canım benim bilmez miyim o psikolojiyi..3 hafta bende yaşadım aynısını.belki kısa bir süre gibi görünüyor ama evlat işte.ayrı kalmanın 1 günü de aynı 10 günü de..hergün iki kez gidip süt götürüyordum.o yoğun bakımın kapısında 1 dk.bile uzaktan görebilmek için az beklemedim.orda ikili koltuklar vardı,kapının karşısına oturup hemşireler girip-çıksın diye dua ederdim ki bebeklerimi 1 sn görebiliym diye..insanın psikolojisi elbette bozuluyor,zaten lohusasın,birde evlatlarını orda bırakmak kolay değil.millet 40 gün lohusayım diye yatarken bizler yollara düştük bebeklerimiz için.annelik böyle birşey sanırım.lütfen güçlü dur,olumlu düşün.onları gördüğün zaman hep olumlu şeyler söyle.seni duyuyorlar çünkü.annelerini hissediyorlar.bu günler de geçecek ve eve geldiklerinde az uyusalarda dinlensem diye bakacakısn:) hem biliyor musun ikiz annesi olmak çok özel birşey ama hem ikiz hem de prematüre annesi olmak 2 kat daha özel
günaydın inşallah bebişlerin vesen bugün iyisinizdir :) hamdolsun bugün biraz daha iyiyim.güzel bi kahvaltımı ettim.iki bardak suyumu içtim.şimdilik iyiyim birazdan gidip dinlencem :)
kan sayımını bilmiyorum yapıldı mı ama bütün tahlillerim yapıldı gebelik anne için yapılan herşeyim şükür normal çıktı.ama ben gittiğimde tekrar sorayım dr. a soracağım iki şey vardı bi de bunu sorayım yapılmış mıydı diye şikayetimi de söylerim.çok korktum.ama iyiyim hamdolsun.
haklısın 2 si de benden besleniyor dimi?normal o zaman.tedbiri elden bırakmam dikkat ederim.birde bebekler artık karnımda kasığımın altı diyordum ya nadiren de olsa birşeyler hissediyorum diye.artık karnımın içinde hissetmiyorum bebekleri ama içimdeki hareketler bağırsak hareketleri mi ,bebekler mi kıpırtılar anlamıyorum şimdi. :) herhalde bir aya kadar büyüyünce hissederim dimi bebişlerimi 5 aylık olunca.
çok şükür ben istediğim kadar görebiliyorum cnm her gün gidiyorum evet çok haklısın yazdıklarında.......
melittacım halsizliğinden bahsetmişsin sanırım. bendede aynı sey oluyor, 31. haftam bitiyor. aç kalmaya gelemiyoru. bebekler büyüdükçe dahada halsizlik olabılıyor. sana tavsiyem az ye sık ye aç kalma, çok yıyıp bünyenı de yorma, mutka ana öğülerden 2 saat sonra ara öğün yap meyve ve hafif şeyler ye, bende gizli şeker çıktı 25. haftada ve listeye göre beslenıyorum. ama bebekler büyüyünce yedıklerım yetmıyor bende sebze yemegı ve meyvelerı arttırıyorum. bol bol c vıtamını al, yeşillik ye, haftada en az 2 kez et türü ye cok olmasına gerek yok 2 köfte buyukluğunde bıle olsa yeter. bebeklerın hareketlerıne gelınce ben 2.2-3 aylıkken bagırsak hareketlerı gıbı hareketler oluyordu. cunku ozaman keseler yada tek yumurtaysa bebekler yer degıstırebılıyor sende bunu bagırsak hareketı yada göz seyırmesı gıbı hissedıyorsun, ama buyudukce oldukları yerlere yerlesıyorlar ve kol bacak kafa hareketlerını hissedıyorsun, inanılmaz güzel bır duygu, ilk zamanlar tekmeler kafa ıttırmelerı falan daha sonra 5.5 ay gıbı olunca yumruklar topuklar bazen derının dışından bellı oluyor onla ittirdıkce. sanırım uyanırken gerınıyorlar kafa ve ayaklar gerılıyor. bızım kız bebek altta popo ve ayaklar ıdrar kesesı üzerınde o gerıldıkce tuvalete koşuyorum. o kadar güzel bı duyguki defalarca duygulanıp agladım, Allah kımseyı evlatlarıyla imtihan etmesin, öyle heveslenıyorsunki o minicik elleri hissettikçe baglılığın dahada artacak.
