Tecrübeli ikiz bebek anneleri, bizim içi en gerekli alışveriş listesi çıkarmaya yardım eder misiniz?

Merhaba. Emzirme sutyenlerinin bedenini simdiki bedeninize gore mi aliyorsunuz? Malum daha sutlenecegiz :) ben de haftasonu alicam da hangi bedene gore alayim bilemedim

Merhaba. Emzirme sutyenlerinin bedenini simdiki bedeninize gore mi aliyorsunuz? Malum daha sutlenecegiz :) ben de haftasonu alicam da hangi bedene gore alayim bilemedim
Yok ben normalde 85 takiodum 90 takmaya basladim son zamanlarda o yuzden alirken 100 aldim her ihtimale karsi☺ 100 biraz gozumu korkuttu ama kucuk olmasindansa dedim buyuk olsun☺

Canim tek basina da bakabilirsin, bence cok yardima alistirma kendini ve bebekleri. Ben kendim bakiyorum , hasta olmadiklari sürece hersey cok kolay aslinda. En önemlisi bebekleri fazla kucaga alistirma, ve disiplinli ol. Bebekler monotonlugu seviyolar, herseyi saatinde yaparsan düzeniniz olur

Bu yatak baya genis duruyo.. bunda sadece birlikte 2 ay yatabildiler demek... bizde park yatak dusunuyoruz yatak odasina ..bikac ay birada yatsinlar dedik ama sanirim oradada cok yatamicaklar birlikte..
Yok canım bu büyük beşik kendi odalarında uyuyorlar artık. Anne yanı bunun 3 te biri. bu beşiği 6-7 yaşına kadar kullanırız. tehlike geçince önünü kaldırıp divan yatak şeklinde kullanacağız.

Bende sasirmistim tamam simdi oldu o zaman.. kendi odalarina alistirmak zor oldumu bende yatak odasinda uzun sureli yatirmayi dusunmuyorum cunku

Bende sasirmistim tamam simdi oldu o zaman.. kendi odalarina alistirmak zor oldumu bende yatak odasinda uzun sureli yatirmayi dusunmuyorum cunku
Gündüzleri kendi odalarına yatırdık biz. O yüzden zor olmadı. yatak odamızın kapısı ile onların kapısı yan yana gık deseler duyuyoruz. birde görüntülü telsizimiiz var onu da açıyoruz ne olur ne olmaz. Çok şükür kolay atlattık odaya geçişi.

Aaa ☺ Alistirma konusunda bizde oyle dusunuyoruz.. ilk aylarda geceleri yanimizda olsalar bile gunduz uykularini odalarinda yaptirirz diye dusunduk.. alismalari icin.. demek alisiyolar oyle oyle.. cok iyi.. dusundugumuzu tecrube eden biri karsimda ☺☺

Kızlar hepinize merhaba
Bende ocak 2016 annesiyim iki oğlum. Oldu çok şükür. Heyecanınızı aynen yaşadım benim etrafında ikiz yoktu hiç alışverişte sıkıntı yaşadım benden birkaç tavsiye sizlere umarım işinize yarar

Öncelikle hastane çıkışına boşuna para vermeyin inanın çooooook gereksiz kenarda kalacak ayrıca set oldugundan çok pahalı ki bizler herseyden iki tane alıyoruz bu da çok masraf

Onun yerine içine sıfır kollu çıtçıtlı badi
Üstüne alt üst veya 1 tulum
Ekdiven ve çorap yeterli inanın hele ki bazılarınızın yaz bebeği olacak

Sakın prenature kıtafet almayın çünkü hemen buyuyorlar benimkiler premature doğdu 2000 kg civarı 34 haftada ben bile almadım hiç

Genel olarak neler aldım

Bolca sıfır kollu çıtçıtlı badi
Ve alt üst pijama
Sakın ama sakın tulum almayın bebek içinde anne içinde eziyet alt değişme sorun bebek rahat bacaklrı ile gerneme yapamıyo kaldıki gelişimi için o hareket önemli

Bolca salya için mendil ama bıooool ca

Çorap
3 takım eldiven yeter 30 gunden sonra ben çıkarttım

Yelek
Pamuk battaniye en az 6 tane
Benimkiler şapka sevmiyor bebege göre alın yoksa eliniDe kalır bnmkiler takınca cıglık cıglık

Emzik 1 tane alın ben avent aldım

Biberon kolik gaz önleyici cam bineron dr brown aldım ne kadar sabunla yıkayacagım her sefer desenizde bazen vakit olmuyor kaynar sudan geçiriyorum cam oldugu için koku felan olmuyor

İnanın ikizlerden sınra zaman çok hızlı oluyor siZe suan çok önemli ılan seylere vakit kalmıyor bineron yıkamak gibi ben ondan 1 sabın bi sade su olarak temiLiyorum

