tecrubeli ikiz anneleri

merhaba canım.sütüm yetmedi,bir çok ikiz annesi gibi.zaten küvözdeyken ilk 3 gün sütüm hiç gelmemişti ve mama takviyesi de yapıldı.mama milupadan başka kullanmadım,bana diğerlerinden güvenilir geldi.hala da ek gıda alırsam o marka alıyorum.el ve ayaklarımda aşırı şişmeler vardı ama benimki normal değildi.zaten preeklampsi nedeniyle erken doğum yaptım.şişlikler onun belirtisiymiş meğer.önlemek için az tuzlu ye,bol su iç.fazla ayakta kalma.idrar yanması olmuştu hatırladığım kadarıyla.sen kaçıncı haftadasın?cinsiyetleri ne?tek yumurta mı çift mi?tedaviyle mi oldu doğal mı?merak ettim hepsini:))

firdos nasılsın?

bebeklerimi özledim inşallah bu önümüzdeki pazartesi dr. a gidicem.kontrole.çok çok dua istiyorum

teşekkür ederim canım verdıgın bılgılere , ben 32. haftaya girdim, erken doğum riskimiz var ilaç alıyorum, Allah ım bıze bağışlarsa İnşaallah biri kız biri erkek. çift yumurta ikizi. tedaviye başladık klomen verdi doktor kullandm 2.ayında hamile kaldım şükürler olsun. eger olmasaydı tüp bebeğe kadar gidecektık. Rabbim yardım eder inşaalahda kolumuz kanadımız kırılmadan boynumuz bükülmeden sağ salim kucagımıza alıp saglıkla büyütürüz. preeklampsi nedir ? onu bılmıyorum. birde benım doktorum 37 haftadan önce doğum yaparsan burda yapamazsın yenı dogan ünitemiz yok o yüzden yenidoğan uzmanı ve ünitesi olan bır yerde yapmalısın dıyor. özel hastaneye gidiyorum. şimdi napıcaz şaşırdık yenıdğan unıtesi olan bıyere başvurucam şimdi şu saatten. şu küvez olayı korkutuyor benı inşaallah magdur olmayız. sen kaçıncı haftada doğum yaptın, cınsıyetlerı nedır, suan ne kadar oldular, kuvezde ne kadar kaldılar, kaçar kg doğdular. kusura bakma canım cok soru sordum ama benı anlıcanı umuyorum terubelı bırı olarak. tekrar tesekkür ederim.

merhaba Uhde,seni tüp bebek bölümünden çok iyi hatırlıyorum.hamile olmana o kadar çok sevindim ki anlatamam.hemde ikiz öyle mi?Maaşallah Maaşallah:)

evet canım tüp bebek bölümünde baya gezinmiştim çok şükür ikizlerimi bekliyorum... cumartesi dr. gittim cinsiyetleri kesinleşti bir kız birde erkek bekliyorum çok şükür kan testi yaptırmıştı dr. şeker çok yüksek çıktı moralim baya bozuldu dün tekrar dr. gittim şeker yüklemesi falan yapıldı çok şükür değerlerim normal çıktı korkulacak birşey yok dedi dr..
yanlız kesemizin biri aşağı inmiş dr. heran kanama olabilir dedi birde o sorun çıktı hafta sonu hep yatıım dinlendim bugün mecbur işe geldim inş. düzelir dualarınızı bekliyorum....
dr. rahim agzı genişliğini sorudm hemen ölçtü oracıkta 4 cm dedi çok şükür onda korkulacak birey yokk ara ara ölçülecek bebişlerimin ciger geliştirici iğnelerinide sordum 6.ayın sonunda yapmaya başlayacagız dedi çokmu geç olur onu bilemedim sizce nasıl ????

