak.

----------------------------------------------

yasemin allaha şükürler olsun diyorum .çok dua ediyor ve şükrediyorum yine de hamdolsun rabbime.derdin biri bitip biri başlayınca insan yıpranıyor biraz. gebelikten olduğunu düşündüğüm için birde bebişlerimin hareketlerini hisedince neredeyse önemsemiyorum sabrını vermiş sanırım rabbim.sadece üst üste gelen şeylerin beni sağlık açısından zorlaması.

inşallah dr. a gittiğimde hatırlatacağım gerekli ilaçları yazsın.

haklısın wallahi yaaa annellik duyguları olsa gerek herşeye ağlar oluyorum :):):):) evlatlarımı kucağıma alacağım günler rüya gibi.çok heyecanlıyım çok güzel şeyler alıcam kuzucuklarıma.daha hiç hazırlık yapmadım :):):):)

----------------------------------------------------------------

uhdecim evet aynı şeyleri aynı dönemlerde yaşıyoruz :)))) bende gece uyanmalarımı bebişlerimin hareketlerini seviyordum taakii dün gece acı ile kalkana kadar :) sabahta sol bacağım marazlı gibi yürüyordum : hiç uyuyamadım ha bire atak. ilkleri yaşıyorum daha bakalım neler gelcek.

mide bulantısına gelince kıbrısta soğuk nerde görülmüş anacım.boğaz enfeksiyonum bile toz ,topraktan ve sudan oldu.daha önceden anlatmıştım ya kaldığım yeri.bi yağmur yağıyor hava ılıyor :S çok merak ediyorum kışın ortasını.kıbrısta kışın ortası nasıl oluyor acaba? :):):):)

-----------------------------------------------------

firdos çok sağol canım dr.a diyeceğim.en azından korkulacak birşey olmadığını gebelikte yaşanılan birşey olduğunu bilmek içimi rahatlattı.çoğalsa da dert etmem artık :):):):):)

arkadaşlar benim bikaç gündür rahmime hafif hafif ağrılar giriyor.zonklama gibi de bişey.çok hafif ama biraz sık.ben heralde normal bişey diye düşünüyordum.ama acaba rahim yetmezliği falan olabilirmi.kafaya takacak yine bişey buldum.rahim yetmezliği yaşayan arkadaşlara sormak istiyorum.bu bir belirtimi acaba.

Son düzenleme:

merhaba zeyneppp benimde oluyordu .rahim büyüdüğü için oluyormuş zonklama ,sızı ,ağrılar.dr. bana her ağrım var deyişimde böyle demişti.hala da zonkluyor rahmim ,kasığım ,rahmimin altı.belimde ağrıyor aynı şekilde.

demek sende de oluyor içimi rahatlattın melitta.akıllı gibi bide yarına randevu aldım gitmesemmi acaba.daha bir hafta oldu daha hastaneye gittiğim.normalde cumartesi gidecektim.bu peki rahim yetmezliğinin belirtileri ne acaba olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.yani beni öyle çok rahatsız eden bişey değil ama yinede korktum rahi yetmezliğini okuyunca.bundan başka bir ağrım sızım yok Allaha şükür.

Son düzenleme:

iyi yapmışsın bence hem bebişlerini görmüş olursun :) ah keşke burada ulaşım sorunu olmasa hastane bi saat uzaklıkta olmasa her hafta bebişlerimi görmeye giderdim :):):):)

bende çok etkileniyorum biliyor musun okuduğum şeylerden.neler neler artık bakmak bile istemiyorum.bebeklerin hareketlerine odaklanıyorum.zaten dr. dedi.artık riskli döneme girdik.bebeklerin hareketlerinde azlık yada hissetmeme ,kanama ,kanamalı akıntı ,su ,karnında büzülme gevşeme , kasılma olursa hiç vakit kaybetme acile gel dedi.bende şimdi sadece onlara dikkat etmeye çalışıyorum.

