tecrubeli ikiz anneleri

nursin değerlerin düşüyomuş ne güzel bi haber, çook sevindim canımm:))
kızlarr nasılsınız umarım herkes ve bebüklerimiz iyidirr?? benim şimdilik bi sorunum yok ama bazen alt bölgede bi acı hissediyorum normal mi acaba, zaman geçtikçe endişeler artıyoo, hakkımızda hayırlısıı!!!

firdos merhabalar, ne yaptın test işini, acaba yazdında ben mi görmedim :) bebiş var mı :)
nidilat kullananlara bi sorum olacaktı :gece yatarken içmemin bi sakıncası var mı acaba? diğer haplarımı yemekten sonra alıyorum,ona sıra gelene kadar gece oluyor..bende gece yatarken içiyorum..
doktor bana günde bir defa iç dedi,magnezyumu 3 e, demiri 2 ye çıkarttı..
vitamin ve balık hapıda her gün dedi..
kalsiyumda vardı ama onu da ben içmeme kararı aldım..süt ve süt ürünlerini tüketiyorum nasıl olsa :)
ayy aranızda bu kadar hap içen var mı yahu ?
yemek yemeyip sadece hap kullansam bile yaşarım ben :)

canım test yapmadım,beklemedeyim.eğer adetim gelmezse yaparım artık.ben nidilatı günde 6 kez içiyordum,gece hemen yatmadan önce içmem gerekiyordu haliyle.hatta gece kalkıp içip geri yatıyordum saatli olduğu için.bir zararı olmaz merak etme.kalsiyumu bırakmamanı tavsiye ederim ama sen bilirsin tabii.ben vitamin ve balık hapı içmedim.vitamine gerek görmedi dokrorum,balık yağını da ben içemedim çünkü hayatımda hiç balık yemedim.hapını da içemedim.

canım sana doktorun neden bu kadar ilaç vermiş, bi sorun mu yaşıyosun hamileliğinde? ben magnezyum günde 1, demir(kan için şurup olarak), elevit vitamin günde 1 alıyorum. yani sadece 3 tane ilacım var, hiç sevmem zaten ilaç içmeyi balıkyağını da kulanıyodum, doktor onların içinde de katkı maddesi olduğunu ve kendi fikri olarak 15-20 yıl sonra bile zararını göreceğimi( ve bebeklerin de tabi) söleyince onu da bi kutu bitirip bıraktım haftada yada 2 haftada 1 balık yiyorum . kalsiyum da senn de dediğin gibi doğal yolla almak daha iyi bence . süt, ayran, biber, marul vb. dikkat et canım bilmiyorum da doktorların hepsi farklı işte:). hapkolik olacaksın haa:))

nursincim anca yazabildim canım Allah yardımcın olsun ben inanıyorum senin bebekler dayanacak annesi.inan hep dualarımdasın...

kızlar ben de çok ilaç kullandım son zamanlar damardan serumla gece gündüz ilaç alıyodum magnezyum prepar....çok zor günlerdi tedirginlik de vardı insan bebekleri düşünüyo tabi ama kar zarar hesabı yapmak da lazım...Allah herkese sorunsuz hamilelik nasip etsin.

buglemcim bende senin gibi haplarla yaşıyorum...
nidilatı günde 4 kere içiyorum 6 saat arayla..onu sormuştum aç tok farketmiyo demişlerdi..o yüzden akşam içmenin sakıncası yoktur...magnezyumu günde 1 kez,demir hapı,kalsiyum,vitamin hapı bide iki günde bir balık hapı...dr.özellikle 6.aydan sonra bellek gelişimi için B vitamini,omega çok gerekli demişti..bu hapları içerken tek dikkat etmek gereken ilaçları içmeden 1 saat önce ve içtikten 1 saat sonra süt içmemek gerekiyo...demir haapı ve vitamin hapına yakın zamanlarda çay içmemek gerekiyo...