Biberon strilazator almayın çok gereksiz tencerede 10 gunde bi 5 dk kaynatın yeter

Bir termosunız olsun gece mama yaparken çok lazım oluyor hazırda sıcak su olması için

Sağlık ürünlerini mustela aldım şampıan krem vb

Turnak için bebek makası aldım çok pratik tavsiye ederim yoksa tırnak çakısı ile kesilmiyor

Bebek arabalarını ayrı aldım çünkü ağlama kriİnde iken biri diğeri uyuyo bazen yanından ayırmak gerekiyor yoksa o da sıçrıp ağlıyor

Casual cadillac aldım

Bunlar aklıma gelenler Sormak istedikleriniz varsa beni etiketleyin yardımcı olmaya çalışırım

Son tavsiye booolca uyuyuuuuuuun

bilgilerin çok işe yarayacak canım sağolasın, bende yeni başladım sayılır, süt pompasını elektrikli mi aldın, kendin mi bakıyorsun bebişlere bu arada benim de iki oğluşum olacak inşallah.

bilgilerin çok işe yarayacak canım sağolasın, bende yeni başladım sayılır, süt pompasını elektrikli mi aldın, kendin mi bakıyorsun bebişlere bu arada benim de iki oğluşum olacak inşallah.
Elektrikli avent aldım hatta şuan sütüm kesildi geçenlerde burdan bi arkadaşa satttım ara ara ilan yayınlıyorum bende bazı seylere ikinci el bakıyorum maalesef para zor kazanılıyor ve ikiz olunca çok masraf tabi hereşyden kısmaya çalışıyorum yardımcı tuttuk diye çok zor ödüyoruz ama ne yapayım olmuyor tek Allah sağlık versin en azından mama ve bezee 1000 tl ödüyorum aylık kıyafet hastane ilaç vb saymıyorum bile

Evde yatılı bakıcımız var 5 gün onla bile zor yetişiyorum tabi her bebek farklı gözünüz korkmasın benimkiler biraz mızmız yoğun bakımda huy edinmişler

Ne yalan söyleyeyim ben biraz korktum :) yatılı bakıcıyla bile yetişmiyorsa baya zor olmalı. Rabbim kolaylıkla beraber versin inşallah. Sütün kesilmesi kötü olmuş, hangi mamayla devam ediyorsunuz.

Ne yalan söyleyeyim ben biraz korktum :) yatılı bakıcıyla bile yetişmiyorsa baya zor olmalı. Rabbim kolaylıkla beraber versin inşallah. Sütün kesilmesi kötü olmuş, hangi mamayla devam ediyorsunuz.
Önce aptamil prematil kullandık 3 kg olunca 1 numarasına geçtik

iyi geceler ikiz anneleri, cam biberon seçiyorumda dr. brown da karar kıldım sizce başlangıç için 120 ml lik ikitane almam yeterli yoksa 240 mllikte mi almalıyım yada 120 ml likten 2 yerine 4 mü alayım. açıkçası bebekler doğduktan sonra onların tercihlerine göre almak istediğimden şimdiden 4 tane almayım diyorum. ne dersiniz ?

Ben iki tane 120 lik aldın gayet güzel yetiyor zaten 6. Ayda ek gıda başlanıyor diğeri fazla büyük

Ben iki tane 120 lik aldın gayet güzel yetiyor zaten 6. Ayda ek gıda başlanıyor diğeri fazla büyük
tamamdır çok teşekkür ederim :) aramızda iyiki tecrübeli anneler var :) buarada bir kaç soru daha sorayım; premtüre bek bezi almak gerekir mi? bir de depend diye bir markanın pedli çamaşırları var onlar işimizi görür mü sezeryan sonrası

Herkese iyi haftalar !!!

Şampuan, bebeyagi, vücut temizleyici gibi ürünleri hangi markalardan tercih ettiniz acaba? Cok kararsiz kaldim

Canım bende bu resimdeki beşiği aldım. sadece beşik yani 2 tane. 70*140 ebatlarında. Uzun zaman kullansınlar diye.

Bana hastane büyük mesane pedi verdi işimi çok rahat gördü hatta şuydu vermeyenler marketten alsın 1 paket çok bile geliyor ki benim yoğun kanamam oldu ilk 3 gün sonrasında uzun gece orkit işimi gördü ben kullan at lohusa kilodu aldım ped ile attım yenisini giydim hep çok pratik oldu e bebek te var

Eklentiler

• image.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 60
sanırım depend in ürünüde bunun çamaşır içinde olanı, oda kullanım sonrası yırtılıp atılabiliyormuş. Acaba hangisi daha kullanışlıdır; bu pedden alıp ayrıca kullan at çamaşır mı almak yoksa dependin hazır ürünü mü almak? 3 günde kaçtane kullan at çamaşır kullandın canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…