yasemin iyi haberlerine sevindim, ne kadar güzel böle heyecanla doğumu bekliyosun:)) daha çıkmasın bebişlerin canım, durabildikleri kadar dursunlar:)) sağlıkla kucağına alırsın inşalah, güzel haberlerini bekliyoruz. ben iyiyim sadece olası sorunlar yaşıyorum. akşamları özellikle, nefes sorunu, kasık ağrısı falan, ama bebüklerim iyiler :)
merhaba yasemin nasılsın görüşmeyeli ? multivitamin , demir , balık yağı hapı kullanıyorum.bal 'ı deneyeceğim.
merhaba melittacım iyiyiz çok şükür dr gittik bebeklerde iyiymiş, doğum belırtısı yokmuş henuz, karnım çok gerılmekten acıyor, basıdan kasıklarıma sanki bıcak saplanıyor,yatmak hele ayrı bır zorluk , bıde delı gıbı kaşınıyorum işte, karacıger enzımlerım düşmüş ama deri altına tuz bırıkırmış bu durumda kasınmaya devammış yanı tabı hapa da devam.
senn karnının gerılmesi çok normal canım ben 4 ayım bıttı 46 kg ıdım ve bırden kılo almaya bır başladım 5. ayımda 5 kg bıden aldım canım tam şişme zamanların endişelenme
hele o tuvalet sorunun doğuma kadar bıtmez artık ben 5.ayımdan berı mılletın 8. ayında gıttıgı tuvalet kadar gitmeye başladım. günde 15-20 kere. zannedıyorki insan sular seller gibi gelecek az az gelıyor cogunlukla, tabı cok geldıgıde oluyor. hatta bazen tuvalete girip çıkıyorum ellerımı yıkarken gene gelıyor geri dönüyorum :)) içerde 2 bebek olunca bası çogalıyor canım, alışsan iyi edersin. gecelerı zaten yataktan kalkmak zor bide saatbaşı nerdeyse tuvalete taşnıyorum.
yaşadıkların son derece normal yanı skıntı yapma kendıne
zorluga gelınce, ınsan bugune gelınce dünki yaşadıgı sıkıntıları unutuyor, zaten hamıleler yaşadıklarını unutsun dıye melekler şamar atarmış :) Rabbım hayırlısıyla sag salım saglıkla atlatmamızı nasıp etsın tabıki zorluk olacak helede ıkız anne adaylarıyız çok şükür
firdos demek o kağan ha ismi de pek güzelmiş. annesi ben onu damat olarak düşünmüştümövünmek gibi olmasın ama ceylan gözlü kızım da pek güzeldir
kızlar iyi haberlerinize çok seviniyorum maşallah hepinize melitta yasemin uhde unuttuğum varsa affola aklımda bu kadar kaldı
melitta sanki beni anlatmışsın canım son zaman ikiz olduğunu ben de söylemiyodum ama laf arasında çok pot kırıyodum hep bebekler diyodum karşıdaki de bebekler? diyince kalakalıyodum
merhaba melittacım iyiyiz çok şükür dr gittik bebeklerde iyiymiş, doğum belırtısı yokmuş henuz, karnım çok gerılmekten acıyor, basıdan kasıklarıma sanki bıcak saplanıyor,yatmak hele ayrı bır zorluk , bıde delı gıbı kaşınıyorum işte, karacıger enzımlerım düşmüş ama deri altına tuz bırıkırmış bu durumda kasınmaya devammış yanı tabı hapa da devam.
senn karnının gerılmesi çok normal canım ben 4 ayım bıttı 46 kg ıdım ve bırden kılo almaya bır başladım 5. ayımda 5 kg bıden aldım canım tam şişme zamanların endişelenme
hele o tuvalet sorunun doğuma kadar bıtmez artık ben 5.ayımdan berı mılletın 8. ayında gıttıgı tuvalet kadar gitmeye başladım. günde 15-20 kere. zannedıyorki insan sular seller gibi gelecek az az gelıyor cogunlukla, tabı cok geldıgıde oluyor. hatta bazen tuvalete girip çıkıyorum ellerımı yıkarken gene gelıyor geri dönüyorum :)) içerde 2 bebek olunca bası çogalıyor canım, alışsan iyi edersin. gecelerı zaten yataktan kalkmak zor bide saatbaşı nerdeyse tuvalete taşnıyorum.
