- 16 Şubat 2016
- 1.649
- 788
- 123
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Ben annemi itmedim.Annemsin ben sana gelicem torununuda göstericem dedim .ama daha fazla yüz göz olamam inan trip çekecek gücüm yok .Ama hakaretlerine 80 mesajla cevap verdi .Eşimin konuşmayisi bu kadar gücüne gitmemeliydi.Hem hakaret yiyecek hem hemen eskisi gibi olacak diye birşey yokYani teraziye koyduğunda kaynana İn yaptıklarının yanında annenin ki hafif kalır
Kırılmışsındır anlıyorum ama ben olsam annemi itemezdim
Evet hem fe çok yüksek bir ihtimal .ama lohusa olacak konu sahibi. benim sütüm kesilmisti alti günde. bilmiyorum doğum yaptınız mi ama herkesin bunyesi bir olmuyo. o çocuğun rizki o. konu sahibinin annesi yüzünden cok uzulme ihtimali de var
Ben de tam olarak bunu demeye çalışıyorum .Doğuma giderken aman ya annem gelir trip atar arıza çıkartır stresiyle girmek istemiyorum .O gün benim kısmetse en mutlu günün olacak hiç birşey yapmasa bilr eşim çok konuşmayınca arıza çıkartıp gitmeye kalkacak biliyorum .Çocuğum şeker yüzünden etkileniyor erken alınabilir bana trio ya da mesaj atma dememe rağmen tekrar atıyorsa ve senin gibi evlat olmaz olsun diye devam ediyorsa mesajlarına ben burda art niyet ve bencillik ararım .Yanlış miyim?
Neden gerildin o kadar gelecekler diye siz de seni sorun vardı ?cok doğrusun canım. ben doğum yaparken yalnizdim sancimi beklerken insallah yetisemezler diye dua etmistim. o an gerilmek istemiyo insan. çok şükür annemle kv yetisemedi dogum bitti kahvalti yaptim ilk kez emzirdim öyle gelebildiler. eve gidene kadar hastanede de esim bakti gece dahil. ve eve gidene kadar cok mutluydum.
sen bakma Allah kolaylığını veriyo, ilk basta zorlanabilirsin. ilk çocuğun ama alisirsin ve yaparsin.
ben moralimin bozulmasini göze alamam. yalniz bakmayi tercih ederim ki benim bebegim alerji sorunu olan sunnetinde sıkıntı yasadigimiz kolik bi bebekti... hepsi geciyo basariyosun. sana doğru gelen gönlüne yatan neyse onu yapmalisin.
Ben de sezeryan düşünüyorum .Sen neden sezeryan olmak zorunda kaldın. Işte bende bunu demeye çalışıyorum insan annesini. Yanında bile rahat olamıyor yeri geliyor .inan ne yapacağımı şaşırdım hem üzülüyor hem sinirleniyorum çok ortada kaldımtiyatral_34 öncelikle hayırlı doğumlar ,sağ salim kavusursun inşallah bebeğine .Ben sezaryen oldum ilk gün ayağa kaldırıp yürütüyorlar ve sorumlu hemşire sabaha kadar yuruyeceksin diye gelip gelip kaldırdığı için çok şükür ertesi gün tek başıma desteksiz 5 kat merdiven bile ciktim ve doğru düzgün yatmadım .İlk bir kaç gün kendim doğrulurken biraz sıkıntı yaşadım ama en fazla 1 hafta sürüyor .Normal doğumu bilmiyorum ama daha kolay toparlanan da var bilmiyorum .Sadece eşinizle başa çıkabilirsiniz .
Bende herkes toplasti başıma ,milletin kaprisleriyle uğraştım kendi annem dahil .Keşke hepsi defolup gitseydi.Yemin ediyorum ne zaman ev boş kaldı o zaman sutum gelmeye başladı .
Korkmayın ama 1 hafta 10 gün eşiniz izin alsın çünkü illaki ilk günler ihtiyaç duyuyosunuz .
Hurafeleri hiç unursamayin .İlla kafaniz takiliyosa Ayetel Kürsi okuyun sonra girin .Ben evde 4 kişi varken bile tuvalete de gittim banyoyu da tek yaptim gece de girdim sorsan aaa tek olur mu kapıda birinin beklemesi gerekirdi yoksa su olur bu olur diye boş boş konuştular inanmayin
Neden gerildin o kadar gelecekler diye siz de seni sorun vardı ?
