Tecrübeli ikiz bebek anneleri, bizim içi en gerekli alışveriş listesi çıkarmaya yardım eder misiniz?

aranizda emzirme sutyeni ve atleti alan var mi birde hastane icin pjima ve gecelik? hangi markalari tercih ettiniz?
Canım ben aldım. Emzirme sütyenı almistim ama ben çantama atletini koydum nbb nin.iki takım pijama birtane gecelik aldım. Gecelik ve bir takım pijamam feyzà marka lohusa sepetinde de satışı yapılıyor ama ben normal bir mağazadan aldım.birtané pijamamda ten magazasindan aldım. Yeterli diye düşünüyorum 3 tane.iç çamaşır pamuklu ve hamile kilodu her ihtimale karşı aldım ama kullan atlardan alacağım hastane için.

aranizda emzirme sutyeni ve atleti alan var mi birde hastane icin pjima ve gecelik? hangi markalari tercih ettiniz?
Ben bitane aldim sutyen henuz.. pijama gecelik almadim.. sutyende kac numara almak lazim suanki numaradan kac fazla olmali bilemiyorum ... bide atlet daha mi kullanisli oluyo kizlar.. atleti hic dusunmemistim ..

Canim sen hastane icin cantani hazirladinmi? Kullan atlarda pedli olanlar cok iyi oluyomus bi arkadas demisti bende onlardan dusunuyorum bide ben tesetturluyum .. aramizda tesetturlu olan arkadaslar gecelik isini nasil yaptiniz boydan uzun ve sabahlikli mi ? Uzun kollu gecelikmi sadece yoksa..

Bir kaç eksiğim var ama bitti gibi.atlet daha kullanışlı çünkü terleme ihtimalimiz var ve sezaryanlı olacağımız için sütyen giymekten se ben atleti tercih ettim.bende tesettürlüyum bu arada gecelik kolları uzun ama etekleri kısa biraz ama gecelik té uzun bulamadım ben ne yazıkki.niyetim gerekmedikçe giymemek pijamalar daha rahat kısa kollu kalkınca sabahligini üstüne alıcam.

Benim de ikizlerim var biri kız biri erkek tek başıma bakıyorum. Ne salladım ne de emzik verdim. Emzik verdim aslında ama onlar emmedi
Kafami en cok kurcalayan sey puset mi lazim anakucagi mi oto koltuğu puset kismi çıkan oto koltuğu olarak da kullanilan var mi ???

Benim en çok işime yarayan araba koltuğu hem elde taşıyabiliyorsun hemde otoda kullanıyor. Bazen evde bile içinde oturruyorlar. Ana kucağı iki tane var ama onlarda taşımak çok zor bebekleri ve insanın göğüs kısmı çok terliyor. Düşünün eşim bile taşırken bunalmıştı. Tercih meselesi ama

Bikac zamandır tecrubeli ikiz annelerinin yaptığı cesitli listeleri inceliyorum ve hemen hemen kendim icin hazirladigim listeyi paylasmak istiyorum.

BEBEKLERİN HASTANE ÇANTASI;
●2 adet hastane cikisi
●2 adet 5'li zibin seti
●4 adet Penye battaniye
●4 adet yarim kollu citcitli badi
●2 adet patikli uzun kollu tulum
●1 paket bebek bezi- en küçük paketten
●2adet penye badi, 2adet penye alt
●2 adet yenidogan icin emzik
●2 adet yenidogan icin biberon
●yenidogan icin islak mendil,pamuk
●4 adet yenidogan sapkasi
●2 adet eldiven
●4 adet corap-patik
●10 adet agiz mendili
●4 adet penye yelek
●pisik kremi, bebeyagi
●2 havlu yada bornoz

ANNE HASTANE ÇANTASI;
●Kullan at lohusa alt camasiri
●4 adet penye lohusa külot
●2 emzirme sütyeni
●2 emzirme atleti
●2-3 emzirme yeri olan gecelik
●Sabahlik, şal veya yelek
●Lohusa taci ve terlik
●2-3 cift çorap
●Süt pompasi - manuel
●Silikon meme ucu
●Göğüs pedi, göğüs ucu catlak kremi
●Dis fircasi, macun
●Havlu, kagit havlu, ped
●Tarak, toka