zorluga gelınce, ınsan bugune gelınce dünki yaşadıgı sıkıntıları unutuyor, zaten hamıleler yaşadıklarını unutsun dıye melekler şamar atarmış :) Rabbım hayırlısıyla sag salım saglıkla atlatmamızı nasıp etsın tabıki zorluk olacak helede ıkız anne adaylarıyız çok şükür
bebişlerinin iyi olmasına çok sevindim canım .aynen yasemin dediğin gibi bugün çıkıyorum ellerimi yıkıyorum haydii bi daha.o yüzden birde bi anda olunca karnımın altı da rahatlayınca panik oldum ama kaç gündür yanma vardı dün dr. a gitmiştik acaba diyorum ondan mı oldu ama sanırım dediğin gibi artık beş ay ı dolduruyorum.dediğin gibi bası çoğalınca wc de kaçınılmaz oluyor.gerçi demin sağolsun firdos da demişti
ama korktum böyle ilk defa olunca birde bi şiştim ki sorma ama şimdi hamdolsun rahatım :):)
benimde artık karnım gerilmekten acıyor bi şiştim ki sorma.ama çatlak kremi kullanıyorum ya sanki yumuşatıyor sanki.birde biliyor musun bugün ilk defa eşim oğluşumun tekmesini karnımdan gördü çok şaşırıd ::iyice belirginleşse de babasına bi beşlik çaksa diyor :)
inşallah hayırlısıyla aylarımızı tamamlar hayırlı ve sağlıklı bir şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız :)
ahh canımm aynen beni anlatmışsın tuvalet konusunda bende sizler kadar muzdaribim inanınki hele o gece uykunun arasında gelmesi yokmu aman Allahım felaket bişey... bıçak saplanması gibi ani ağrılar bendede oluyor bende sanıyodumki üşütüyorum ondan oluyor demekki bebişlerden kaynaklanıyorrr sağlıklı sıhhatli doğsunlarda Allahın izniyle herşeye razıyız vallaaaamerhaba melittacım iyiyiz çok şükür dr gittik bebeklerde iyiymiş, doğum belırtısı yokmuş henuz, karnım çok gerılmekten acıyor, basıdan kasıklarıma sanki bıcak saplanıyor,yatmak hele ayrı bır zorluk , bıde delı gıbı kaşınıyorum işte, karacıger enzımlerım düşmüş ama deri altına tuz bırıkırmış bu durumda kasınmaya devammış yanı tabı hapa da devam.
ahh o kasık agrıları, ilerleyen dönemlerde daha cok oluyor. mesela şu an karnım zaten acıyor gerilmekten ayakta kalınca dahada acıyor aşağıya bası yaptıgı için, genısledıkce sankı kasıklarıma bazen bıcak saplıyorlar helede yatakta dönmeye çalışırken, neyse canları sağolunda
kasık ağıları sürekli olmasada arada bendede oluyor aniden giriyor bazen demek ilerki aylarda daha fazlalaşacak neyse alışacagız artık yapacak birşey yokk..
ahh canımm aynen beni anlatmışsın tuvalet konusunda bende sizler kadar muzdaribim inanınki hele o gece uykunun arasında gelmesi yokmu aman Allahım felaket bişey... bıçak saplanması gibi ani ağrılar bendede oluyor bende sanıyodumki üşütüyorum ondan oluyor demekki bebişlerden kaynaklanıyorrr sağlıklı sıhhatli doğsunlarda Allahın izniyle herşeye razıyız vallaaaa
kasık ağıları sürekli olmasada arada bendede oluyor aniden giriyor bazen demek ilerki aylarda daha fazlalaşacak neyse alışacagız artık yapacak birşey yokk..
merhaba uhde nasılsın?nasıl gidiyor gebelik? o konuyu hiç sorma akşam öyle çok korktum ki anlatamam soluğu başlıkta aldım. allaha şükür bi sorun yokmuş.bebişlerden yani :):) bende de kasık ,bel ve sırt ağrıları var.geçmedi hiç.
merhaba uhde nasılsın?nasıl gidiyor gebelik? o konuyu hiç sorma akşam öyle çok korktum ki anlatamam soluğu başlıkta aldım. allaha şükür bi sorun yokmuş.bebişlerden yani :):) bende de kasık ,bel ve sırt ağrıları var.geçmedi hiç.
sağol canım iyiyiz çok şükür hafta içi ayrıntılı ultrasyonumuz yapıldı çok şükür iyi çıktı herşey inş. bundan sonrada böyle devam ederiz...
benimde kasık ağrılarım bel agrısı sürekli olmasada arada giriyor sanırım ağrıları bebeişler doğana kadar çekecegiz onlar iyi olsunlarda gerisi hiç önemli değil vallaha..
