- 2 Temmuz 2016
- 1.013
- 1.738
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Benim arkadasima coresatini dermotologu vermisti, icerigi cok gucludur demisti. Sen yine de bi doktoruna sorsan o daha iyi bilir. Cunku gercekten bir gunde geciriyor, bizzat sahidim.. İnsaallah seninde gecer bi sekilde, Allah sifa versin tez vakitte gecsin..
Bu forumda cilt probleminden tutun da stres kaynaklı sorunların bir çoğuna yazdım. Çünkü 10 yıldır her türlü hapı deneyip de yaralarından kurtulamayan yakınım şimdi sadece diyet ve bitkisel yağlar yardımıyla tertemiz bir cilde sahip oldu. Hülya kayhan adında bir eczacı var yıllardır aromaterapi üzerine eğitimler almış, şimdi bitkisel yağlar yardımıyla ürettiği formullerle bir sürü eczacı ve doktora eğitimler veriyor. Biz de ondan eğitim almış bir eczacıya gitmiştik. Ve bir çok sorun için çözümler doğada, muhakkak araştırın, kendisine ya da bayi eczanelerinden birine görünün derim. Çok geçmiş olsun. Muhakkak uğrayın eczanelerden birine ücret ödemenizde gerekmiyor bir görüşürsünüz aklınıza yatarsa alırsınız önerdiklerinden. Ya da bunla ilgilenen bir dermatolog da bulup önce doktora görünebilirsiniz. Ben fayda göreceğinize çok inanıyorum. İnstagram sayfasından bakabilirsiniz. Sizinle aynı sorunu yaşayanlarda vardır sanırım.
Allah şifa versin.Allah yardım etsinnerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
Allah dermanini verir insallah. Yurt disina gitme imkanin varmi?
Canımcım belki strestendir finaller bitene kadar sabret
İstanbullu ünlü bir doktor var, adı Kolsuz Agop onu tavsiye ederim
Benim de bir ara saçlarım çok dökülüyordu. Kuaförüm demişti ki saça ve cilde vuran stres 1 haftada yıkar geçer ama iyileşmesi 2 ay alır. Kuaför Tarık valla prof gibi adammış :)
Strese girme, doktora tekrar görün. Fast food yeme, sigara kahve içme. Geçmiş olsun.
Cok geçmiş olsun stes kaynaklı rahatsızlık sanırım.bir zamanlar ben başka bi rahatsızlığı lise de yaşamıştım.insanlar içinde gerçekten çok zorlandım.sukur ki atlattım
Bence okul ü dondurma eve kapanıp iyice kötü olup olmama durumunu degerlendir derim.su akar yolunu bulur.yani stres i hayatından uzak tutmaya çalış çünkü sen dert etsen de etmesen de olan oluyor.
Allahım şifa versi
Öncelikle çok geçmiş olsun deri hastalıklarını yaşamayan bilemez. Bende Sedef hastasıyım ve maalesef tedavisi yok . Çözümü alternatif tıpta buldum kontrol altında tutup etkilerini en aza indiriyorum.
Size tavsiyem doktor kontrolünde iç organ temizliği yapın. Yani detoks gibi birşey . Hayatınızdan tüm kimyasalları çıkartın çünkü kremler bir anlık rahatlatıyor vücut kreme alışınca artık kremde fayda etmiyor hop başka krem başka krem diyerek piyasadaki tüm kremleri kullanıyorsun sonuç koca bir sıfır...
araştırmak isterseniz size aiden Salih’in İstanbul şubesini öneririm.
El yapımı sirke bulabilirseniz yüzünüze kullanmanızı tavsiye ederim. Ben saç ve vücut döküntülerimi bu şekilde rahatlattım uzun süre
Çok geçmiş olsun. Glutensiz beslenmeyi denediniz mi? Ro... denilen, daha çok sivilce tedavisinde kullanılan ilacı denediniz mi? Yabancı forumlardan insanlar nasıl azaltan çareler bulmuşlar araştırdınız mı?
