tecrubeli ikiz anneleri

kızlar bi de araba sormuşsunuz biz ayrı ayrı 2 araba aldık tek başıma bi yere çıkma imkanım yok zaten. ama aldığım arabaya birleştirme aparatı takılabiliyo saraçhanede yapılıyo o aparat biz hala yaptırmadık ihtiyaçta olmadı zaten.

arabamız cybex topaz internetten piyasaya göre daha ucuza aldık. resim eklemeyi beceremedim ayhan çocuğun sitesinde de var ben ikisini de bordo aldım hem baston hem tam yatabiliyo özellikleri çok güzel...

Firdos, ruyan cok ilginc hayir olsun. Bana gore mavi ve yesil iki kus yavrusu , ikiz ogullarin. Beyaz yavru kus da eger hamileysen yeni bir bebegin habercisi olabilir. Hayir olsun bakalim. Bende hamile kalmadan yada hamileligimi ogrenmeden 10 gun once ilginc ruyalar gormustum ayak bileklerimde iki tane halhal vardi tabirlere baktigimda erkek evlat diyordu ikiz beklemedigim icin iki halhalin iki ayri evlat oldugu aklima gelmemisti.Bir sure sonrada ruyamda ogullarimdan birini gormustum bebek olarak havuza dusup havuzdan boynuma sicramisti ve cok sikica sarilmisti)) iki gun sonra diger oglumu gormustum oda ne gariptirki bir havuza dusup gene ziplayip kucagima geliyordu ve bana sikica sariliyordu acaba hamilemiyim diye merak etmistim o zaman. Sairim hamileyken anneye bazen malum oluyor.

teşekkür ederim yardımlarınız için. doğum yaklaştıkça herşey birbirine girmeye başlıyo sanki

canım şehitlerimize bizlerde çok üzüldük inanki ağlamaktan helak oldum insan kendini tutamıyor böyle bir durumda insanın elinden birşey gelememesi dahada kötü zaten elimiz kolumz bağlı izliyoruz olanları......
rüyana gelince Allahım hayır etsin ama çok güzel bir rüya banada öyle geliyoki 3 bebiş yolda sana rüyalarında gelmeye başladı hakkında hayırlısı olsuın canım...
maşallahhh maşallahhhh inş. diğer bebişlerinde biran evvel yuvasına kavuşur canım ne güzel bir duygudur değilmi hepsinin ayrı ayrı sevgisi vardır Allahım bir ömür mutlu etsin sizleri yanına yardımcı falan bulsaydın canım zor olmayacakmı tek başına annende giderse ne yapacaksın ??
teşekkür ederim yardımlarınız için. doğum yaklaştıkça herşey birbirine girmeye başlıyo sanki

canım heyecandandır kesin inş. hepimiz sağlıklı sıhhatli bebişlerimizi kucagımıza aldığımız günleride görürüzzz

Selam arkadaşlar naslsınız? Bayadır giremiyorum malum eve geldim ve annemlerdeki gibi sık giremez oldum.
Ogluslarımla bütün gün ilgilenmekle derken zaman nasıl geciyor hiç anlamıyorum yahu bu kuşlar sabah namazı dedimmi beni hazırola tutuyorlar, sonra öğlenede kadar da uyumuyorlar ya :)
Ek gıda donemıne gecıs yaptık dr. yogurt ve muhallebi verebilirsin bi kitapcık verdi ona gore besler bakarsın diye ama kafama takılan muhallebide süt koyun diyorlar e sütte 1,5yasına kadar yasak değilmi. Siz nasıl yaptınız, suyla mamayla falan mı? oda cok tatsız oluyor ya gerçi?
yogurdu doktorumuz mamaylada mayala dedi, böyle birşey de denediniz mi?

Son düzenleme:

canım biz 6. aydan itibaren yoğurt vermeye başlamıştık dr.umuz inek sütüyle hazırla demişti mamayla hazırlama fikrini sorduğumda ticari amaçlı bulmuştu...dr.dan dr.a fark ediyor işte ülkemizde bunun bi standardı yok...cam şişede günlük sütten mayaladım hep hala da mayalıyorum daha hiç hazır yoğurt vermedim muhallebi de yaptım ilk zamanlar ama akşamları bizim yemeklerimizden yemek istedikleri için muhallebi zamanla rafa kalktı. bizim ek gıdaya geçişimiz şu sıralamayla oldu

1. hafta sabahları cam rendede rendelenmiş elma ya da armut(dörde bölünmüş elmanın önce çeyreği sonra ki gün yarısı böyle böyle arttıra arttıra veriliyor)
2. hafta öğle vakti sebze çorbaları bu öğüne eklendi (yine arttıra arttıra önce 1-2 kaşık sonraki günler sürekli artırılacak ve 1 sebze 1 hafta verilecek ki allerji takibi yapılsın)
3. hafta yoğurt ikindi gibi (bir ki kaşıktan başlanarak artırılacak)
4. hafta yatmadan önce muhallebi pekmezle hazırlanmış(aynı şekilde ilk gün bir iki kaşık sonraki günler artırılır)
aralarda varsa anne sütü yoksa mama...

