Tek Başına Çocuk Bakanlar

Hanımlar annem dün kapıma geldi pişman .Dedikodu yapmadım diyor ama ben pişman olduğu için böyle dediğini düşünüyorum .Çok inanmadım açıkçası .Hala kaynanamin yaptıklarını eşimin beni doldurduğunu düşünüyor .Dolayısıyla tamamen affetmem mümkün değil .Evime geldiği için kovamazdım .Konuştum insan gibi .Susuyor dinliyor.Esim artık ben görüşmem sen görüş diyor .Ona da görüş diyemiyorum haklı olduğu için çünkü yok annem düzelmez yapar eder pişman olur ben affetsem el affetmez
Velhasıl ben artık anneme mesafe koymaya karar verdim belki 3 haftada belki ayda bur görüşürüm .Çok da samimi olmam .Kırkında da yine ben bakmak istiyorum .Ona da ben bakacagimi ve ihtiyaç olursa cagiracagimi fakat eşimin onunla artık eskisi gibi olmayacağını söylemek istiyorum .Siz ne diyorsunuz bu fikrime?

Bence gayet mantıklı

Bence gayet mantıklı
Dün doktora gittik .Şeker yüksek olduğu için belki haftaya sezeryan olabilirim .Stresten uzak dur dedi .Annem sordu nr yaptın diye gayet mesafeli cevap verip durumların çok da iç acıcı olmadığını söyledim .Şekerin yüksek olduğunu söyledim
BU HAFTA şekerim hep yüksekti bunun sebebinin o olduğunu bilmesin e rağmen çocuğun resmi yok mu çok özledim dedi .Ben de sinirimden göndermedim .Yine tribe bağladı .Bende eşimin uzun süre konuşmayacağını şekerimin yüksek olmasının bir sebebinin o olduğunu ama onum yine de annem olduğunu torununu ona goaterecegimi ve iki hafta doğuma kadar dinlenip birşey düşünmek istemediğimi ve yalvarircasjns artık bana tripli mesajlar atmamasini istedim.Inanır misin saydım tam 80 mesaj atmış .Bi tanesini okuyayım dedim senin gibi evlat olmaz olsun ile başlıyordu .Diğerlerini de okumadan sildim .Bi anne bu kadar mı düşüncesiz olur ? Ne yapayım atsan atılmaz satsan satilmaz şaşırdım kaldım inan

Ben cevap yazmadan geçemeyeceğim. İnanınki iki çocugumu da yalnız buyuttum rabbim yardım etti annem yengemin annesi olmadıgı için onun doğumuna gittş ayarlamıs gibi aynı gun doğurduk kayınvalidem desem hem çok yaşlı hemde uzaktı. Sadece ikinci çocugumda bi hafta hastanede kalmamız gerekti o süreçte bir aile dostumdan ilk çocuguma göz kulak olmasını istedim önce allaha sonra sana dedim..... Korkmayın. Dua edin. İçinizi ferah ve temiz tutun kimsesizlerin de bir kimsesi var

Öyle şeylere hiç takılma kendini şöyle motive et dünyanın her yerinde çocuklar doğuyor savaş sırasında göç sırasında başına bombalar yağarken doğum yapan kadınlar var doğuda eşi asker olanlar var aylarca yalnız kocasını bekleyen sen yalnız değilsin bebeğin var nimetten saymıyo musun bıcırığı:) bu kırk gün bir bizim kadınları mı etkilıyor , şartlarına şükret sıcak bir evin , eşin var yavrunun zaten ihtiyaç duyacağı tek şey senin memen ve sevgin hiç korkma sen onu her ağladığında emzir herşey kolay geçecek yoluna girecek ve sen ne olduğunu anlamadan bir yaş kutlamasında bulacaksın kendini .. Anne de olsa menfaatçi insanlarla iletişimi azalt kayınvalide konusunda herkes aynı böyle düşün.

Cokk iyi moral vermişsin canım ya çok sagolasin:))))

Sayfalarca tek basina bebek buyuten annelerin yorumlarini okudum. Biz cumbur cemaat baktik bir bebege, ki onu bile beceremedik. Asla ama asla tek basima yapamazdim 17 aylik su an. 1 ayı gecti hasta,ben de hastalaninca kayinvalidemleri cagirdik sagolsunlar gelip 2 gun kalıp baktılar. Hala tek basima yönetemiyorum kriz zamanlarini

Cocuk zaten tek basina bakilir
Ben ve cevremdeki herkes yalniz bakti cocuguna
Ben burda bdv de ogrendim bazi kadinlarin cocuklarina bakamadigini ve annelerini vs yanlarina cagirdigini ve cok sasirdim

Cocugu iki kisi yapiyorsunuz , iki kisi bakin bir zahmet

Büyük hata edersiniz.Kimseye delikanlılık edecek durumda değilsiniz aile ilişkileri böyledir yeri gelir herkes birbirine ağzına geleni sayar yeri gelir can ciğer olunur ama kimse silinip atılmaz aileyi sokaktaki insanlardan arkadaşlarımızdan farklı yapan da budur zaten, nolursa olsun silip atamamak.Bazı şeyleri biraz alttan almayı bilmezseniz yalnız kalırsınız çocuk büyütmek demek çok zor bir şey demek yeri gelecek bir boş bardağınızı yerine koysa şükredecek insan arayacaksınız bir saat biri baksa da nefes alsam diye çıldırdığınız günler gelecek sizse böyle bi dönemde insanları silip atarsanız hayatınızın hatasını edersiniz.Şu an muhtaç bi döneme giriyosunuz susup oturun derim gurur zamanı değil üstelik karşınızdaki de pişman ve kapınıza gelmiş ve bu kişi anneniz.