Canim ben de universite doneminde yasamistim , kortizonlu kremle geciyordu ama surekli tekrarliyordu ve kortizonlu krem uzun sure kullanilamiyor biliyorsun , oncelikle tedavisi yok hep boyle yasiycam diye dusunme ben de oyle dusunuyordum ama bi nemlendiriciyle kurtuldum esas olan cildin nem dengesini saglamasina yardmci olmak , nem dengesini saglayamadigi icin bu hastalik cikiyir kizariyor yaniyorsun , sebamed gunluk bakim kremi al duzenli kullan sabunla yikamaktan kacin cildini. Once kortizinla bastr hastaligin atak evresini sonra tekrarlamamasi icin duzenli olarak bu nemlendiriciyi sur ben boyle atlattim.
Bu yorumu gördüm bir ilave daha yapayım, hiçbir ilaç kar etmedi dendiğinde direkt iş sizde bitiyor demek oluyor çoğu kez bu.
Bakın kendimde yaşadığım cilt problemleri ve maceralarını anlatayım, belki biraz rahatlarsınız.
15 yaşında filandim bir anda süratle cildim bozuldu, öyle böyle değil... Ergenlik dediler, krem vb hiçbir şey ise yaramadı. Karaciğer kaynaklı vb dediler, o çok bilindik ve herkeste ise yarayan r... adlı ilacı kullandım, sadece dudaklarımın kuruyup param parça olduğuyla kaldım. Beslenme dediler, perhiz vs vs... Olmadı.
Rahat bir 3 senede bende ne özgüven kaldı, ne insan içine çıkma isteği ne başka bir şey. Psikolojik olarak yıprandım. Unutmama da izin vermezdi görenler, sağ olsunlar,sorar dururlardı. Ama bir noktadan sonra kabullenme geldi, öyle de böyle de sivilceliyim, ya sivilceli ve hayatı iskalamis biri olurum, ya sivilceli ve hayatını yaşayan biri olurum dedim. Aynaya bakmadan gün geçirmeyen ben, haftalarca aynaya bakmadım. Şaka gibi ki, bir süre sonra kendiliğinden azaldı.
İstanbulda kolsuz Agop lakaplı sağlam bir doktor var, ona da gitmiştik, senin sorunun kendini çok sıkman demişti, verdiği kremler ve yönlendirdiği merkez ile iz tedavisine başladım ve bitti.
Ne zaman sınır, stres halinde olsam, cildime vurur benim.
Bir ikinci olay da sackiran... Ensemden aslidigimda, koca bir avuç saçın nasıl elime geldiğini o şaşkınlık ve korkuyu... Kirpiklerin eline geldiğinde ne hissettiğini anlayabiliyorum bu yüzden.
Yine dermatolog kapısını çaldık, o bölgeye kortizon iğnesi vurmaktan başka çare yok ki bunun da etkisi %30 dediler. Saç çıkabilir de cikmayabilir de... En azından ilerlemesi yavaslasin, dursun dediler...
İğne yapıldı ve benim saçım dökülmeye devam etti. Kel kalacağım ya dedim, her banyoda pat pat yere düşerdi suyla beraber tutam tutam..
Ne zaman ki "Aman dünyanın derdi beni mi gerdi! Peruk takarım len, gider fıstıki yeşiline kadar boy boy peruk alırım be!" dedim, salladım umursamadım, 2 aya kadar saçlarım minik minik kökten gerisin geri çıkmaya başladı. Şimdi zaten belimde saçlar.
İş sizde bitiyor. Kafanızda.
Zor, fiziki görüntüyü kafaya takmamak zor, ama kaybedecek bir şeyiniz yok. Kabullenince inanın olumlu bir şeyler yaşanacak.
İşte emin olamıyorum
Eve kapanirsam psikolojim cok daha kotu olabilir guvenemiyorum kendime
Ama boyle de olmuyor
Araftayim desem yeridir
Bir kanser hastası olarak yazının içinde ki cümle hiç hoş değil öncelikle onu bildirmek isterim her kanser hastası ölecek diye bir kaide yok
Rabbim şaafi isminin yüzusuyu hürmetine sanada şifa versin inşallahÖzür diliyorum, üzüntüyle yazılmış bir cümleydi. Ama öyle düşünerek yazmadım zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?