şuan tek korkum kesemiz inş. biran evvel düzelir..............

moontorrent gecmiş olsun arkadaşım. benimde yanodada kalan hastanın cocugunda beynınde su toplanmıstı ameliyat ettiler haftalıkken. suan cok sukur ıyımıs her gunde bi astaneye gelıp bas cevresını olculuyor bakıyordu doktorlar. allah acıl sıfalar versın ıyı olurlar ınsallah.
solunum cihazına baglılarmı? hortumla besledikleri alete og mi ne diyorlardı onunlamı besleniyorlar?
Orada kalmaları daha iyi, daha onlar çok küçük onları alıp bakamazsınki enfeksiyondan herseyden cok güzel korunuyor ilgileniyorlar üzülme allah yardım eder inş. cok zor oluyor biliyrm ama iyi olmalarını istiyorsak

canım acil şifalar diliyorum .dualarımız seninle bebeklerinle canım .sagsalim evine gececeksin inşallah bebeklerinle kendine iyi bak moralini yuksek tutmaya calış.

firdos nasılsın?

bebeklerimi özledim inşallah bu önümüzdeki pazartesi dr. a gidicem.kontrole.çok çok dua istiyorum

sağol canım,iyi sayılırım.oğluşlarımdan biri gribe yakalanmış ona canım sıkkın biraz.ateşi var.İnşallah hayırlı haberlerle dönersin canım.

preeklampsi gebelik zehirlenmesi demek.evet yenidoğanı olan hastaneleri araştırman faydalı olur ama İnşallah 37 leri görürsün.ben 33.haftada doğum yaptım,ikiside erkek.şu an 16 aylıklar,3 hafta kaldılar küvözde.biri 1660 diğeri 2000 gr.doğdular.istediğini sorabilirsin canım,ne demek..

Maaşallah canım,bir paşa bir prenses geliyor demek:)rahim ağzın çok iyi ama yinede dinlenmeni ihmal etme.ciğer geliştiriciyi ilk 27.haftamda olmuştum ben.kese bir süre sonra tekrar yukarı çıkabiliyor.İnşallah senin de öyle olur.

çok tşk.ederim canım kesenin aşağıya inmesi korkutuyor beni onun haricinde çok şükür problemimiz yok şuan inş. oda düzelir herşey normale döner..

seninde bebişin rahatsızlanmış çok geçmiş olsun canımm inş. diğerinede geçmez grip illet bir hastalık dikkat et canımmm

maşallahh canım klomenle ikizlerine gebesin ALLAHIM SAĞLIKLI SIHHATLİ KUCAGINA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞ.NASIL BİR HASTANEYMİŞ ORASI YAA KÜVEZ OLMAZ OLURMU HAKKATTEN BU SAATTEN SONRA İNSANI NASILDA STRESE SOKUYOLAR İNŞ. KENDİNE GÖRE BİR HASTANE BULURSUN CANIM

sağol canım,iyi sayılırım.oğluşlarımdan biri gribe yakalanmış ona canım sıkkın biraz.ateşi var.İnşallah hayırlı haberlerle dönersin canım.

geçmiş olsun.inşallah bir an önce geçer.biz bile zor atlatıyoruz.inşallah gebelikte yakalanmam. :18:

firdos bende dayanamadım.yarından sonra 4 aylık olcak bebişlerim.cumaya randevu aldım.çok özledim.merak ediyorum.zaten dr. 3-4 hafta sonra gel dedi.benimde 4 ay tam tamına doluyor.

bu arada şeker yüklemesi ne zaman yapılıyor?bakalım bu dr. gittiğimde ne dicek.

çünkü yeni bulduğum dr. a gideceğim.çok heyecanlıyım aslında .birde gitmeden zihinde yoruluyorum çünkü baştan anlatmak yeni dr. a adapte olmak. hayırlısını diliyorum rabbimden.zaten cuma gideceğim dr. a rahim ölçümünü dediğim an olumsuz cvp yada gerek yok derse ciğer geliştirici gibi anında bitiricem.
birde dr. hakkında geçen gün pek iyi bişey duymadım o yüzden neden bir anda soğuduğumu anladım hiç bebişlerim için bi önlem almadı.bilmiyorum artık gelişimleri çook çok iyi diye mi.şimdilik bir sorun yok diye mi bilmiyorum.

birde bi aşım eksikmiş unuttum ne aşısıydı.doğumdan sonra yaparız sorun değil demişti.

