evet türkiyeye gidicem erken doğum riski var dedi dr. burada doğum yapman sakıncalı dedi. 25 haftayı doldurmak üzereyiz.dr. şeker yüklemesinden sonra sevk yazıcam dedi. 28. haftaya denk gelicek o zaman.inşallah uçakta doğurmam :)
inşallah bir sorun olmadan herşey yoluna girer.
tecrübeli ikiz anneleri hastane çantansında bebekler ve kendimiz için neler olması gerekiyor ?
hastane çantasında neler olması gerekiyor.
not alıcam hepsini :) türkiyeye gittiğimde hazırlicam çantamı.
birde bebekler ve anne için ayrı çantalar mı hazırlanıcak ?
günaydın kızlar..
Melitta erken doğum riskinin sebebi ne canım?nasıl anlaşıldı?ilaç kullanıyor musun?
Kızlar bebeklerinden birini kaybeden arkadaşımız zeynep değil boncuk muş.ben karıştırmışım.
Tinkerbell2 canım ne tarz kramplar yaşıyorsun bilmiyorum ama bende de oluyordu.bebekler büyüdükçe rahim kasılmalar yaşayabilir.önemli olan sıklığı ve şiddeti.canım sana tavsiyem eğer yatabiliyorsan sol tarafına yatman.ilk üç ay yatma şekli önemli değil ama 3.aydan sonra bebeklerin daha iyi beslenebilmesi için sola yatmayı öneriyor doktorlar.kan akışı daha iyi oluyor.ben hep öyle yapmıştım.ama yatamıyorsanda zorlama kendini..
Ben ayrı ayri çanta hazırladım daha iyi oluyor ben 4takim koymuştum bebeklere yetmiyor canım çünkü süt gelmezse mama yiyorlar hastanede oda biberonla degil bize siringayla ve küçük kaplarda icirmislerdi oda üstlerini batırıyor bol bolda mendil al canım sonra gene yazarım oğlanlar ağlıyor
Melittacim, bebekler icin yedekleriyle beraber zibin yada body, uzun kollu tulum,onluk,eldiven, sapka,corap, patik,atlet,yelek,ceket,islak mendil, bebek bezi,battaniye,biberon,bebek yagi,hatirliyabildiklerim bunlar birde biz araba koltuklarini goturmustuk .tabi bebek kiyafetlerini, bebekler icin olan deterjan ile yikayip utuleyeceksin. senin icin gecelik yada pijama, emzirme sutyeni, ic camasirlari, bolca ped,corap, terlik,sabahlik, sabun ,havlu ,kiyafet.yani koca bir bavulla gideceksin)) senin ve bebekler icin mutlaka bolca yedekleriyle goturmen gerekiyor.
kızlar her zaman kontrolden gelince ii haberler veriyodum ama bu sefer malesefffsize de daha önce bahsetmiştim şikayetlerimden özellikle son hafta, onlar boşa değilmiş tabi.... dr bu sefer alttan baktı şikayetlerimi söleyince ve rahim ağzı fazlasıyla açılmış dedi, 2 hafta bile dayansan süper olur dedi galiba bnm bebişler erken çıkmak istio devamlı yatmamı ve 2 hafta daha dayanmamı söledi, yani bundan sonra yatışşşşÇOK KORKUYORUM ( ben en azından 36-37 olsun isterdim... bugün ciğer geliştirici iğnemi oldum, nidilat verdi günde 4 defa, nst de sorun yok, kiloları kızım 2100, oğluş 2000 , suları da iyi şimdilik. her an hazırlıklıyım kızlar artık, sağlıklı olsunlar ve küvöze girmesinler istiyorum, inşalah doğum planlı olur ben elimden geleni yapıcam, çok hareketli bir insanım ama 2 hafta yatıcam bakalım. biraz daha benimle kalın annelerinin melekleriii size de yazmaya çalışırım, şuan bile acı çekiyorum alttan, hepinizi öptüm göbişlerden...ne diyosunuz tecrübeli annlerr??? bi de benimle çok yakın, hatta aynı haftada olan arkadaşlar vardı onlar ne yapıyolar ne ler yaşıyosunuz kızlarrrr??