birde gebelik ya annelik iç güdüsü insan bişey olacak diye korkuyor.hayırlısıyla bi evlatlarımızı kucağımıza alsak inşallah.
bende korkuyorum bi kramp giriyor rahmime allah korkuyorum acaba bu mu kasılma diye.ağrı oluyor karnımın altında.

ben geçen gittiğimde rahim boyu ölçümü yaptırmıştım.normal dedi.zaten enfeksiyon kapar diye dikiş önermiyorum dedi.bende normal deyince önemsemedim.

sende gidince sıkışık git rahim boyu ölçümü yapar mısınız sıkışığım şu anda diye belirt...çünkü ben kontrolden sonra rahim boyu ölçümü için yarım saat dolaşmıştım sıkışayım diye.

napalım artık doğurana kadar ,evlatlarımızı kucağımıza alana kadar böyle evhamlı olucaz sanırım.

aynı sizinki gibi bizimde bir saat canım hastane.o yüzden her ağrımda gidemiyorum.zaten hafta içi eşim evde yok.ama yarın izin alsın napıyım daha cumartesine çok var o kadar bekleyemem..aslında ben geçen gittiğimde ölçtürecektim ama korktum doktora diyemedim ya .halbuki önceden oda ölçelim demişti.en iyisi hiç okumamak gerçekten insan çok etkileniyor.sıkışmak gerekiyor demek sıkışıyım o zaman.bizim bebişler daha canlanmadı.o yüzden a canlanmadılar diye korkmuyorum.kendime inanamıyorum ama Allahıma şükürler olsun.fiziksel olarak hamileliğimin en rahat dönemini yaşıyorum.bu bile beni korkutuyor aslında.ilk zamanlar çok sıkıntı çekmiştim kanama falan olunca ama şu bir aydır çok iyiyim şükürler olsun.bir anda bu kadar iyi olacağımı hiç düşünmemiştim.komşular falan maşallahın var diyolar.dışarı çıkıyoruz yürüyüşler yapıyoruz ikiz olmasına rağmen iyi gözüküyosun diyolar.bende bu durumuma şaşırıyorum yani.eğer yarınki ultrasonda bişey çıkmassa haftaya salı ankaraya gidicez inşallah.baya bir kalmayı düşünüyorum.yavaştan da tüm alışveriş merkezlerini dolaşıcam.napıyım çatladım oturduğumuz yerde hiç sosyal bişey yok.bebek alışverişinide yapıcam inşallah.
şu su meselesi ne oluyor .açıkcası beyez su gibi bişey benden de geliyor.hangi renk oluyor bu su acaba?

su denilene göre bildiğimiz su gibiymiş.idrar yolundan değilde bebeğin geleceği yerden geliyormuş zaten tutamıyormuşsun.firdos öyle demişti.o beyaz su benden de geliyor bazen sarı oluyor iç çamaşırımda.o normalmiş.dr öyle dedi.ama sıvı akıntı olursa süt kesiği gibi oluyor bi de yanma olursa malesef enfeksiyon oluyor.gerçi buaylar normalmiş.dr. fitil ile melhem verdi bana kullanıyorum şimdi.ama fitil iki tane idi.üç gün arayla kullanılıyordu bitti.melhemi kullanıyorum.

hastanenin uzak olması çok kötü diim yaaa bazen korkuyorum acil bişey olsa bi saatte nasıl ulaşılacak?bi saatte neler yaşarım neler diye düşünüyorum evlatlarımız rabbimize emanet.

maşallah maşallah gerçekten sen iyiymişsin.bana hala yürüyüş yasak.yürüyemiyorumda zaten bana da iyi görünüyorsun diyorlar ama ben o kadar yorgunum ki artık yemek yapmak bile beni çok yoruyor.

ailenin yanına mı gideceksin?doğumu nerede yapmayı düşünüyorsun?bana uçağa binmek yasak izmire gidemicem.doğumumu kıbrısta yapacağım.daha bebek alışverişi yapmadım.inşallah 7.aydan sonra yapacağım.

ama alışveriş ten ziyade bakması bile çok güzel değil mi ? :):) çok güzel şeyler var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…