allaha şükür çok sevindim bebişlerinin ve senin iyi olmana.biri çift yumurta ikizi öyle mi ?birbirlerine benzicekler o zaman :)
cinsiyetleri nedir?birde diğer iki bebişinin de cinsiyeti nedir?3 hafta içinde 2 kg ya ulaşırlar inşallah.
maşallahh ne güzel öğrenmişsin işteBiz cok iyiyiz seninde iyi olmana sevindik. NST neden saat sürsün ki enfazla 30dk tutuyorlar benim bildiğim.atta o makinenin artık kurdu olmustum kendimkuruyor baglıyor kendim kaldırıp kenara koyup KAĞIDIINI alıyordum günde 3ögün baglanıyordum cunku.
Hatta bozuk nstler vardı onları bile tamir etmiştim
Neyse ooo masallah 2ftaya kadar allahın ıznıyle 2kg olurlar.Ben korseyi kullanamamıştım zaten 10-20gün lendine gelemiyorsun ağrın sızın oluyor bide onu üzerine yapıltırınca hele ooo sıcaklarlarda... kullananları bilmiyorum.
Allah allah ben neden çok farklı düşünmüştüm kii çok tşk. ederimm canımmm bilgilendirdiğin içinnn...bildiğim kadarıyla rahim ağzının 30mm inmesi doğuma yakın oluyor benim 26.aftamda 15mm idi ama 24.aftadan sonra serklaj yapılmadığı için bana yapmamışlardı o sırada suyun gelme ihtimali olduğunuda düşünerek tehlikeli demişlerdi.
Zaten rahim ağzıının toplam uzunluğu 50mm (5cm) demekki 30mm geldiği zaman grek mi görüyor serklaj atılıpta bi kaç afta sonra doğum yapanda var serklaj atılmayıp bikaç ay sonra doğum yapanda (sekıl A'da görüldüğü gibi)
canım çok çok geçmiş olsunn Allahım bir ömür bebişlerinin sağlığını bozmasın inş....merhaba kızlar..dünden beri hastanedeydim,oğlumun birinin ateşi 40 dereceyi geçti,ateşini düşüremediler.çok kötü bir geceydi,ağlamaktan sesim kısıldı,bende hasta oldum.şimdi yine ateşi var ama daha iyi.
Melitta benim hiç ayaklarım üşümedi hamileyken,tam tersi kışın ortasında bile ateşler basıyordu.
Yasemin bebeklerimin ikiside 2 kilo olunca taburcu ettiler,kural öyleydi hastanede.ilk 3 gün hiç sütüm gelmedi,sonra emzirmeye çalıştım ama damakları henüz gelişmediği için ememediler.yinede 3 hafta boyunca hergün 2 kez gidip emzirme çalışması yaptık.eve çıkıncada 4 ay sağıp verdim.ilk 2 gün göstermediler bebekleri ama sonra rahatça görebildim,sorun olmadı yani.
kim hatırlamıyorum şu anda ama bir arkadaş rahim uzunluğunu sormuş,eğer 2.5 in altına inerse tehlikeli sayılıyor ve serklaj yapılıyor.normalde kadınlarda rahim ağzı uzunluğu 5 cm dir ama benim biraz fazlaydı.6 cm di hatta doktorum 7 cm e yakın demişti.doğuma alınırken bile açıklık falan yoktu,uzunluğum 3-4 cm di..
selam arkadaşlarr inşallah hepiniz iyisinizdir, biz dün kontrole gittik nst ye girdik, ne zormuş 1 saatten fazla kaldık çoook sıkıldım, ama sancıda da bebişlerin kalplerindede bi sorun çıkmadı, doktorum çok güzel dedi, artık her hafta gidicez bakalım, bende iyice ağırlaştım hiç hareket edemiyorum neredeyse, oturunca yatınca kalktığımda adım atamıyorum eşim iki elimden tutuyoryeni yürümeye başlayan bebekler gibiyim tutunmadan yürüyemiyorum.bebişlerin kilolarıda iyi gidiyor çok şükür iki büyük 1600 aynı kesedeki ikizlerim 1200 kg olmuşlar maaşallah,Allaha şükür,3 haftamız kaldı 2 kilo olurlarmı acaba?
bi korkudur sardı beni, ameliyatmı, bebeklerin sağlık konusumu yada sonrasında bakım korkusumu bilmiyorum ama içim kıpır kıpır çok heyecanlıyım,
ameliyatla birlikte karnımıda gerdirsem dedim sonra bi daha ameliyat olmaktansa ikisi birden çıksın aradan diye düşündüm ama doktorum çok ağrın olur boşver sonra yaptırırsın dedi, e çocuklarla bi daha nerdeeeee, bide korse kullanan varmı hangi korseden almak lazım acaba bilgisi tavsiyesi olan öneride bulunsun lütfen, görüşürüz inş..
sağol melitta, evet ikisi tek yumurta ikizi, diğer ikisi çift, tek yumurta olanlar birbirine benzeyecek:) bebişlerimin hepsi kız teyzesi,
maşallah dört tane kız ne kadar güzel :) kaç aylıklar şimdi?