kızlar her zaman kontrolden gelince ii haberler veriyodum ama bu sefer malesefffsize de daha önce bahsetmiştim şikayetlerimden özellikle son hafta, onlar boşa değilmiş tabi.... dr bu sefer alttan baktı şikayetlerimi söleyince ve rahim ağzı fazlasıyla açılmış dedi, 2 hafta bile dayansan süper olur dedi galiba bnm bebişler erken çıkmak istio devamlı yatmamı ve 2 hafta daha dayanmamı söledi, yani bundan sonra yatışşşşÇOK KORKUYORUM ( ben en azından 36-37 olsun isterdim... bugün ciğer geliştirici iğnemi oldum, nidilat verdi günde 4 defa, nst de sorun yok, kiloları kızım 2100, oğluş 2000 , suları da iyi şimdilik. her an hazırlıklıyım kızlar artık, sağlıklı olsunlar ve küvöze girmesinler istiyorum, inşalah doğum planlı olur ben elimden geleni yapıcam, çok hareketli bir insanım ama 2 hafta yatıcam bakalım. biraz daha benimle kalın annelerinin melekleriii size de yazmaya çalışırım, şuan bile acı çekiyorum alttan, hepinizi öptüm göbişlerden...ne diyosunuz tecrübeli annlerr??? bi de benimle çok yakın, hatta aynı haftada olan arkadaşlar vardı onlar ne yapıyolar ne ler yaşıyosunuz kızlarrrr??
canım geçmiş olsunn yatman gerekiyorsa mecbur yatacaksın başka çaren varmı canım demekki bebişlerinde sana çekmişler sen bu kadar hareketliysen bebişlerde durmak istememiş olabilirler inş. son güne kadar beklerler acele etmezler canım.. maşallahh kilolarıda iyi belki girmezler küveze falan bilmiyorum ama dualarımız senle canım üzülme emiii
canım hiç telaş yapma ve doktorunun dediği gibi lütfen hep yatarak geçir geri kalan haftalarını..bol bol su iç,bu çok önemli.eğer sana yardım edecek birileri varsa sadece tuvalet ve yemek için ayağa kalk.eğer yanında kimse yoksa anne ya da k.valideni çağır işleri onlar yapsın.canım bende çok hareketli biriyimdir,yerimde duramam ama hamileliğimin neredeyse hepsi yatarak evde geçti.üstelik benim rahim ağzım süperdi,doğumda bile açılmamıştı ama yinede dikkat ettim.nidilatı ihmal etme,ben günde 6 kez içiyordum son zamanlarda.iğneni olmuşsun,çok güzel.sen doğum çantanı hazır tut her ihtimale karşı.bende 33.haftamda doğum yaptım bak profil resmindeki bebişlerim Maaşallah koca adam oldular.hiç korkma,Rabbim yardımcın olsun.
Canım gecmis olsun bende senin haftanda kasilmalarla hastaneye gittiğimde hemennidilata başladım ve yatmam söylendi ben tam 3hafta yattım ve 35+5 de artık açılmam cogalinca doguma alındım çok şükür kuveze girmediler seninkilerinde kg iyi merak etme canım ciğer gelistiriciyide vurulmussun korkma ama hep yat sonra zaten hiç oturamayacaksin :)
tecrübeli anneler süt sağma pompaları işe yarıyormu acaba.almayı düşüyorum eğer gerçekten işe yarıyorsa.ve alırsam hangileriyle daha iyi sağılıyor.internetten baktım 200 liraya bile var.ucuzlar işe yaramıyormu acaba.chiggonun var baya uygun fiyatı onu almayı düşüyorum internetten.
tecrübeli anneler süt sağma pompaları işe yarıyormu acaba.almayı düşüyorum eğer gerçekten işe yarıyorsa.ve alırsam hangileriyle daha iyi sağılıyor.internetten baktım 200 liraya bile var.ucuzlar işe yaramıyormu acaba.chiggonun var baya uygun fiyatı onu almayı düşüyorum internetten.
kızlar çok teşekkürler desteğiniz için melittacım tekrar saol... uhde dediğin gibi annelerine çekmişler baba da bnm gibi valla, doğdukalrında düşünemiyorum bizi mum gibi yapacaklar, inşallah sağlıkla gelsinler de başka ne isterim. dedğiniz gibi devamlı yatıcam zaten bugün başladım yatışa... firdos nasıl rahatlattın beni bilsen çok saol, nidilata bugün başladım 4 kez ona dikkat ederim, iğnemin birini de bugün olucam. çantam hazır zaten kapıda:))) maşşalh senn paşaları gördüm allah uzun ömür versin biz de o günleri görelim inşallah. cerenmerteren saol.inşallah ben de senn kadar daynırım yatıcam ben de. dr bana da 35 i tamamlasak çok ii olur dedi:)cerenmerteren ve firdossizin bebişler kaç kilo doğdular, küvöze girdiler mi ve hemen emzirebilmişmiydiniz canım????haftaya yine kontrol var inşallah görürüm o kontrolü ve 1 hafta daha...... allahım yardımcı olsun, hepimizeeöpüldünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?