sen nasılsın canım bebişlerinde iyiymiş maşallahh Allahım nazarlardan esirgesin inş.. hepsini
sağol canım iyiyiz çok şükür hafta içi ayrıntılı ultrasyonumuz yapıldı çok şükür iyi çıktı herşey inş. bundan sonrada böyle devam ederiz...
benimde kasık ağrılarım bel agrısı sürekli olmasada arada giriyor sanırım ağrıları bebeişler doğana kadar çekecegiz onlar iyi olsunlarda gerisi hiç önemli değil vallaha..
sen nasılsın canım bebişlerinde iyiymiş maşallahh Allahım nazarlardan esirgesin inş.. hepsini
--------------------------------------------------------------------
nasıl olabilirim ki hergün bi sorunla karşılaşıyorum.
benim vücudum artık hergün fire veriyor.hergün birşey çıkıyor.ama bebişlerim iyi hamdolsun tekmeleşiyorlar özellikle oğluşum.artık karnımdan da belli oluyor tekmesi hafif ama.geçen gün eşim gördü ahha o ne öyle dedi :) biraz daha büyüse de babasına bi beşlik çaksa dedi :):):)
inan onların hareketleri olmasa bu ağrılarla çıldırırdım herhalde.rabbim sabrını veriyor gerçekten bi tekmesiyle unutuluyor herşey.
zaten bu aralar herşeye zırt pırt ağlamam başladı.deli oluyorum kendime sinir oluyorum.yine de herşeye rağmen hamdolsun iyiyim.
aa bi de yine mide bulantılarım başladı.
tecrübeli ikiz anneleri biliyorum sıkıntılarımla sizi fazlaca yoruyorum kusura bakmayın.
benim bi sıkıntım var malesef.
dün gece korkunç bir bacak kramp ı ile uyandım ve korkudan bir daha uyuyamadım.dehşet bir kramptı.bu aralar hafif hafif kasılma vardı bacaklarımda ama ben ağırlaşıyorum diye üşünüyordum hatta dr. a geçen gün başka bi şikayetim için gittiğimde belirttim ve kalsiyu ekslikliğinden olabileceğini düşündüm süt içiyorum dedim."sanmıyorum eğer geçmezse gel ilaç yazalım "dedi.
ama ben bu kadar şiddetleneceğini tahmin etmemiştim.
benim gibi yaşayanlar yada yaşamış tecrübeli ikiz anneleri var mı?
inanın yoruldum her yeni bir sorun yaşamaktan.dr. a dedim ben hergün bir sorun yaşıyorum dedim.ya panik atak tutar ,ya nefes darlığı , ya enfeksiyon kaparım ,ya aft çıkar.bel kasık sırt vs ağrıları söylemiyorum çünkü biliyorum gebelikten.
dr. bana ilk , iki ,üç trimesti olduğunu belirli dönemlerde bunların olduğunu hepsinin normal olduğunu söyledi.
ama ben hiç duymamıştım ki yada bana böyle bir şikayetini söyleyen bi gebe ile rastlaşmadım.
çok uykusuzum çooookk .....
--------------------------------------------------------------------
nasıl olabilirim ki hergün bi sorunla karşılaşıyorum.
benim vücudum artık hergün fire veriyor.hergün birşey çıkıyor.ama bebişlerim iyi hamdolsun tekmeleşiyorlar özellikle oğluşum.artık karnımdan da belli oluyor tekmesi hafif ama.geçen gün eşim gördü ahha o ne öyle dedi :) biraz daha büyüse de babasına bi beşlik çaksa dedi :):):)
inan onların hareketleri olmasa bu ağrılarla çıldırırdım herhalde.rabbim sabrını veriyor gerçekten bi tekmesiyle unutuluyor herşey.
zaten bu aralar herşeye zırt pırt ağlamam başladı.deli oluyorum kendime sinir oluyorum.yine de herşeye rağmen hamdolsun iyiyim.
aa bi de yine mide bulantılarım başladı.
canım dün gece benimde krampla başım dertteydi hemde aynı yere 3 kere kramp girdi deli oldum ama korkulacak birşey yokki bende dr. söyledim yarım kilo süt içeceksin geçmezse ilaç verecegim dedi artık haftaya gidince muhtemelen verecektir ilaç en azından rahatlarım.. bu oğlanlar çok haylaz olacaklar galiba gece benim oğlanda ayaklanmıştı kıpır kıpırdı vallahi sonra acıktığımı hissettim haydi mutfaga bişeyler atıştırıp yattım amasabah kadar uyutmadı vallahi genelde aynı şeyleri yaşıyoruz ama normal gebelikte bunlar benim hoşuma bile gidiyor yani gece kalkmalarım....