nursin değerlerinin düşmesine çok sevindim..cuma günü kontroleden daha da iyi haberlerle dönmeni diliyorum....

merhaba arkadaşlar ben de 4 gün önce öğrendim ikiz bebeklerimi :)
çok güzel bir duyguymuş ama bir o kadar da tedirgin edici
5+4' deyken keselerden biri 8 mm diğeri 5.5 mm ölçüldü
her ne kadar doktor sadece 2 gün var aralarında, ilerleyen dönemlerde kapatır öne bile geçebilir dese bile küçük için endişeleniyorum, bu arada biz ona "bonus" diyoruz

büyük kese içinde minik bir beyaz nokta gördük ama küçük olanda henüz yok..
adet ağrılarına benzer ağrılarım oluyor onun dışında henüz bir değişiklik yok bende:26:

ayyyyyy seni gorunce gozlerim doldu yaaaa kocamn bir masAllah sanaaaaa yavrum
ay inanirmisin sevincimden duramiyorum yaaaaa tebrikler guzelim benimmmmmm

bilmiyorum ki canım,verdikçe veriyor :)ikiz diye belkide..balık hapını verirken bile bebkleri düşünüp verdi,annesi sen iç bebeklerine yarasın demişti..bende hiç sevmezdim..başım ağrısa bile hap içmez kendiliğinden geçmesini beklerdim..eşim şimdi bana gülüyor..mecbur kalınca nasıl da içiyorsun diyor :)

amin canım inşallah..bende çok ilaç alıyorum ama ne yapayım doktor veriyor.. doktorumda çok iyi ve bizim buraların önde gelenlerinden..güveniyorum ve ayrıca benimlede çok ilgileniyor..çok doktor değiştirdim ,en iyisi bunu buldum :) şimdi sadece bu doktoruma gidiyorum ve onun dediklerini harfiyyen yerine getirmeye çalışıyorum..inşallah zararımız karımızdan çok olmaz..

evet canım ,aynen bende öyleyim,dediğin gibi dikkat ediyorum aldığım saatlere..çaydı,süttü,birbirine karıştırmıyorum...inşallah Rabbim ,hayırlı doğumlar nasip eder..iki hafta sonra tekrar gideceğim doktora..artık sık sık çağırıyor beni..rahim ağzı ölçümüde yaptı,şimdilik erken doğum riskim yokmuş..inşallah hep böyle devam eder.. planlı doğum yapmayı o kadar istiyorum ki..

çok güzel bir haber canım,inşallah diğer bebeğinide görürsün..Allah gönlüne göre versin ...

maşallahhh hayırlı uğurlu olsun bebişleriniz belirtiler için henüz erken ilerki dönemlerde kendini iyiden iyiye gösterecektir

Sagol canım dayansınlar dımı ama bu kadar sıkıntının mukafatını versınler bıze

arkadaşlar merhaba ne zamandır rahatsızlıklarımdan ve hast. gidip gelmekten internete giremedim.bugün tekrar dr. kontrolüm vardı .artık sürekli rahim boyu ölçümü ve kontroller yapılıyor.

değerlerim düştü sancılarım artıı.dr. küçük şişe içerisinde şurup gibi ilaç verdi.beş gün sonra bitince gene gidip değerlere bakılacak.gataya sevk edeceğini doğuma kadar takibin orda olacağını söyledi.26. haftaya gelirsek karar vereceğim dedi şeker yüklemesini de bi yapalım dedi.risklerden bahsetti.
nts ye bağladı iç sancım çıkmadı şükür.

ama riske atamam dedi.ben biraz yıprandım.

bu arada bebeklerin şekli değişmiş.şok yaşadık diyebilirim.erkek aşşağı inmiş kız yukarı.yani kızın kafası aşşağıdaydı yukarı çıkmış erken aşşağı.geçenlerde çok ağrım oldu sanırım o iki gün içerisinde oldu nolduysa. ayrıca karnımın sert olduğunu erken doğum habercisi olduğunu söyledi.