çok şanslısın maşallah rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
beslenmen nasıl düzenli yemek yiyebiliyor musun?sabah ,öğle ,akşam mesela.merak ediyorum .benim ikizlere rağmen çok dikkat etmeme rağmen yine de bi soru kalıyor aklımda.
benimkiler tam dört aylık oldular teyzesi.
dr. bebişlerden birine tahmin yürütmek gerekirse biri oğlan dedi ama diğer hiç poposunu dönmedi umursamadı bizi yaniyarın kontrolümüz var.amin inşallah rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın...
birde bugün çok önemli bir sorunum var sanırım ben üst solunum enfeksiyonu oluyorum küçük dilimkırmızı ve ağzımda burnumda kuruluk var.hasizlik var.allah ım inşallah geçicic önemsiz birşeydir.yoksa ben iki kere yaşadım bu üst solunum enfeksiyonunu beni iki hafta yatırdı antibiyotiklerle ancak toparlanabildim ancak.
yandım ben
nolur tecrübeli anneler ve gebelikte gribal enfeksiyon geçirmiş anne adayları siz neler yaşadınız nasıl atlattınız nolur yardımcı olun
merhaba kızlar..dünden beri hastanedeydim,oğlumun birinin ateşi 40 dereceyi geçti,ateşini düşüremediler.çok kötü bir geceydi,ağlamaktan sesim kısıldı,bende hasta oldum.şimdi yine ateşi var ama daha iyi.
Melitta benim hiç ayaklarım üşümedi hamileyken,tam tersi kışın ortasında bile ateşler basıyordu.
Yasemin bebeklerimin ikiside 2 kilo olunca taburcu ettiler,kural öyleydi hastanede.ilk 3 gün hiç sütüm gelmedi,sonra emzirmeye çalıştım ama damakları henüz gelişmediği için ememediler.yinede 3 hafta boyunca hergün 2 kez gidip emzirme çalışması yaptık.eve çıkıncada 4 ay sağıp verdim.ilk 2 gün göstermediler bebekleri ama sonra rahatça görebildim,sorun olmadı yani.
kim hatırlamıyorum şu anda ama bir arkadaş rahim uzunluğunu sormuş,eğer 2.5 in altına inerse tehlikeli sayılıyor ve serklaj yapılıyor.normalde kadınlarda rahim ağzı uzunluğu 5 cm dir ama benim biraz fazlaydı.6 cm di hatta doktorum 7 cm e yakın demişti.doğuma alınırken bile açıklık falan yoktu,uzunluğum 3-4 cm di..
çok geçmiş olsun melittacığım,bende daha atlatamadım,bugün doktorum antibiyotik verdi..kendine çok dikkat et canım..
leylnur sana hayranım...bütün tanıdıklarıma seni anlatıyorum..ve ikiz gebeliği zorsundukça aklıma seni getiriyorum...ve halime şükrediyorum..bizi habersiz bırakma canım..inan seni her gün takip ediyorum..
merhaba kızlar,geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler..oğluşum bugün daha iyi Şükürler olsun.kreşe vermiştim aldım.3-4 yaşına kadar evimde bakıcıyla kalmaları her açıdan daha iyi olacak.geç kalmadan bunu fark ettim..her şerde bir hayır var işte.
hasta olan anne adaylarımıza geçmiş olsun.sıcak içecekler tüketmeye çalışın.bol sıvı alın ve asla ayaklarınızı üşütmeyin.
Leylnur demek 31.haftadasın Maaşallah sana canım.sağlıkla İnşallah..
firdoscummm canımm gözün aydınn aman dikkat etde bir daha rahatsızlanmasın bebişinnn
melitta canım geçmiş olsubn sanada inş. hemen atlatırsınn
Melitta açık çay,ballı su,süt vb..şeyleri sıkça tüket.hepsi iyi gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?