evet canım tüp bebek bölümünde baya gezinmiştim çok şükür ikizlerimi bekliyorum... cumartesi dr. gittim cinsiyetleri kesinleşti bir kız birde erkek bekliyorum çok şükür kan testi yaptırmıştı dr. şeker çok yüksek çıktı moralim baya bozuldu dün tekrar dr. gittim şeker yüklemesi falan yapıldı çok şükür değerlerim normal çıktı korkulacak birşey yok dedi dr..
yanlız kesemizin biri aşağı inmiş dr. heran kanama olabilir dedi birde o sorun çıktı hafta sonu hep yatıım dinlendim bugün mecbur işe geldim inş. düzelir dualarınızı bekliyorum....
dr. rahim agzı genişliğini sorudm hemen ölçtü oracıkta 4 cm dedi çok şükür onda korkulacak birey yokk ara ara ölçülecek bebişlerimin ciger geliştirici iğnelerinide sordum 6.ayın sonunda yapmaya başlayacagız dedi çokmu geç olur onu bilemedim sizce nasıl ????
şuan tek korkum kesemiz inş. biran evvel düzelir..............
preeklampsi gebelik zehirlenmesi demek.evet yenidoğanı olan hastaneleri araştırman faydalı olur ama İnşallah 37 leri görürsün.ben 33.haftada doğum yaptım,ikiside erkek.şu an 16 aylıklar,3 hafta kaldılar küvözde.biri 1660 diğeri 2000 gr.doğdular.istediğini sorabilirsin canım,ne demek..
maşallahh canım klomenle ikizlerine gebesin ALLAHIM SAĞLIKLI SIHHATLİ KUCAGINA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞ.NASIL BİR HASTANEYMİŞ ORASI YAA KÜVEZ OLMAZ OLURMU HAKKATTEN BU SAATTEN SONRA İNSANI NASILDA STRESE SOKUYOLAR İNŞ. KENDİNE GÖRE BİR HASTANE BULURSUN CANIM
moontorrent gecmiş olsun arkadaşım. benimde yanodada kalan hastanın cocugunda beynınde su toplanmıstı ameliyat ettiler haftalıkken. suan cok sukur ıyımıs her gunde bi astaneye gelıp bas cevresını olculuyor bakıyordu doktorlar. allah acıl sıfalar versın ıyı olurlar ınsallah.
solunum cihazına baglılarmı? hortumla besledikleri alete og mi ne diyorlardı onunlamı besleniyorlar?
Orada kalmaları daha iyi, daha onlar çok küçük onları alıp bakamazsınki enfeksiyondan herseyden cok güzel korunuyor ilgileniyorlar üzülme allah yardım eder inş. cok zor oluyor biliyrm ama iyi olmalarını istiyorsak
bende evde yatmayı düşündüm ama özel sektörevde ne kadar yatacagım belli değil şuan için kanamam falan olmadığı için biraz daha rahatım inş. sorun çıkmaz progestan verdi dr. banada onu kullanıyorum hemde nasıl dikkat ediyorum işden eve gelince hemen yatıyorum hiç kalkmıyorum zaten.. canım biz 16 haftalık olduk çok şükür yiyeceklerimede çok dikkat ediyorum... bilgiler için çok tşk.ederim canımmm.. Allahım hepimizin bebişini sağlıklı sıhhatli bizlere bağışlasın kucagımıza aldığımız günleride göstersin rabbim... sağol canım içim biraz daha rahatladı valla sende kanama falan olmuşmuydu ???uhdecim bebeklerinin cinsiyetleri hayırlı olsun canım.kesenın aşağıda olması senı korkutmasın bızım bebegımızın bırı oldu olası aşağıda düşük riskımız oldu baya bı evde yattım. ilaç kullandım. Allah a emanet et, emınım dıkkat edıyorsundur ama ıne soylıyım anı hareketler yapma, agır işler yapma çoğunlukla yat. bırde kaç haftalıksın bılmıyorum ama soğan ve maydanoz yeme, sıcak banyo yapma ve banyoda çok kalma, vucudunu ne cok sıcak nede cok soguk tut, orta hallı ol devamlı. bızım kız bebegımız hala aşagıda, artık yerde degıstıremıyorlar zaten hareket etıkçe dıyorum şimdi bacagını cıkaracak nerdeyse:)) cıger ıgnesını ben 26. haftada oldum. bırde 25-26-27-28. haftalarda erken olmasınlar dıye ıgne oluyordum 4. sü apse yaptı kalçam şiştı bıraktık hapa döndük. Kalbını rahat tut Rabbım onları korur ve bizlere bağışlar ınşaallah
amiiiin canım sağolasın. evet klomen kullandım gerçi aılemın gecmısındede ikiz var bırlmıyorum artık Rabbımın hıkmetınden sual olunmuyor, şükürler olsun. gıttıgım hastane özel küvez var ama taşıma küveziymış ve bana bunu 4 hafta önce soyledı dr. onuda ben sordumda soyledı zamanında soylese bende ona göre kendımı ayarlasam ne dıyelım hakkımızda hayırlısı olsun bakıcaz artık yenıdogan unıtesı olan bır yere
sağol cnm kaç haftalıkken olmuştu biliyomusun çok merak ettimmm
CerenMertEren nasılsın arkadasım? bebeklerinle nasıl gidiyor? gece uyuyorlar mı? beslenmeleri nasıl?
