- 13 Ocak 2016
- 1.174
- 1.109
- 53
aynen :) ya bende araştırma aşamasındayım henüz tek bildiğim öyle visko yatak falan önerilmiyor kesinlikle yün yatakta öyle. lateks en risksizi gibi ondada fiyatlar 1500e kadar çıkıyor, işbirin ki yine iyi yani :) bir taraftan da düşünüyorum okadara gerek var mı yaylı yatak alsam diye. işbirin kılıfıda çıkıp yıkanıyor.
Günaydın Canlar ; Bu alş vrş konusu komple karıştı :))) fiyatlar - hangi marka - kullanışlımı kaçar tane almalı vs vs vs aklımda deli sorular bu gidişte ben bebişlere hiçbirşey alamayacağım gibime geliyor deneyimli anneler yazsalar bize bukdr masrafında altından ezilip kalcaz galiba
kıyafet işini dert etmiyorum da beşik yatak dolap bebek arabası .. buarada bebişler geliyor diye çamaşır kurutma makinesi düşünüyoruz evimin balkonu yok.. çamaşır tozu toprağı olmasın istiyoruz evde... yani nasıl kalkıcaz düşünüyoruz bizde..
sizde ailelerden destek varmı? benim eşim kimseye bişey aldırmak istemiyor büyük parçalarda :) bende biraz hak veriyorum aslında ama bilemedik kaldık bu tatlı telaşların altında :) :)
herkez aynı durumda ancak bence bir kolaylığıda olacak. Herşeyin en iyisini almak zorunda değiliz. biraz zaman ayırınca bakınca insan daha bilinçli bir şekilde yorum yapabiliyor. Biz geçen hafta mesela mobilya baktım 2 bebek karyolası ( büyüyenlerden ), 3 lü dolap, karyola içine iki yatak toplamda 5.000 tl fiyat çıkardılar bize. ki bu en uygun olanlarından biriydi. Bizde onun yerine birer 70*140 beşik almaya karar verdik. Benim evde misafir odamda 3 lü dolabım ve şifonyerlerim var. Bir süre onları kullanmaya karar verdim. Renkleride uyumlu. Sonrasında zaten kendileri kendi istedikleri odaları isteyecekler. Ozaman masraf yaparız dedim. Yani bazı şeylerde dikkat edersek Allah yardım eder bence. onun hediyeleri bize ve kısmetleriyle gelecekler inşallah :)
1 paket al istersen ama stok yapma bence. Çünkü mama takviyesi yapıldığı için totoşları çok hızlı büyüyor. Biz 79 günlük olduk 3 numaraya geçtik. Ondan bile taşıyor.hiç mi almasak acaba dedim şimdi 1 2 paket felan yada :)
1 paket al istersen ama stok yapma bence. Çünkü mama takviyesi yapıldığı için totoşları çok hızlı büyüyor. Biz 79 günlük olduk 3 numaraya geçtik. Ondan bile taşıyor.
Bende ikea dan bir şifonyer aldım 350 tl ye bir sürü eşyaları sığıyor. 5 çekmeceli. Dolap da hazır dolanımız vardı kitaplık olarak kullanıyordum onun bir bölümünü kullanıyorum. Halı almadık oyun matları koyduk. Perdemizi değiştirip zebra aldık 190 tl ye beşiklerde kv aldı 1400 tl idi teki yatakla beraber. Kendi odama da anne yanı aldı annem 2 tane. 40 güne kadsr ikisini birleştirip tek yatak olarak kullandık.herkez aynı durumda ancak bence bir kolaylığıda olacak. Herşeyin en iyisini almak zorunda değiliz. biraz zaman ayırınca bakınca insan daha bilinçli bir şekilde yorum yapabiliyor. Biz geçen hafta mesela mobilya baktım 2 bebek karyolası ( büyüyenlerden ), 3 lü dolap, karyola içine iki yatak toplamda 5.000 tl fiyat çıkardılar bize. ki bu en uygun olanlarından biriydi. Bizde onun yerine birer 70*140 beşik almaya karar verdik. Benim evde misafir odamda 3 lü dolabım ve şifonyerlerim var. Bir süre onları kullanmaya karar verdim. Renkleride uyumlu. Sonrasında zaten kendileri kendi istedikleri odaları isteyecekler. Ozaman masraf yaparız dedim. Yani bazı şeylerde dikkat edersek Allah yardım eder bence. onun hediyeleri bize ve kısmetleriyle gelecekler inşallah :)
Mama ısıtıcı hayat kurtarıcı. Gece çocuk ağladığında ben altını değiştiren mama ısıtıcıyı açıyorum. Alt değişme bitince mama hazır oluyor. Yedirip yatırıyorum. Diğer türlü suyu ısıt ılıt vs çocuk yırtınıyor açlıktan. Bana chicco geldi hediye. Tüm biberonlar sığıyor. Arkadaşımda arzum var onun haznesi dar.Mama isiticisi konusunda kararsizim biberonlarini avent aldim bende.. simdi soothie emzik alicam yesil mavi olarak 2li birde pembe mor olarak 2li set halinde satiliyo ikisindende alsakmi acaba ..
