Tek Başına Çocuk Bakanlar

bende bebeğime tek başına baktım.Hastanede kızımla ilk gecemizde bi şapkasını bile giydirememiştim panikten. o an anladım ki bunu öğrenmeli ve alışmalıyım başbaşa kızımla halletmeliyim herşeyi. Hemde kolik bir bebeğim vardı bazen karşılıklı ağladığımızda oldu ama olsun en büyük destekçim eşimdi. Ayrıca lohusayken inanın rahat olmak istiyorsunuz. bebeğinizi emzirecek siniz onun bakımı vs bazen o uyuduğunda sizde uyumak isteyeceksiniz. Bunları kendi annenizin yanında bile yapmanız zor. En güzelini en iyisini siz bilirsiniz mis gibi de üstesinden gelirsiniz. Hiç kafanıza takmayın olmayacak bir şey değil.

Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.
Esin 15 gun yaninda olacaksa o cok iyi birsey. Ama sorun şu ki simdiden konuş eşinde sana zit davranmasin. Kv konusunda madem araniz acilmisti ayni seyleri yasamayin..

İlk zamanki en buyuk sorun uykusuzluk ve yemek problemi. Benim annem 5 gün durdu, kv 3 gün sonra yalniz kaldik. Eşimde hemen işe başladı 4 gun sonra falan. Yalnizlik biraz zor geliyor. Ama alisiyorsun. Bebek uyudukça uyumaya calisirsan iyi olur. Mesela uzun uyursa alarm kurarsin sen kalkip beslersin gibi. Onceden yemeklikleri doğra at buzluga. Hosaflar hazirla kendine bol sütlerin olsun inşallah

Kırgınlık olmadi mı peki patladıktan sonra

İkimiz de kimseler yokken yaptık o işi. Annemle ben yalnızdım. Kv ile de oğlu. Dolayısıyla kırılmadılar. Haklıydık çünkü. Ben yeni doğum yapmışım başımda iki kadın. Biri ağladıkça bu çocuk aç diyor diğeri ağrısı var diyor. Geceleri eşimle odaya geçip hep ağlıyordum doyuramıyorum yetemiyorum bebeğime diye.

Sen annesin herşeyi yaparsın, bir nevi süper kahraman yani :)

Bak ben yurt dışındayım, ikizlere hamileyim ve eşim dışında kimsem yok. Ama korkmuyorum! Çocuk benim ben annesiyim. Onun için en iyisini ben bilirim, ben yaparım. BİTTİ!...

Kendine güven. Kimseye ihtiyacın yok.

Rüya ya da halüsinasyon gibi bir şey olmadi mi

Hayır tabi ki. Eşimin çalışma saatleri değişken dolayısıyla geceleri de kızımla yalnız kalıyoruz. Lohusalıkla ilgili tek gerçek çok alıngan olunduğu. En azından benim için :) diğer herşey yalan.
Bence gelinleri korkutup kv ile kalmaları konusunda zorlamak maksadıyla uydurulmuş şeyler bu lohusalık hurafeleri :)

Hahaha çok iyi bi teşhis :))

Neden tektin bilhassa mı istemedin kimseyi

evet kendim istedim. çünkü daha önce hiç bebek bakmadım yani bebekle 5 dk bile geçirmedim desem yeridir. Böylesi çokta güzel oldu.

Canim benim inan lohusayi akrabalar gelen gidenler basiyor sadece. Hormon dengeni de psikolojini de onlar bozuyor. Tek kocanla olmak en iyisidir. Benim kaynanam benimle yaşadığı icin maalesed tek kalamadim keske oyle bir sansim olsaydi. Hic korkma bebegin sana herseyi ogretiyor.

2 çocuğuma da ilk günden itibaren kendim baktım.annem de kv de dibimde olduğu halde istemedim.eşim desen varlığıyla yokluğu birdi hiç yardımcı olmadı.sende yaparsin tabiki.bu çocuk senin ve kimseye güvenip yapmadın(umarım)

Hanımlar hepiniz fikir vermişsiniz çok teşekkür ederim .Hepinizin yazdığından anladigim herkes çocuğuna kendi bakmış ve anneler daha çok moral bozmakta caba harcamış.cok üzülüyordum yalnızım diye çok iyi moral oldunuz gerçekten