yani her hafta bir öğün eklemiş olduk ve 1 ayda bu düzeni oturttuk ama siz biraz erken başlıyorsunuz o yüzden bişey diyemem bizim geçişimiz bu şekilde oldu
ve en son kahvaltıya geçildi...

sağlık ocağından bana verilen liste de hemen hemen bu şekildeydi.

umarım yardımcı olabilmişimdir ilk zamanlar öğürürler istemezler sakın korkma ısrar etmeden her gün vermeye devam et inşallah kolay geçersiniz canım...

kızlarr umarım iyisinizdir. ben ve bebüklerim iyilerr, tepişip duruyolarr:
NURSİN canım sen de doğum çantanı haırlarsın artık, eşin alsın sen de evde yıkar ütülersin zevkini yavaş yavaş çıkarırsın:)) nefes almak atık daha zor, büyüdüklerini hissediyorum:))
UHDE ben de senn gibi düşündümi, çalıştığım için daha iyice büyümeden, yuvarlanmadan zamana yayıp tadını çıkarıyorum alışveriişin:))
kızlar benim yarın kontrolüm varr, bebüklrimi görcemm, çok heyecanlıyım, merak ediyorum kaç kilo oldular bakalım dr neler sölicek, bu defa doğumdan konuşuruz heraldeee:))

hadi bakalım canım bebişlerini iyi olduklarını gör mutlu ol emii c.tesi bende gördüm bebişlerimi çok tatlılardıı insan özlüyor valla... Alışveriş konusuda sende ben gibi düşünüyosun ilerki zamanlarda dediğin gibi nerdeyse yuvarlanacagız o günler gelmeden şimdi rahatken almak lazım kolay gele bizlere çok işimiz var daha

Canım bayramdan sonra nasıp olursa annem gelecek alışverış hazırlık yapılacak ben cok agırlastıgımı hıssedıyorum gören dogum yakınmı dıo dedıgın gıbı çokta tepışıyolar masallah kasılman oluyormuydu senın korkmaya baslıyorum artık hadı hayırlı haberlerle gel ınsallah

nursincim ben kasılmaları hissetmiyorum şimdi, ama çok uzun süre oturunca yada çok yürüyünce kasıklarım ağrıyoo. canım inşalah bebüklerimiz sonuna kadar göbişimizde dursun , küvöze girmeden kucağımıza alalımm:))

kontrolümden notlar aktarayımm:)))
çok ii geçti, hiç bi sıkıntı yok bebüklerim iyiler , oğlum 1300 ve kızım 1250 gr olmuş teyzeleriiii:))sizce nasıl kilolarıı, bana çok iyi gibi geliyoo??? benm kilom değişmiyoo, onlara yarıyo yediğim çok seviniyorumm kan ve demir değerlerim de yükselmiş sonunda, rahim ağzı normal:)) ama bunca güzel haber arasında drum sinirimi bozdu biraz doğumla ilgili biraz soru sordum, raporla ilgili sordum biraz ters davrandı, sorudan hoşlanmıyooo ama benm ilk doğum ona sormıcam da kime sorcamm, çıldırttı beni daha 28. haftandasın şu düşündüklerine bak bebeklerin sağlıklı doğsun da raporu sonra düşün falan dediii .çüüüşşş yanii zaten öleee.... aman yazarken bile sinirleniyorum, belki değiştiririmm... sizin dr nasıl, rahat soru sorabiliyomusuz, size ne yiyeceğinizi ne yapacağınızı yönlendiriyo muu????
öpüldünüzz

ben öyle bir doktora gitmiştim, baktım sorulara cevap veresi gelmiyor,hemde özelde çalışıyor,ama yaşlıydı,yaşlılığına verdim bende,bana tuhaf gelen bişey ona sıradan geldiği için beni önemsemedi ve bir daha da ayak atmadım o hastaneye..
anlıyacağınız doktoru değiştirdim ,hangisi güleryüzlü ve ilgiliyse ona devam ettim ve şimdi çok memnunum halimden..bize cevap vermiyeceklerse ne diye bu mesleği yaparlar onu anlamıyorum...

bebeklerinde gayet iyi bence,Rabbim sağlıklı doğumlar nasip eylesin inşallah..bende çok almıyorum kiloyu,karnım iyice sivrildi,sadece karnım var :)

Son düzenleme:

maşallahh canım çok iyi Allahım sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsin inş. bazı dr. hakketten çok ukala oluyolar bildiklerinide paylaşmak istemiyolar sanırım ne tuhaf yaa okuyarak sonrada onca yıl çalışarak kafayı yemiş oluyolar galiba benimde başıma gelmişti buna benzer birşey anında bıraktım şimdiki dr. başladım sağolsun bu dr. genç ama ne sorsam saçma bile olsa cevap veriyor çok memnunum Allahım iyilerle karşılaştırmak nasip etsin inş.