mide bulantın neden başladı ki yeniden enteresan bu üşütmüş falan olmayasın ondanmı kaynaklanıyor acaba????
tecrübeli ikiz anneleri biliyorum sıkıntılarımla sizi fazlaca yoruyorum kusura bakmayın.
benim bi sıkıntım var malesef.
dün gece korkunç bir bacak kramp ı ile uyandım ve korkudan bir daha uyuyamadım.dehşet bir kramptı.bu aralar hafif hafif kasılma vardı bacaklarımda ama ben ağırlaşıyorum diye üşünüyordum hatta dr. a geçen gün başka bi şikayetim için gittiğimde belirttim ve kalsiyu ekslikliğinden olabileceğini düşündüm süt içiyorum dedim."sanmıyorum eğer geçmezse gel ilaç yazalım "dedi.
ama ben bu kadar şiddetleneceğini tahmin etmemiştim.
benim gibi yaşayanlar yada yaşamış tecrübeli ikiz anneleri var mı?
inanın yoruldum her yeni bir sorun yaşamaktan.dr. a dedim ben hergün bir sorun yaşıyorum dedim.ya panik atak tutar ,ya nefes darlığı , ya enfeksiyon kaparım ,ya aft çıkar.bel kasık sırt vs ağrıları söylemiyorum çünkü biliyorum gebelikten.
dr. bana ilk , iki ,üç trimesti olduğunu belirli dönemlerde bunların olduğunu hepsinin normal olduğunu söyledi.
ama ben hiç duymamıştım ki yada bana böyle bir şikayetini söyleyen bi gebe ile rastlaşmadım.
çok uykusuzum çooookk .....
arkadaşlar benim bikaç gündür rahmime hafif hafif ağrılar giriyor.zonklama gibi de bişey.çok hafif ama biraz sık.ben heralde normal bişey diye düşünüyordum.ama acaba rahim yetmezliği falan olabilirmi.kafaya takacak yine bişey buldum.rahim yetmezliği yaşayan arkadaşlara sormak istiyorum.bu bir belirtimi acaba.
merhaba zeyneppp benimde oluyordu .rahim büyüdüğü için oluyormuş zonklama ,sızı ,ağrılar.dr. bana her ağrım var deyişimde böyle demişti.hala da zonkluyor rahmim ,kasığım ,rahmimin altı.belimde ağrıyor aynı şekilde.
demek sende de oluyor içimi rahatlattın melitta.akıllı gibi bide yarına randevu aldım gitmesemmi acaba.daha bir hafta oldu daha hastaneye gittiğim.normalde cumartesi gidecektim.bu peki rahim yetmezliğinin belirtileri ne acaba olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.yani beni öyle çok rahatsız eden bişey değil ama yinede korktum rahi yetmezliğini okuyunca.bundan başka bir ağrım sızım yok Allaha şükür.
aynı sizinki gibi bizimde bir saat canım hastane.o yüzden her ağrımda gidemiyorum.zaten hafta içi eşim evde yok.ama yarın izin alsın napıyım daha cumartesine çok var o kadar bekleyemem..aslında ben geçen gittiğimde ölçtürecektim ama korktum doktora diyemedim ya .halbuki önceden oda ölçelim demişti.en iyisi hiç okumamak gerçekten insan çok etkileniyor.sıkışmak gerekiyor demek sıkışıyım o zaman.bizim bebişler daha canlanmadı.o yüzden a canlanmadılar diye korkmuyorum.kendime inanamıyorum ama Allahıma şükürler olsun.fiziksel olarak hamileliğimin en rahat dönemini yaşıyorum.bu bile beni korkutuyor aslında.ilk zamanlar çok sıkıntı çekmiştim kanama falan olunca ama şu bir aydır çok iyiyim şükürler olsun.bir anda bu kadar iyi olacağımı hiç düşünmemiştim.komşular falan maşallahın var diyolar.dışarı çıkıyoruz yürüyüşler yapıyoruz ikiz olmasına rağmen iyi gözüküyosun diyolar.bende bu durumuma şaşırıyorum yani.eğer yarınki ultrasonda bişey çıkmassa haftaya salı ankaraya gidicez inşallah.baya bir kalmayı düşünüyorum.yavaştan da tüm alışveriş merkezlerini dolaşıcam.napıyım çatladım oturduğumuz yerde hiç sosyal bişey yok.bebek alışverişinide yapıcam inşallah.
şu su meselesi ne oluyor .açıkcası beyez su gibi bişey benden de geliyor.hangi renk oluyor bu su acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?