Yine ben bakıcam zaten 6 ay sonra annem bakacaktı o da hikaye oldu.40 gün lohusa yalnız kalmasın derler ya o yüzden sormak istedim
Doğumdan çıkıp ayağa kalktığım andan itibaren ben baktım, sezeryan ile doğum yaptım, gece eşimle annem uyudu ,kızıma kendim baktım, kendim kalktım yürüdüm. Annemlerde kaldım 1 hafta yine ben baktım gece gündüz, emmedi maması, biberon temizliği hepsini kendim yaptım. Annem 1 haftaya memlekete gitti evime geldim yine ben baktım, kv görümcetatile gitti . Eşim gelince akşam yemek yaptım, zaten ilk ay çok uyuyorlar genelde , bebek görmeye gelene kuru pasta limonata yaptım, öyle süslü sofralar envayiçeşitle kendimi yormadım. Her boş anda uyudum dinlendim . Agrım oldu dikisimacıdı ama öldüm bittim diyecek kadar değil. Çok kolay diyemem ama ben gibi eli ağır, miymiybiri altından kalktıysa herkes kalkar . Hiç korkmayın hurafeleredir düsünmeyin baş ucunuzda kuran ,dilinizde dua olsun . Ben kızımı ilk kendim.yikadim iş başa düşünce gayret allahtan gelirmiş

Teyze hala kardeş abla en olmadı baba çağır bence. Olay şöyle min 2-3 saatte bir emir altını değiştir tekrar uyut yapman gerekir. Ilkhaftalar memeye tutunmasi emmeyi ogrenmesi senin emzirmeyi ogrenmen cok zagmetli. Emzirme nereden baksan 40-45 dk. Sürüyor. Altını değiştir pispisla uyut falan yarım saatte o. İşte senin tekrar uyku çok bölünmüş oluyor çok yorgun oluyorsun. Saatler cok hizli geciyor. Yemek yapmayi birak yemege bile zor zaman bulursun. Bir de çok ağlayan bir bebekse zor olur. Yardimci olacak kişi yemek yapacak evi toplayacak ve sen yemek yerken banyo yaparken vs çocuğu pispislayacak o kadar. Yardımcı sana bakacak sen bebeğe öyle düşün. Ama dersen ki eve temizlikçi çağırırım. Yemekleri de sipariş ederim. Kocam cogugu arada uyutur ben de banyo yapar bir 2 saat fazla uyurum o zaman da yardimci çok da gerekli olmaz.

Oğlumla ilk yalnız kaldığım gün aşırı gerilmiştim. Ağlarda susturamazsam diye Ağlasa bile çaresi sizsiniz zaten. Hurafelere inanmayın. Eğer korkuyorsanız Kuran-ı Kerim i bulunduğunuz ayırmayın. Eşiniz de destek olursa gül gibi bakarsınız.

Tabiki mantıklı gelmiyor ama işte insan bir yandan da acaba mı diye düşünüyor .Evet eşim de 15 gün yanımda olacak tek bakmak eb iyisi ben de farkındayım sanırım
Evet korkacak bir şey yok. Bir de lohusa dediğimiz şeyin aslında bilimsel adi annelik hüznü. Değişen hormonlar, duygularınızi çok etkiliyor ve çok garip bir hüzün yaşıyorsunuz. Bunun süresi de 40 gün değil bazen daha kısa bazen daha uzun. Ben hüzünden ziyade ciddi bir donukluk yaşadım bir de 10-11 ay kadar surdu. Tabi benim gerizekalı kocamın da tavırları etkili oldu ama neyse. Bu bir spekturum diye düşünün bir tarafında annelik hüznü diğer tarafından lohusa depresyonu oluyor. Eğer kendinizi çok çıkmazda yanlız hissederseniz, çocukla bağ kuramadiginizi vs hissederseniz utanmayın sıkılmayın kimseden de çekinmeyin yaygın bir durum. Allah göstermesin intihar gibi şeyler aklınıza gelirse de mutlaka yardım alın. Aile hekimine söyleyebilirsiniz ya da direk psikiyatri den randevu alabilirsiniz.

Donukluk derken tepkisiz miydin .11 ay çok uzun değil mi ?

Bakıcıya nasıl güvendin peki ? Ne kadar alıyor bakıcı ?
Benim cocugum kimseye gitmez bir cocuktu basta tereddut etmistim nasil olacak diye. Tanismaya gidince biranda kadinla kaynaştı bende tamam dedim. Simdi kadin evine giderken gitme diye yalvariyor benim kıstasım bu oldu. Hepte güvendim. Simdilik bunlari dusunme daha cok zamanin var bence. Ben 1100 veriyorum bakicima evimde 5 gun bakiuor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…