Mama ısıtıcı hayat kurtarıcı. Gece çocuk ağladığında ben altını değiştiren mama ısıtıcıyı açıyorum. Alt değişme bitince mama hazır oluyor. Yedirip yatırıyorum. Diğer türlü suyu ısıt ılıt vs çocuk yırtınıyor açlıktan. Bana chicco geldi hediye. Tüm biberonlar sığıyor. Arkadaşımda arzum var onun haznesi dar.
Hijyenlik birşey yok ki. Kaynattın mı mis gibi. Para verme al arkadaşından.Tamamdir ☺ Hay masaAllah kuzulara☺☺ insaAllah bizde boyle oluruz ☺ peki emzirebiliyormusunuz hic ben sutum ya gelmezse diye endiseleniyorum bazen ama ..ve süt pompasi olarak ne kullaniyorsunuz? Avent elektrikli sutpompasi hakkinda bi dusunceniz varmi? Ben avent almayi dusunuyordum bi arkadasimda varmis haber verdi bana alma diye.. yeni almak gerekirmi hijyen felan acisindan.. yada baska bir marka tavsiyrniz varmi?
Bende 2 chicco biberonYaaa lazim oluyo o kadar diyosun.. bende mama isiticiya gerek yok diye dusunuyodum gereksiz kalabalik yapmamak icin sterilezator den bile vazgecmeyi dusunuyodum hatta... o zaman mama isiticiyi listeye geri eklicem peki sterilezator.sartmi.sizce
Aylarına dikkat et. 3+ olan var onlardan alma şimdiCanim forum ve bloglarda okudugum kadariyla aventin soothie emzikleri kullanisli oluyomus.. ucu acisindan bebeklerin en cok tuttugu emziklerdenmis
0-3 ay olanlardan alicam bitek simdilik yeterli olur dimiAylarına dikkat et. 3+ olan var onlardan alma şimdi
Keşsnlikle yeterli0-3 ay olanlardan alicam bitek simdilik yeterli olur dimi
Hijyenlik birşey yok ki. Kaynattın mı mis gibi. Para verme al arkadaşından.
Alacaksan da manuel al. Bende lansinoh var elektrikli. Onda çıkmayan süt manuelle çıkıyor.
Eğer uykunu alır, yorulmaz ve moralin yüksek olursa sütün olur. Benim 10. Günde kv ile sorunların oldu sütüm gitti. Sonra eşimle çözdük olayı. Zorda kalmadıkça görmüyorum kendisini. Eve de 3 gün yardımcı bulduk. Şimdi eskisi gibi geliyor.
Arkadaşlar size en çok kullanacaklarınızı söyleyeyim.
Islak mendil unşbaby ıslak pamuk
Bez
Mama
Ancak bez ve mama depo etmeyin sakın. Bebekleriniz seçecek onları.
Emziğe mutlaka alıştırın soothi gaz açısından çok iyi biz weebaby İ de çok sevdik
Biberon mama kıvamına gör değişiyor. Bir oğlum antireflü mama kullanıyor o biberon diğer oğlumun kullandığı mamayı akıtmıyor ona başka kullanıyoruz
Mama ısıtıcı
Termos yollarda çok şazım
Bilgiler için çok sğl canım.Sen tek bakıp haftada üç gün yardımcıyı bebkler içinmi yoksa temizlik yemek ütü vs işi içinmi buldun birde yanlış olmazsa nekdr ödüyorsun bende annem gittikden sonra haftanın 3-4 günü evde temizlik yemek vs işlerine bakcak birini bulmayı düşünüyorumda.Arkadaşlar size en çok kullanacaklarınızı söyleyeyim.
Islak mendil unşbaby ıslak pamuk
Bez
Mama
Ancak bez ve mama depo etmeyin sakın. Bebekleriniz seçecek onları.
Emziğe mutlaka alıştırın soothi gaz açısından çok iyi biz weebaby İ de çok sevdik
Biberon mama kıvamına gör değişiyor. Bir oğlum antireflü mama kullanıyor o biberon diğer oğlumun kullandığı mamayı akıtmıyor ona başka kullanıyoruz
Mama ısıtıcı
Termos yollarda çok şazım
Hayır direkt termos. Mamalar en fazla yarım saat duruyor. Yarım saat sonra çöp. O çantalardan almadım hiç.Termos olarak şu sicakligi koruyan cantalar mi biberonlari koymak icin yoksa normal bi termosmu ebebekte gormustum mamayi yapip icine koymak seklinde mi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?