bebeklerin gr. biri 430 diğeri 480 .iyi mi bilmiyorum dr. gelişimleri iyi dedi.doppler istedi.detaylı ultrasonu erkene aldı.

en kötüsü de donanımlı bir hast. yok burada çok sıkıntılıyım ve üzgünüm.türkiyeye nasıl gideceğim.herşey sil baştan. çok üzgünüm

iki arada bi deredeyim.kafamız karma karışık.ani bişey olsa donanımlı hast .yok. olan da inanılmaz pahalı.

günleri de 22 + 2 çıktı ona da ayrı bi şaşkınlık yaşadım. magnezyum yazdı.

rabbimden herşeyin hayırlısını diliyorum.bi 30. haftaya gelebilseydim hayırlısıyla.türkiye de olmak vardı. ne şanssızım ben yavrularım bile doğmadan şanssızlar.

dualarınızı eksik etmeyin.

canım çok çok geçmiş olsunn inş. yaşadıkların hepsi biter geride kalır sende sağlıllı sıhhatli bebişlerini kucagına alırsın bu umutsuz mutsuz günleri unutursun bebişlerini şimdiden şanssız olarak nitelendirme onlar çok şanslılar senin gibi onları düşünen onlar için üzülen çabalayan anneleri var böyle düşün lütfen, kapsamlı hastane yok demişsin ama gata kapsamlı değilmi canım bilmediğim için soruyorum bunu bildiğim kadrıyla gata en iyi hastanelerden biridir öyle bilirim ben.... dualarımız sizinle olacak canım takdir Allahın o ne derse o olur biliyosun hakkınızda ne hayırlıysa o olsun inş.. çok dikkat et kendine emiii canımm tekrardan geçmiş olsun...

birde sormak istiyorum ne gibi şikayetlerin vardı ne oldu hemen böyle bu kadar terslikler ortaya çıktı canım...

Son düzenleme:
arkadaşlar birşey sormak istiyorum gögüs ucu kremini bebişler emerken çatlamasın diye şimdiden kullanmamız gerekiyomuş böyle birşey varmı acaba?? birde sizler hangi kremi kullandınız tavsiye edeceginiz bir krem varmıdır bana ????
bu arada bu son iş günümüz öğl.sonra bebişlerimi görmeye gidecegiz sonra tatilll bol bol dinlenecegim çok şükür...
şimdiden tüm arkadaşların KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM SAĞLIKLI, HUZURLU,MUTLU ŞEKLİDE AİLELERİNİZLE GEÇİRMENİZİ TEMENİHH EDERİMMMM

Arkadaşlar merhaba Son bir kaç gündür akşamları resmen yemek borum yanıyor. Midemde bişey yok :26: Yoğurt ve soğuk suyun işe yarıyacağını duymuştum denedim ama bende fayda etmedi anlık bir serinleme sadece... Kontrolüme de var daha İlaç verilirm mi verilmez mi bilmiyorum ama doğal yöntemlerle halledilecek , bildiğiniz sizde işe yarayan bir yöntem varsa paylaşırsanız sevinirim.

benimde midem çok yanıyor baştan beridir hiç geçmedi valla midem yanmaya başlayınca ben süt içiyorum o iyi geliyor bana en azından biraz dinlendiriyor başka ne yapılır bilmiyorum bende geçmiş olsun ...

benimde midem çok yanıyor baştan beridir hiç geçmedi valla midem yanmaya başlayınca ben süt içiyorum o iyi geliyor bana en azından biraz dinlendiriyor başka ne yapılır bilmiyorum bende geçmiş olsun ...

Haftalar ilerledikce sıkıntılar artıyor Akşam olmasını istemiyorum akşam yemeğinden sonra daha çok artıyor sanki. Teşekkür ederim cevabın için bu arada.Dediğin gibi soğuk süt ve yoğurtla idere edicez artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…