iyiyim sagol arkadasım.bebeklerle iyiyiz canım buyuyorlar.2-3 gundur gunduzleri huzursuzlar salyaları cok fazla akıyor ve surekli parmakları agızlarında nedir bilmiyorum damaklarımı kasınıyor diş çıkma belirtisimi daha erken ama bilmiyorum.
bu arada erende 1-2 kere sag bacagında titreme oldu 3-4 sn tutunca durdu.dr sorduğunda 6.aya kadar normal bunlar dedi sinir gelişimleri devam ediyor normal dedi .bacağı tutunca duruyorsa problem yok dedi.erendekide öyle oldu tutunca duruyor.
suanda aklıma takılan bu problem duydugunuz etrafınızda birileri varmı? bu durumda olan
sevgiler
selam arkadaşlarr inşallah hepiniz iyisinizdir, biz dün kontrole gittik nst ye girdik, ne zormuş 1 saatten fazla kaldık çoook sıkıldım, ama sancıda da bebişlerin kalplerindede bi sorun çıkmadı, doktorum çok güzel dedi, artık her hafta gidicez bakalım, bende iyice ağırlaştım hiç hareket edemiyorum neredeyse, oturunca yatınca kalktığımda adım atamıyorum eşim iki elimden tutuyoryeni yürümeye başlayan bebekler gibiyim tutunmadan yürüyemiyorum.bebişlerin kilolarıda iyi gidiyor çok şükür iki büyük 1600 aynı kesedeki ikizlerim 1200 kg olmuşlar maaşallah,Allaha şükür,3 haftamız kaldı 2 kilo olurlarmı acaba?
bi korkudur sardı beni, ameliyatmı, bebeklerin sağlık konusumu yada sonrasında bakım korkusumu bilmiyorum ama içim kıpır kıpır çok heyecanlıyım,
ameliyatla birlikte karnımıda gerdirsem dedim sonra bi daha ameliyat olmaktansa ikisi birden çıksın aradan diye düşündüm ama doktorum çok ağrın olur boşver sonra yaptırırsın dedi, e çocuklarla bi daha nerdeeeee, bide korse kullanan varmı hangi korseden almak lazım acaba bilgisi tavsiyesi olan öneride bulunsun lütfen, görüşürüz inş..
Bu serklaj için rahim ağzı genişliğinin ne kadar olması gerekiyor ki dr. Serklaj yapalım desin yani belirli bir ölçüsü varmı ???
merhaba kızlar..dünden beri hastanedeydim,oğlumun birinin ateşi 40 dereceyi geçti,ateşini düşüremediler.çok kötü bir geceydi,ağlamaktan sesim kısıldı,bende hasta oldum.şimdi yine ateşi var ama daha iyi.
Melitta benim hiç ayaklarım üşümedi hamileyken,tam tersi kışın ortasında bile ateşler basıyordu.