moontorrent canım doğum yaptın sanırım, ne zaman ve nasıl oldu dogumun sanada bebeklerıne gecmış olsun İnşaalah erkek bebeğın bır an önce saglıgına kavusurda hayırlısıyla eve getırırsınız. bende çok evhamlıyım hayırlısıyla atlatabılecekmıyız acaba dıye kafamı cok yoruyorum. 31. haftam bıtıyor. bebeklerın kaçar kg dogdu. sen nasılsın toparlanabıldınmı
bebeklerim 30 haftalıkken doğdu erkek 1465 kg kızda 1260 kg suyum geldi cnm benim ağrım kasılmam falan yoktu kısmet böyleymiş bende toparlanmaya çalışıyorum aslında iyiydim düne kadar doktoru telefon açana kadar yani gene iyim ALLAH a şükür ama insanoğlu işte üzülmeden yapamıyo bende çok fazla yordumki ne yormak kendimi erken doğuma şartlamışım şimdi düşünce anlıyo insan sakın stress yapma ciğer geliştrici iğne olmadıysan ol .......ALLAH korusun erken gelirlerse en azından solunum sıkıntısı çekmezsiniz ben olmadım işte yüksek basınçın yan etkisini gördük erkekte daha göz testleri İNŞALLAH başka bi problem çıkmaz....
Merhaba güzel anneler ilk sayfada yazmıştım ama araya kaynadık sanırım önemli değill sayenizde çok şey öğrendim bu kadar az bir zamanda tşk. Ederim bizleri bilgilendirdiğiniz için.... Bugün dr. Kontrolümüz var ve dr. Soracagım onca soru var kii adam kovmazsa beni iyidir valla...
Kendimden bahsedeyim ben 8 yıldır bebek özlemiyle yanıyoduk çok şükür tüp bebekle ikizilerime kavuştum allahım sağlıklı sıhhatli kucagımıza aldığımız günleride göstersin bizlere.. Siz annelerede bir ömür evlatlarınızla mutlu mesut yaşamayı nasip etsin inş...
teşekkür ederim ilginize, en azından yoldaşlarım oldugunu bılmek bıle tesellı edıyor ınsanı. mısafır varmış, dışardaymışım... kaşınırken gözüm hiç br sey görmüyor. Allah cümle hastalara ve hamilelere şifa versin. ne diyelim Allah beterinden korusun ve bebeklerımızi hayırlısıyla sağ salim saglıkla kucagımıza alıp büyütmeyı nasip etsin. siz ne güzel büyütmüşsünüz acaba bizimkilerde o kadar olacakmı.
merhaba ikiz anneleri nasılsınız, moontorrent nasılsın arkadaşım bebekler nasıl merak ettım, hayırlı haberlerını bekliyoruz. ben hala şuursuzca kasınıyorum kolestazdan dolayıikiz anelerine sormak istıyorum sütünüz yettımı , yada ne kadar süreyle yetti , mama verdınızmı, verdıysenız hangisinden. süt arttırıcı besınler nelerdır, faydasını gördugunuz kullandıgınız neler yedınız içtiniz. birde, el ve ayaklarınızda şişme oldumu, benım yenı başladı sanki, ne yapmam gerekir bunu önlemek için. idrar yanması oldumu hiç, kolestaz için verilen ilaçtan sonra başladı bende belki ilaç kaynaklıdır, ama naoıcam bılemıyorum [/QUOTE Gunaydin Yasemin, gecmis olsun. Ben hamleligimde kasinti olayini yasamadim. Umarim kisa zamanda gecer, cok zor olmali.Benim sutum vardi ilk zamanlar, ama dogumdan sonra hastaneye yatip antibiyotik tedavisi gordugum icin, emziremedim. Sanirim toplam 3 hafta emzirebildim, oda zorla cunku almiyorlardi. Ben aptamil mama kullandim ve cok memnun kaldim. Eczanelerde sut artirici bir cay vardi, isim olarak hatirliyamadim eczaciya sorarsan ogrenebilirsin bana Turkiyeden gondermislerdi ama gec kaldilar cunku sutum kesilmisti artik.Ama kullanan butun arkadaslarim cok memnun kalmisti. El ve ayaklarim 6.aydan sonra cok sismisti parmagimdaki yuzugumu kestirerek cikarmak zorunda kalmistik.Bu yuzden sismeye baslamadan once yuzuklerinizi cikarin bence. Ayaklarim oyle sismistiki 2 numara buyuk terliklerle gezmeye baslamistim ayakkabi giyemiyordum artik. Doktora gittigimde normal oldugunu hamileliklte yasanan bir odem oldugunu soylemisti dinlendigimde ve ayaklarimi yuksek bir yere kaldirip oyle dinleniyordum. Bu sekilde sislikler iniyordu.Gunde 2-3 litre su tuketimi de odemi azaltabiliyor.Benimki zararsiz bir odemdi ama doktora gitmeden bunu bilemeyiz tabi. Idrar yanmasi yasamadim bunun icin birsey diyemiyecegim ama umarim kasintilarindan kisa zamanda kurtulursun.