☆☆ Doğumum yaza denk gelecek sekilde ve sezeryan olacağını düşünerek bu listeyi olusturabildim. Mesela pijama ile rahat edecegimi dusunmedigimden sadece gecelik yazdim. Markalarin bir kısmı belli oldu ama tam anlamiyla belirleyemedim hepsini

Makersgirl birde sen genel anestezimi oldun?sezeryan sonrası iyilEşme süreci nasıl geçti.hastaneye kapı süsü yaptırdınmi yada seker gerek varmı:))))oy aklımda deli sorular.
canım ben spinal sezeryan ile doğum yaptım. müthiş bir duygu bebeklerimi çıkar çıkmaz gördüm. 3. gün eve döndük kendim duşa girdim, ertesi gün ayaktaydım. Öyle korkuttukları gibi ağrı olmadı bende.

Benim bu ikinci dogumum olacak ve ilki de sezeryandi maalesef hastanede dikisler oldugu icin ve zaten hastaneler malum surekli kontrol oluyor pijama giydirmemislerdi bana sizler icin farkli olur mu bilemiyorum ama yine gecelik alacagim yanima ben tesetturlu oldugum icin yazlik penye uzun kollu gecelik aldim yine de izin verilirse ya da evde kullanirsam diye pijama takimi da aldim 1 tane ama kisa kollu oldugu icin sabahligi da var
Emzirme camasirlarina gelince ben bir turlu kullanamadim sanirim cok beceriksizim bu konuda o yuzden bu sefer hic almadim bile ama emzirme ortusu kullanmayi dusunuyorum

biberon yeter canım. biz 4 aylık olduk hala aynı sayıdayız :)
gecelik göğüs kısmından açılan bende de vardı pijaması. ama benimki bayağı açıktı biz diktik mecburen. ilk gün süt gelmesi, bebeğin alması sıkıntı olabiliyor bence geniş olsun meme kısmı.

Makersgirl birde sen genel anestezimi oldun?sezeryan sonrası iyilEşme süreci nasıl geçti.hastaneye kapı süsü yaptırdınmi yada seker gerek varmı:))))oy aklımda deli sorular.
hehe hepsini yaptım. kapı süsümüz aşağıda ekledim. diğer fotoları da eklemeye çalışacağım
bebekli kokulu taş kendim yaptım.
bebek arabalı süs ( içinde badem şekeri kkoyduk tüllle süsledik)
kavanozda badem şekeri ikramlık
çocuklar için halka şeker
bebeklerin isimleri tablo şeklinde

Eklentiler

• IMG_5736.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 58
jane hanım sormadı bile bana, nasıl istersin diye. suyumun gelmesi ile soluğu hastanede aldım. Hemen doğuma alındım. ve orda öğrendim spinal olacağını.

jane hanım sormadı bile bana, nasıl istersin diye. suyumun gelmesi ile soluğu hastanede aldım. Hemen doğuma alındım. ve orda öğrendim spinal olacağını.
bakalım benim nasıl olacak.. Jane hanıma hiç sormadım oda birşey demedi doğum tarihi ve şekliyle ilgili.. bakalım hayırla gelsin yavrularım.. çok şükür bebişlerin 4 aylık olmuş.. maşaAllah .. :)

nasıl gidiyor Jane hanım ile. Çocukları kontrole getirdiğimizde mutlaka uğruyoruz yanına. acayip enerji veriyor bize.

Bende Spinal istiyorum ama çok gerilip stres olmaktan korkurum..ama dediğin gibi o An bebekleri görmek harika olur.dr lâ görüşüp karar vereceğim. İnşaallah bizde çabuk toparlaniriz.

Çok tatlı olmuş.kızımın ismine karar verebilsem bende yaptırmak istiyorum:)

peki bedenlere nasıl karar verdin normal giydiğinden bir beden büyük mü alıyorsun?

Bende Spinal istiyorum ama çok gerilip stres olmaktan korkurum..ama dediğin gibi o An bebekleri görmek harika olur.dr lâ görüşüp karar vereceğim. İnşaallah bizde çabuk toparlaniriz.
neden stres yapacağını düşünüyorsun ki. benim ameliyat ekibim çok rahatlatıcıydı. doktorumu zaten çok seviyorum. müzik açtı telefonu ile konuşa konuşa çıkardı çocukları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…