- 10 Eylül 2011
- 217
- 180
- 303
- Konu Sahibi Papatya129
-
Yuzumdeydi en cok yanaklarimda oluyordu , 7 8 ay doktor gezmekle gecti acile gittigimi bile bilirim yaniyorum diye , tabii prk takan olmuyor sonra oylesine universitenin poliklinligine gittim kampusun icindekine ders arasiydi bu nemlendiriciyi onerdi yine oylesine aldim basit bisey ama kurtuldum dedigim gibi duzenli nemlendr tekrarlamamasi icin hergun sabah aksam sur. Oyle arko nivea gbi nemlendiriciler dahada bozar demisti nem dengesini bi dene derim iyilesene kadar her seyi deneyeceksin careni bulana kadar yapacak bisey yok canimSizde ne kadar surdu? Hangi bolgelerdeydi ve siddeti neydi?
.nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
Rabbim şaafi isminin yüzusuyu hürmetine sanada şifa versin inşallah
Sedef hastasıydı. kortizonlu ilaçlar da kullanmıştı ama şuan halinden çok memnun, vitamin takviyesi, karaciğer detoksu ve yağlarla şuanki halinden çok memnun. Bayi istanbulda da değil. Ama istanbuldaki bir bayiye ben de gittim. Uyku düzenim ve dikkat eksikliği için koklamalık yağlar verdi ve ben çok memnun kaldım. Bence bir bayiye gidip görünün yine de . Bişey kaybetmezsiniz.Nasıl öyle bir cevap verdiğini anlamadım. Çok ilginç geldi. Bayadır takip ediyorum. Kendisiyle hiç görüşmedim ama kestirip atacağını hiç düşünmemiştim.Hulya kayhana mesaj atmistim yazin, kortizon kullandiysan bir sey yapamayiz tarzi bastan savma bir cevap vermisti
Sizin tanidiginizin hastaligi neydi ve hangi bayiye gitti
Tedaviyi uyguladığım süre içersinde çok iyi gidiyordu, diyet programı hacamat tedavisi derken 7 hafta çok iyiydi en ufak kaşıntı vs kalmamıştı ama emzirme döneminde olduğum için karaciğer temizliğini yapamadım. Çocuklara bakacak kimse yoktu, o ortamada çocukları sokmamın hijyen açısından çok doğru olmayacağı söylendi. Bir çok akrabam Ankara ve İstanbul’da ki yerlerine başka rahatsızlıkları için gittiler sonuçları olumlu. Fakat hacamat günlerini takip etmeniz gerekiyor ,, işi ticarete döktükleri için günleri birleştirip bugünde yaptıra bilirsiniz diye sizi yönlendirmeye çalışıyorlar.Şuan yazdiginiz icin cok mutluyum cunku ben de aidin salihin ogrencisine gittim fatihteki
Sanirim sizde gtmissiniz
Şuan tek umudum bu tedavi diyebilirim işe yarıyor mu? Hastaliklarimiz da benzer
çok geçmiş olsun canım..nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
Prof. Dr. Orhan Baransü bu konuda çok iyi diyorlar.Kondu
Seboreik dermatit denildi. Ama bendeki en ileri safhasi sanirim.
Stresim cok yuksekti evet. Ama yaz tatilinde gayet rahat olmama ragmen allahin her gunu bu hastalikla uyandim. Bir gun dahi rahat vermedi.
Hastalığının adı ne bende buna çok benzer bir şey vardınerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Canım çok geçmiş olsun. Sakın okulunu bırakma. Tedavin içinde umutsuzluğa kapılma. Bu dünyada çaresiz bir hastalık yoktur. Çaresi henüz bilinmeyen hastalık vardır. Başka hastanelere git. Tanınmış alternatif tıp konusunda uzmanlaşmış bitki bilimcilerin reçetelerine bak. Asla umudunu kaybetme. Mutlaka çaresi vardır. Araştır. Pes etme.nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?