Ayrıca söylemeden edemiycem herkes tabii ki çocuğunu kendi büyütebilir ama bunun ısrarla savunulacak ve meziyetmiş gibi gösterilecek tarafı nedir onu da anlayamıyorum.1 sene kendim baktım şimdi işe başladığımdan beri 6 aydır da kv, annem babam ve ben dönüşümlü bakıyoruz ve resmen insan olduğumu hatırladım diyebilirim.Sinir stres sahibi olmak,yorgunluktan tükenmek,hiçbir sosyal hayatının kalmaması, tuvalete bile onsuz gidemeden büyüttüm hikayeleri marifet değil arkadaşlar.İyi bir anneliğin göstergesi hiç değil.Etrafınızda yardım eden birileri varsa her zaman kabul edin.Bu sizi kötü bir anne yapmaz ama kesinlikle daha mutlu bir anne yapar.

Ay boş ver kimse gelmesin tek başına olmak daha iyi. Belki ilk günler zor olur ama daha rahat düzen kurarsın. Ben kırk gün kafayı yiyecektim. Annem öldü. Aman üzülme sütün gider muhabbeti yüzünden tutta sütün az sütün yok çocuğa mama vermeye kadar saçma sapan bir sürü muhabbet. İkinci çocuğu ya yapmayacağım ya da kimseyi yanıma çağırmayaxağım. Öyle yıldım. Bu arada yeni doğan bebek her ağladığında aç değildir ama sen yine de her fırsatta ons meme ver. Bu hem sütünü arttırır. Hem de bebeğinizin ihtiyacı olan şeyi verir. Bebek korkmuş olabilir. Gazı olabilir. Seni özlemiş olabilir. Onun için sadece sen varsın. Belli bir sürede sadece sen olacaksın. Asla yanından ayırma. Hatta bir tane sling ya ds kanguru al. Çok işine yarayacak.

Hata edersin
Senin kaynananla oğlu sıkı fıkı görüşmeye devam ederken sen anneni bir köşeye atarsan kaybeden sen olursun

Evet kalkma
bilmediğiniz seyl er var .Eşim annesi bizi ayırmaya kalktı diye dedikodu yaptı diye onu hayatından çıkardı çünkü görüşeyseyfu onu doldurup duracaktı .Aynı şeyi annem yaptı ve hatta ben bu haldeyken ve yapma üstüme gelme dememe rağmen 80 mesaj attı .Ben nasıl konuşabilirim ? Kaldiki Eşim e de hakaret etti ve mesaj attı .insan kendisine annesinin yaptıklarını affedebiliyor fakat eşine yapıldı mı ağır geliyi r .Biz onun oyuncağı değiliz ki istedi zaman hakaret etsin istediği zaman hemen barışalım .Kapıma geldi evet ben dr zaten onu içeri davet ettim fakat geldiği gibi bana kaynanamun yaptığını ve eşimin ben uzulmim diye söylemediği şeyleri anlattı eşimin beni doldurduğunu söyledi nu nasıl pişmanlık ? Eşimi bana bu evrede nasıl kötüler ben haftaya doğum yapicam ve şeker hastasiyim .Ben annemin bizim eve yerleşme derdinde olduğunu düşünüyorum fakat bu gecimsizliginle bu imkansız .uyumlu ve fedakar olsa düşünülebilirdir.Bfn çocuğu kimseye güvenerek yapmadım .O kendi dedi ben bakarım diye Zor olacak biliyorum ama bizlerde yetişkin bireyleriz .Hem ben ona sana hiç gelmicem demedim ama eşimin konuşmayacağını söyledim .O da kendin e göre haklı annemin bu evre de konusmayisiyla ilgili kızmaya hakkı yokki

ben bu durumda anneme guvenmem. elalem kızın seni yaninda istemedi mi der diye bile su an alttan aliyo olabilir. ne malum dogum sonrasi burnundan getirmeyeceği. sen yardima ihtiyacın olur sakin geri cevirme falan gibi laflara bakma bana kalirsa. aslan gibi kocan var. birbirinize yardımcı olursanız gül gibi bakarsin evladina.

aman diyorum. dogumhaneden çıkıp da annemin triplerini duymaya katlanamazdim ben...

Yani teraziye koyduğunda kaynana İn yaptıklarının yanında annenin ki hafif kalır
Kırılmışsındır anlıyorum ama ben olsam annemi itemezdim

ama lohusa olacak konu sahibi. benim sütüm kesilmisti alti günde. bilmiyorum doğum yaptınız mi ama herkesin bunyesi bir olmuyo. o çocuğun rizki o. konu sahibinin annesi yüzünden cok uzulme ihtimali de var

Ben de tam olarak bunu demeye çalışıyorum .Doğuma giderken aman ya annem gelir trip atar arıza çıkartır stresiyle girmek istemiyorum .O gün benim kısmetse en mutlu günün olacak hiç birşey yapmasa bilr eşim çok konuşmayınca arıza çıkartıp gitmeye kalkacak biliyorum .Çocuğum şeker yüzünden etkileniyor erken alınabilir bana trio ya da mesaj atma dememe rağmen tekrar atıyorsa ve senin gibi evlat olmaz olsun diye devam ediyorsa mesajlarına ben burda art niyet ve bencillik ararım .Yanlış miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…