leylnur hayırlısıyla evlatlarını kucağına alırsın inşallah.çok şasnlısın ne mutlu 4 evlat.aslında biz ikiz üçüz dördüz anneleri çok şanslıyız bence rabbimin bizlere bir lütfu diye düşünüyorum.bu arada beslenme de sorun yaşıyor musun?günde 2 .!.:inşallah, inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza, gerçekten öyle bu bir lütuf, rabbim bakımlarındada kolaylık nasib etsin inşallah hepimizebeslenme konusuna gelince, çok iştahsızlık çektim mide sıkıntım had safhadaydı hiç bişey yiyemiyordum doktorum bi mide ilacı verdi ondan sonra düzeldim yemeye başladım, ama pek iştahım yok, hamilelikten önce daha çok şey isterdi canım ama şimdi hiç yiyesim yok mecburen yiyorum, hiç kasmadım ben kendimi su iç dediler sağlık ocağında ve 1 kereliğine gittiğim bi doktor, ama midem o kadar kötüydüki su bile dokunuyordu, kendi doktoruma söyledim istemiyorsan içme dedi,sıcak günlerde içtim ama litre saymadım, et balık tavuk düzenli olmasada hep yedim, maaşallah hiç sıkıntımız olmadı, kilomu hiç söylemiyim zaten kilolu hamile kaldım şimdi hiç sorma :) gerçi görenler zayıflıyorsun diyor ama aldığım kilolar nerede bilmiyorum:) sadece kocamaan bi karın var o kadar,
allah bbeklerıne ve sana şifa versin nşallah, sizlere bağışlasın onları. Ben cıger iğnesi 26.haftada 4 doz oldum. Ayrıca erken olmasınlar dıyede ıgne verdı haftada bır kez yapılmak üzere onlarada 25. Haftada başladık 4. Iğne kalçamda apse yaptı devam edemedık şimdı erken olmasınlar diye progestan kullanıyorum. Benımde agrım yok gibi ama gelen giden oluyor (bana yardım nıyetıyle) bu sefer ayakta çok kalıyorum. Karnımda ozaman kasılma ve agrı olabılıyor. Doktor devamlı uzan bu ayıda cıkaralım dıyor ama ne mümkün tam dinlenmem gereken zamanda daha çok ayakta kalıyorum ne diyim allahım korusun inşaallah. Bebeğinin durumuna ve saglıgına yönelik dualar var sen okuyamasanda birine okut bence manen şifa olur inşaallah sen bilirsin yinede tavsiyede bulunmak istedim sadece dua etmekten başka yapabıldıgımız yok çünki. Rabbım bır an önce şifa versin canım ve inşallah hiç birimizin kolu kanadı kırılmaz boynu bükülmez
merhaba ikiz anneleri nasılsınız, moontorrent nasılsın arkadaşım bebekler nasıl merak ettım, hayırlı haberlerını bekliyoruz. ben hala şuursuzca kasınıyorum kolestazdan dolayıikiz anelerine sormak istıyorum sütünüz yettımı , yada ne kadar süreyle yetti , mama verdınızmı, verdıysenız hangisinden. süt arttırıcı besınler nelerdır, faydasını gördugunuz kullandıgınız neler yedınız içtiniz. birde, el ve ayaklarınızda şişme oldumu, benım yenı başladı sanki, ne yapmam gerekir bunu önlemek için. idrar yanması oldumu hiç, kolestaz için verilen ilaçtan sonra başladı bende belki ilaç kaynaklıdır, ama naoıcam bılemıyorum
inşallah, inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza, gerçekten öyle bu bir lütuf, rabbim bakımlarındada kolaylık nasib etsin inşallah hepimizebeslenme konusuna gelince, çok iştahsızlık çektim mide sıkıntım had safhadaydı hiç bişey yiyemiyordum doktorum bi mide ilacı verdi ondan sonra düzeldim yemeye başladım, ama pek iştahım yok, hamilelikten önce daha çok şey isterdi canım ama şimdi hiç yiyesim yok mecburen yiyorum, hiç kasmadım ben kendimi su iç dediler sağlık ocağında ve 1 kereliğine gittiğim bi doktor, ama midem o kadar kötüydüki su bile dokunuyordu, kendi doktoruma söyledim istemiyorsan içme dedi,sıcak günlerde içtim ama litre saymadım, et balık tavuk düzenli olmasada hep yedim, maaşallah hiç sıkıntımız olmadı, kilomu hiç söylemiyim zaten kilolu hamile kaldım şimdi hiç sorma :) gerçi görenler zayıflıyorsun diyor ama aldığım kilolar nerede bilmiyorum:) sadece kocamaan bi karın var o kadar,
yasemin yazina alinti ile cevap vermek istedim ama birlesik oldu nasil olduysa)): karisik oldu
BEN HUMANA ÇAY KULLANIYORUM ONU TAVSİYE ETTİLER erkeğin durumu aynı cnm inşallah başka problem çıkmaz içimiz yanıyo çok üzülüyoruz ama yapçak bişey yok büyük ihtimalle ameliyat olcak şant takılcak bekliyoruz işte
çok teşekkür ederim canım. cayın adını not alıyorum. İnşallah bir an önce bebegın saglıgına kavuşur peygamber efendilerimizin vasıtasıyla Rabbımden saglık sıhhat dliyoru onun için. ben zaten evhamlıyım bırde böyle duydukça daha cok endişelenıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?