Yasemin bebeklerimin ikiside 2 kilo olunca taburcu ettiler,kural öyleydi hastanede.ilk 3 gün hiç sütüm gelmedi,sonra emzirmeye çalıştım ama damakları henüz gelişmediği için ememediler.yinede 3 hafta boyunca hergün 2 kez gidip emzirme çalışması yaptık.eve çıkıncada 4 ay sağıp verdim.ilk 2 gün göstermediler bebekleri ama sonra rahatça görebildim,sorun olmadı yani.
kim hatırlamıyorum şu anda ama bir arkadaş rahim uzunluğunu sormuş,eğer 2.5 in altına inerse tehlikeli sayılıyor ve serklaj yapılıyor.normalde kadınlarda rahim ağzı uzunluğu 5 cm dir ama benim biraz fazlaydı.6 cm di hatta doktorum 7 cm e yakın demişti.doğuma alınırken bile açıklık falan yoktu,uzunluğum 3-4 cm di..
merhaba kızlar..dünden beri hastanedeydim,oğlumun birinin ateşi 40 dereceyi geçti,ateşini düşüremediler.çok kötü bir geceydi,ağlamaktan sesim kısıldı,bende hasta oldum.şimdi yine ateşi var ama daha iyi.
Melitta benim hiç ayaklarım üşümedi hamileyken,tam tersi kışın ortasında bile ateşler basıyordu.
Yasemin bebeklerimin ikiside 2 kilo olunca taburcu ettiler,kural öyleydi hastanede.ilk 3 gün hiç sütüm gelmedi,sonra emzirmeye çalıştım ama damakları henüz gelişmediği için ememediler.yinede 3 hafta boyunca hergün 2 kez gidip emzirme çalışması yaptık.eve çıkıncada 4 ay sağıp verdim.ilk 2 gün göstermediler bebekleri ama sonra rahatça görebildim,sorun olmadı yani.
kim hatırlamıyorum şu anda ama bir arkadaş rahim uzunluğunu sormuş,eğer 2.5 in altına inerse tehlikeli sayılıyor ve serklaj yapılıyor.normalde kadınlarda rahim ağzı uzunluğu 5 cm dir ama benim biraz fazlaydı.6 cm di hatta doktorum 7 cm e yakın demişti.doğuma alınırken bile açıklık falan yoktu,uzunluğum 3-4 cm di..
rabbim şifalar versin canım inşallah bir an önce iyileşir şimdi nasıl bebişin?habersiz bırakma olur mu ?şimdi evde misiniz?harap olmuşsundur sende.dikkat et kendine.rabbim şifalar versin tekrar.
selam arkadaşlarr inşallah hepiniz iyisinizdir, biz dün kontrole gittik nst ye girdik, ne zormuş 1 saatten fazla kaldık çoook sıkıldım, ama sancıda da bebişlerin kalplerindede bi sorun çıkmadı, doktorum çok güzel dedi, artık her hafta gidicez bakalım, bende iyice ağırlaştım hiç hareket edemiyorum neredeyse, oturunca yatınca kalktığımda adım atamıyorum eşim iki elimden tutuyoryeni yürümeye başlayan bebekler gibiyim tutunmadan yürüyemiyorum.bebişlerin kilolarıda iyi gidiyor çok şükür iki büyük 1600 aynı kesedeki ikizlerim 1200 kg olmuşlar maaşallah,Allaha şükür,3 haftamız kaldı 2 kilo olurlarmı acaba?
bi korkudur sardı beni, ameliyatmı, bebeklerin sağlık konusumu yada sonrasında bakım korkusumu bilmiyorum ama içim kıpır kıpır çok heyecanlıyım,
ameliyatla birlikte karnımıda gerdirsem dedim sonra bi daha ameliyat olmaktansa ikisi birden çıksın aradan diye düşündüm ama doktorum çok ağrın olur boşver sonra yaptırırsın dedi, e çocuklarla bi daha nerdeeeee, bide korse kullanan varmı hangi korseden almak lazım acaba bilgisi tavsiyesi olan öneride bulunsun lütfen, görüşürüz inş..
1haftalıkken
vernum tusu acık degılmıs yazımda 1e basmıştım ama:)
Canım allah yardım eder suanki son durumları kacgun oldu dogum yapalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?