Oğlumun kalp atışları yavaslamisti.41.haftaya kadar bekledik .Hiç sancim yoktu ve oğlum kanala girmeyi bırak olduğu yerde duruyordu .Kordon dolanmış 3 kez bu dogum anında ortaya çıktı ve doğarken nefes almiyormus . .Muhtemelen yeni olmuş hemen müdahale oldu 2-3 dk da bağıra bağıra ağlamaya başladı ve ben kimseye anlatamadım .Oğlumun aglamasjna tahammül edemiyordum çünkü aklıma doğum anı geliyordu kafayı yiyecektum yetmedi hepsinin saçma salak halleriyle uğraştım .Ben de sezeryan düşünüyorum .Sen neden sezeryan olmak zorunda kaldın. Işte bende bunu demeye çalışıyorum insan annesini. Yanında bile rahat olamıyor yeri geliyor .inan ne yapacağımı şaşırdım hem üzülüyor hem sinirleniyorum çok ortada kaldım
Oyy aynı ya .Annem ayrı çile ,kv ayrı çile oldu bana .O zaman o psikolojiyle keşke ikimizin de ailesi olmasaydı kimsesiz olsaydık ta ona uzukseydim diye ağladım tövbe yarabbim ama dedurttiker yanikaynanamla anlasamiyoruz cok cektirdi bana. o beni sevmez ben onu. patavatsizim teki. bişey istediği gibi olmayinca hemen aglar hasta olur.
annemle de cok yakin bi iliskimiz yok açıkçası. onun yaninda kendimi bırakıp rahat olamazdim.
ikisi de anne gibi yetiskin gibi değiller kısacasıonlarla ugrasacagima kendi kendime cekerim daha iyi.
Oyy aynı ya .Annem ayrı çile ,kv ayrı çile oldu bana .O zaman o psikolojiyle keşke ikimizin de ailesi olmasaydı kimsesiz olsaydık ta ona uzukseydim diye ağladım tövbe yarabbim ama dedurttiker yani
Hurafelere inanmam sadece dogum yapmissin illa agrin sizin olur ruh halin kotu olur bu anlamda yardima ihtiyacin olur.. ama gelecek kisinin de gercekten yardimci olmasi lazim yoksa destek degil kostel olacaksa gelecek kisi yalniz daha kolay toparlar iyilesirsin emin ol..Karışıyorlar dimi ? Allah'tan eşim 15 gün yanımda olacak
Vallahi ya aynısını yaşadım. Hele ilk zamanlar çocuj kucağımda ağlıyor bi bakmışım bunun kucağında. Emzirme bitince koynuma alayım az koklayayım diyorum 'aman yerinr koy alışmasın' diyor alıyor elimden. Ya yatak odanız soğuk deyip yanında yatırdı çocuğumu ya. Gece oluyor uyuyorum süt gelmiş memeden akıyor. Bi kalkıyorum 'ben mama yaptım kızım sen yat' diyordu. Daha neler neler. En son patladım ama inatla 40ı çıksın diye bekledi. Kendi hurafesi kendisine eziyet etti o ayrı.Canim benim dogumdan sonra ilk 20 gun benim evimde bi 10 gunde kendi evlerinde kaynanam bakti.. yikadi giydirdi bize yemek yapti.. allah razi olsun iyi bakti gene.. ben ameliyatliydim agrim cok oluyirdu egilip kalkamiyirdum yatiyordum hep.. ama ogrendim ki asil hareket etmem lazimmjs daha cabuk iyilesmek icin 15 20 gunde agrilarim anca gecmisti.. ama kaynanm bu surede baktiginda da cok karusti herseyimize en cok kizdigim bebegi kucagima bile aldigimda hep bi bahaneyle alma diyirdy.. adam akilli iyilesrne kadar pek ses etmedim.. iyilestikten sonra kizdim bagitdim evine gitti yani bakti ama nasil ne halle.. yine de iyi kotu bayaa yardimci oldu bana.. simdi hep tek basima bakiyom her yere bebegimle birlikte gidiyom birtek soguk olunca esime birakip gidip hallediyorum islerimi... onun disinda heryerde beraberiz kizimla
Bende yasadim aynilarini. kucagina alma alisir. Kendi alir yarim saat indirmezdi kucagindan. Emziririm tepemde dikilir soyle yap boyle yap diye karisir. Ben arada terslerdim. bunun stresinden sutum kesildi emziremedim... idare ettim 20 25 gun ama sonunda patladim.. o da agladi ogluna sikayetlwndi ama esim de artik arada kalmaktan bikti mi neyse sesini cikarmadi. Kv de de evine gitti.. ondan sonra dedim kesle yalniz baksaydim da hizurum psikolojim iyi sekilde daha cok faydam olurdu kendime de bebegime de...Vallahi ya aynısını yaşadım. Hele ilk zamanlar çocuj kucağımda ağlıyor bi bakmışım bunun kucağında. Emzirme bitince koynuma alayım az koklayayım diyorum 'aman yerinr koy alışmasın' diyor alıyor elimden. Ya yatak odanız soğuk deyip yanında yatırdı çocuğumu ya. Gece oluyor uyuyorum süt gelmiş memeden akıyor. Bi kalkıyorum 'ben mama yaptım kızım sen yat' diyordu. Daha neler neler. En son patladım ama inatla 40ı çıksın diye bekledi. Kendi hurafesi kendisine eziyet etti o ayrı.
