• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma ev alabilir miyim günün birinde?

biz iki ortalama üstü maaşla istanbuldan alamıyoruz. peşinatımız az. arabayı satsak ne yapacağız araba ihtiyaç,küçük çocuk var. hadi sattık diyelim hesapladık aylık yüklü bir kredi ödememiz gerek. bu bizim her türlü zora girmemiz, bir sürü şeyden kısmamız demek. bana gelmez. üstelik sonucunda alabileceğimiz ev içimden geçen değil, bütçemin yettiği orta karar bir yer olacak. kısacası istanbulda ev alma hayalinden vazgeçtik. arsaları araştırıyorum, ,ist olması şart değil.

Önce 1+1 kolay kiracı bulabileceğiniz bi ev alıp sonra yükseltebilirsiniz para olarak birikim ülkemizde kayıptan başka bişi değil
Eskişehir’de 1.000₺ kira garantili (üniversiteye yakın) evler 250 bin civarına var hâlâ. Aralık ayında 200’dü, erkek arkadaşımın 150 birikimi vardı. Al dedim beni dinlemedi. Evler arttı, onun birikimi de coinlerde 75’e düştü.

Paranızı altın vs yatırım araçları ile değerlendirebilirsiniz.
Ayrıca ev istiyorsanız alabilirsiniz madem kira ödemiyorsunuz ilk etapta ucuz küçük bir ev alıp kiraya verebilirsiniz.
Kira + kredi şeklinde almanız mümkün.
Biraz tasarrufa özen gösterip 3-4 yılda iyi bir birikim elde edebilirsiniz.
Sonrasında uygun bir eve peşinat sayıp kredi ile ev alabilirsiniz.

Koyduğunuz hedeften vazgeçmeyin.

Kızlar bunu dert ettiğim için buraya açıyorum. Toplamda 45 K birikimim var. Maaşım 7,5 K. Kira vs ödemiyorum ailemle yaşıyorum. Sizce biriktire biriktire 3-4 yıla ev alabilir miyim? Yoksa boşuna uğraşmamalı mıyım
Umudunuzu yitirmeyin.İnşallah olur bakın ben 30 yıldır kiradayım hala hedefim ev sahibi olmak. Allah gönlümüze göre versin inşallah.Helelinden hayırlısıyla.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinizi tek tek beğendim. İnşallah ev sahibi oldum diye de yazarım, yazarız 🥰

QUOTE="serenay11, post: 71011814, member: 1067016"]
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinizi tek tek beğendim. İnşallah ev sahibi oldum diye de yazarım, yazarız 🥰
[/QUOTE]
İnşallah bende sizle aynı durumdayım şartlarımız tamamen ayni.benimde hedefim 5 yıl içinde ev alamk şu mübarek günlerde Allah'ım gönlümüze göre ev almayı nasip etsin

Yav biri bana da akıl versin bari kaynak yapayım araya :rolleyes: şu anda 750 ye rahatça satabilecegim fakat leş bir muhitte olduğundan dolayı taşınmak istediğim bir evim var. Az biraz birikimim ve eşimin mirastan gelecek biraz toplu bir parası var. Fakat hepsini satsam toplasam üstüne 300000 kredi çeksem bile istediğim azıcık eli yüzü düzgün muhitten 2+1, site içi bile olmayan düz daire alamıyorum . Babanızın hayrına akıl atın üstüme . Ne yapayım sizce?
almayı planladığınız ev ne kadar ki? Ev fiyatları daha da artacak bu arada

Ağzından yel alsın
komiksiniz :) son 1 yılda demirin fiyatı ne kadar artmış, çimentonun fiyatı ne kadar artmış haberiniz var mı ? ulıslarası piyasada camın bile tekeli olmuş ithalatçısı tek tük bugün cam balkon yaptıracağım deseniz 2 aya ancak gelir cam. neyse bence daha da vahimi artan akaryakıt fiyatları ve bizi bekleyen gıda krizi...
inşallah tek derdimiz ev alamamak olur

tek başına çok zor canım.biz iki maaşla hala alamadık uğraşıyoruz.

Bana bi plan yapacak var mı şu kadar peşinat yap vs diye.
Önce nereden ne tip bir ev almak istiyorsunuz onu belirleyin,fiyat araştırmasi yapın. Sonra harcamalarınızı gözden gecirin, ayda ne kadar harcamanız var ne kadar kenara atabiliyorsunuz bakın. Sonra banka hesabınız olduğunu varsayıyorum,elinizdeki parayı vadeli,vadesiz iyi oran veren bir şekilde bağlayın. Her ay üzerine koyabileceğiniz rakam belli,alacağınız fiyat belli olunca üç aşağı beş yukarı bir fikriniz olur diye düşünüyorum.
En azından peşinat kısmını bu şekilde halledebilirseniz,kalanı projeden taksitli yada kredili halledilir muhakkak ama bilemedim,peşinatınız az gibi şu an. Taksit ödemeniz meblağ olarak yüksek kalabilir. Bu sebeple önce birikiminizi çoğaltın.
Hakkınızda hayırlısı

45 i tl olarak tutuyorsaniz zor.ya da altin vadeli hesaplara gecin hem 20 fark hem altin farki vardi sanirim zarariniz yok. E eninde sonunda ev almak icin tl olacak zaten kaybiniz olmaz.
Yerinizde olsam kredi cekerim altin dolar alirim kisa vadeli krediler dusuk faizli.ya da yuka4idaki hesaba.ornegin bir yila 50 bin ceker yatiririm.iki yilda 100 arti faizi olur.altin degerlenirse katlar.ya da arac alirim araba hem ayagimi yerden keser hem de surekli artiyor fiyati sonra satar pesinat yaparim.ama tl olarak mint parasi bile birikmiyor.istedigim mont 9 k olmus ben biriktirene kadar

Kızlar bunu dert ettiğim için buraya açıyorum. Toplamda 45 K birikimim var. Maaşım 7,5 K. Kira vs ödemiyorum ailemle yaşıyorum. Sizce biriktire biriktire 3-4 yıla ev alabilir miyim? Yoksa boşuna uğraşmamalı mıyım
Ben biriktirdim fakat TL olarak değil altın olarak. Tabi çok katladı 5-6 yılda evin borcu da bitmiş oldu. Doğru yatırımla neden olmasın ki. TL de maalesef çok zor.

2+1 site icinde istanbulda 600 e 2500 civari kira getirili ev dusunursenbyerini solerim.2500 kafadan kredinin bi kismini oder.fiyatlari artacak cunku cok yakininda bir proje yapiliyor.ucar ilerde fiyati

Back
X