beni bilgilendirir misin şimdiki aşamalar neler?

beni ne tür testler ,kontroller bekliyor?

gebelik süresi boyunca.

tecrübeli ikiz anneleri ve benim bebişlerini bekleyen arkadaşlarım selamlar...
süt sağma makinesi hakkında ne düşünüyorsunuz???alan varmı??memnun mu???bana yardımcı olursanız çok sevinirimmmm...

süt sağma makinesi hakkında ne düşünüyorsunuz???alan varmı??memnun mu???bana yardımcı olursanız çok sevinirimmmm...

phılıps ın iyi gibi eşim elektrikli çift süt sağma makinesini de ,phılıps ı de araştırdı pek memnunmuş kullananlar.

canım ikili ve üçlü testler çoğul gebeliklerde pek önerilmiyor çünkü çoğu zaman yanlış sonuç verebiliyor.onun yerine 12.haftada ense kalınlığına bakılıyor.sonra 17.haftada ben ayrıntılı ultrasona girmiştim birde 24.haftada girmiştim.bebeklerin içi-dış tüm organ gelişimlerine bakılıyor.yaklışık 40 dk falan sürüyor.bebeklerini çok net görebileceksin işte o zaman:)sanırım tetonoz aşını unutmuşlar,ben yaptırmıştım ama önemli değil öyle.şeker ölçümüm sanırım 23.haftamda falan yapılmıştı.benim tam sınırda çıkmıştı.hatırladıklarım bunlar şimdilik.

ben doğumdan bir kaç saat sonra almıştım,bilseydim daha önce alırdım.ama erken doğum riskim yoktu,yani görünen bir risk yoktu ve makine almamıştım.Ameda'nın elektirkli süt pompasını almıştık o zaman 300 liraydı.memnun kalmıştım.eğer bebekleriniz prematüre doğarsa kesinlikle en çok ihtiyaç duyacağınız şey süt pompası.

ense kalınlıkları 1.6 çıkmıştı.sen hatırlıyor musun?bebişlerinin kaçtı?
merak ediyorum bu sefer dr. hangi tahlil tetkikleri yapacak.
şeker yüklemesi aç karnına mı yapılıyor.gittiğimde yapmaz herhalde çünkü bana aç yada tok gel falan demedi.4 hafta sonra gel demişti.

şimdi dahi girsem kendi rızamla renkli ultrasona girebilir miyim?yoksa haftası ,ay'ı var mı?organları gelişmiştir değil mi?organlarında bi sorun olsaydı normal girdiğimiz ultrasonda belli olur muydu?yoksa renkli ultrasona girmeden belli olmaz mı?

benim birinci bebeğimin 1.3,ikinci bebeğimin 1.6,üçüncü bebeğimin 1.9 çıkmıştı.hepsi de normaldi yani.en iyiside melek oğlumunkiydi,çok sağlıklıydı meleğim...neyse..şeker yüklemesi aç karnına yapılıyor.50 gr.lık yapılacak ilk olarak.benim doktorumun ultrasonu 4 boyutluydu,renkliydi yani.eğer alet öyeyse girebilirsin tabii ama ayrıntılı ultrason 17.haftada başlar.organlarında sorun olsaydı Allah korusun, tabii belli olurdu.doktor bir anormallik görse söylerdi zaten.illa renkli olmasına gerek yok.

maşallah üçü de erkek miydi?rabbimden inşallah diğer dünya da şefaatçin olur.bu gidişimde ne dicek bakalım?kaşıntılarım oluyor onu da dicem belki gebeliktendir?

hiç gebelikte ayağın üşüyor muydu?benim normalde de üşürdü ama kıbrıs sıcağında da fena üşüyor çorap giyiyorum.gebelikten olduğunu düşünüyorum.

ben müsadeni istiyim yarın msjını okuyacağım tamam mı? dinleneyim birazcık :) daha soracağım sorular olacak :)

Allaha emanet ol hayırlı geceler.

bu arada bebişlerim için bol dua istiyorum.dr. a gidip geldiğimde muhakkak sizinle paylaşacağım. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…