Ben de bi çok kez triplendim. O da bana triplendi. Annem ağırlaştı. Bebeği götürmek istiyorum görsün kadın diye. Son günleridir belki diyr(ki son günleriymiş gerçektrn) bana diyor ki sen bilirsin ama bebek uçağa nasıl binecek uçakta perişan olurmuş. sizin evde nerede yatacak nasıl bakacaksın vs.vs.konuşuyor. Ya sabır çektim her seferinde.aradan gün geçmiş annem yoğun bakımda bana dediğine bak neymiş memleketine dönerken beraber gidelimmiş bi süre orada kalırmışım sonra dönermişim. Sanki oraya ışınlanarak gidiyoruz. Uçağa binmeyeceğiz. Orada hazır beşik bekliyor bizi ya. Hepsini geçtim. Annem yoğun bakımda ben bebek şov yapmaya eşimin memleketinr gideceğim. Bu mevzuda çok bilendim zaten.Söyledim eşime ben gitmem diye. Bir yere gideceksem dr annemin yanına giderim dedim. Yeminle lohusalık bitene kadar ben de bittim.Bende yasadim aynilarini. kucagina alma alisir. Kendi alir yarim saat indirmezdi kucagindan. Emziririm tepemde dikilir soyle yap boyle yap diye karisir. Ben arada terslerdim. bunun stresinden sutum kesildi emziremedim... idare ettim 20 25 gun ama sonunda patladim.. o da agladi ogluna sikayetlwndi ama esim de artik arada kalmaktan bikti mi neyse sesini cikarmadi. Kv de de evine gitti.. ondan sonra dedim kesle yalniz baksaydim da hizurum psikolojim iyi sekilde daha cok faydam olurdu kendime de bebegime de...
Anneanneme bakiyodu baska sehirde yatalakti doğumumdan 4 ay sonrada vefat etti onun üzüntüsünü çok yasadi olamadi malasef o toparlaasıya kızım 1 yaşına fln gelmişti sonrasida ihtiyaç duymadım keyif aldım zorlanmadim anneliktenNeden annen olmadi yanında
Oncelikle hayırlı olsun cnm sağlıkla al kucağına ins belkide aldın sağlık ile büyütMerhaba hanımlar .37 haftalık hamileyim ve geçen hafta annemle şiddetli bir kavga yaşadık .Kayinvalidem sorunlu bir kadın ve hamilelik döneminde görüşmediğim akrabalarımla dedikodu yaparak eşimle aramı açmaya çalıştı .Neyse kayinvalidemi hayatımızdan uzaklastirdik fakat Anneme defalarca söylememe rağmen kaynanamin yaşattıklarını gitmiş herkse anlatmış ve dedikodumu yapmış .Neden yaptın dediğimde ne var yapmadı mı dedi bunun üzerin me delirip tepkimi gösterdiğimde olay uzadı ve ben olayın uzamamasi adına onu engelledim. Ardından bana msj atmış "Sen nasıl insansın en iyi erkek cocuklarim onlar beni ne engelledi ne de parasız bıraktı " dedi .(iki aydır doğum yapacağım ve çalışmadığım için para vermiyordum ve biliyor tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz ) beynimden vuruldum ve karşılıklı soylenmedik laf bırakmadık .Bir haftadır sürekli yazıyor benim son haftalarım olduğunu biliyor ve bana eşim e hakaretler savuruyor .Işın özü artık annemi hayatımda istemiyorum .Kaynanam zaten kendini belli etti ve kısmet olduğunda çocuğum olduğunda 40 gün çocuğuma bakarken yanım da kimse olmayacak .Sizce nasıl kalkarım bu işin içinden ? Ne yapmaliyim ? Annemi bu dönemde bunları bana yaşattığı için affedemiyorum .Benim durumumda olup tek başına 40 gün bakan var mı ? Bazı hurafeler var bunlardan da korkmuyor değilim
Güncel hali 22.sayfada
Inan ne yapacağımı şaşırdım .Annedir birşey yapamıyorsun ama beni bu halde nasıl düşünmez diyorum .Kapıma geliyor üzgün fakat yine bana kocamı ve kaynanamı kotuluyor ben şimdi bunda nasıl iyi niyet arayayım ?Oncelikle hayırlı olsun cnm sağlıkla al kucağına ins belkide aldın sağlık ile büyüt
Ben 20 günlük tek başına kaldım ve hersey öyle güzel ilerledi ki Allah yoluna koyuyor ve o annelik duygusunu veriyor sen sabır etmeyi bil yeterki sus susmak en güzel cvp tir sukut et ve sabır et hersey yolunu buluyor ondan sonra
Ya inan bakmayı geçtim annemin bu halleri ile nasıl başa çıkacağımi düşünür oldumAnneanneme bakiyodu baska sehirde yatalakti doğumumdan 4 ay sonrada vefat etti onun üzüntüsünü çok yasadi olamadi malasef o toparlaasıya kızım 1 yaşına fln gelmişti sonrasida ihtiyaç duymadım keyif aldım zorlanmadim annelikten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?