arkadaşlar bugün bi şikayetim üzerine dr. a gittim. muayene etti.şükür rahim kapalı idi.ama tedirgin olduğunu haftaya tahlil yapacağını söyledi şikayetlerim doğrultusunda.içim rahatladı dedi.rahim boyu ölçüm 33.3 çıktı.25 e inmemeli inmezse iyi olur risk gibilerinden bişeyler söyledi.
eğer şikayetim devam ederse yatıracağını söyledi.30. hafta olsa iyi olur dedi.içimiz rahat olur dedi.

dua edin bebişlerimi sağlıklı bi şekilde kucağıma alayım.

geçmiş olsun canım hayırdır ne şikayetin vardı kii ne olduu böyle inş. herşey güzel gider bebişlerini sağlıklı sıhhatli alırsın kucagına

BUĞLEM VE UHDE siz de benm gibi düşünüyosunuz , rahatladım yani kızlar, ben de değiştircem dr şimdi araştırıyomm... bayramda bi daha kontrolüm var, artık sıklaştı kontroller 2 hafta da bi gidicem, inşalah bu gittiğim dr beni rahatlatır. yani insan kontrol gününü bekliyo dört gözle, bi de böle dr eni gerince hiç bişey anlamıyosun, bebükleri bile göremedim yaa( bayandı bnm dr arkadaşlar erkek kadın doğumcuların daha ii olduğunu sölüyolar, hayırllısı artık:))) inşallah yenisi iyi olurrr,byeeee

merhaba kızlar nasılsınız?bebişler ne alemde?bayadır uğrayamadım buralara,bugünlerde yoğunum biraz.hepinizi çok öpüyorum.

canım ben hiç bir zaman bayan dr. tercih etmedim etmemde nedendir bilmiyorum gerçekten ilgisiz alakasız oluyorlar ama erkek dr. daha iyi geliyor banada aslında bayan dr. daha ilgili olmaları gerekir hemcinsleriyle ama nafile onun için ben erkek dr. tercih ediyorum inş. sende iyi bir dr. bulabilirsin canım benim dr. baştan beri 2 haftada bir çağırıyor beni sık gidiyorum ben ama iyi oluyor içim rahatlıyor valla...
merhaba kızlar nasılsınız?bebişler ne alemde?bayadır uğrayamadım buralara,bugünlerde yoğunum biraz.hepinizi çok öpüyorum.

canım özledik seni bizler iyiyiz çok şükür sen nasılsın oğluşların nasıllar bakalımmm inş. problem yoktur canım

iyiyim Uhdecim.bebişlerde iyi,son hız yaramazlıklara devam ediyorlar.1 ay sonra 1.5 yaşında olocağız İnşallah:)Sen nasılsın,nasıl gidiyor hamilelik?20 li haftalara gelmişsin Maaşallah..hadi darısı 36-37 lere

kızlar bayan doktor-erkek doktor olayına değinmek istiyorum.hamileyken ilk doktorum erkekti.bende sizler gibi bayan doktorlara karşı ön yargılıydım ve soğuk bakıyordum.ilk 4 ay erkek doktoruma devam ettim ama adam en son çıldırttı beni.birşey sormama izin vermiyordu,açıklama yapmıyordu,araştırmamdan falan hep rahatsız oluyordu.yok yere geriyordu beni.çok bunaltmıştı artık.arkadaşlarım çok iyi bir bayan doktor olduğunu birkez de ona gitmemi istediler.bende denemek istedim.o kadar anlayışlı,ilgli bir doktordu ki anlatamam.benim bütün kaprislerimi,telaşımı çekti.hep pozitif ve güler yüzlü davrandı.doğum hikayemi biliyorsunuz zaten,o kötü anlarda bile bana gülümseyebildi.sarılıp öperek ambulansa bindirdi.sabahın köründe aradı ne yaptın diye,bütün gece uyumadan haber beklemiş.maddi konularda da çok anlayışlıydı sağ olsun.hala arada bir gidip bebekleri götürüyorum.kendisi görmek istiyor çünkü.bayan ve erkekle ilgisi yok bu işin aslında.İNSAN olmakla ilgisi var..

benim ilk dr.um da bayandı proftu ama cadının tekiydi kızacak diye hiç bi şey soramazdım
2. dr.um da bayandı ben ömrümde böyle bir dr. görmedim ameliyata giderken başımı okşadı bütün sorularıma cevap verdi gece gündüz ne zaman başım sıkışsa telefonlarıma çıktı ve bana hep moral verdi. bayramlarda arayamazsam kızar darılır hala bizi telefonundan silmemiş aradığım zaman ismimle hitap eder. artık aileden biri bizim için. gerçekten de bu işin bayanı erkeği yok firdosun dediği gibi insan olsun yeter...

Kızlar kasıntı nedenıyle kontrole geldım hastaneye yatırıldım karaciğer fonksıyonları fırlamış bebekleri alabılırız dedıler ne olur dua edın bana çpk korkuyorum daha çok erken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…