- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Neden gönderdin ne yapıyorlardı? Çok sağol içimi rahatlardın gerçekten .
Hassas değiller ama kapris yapmayı biliyorlar sence de tezat bir durum değil mi ?Arkadasim tek basina bakti. Hurafelerden korkuyosan bakara ac evde ancak d vitamini ve demirine dikkat et. D vitamini ve demir eksikligi halusinasyonlara neden olabiliyor. Oyle seyler dusunmeyeye calis. Allah in izniyle bisey olmaz. Hatta daha iyi tek basima olman. Bosversene oyle seni boyle zamanda uzen insanlar olacagina tek basina kafan rahat olsun.
Bi de ben de annemin en kucuk kaprisini bile kaldiramayip affedemiyorum ki annemin kaprisleri kapris degil yani. Oyle soylim. Ona ragmen cok kiziyorun nasil boyle yapar ben hamileyim vs gibi. O yuzden seni cok iyi anliyorum ama annelerimiz eski kadinlar bizim kadar hassas degiller bosver cok da ustunde durma. Saglicakla kucagina alman dilegi ile
Ben 1 hafta sonra tek kaldim gayette guzel gitti hic bir sorun olmadi simdi 3 yasina girdi bile. Insan tek olunca kafasi daha rahat oluyo daha hizli bag kuruyo daha hizli annelige adapte oluyo. Sanslisiniz aslinda. Istanbulpdaysaniz ben gelip destek olayim.Merhaba hanımlar .37 haftalık hamileyim ve geçen hafta annemle şiddetli bir kavga yaşadık .Kayinvalidem sorunlu bir kadın ve hamilelik döneminde görüşmediğim akrabalarımla dedikodu yaparak eşimle aramı açmaya çalıştı .Neyse kayinvalidemi hayatımızdan uzaklastirdik fakat Anneme defalarca söylememe rağmen kaynanamin yaşattıklarını gitmiş herkse anlatmış ve dedikodumu yapmış .Neden yaptın dediğimde ne var yapmadı mı dedi bunun üzerin me delirip tepkimi gösterdiğimde olay uzadı ve ben olayın uzamamasi adına onu engelledim. Ardından bana msj atmış "Sen nasıl insansın en iyi erkek cocuklarim onlar beni ne engelledi ne de parasız bıraktı " dedi .(iki aydır doğum yapacağım ve çalışmadığım için para vermiyordum ve biliyor tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz ) beynimden vuruldum ve karşılıklı soylenmedik laf bırakmadık .Bir haftadır sürekli yazıyor benim son haftalarım olduğunu biliyor ve bana eşim e hakaretler savuruyor .Işın özü artık annemi hayatımda istemiyorum .Kaynanam zaten kendini belli etti ve kısmet olduğunda çocuğum olduğunda 40 gün çocuğuma bakarken yanım da kimse olmayacak .Sizce nasıl kalkarım bu işin içinden ? Ne yapmaliyim ? Annemi bu dönemde bunları bana yaşattığı için affedemiyorum .Benim durumumda olup tek başına 40 gün bakan var mı ? Bazı hurafeler var bunlardan da korkmuyor değilim
En güzel cevap ya gelmediler yada keşke gelmeselerditahmın edebılıyorum yasadıgınız seylerı ınanın bırcok kısı benzer seylerı yasıyor
aılem cok yardımcı oldu sagolsun dıyen kısı sayısı okadar az kı :) cogunluk ya gelmedı ya da keske gelmeseydı der dıkkat ettıysenız
bosverın sız sıze yetersınız :)
doğum yaptım bir hafta annem bir hafta kv kaldı geceleri. Bana zararları yok faydaları vardı ama evim benim olmaktan çıkmıştı. Gittiklerinde daha rahat adapte oldum. Onlar hep hurafe.Tabiki mantıklı gelmiyor ama işte insan bir yandan da acaba mı diye düşünüyor .Evet eşim de 15 gün yanımda olacak tek bakmak eb iyisi ben de farkındayım sanırım
Istanbuldayim ama tabiki kimseyi yormak istemem ama belki mesaj üzerinden soracaklarim olur cevap verirsen beni çok memnun edersinBen 1 hafta sonra tek kaldim gayette guzel gitti hic bir sorun olmadi simdi 3 yasina girdi bile. Insan tek olunca kafasi daha rahat oluyo daha hizli bag kuruyo daha hizli annelige adapte oluyo. Sanslisiniz aslinda. Istanbulpdaysaniz ben gelip destek olayim.
Evet tezatlar cunku bizden beklentileri fazla. Cevremdeki herkesin annesine babasina bakiyorum cocuklarindan maddi olmasa manevi ,maneci olmasa maddi ya da her iki yonde cok yuklenici beklentileri oluyor. Bu onlarin devrine mi ozel anlayamadim. Hem biz neler cektik de dogurduk mantigi ile bakip hem de annesiyim ben onun bana nasil boyle davranir mantigindalar. Genis cerceve empati malesef cok yokHassas değiller ama kapris yapmayı biliyorlar sence de tezat bir durum değil mi ?
Evet tezatlar cunku bizden beklentileri fazla. Cevremdeki herkesin annesine babasina bakiyorum cocuklarindan maddi olmasa manevi ,maneci olmasa maddi ya da her iki yonde cok yuklenici beklentileri oluyor. Bu onlarin devrine mi ozel anlayamadim. Hem biz neler cektik de dogurduk mantigi ile bakip hem de annesiyim ben onun bana nasil boyle davranir mantigindalar. Genis cerceve empati malesef cok yok
Istanbuldayim ama tabiki kimseyi yormak istemem ama belki mesaj üzerinden soracaklarim olur cevap verirsen beni çok memnun edersin
H emen okuyacağım çok teşekkür ederim .KADİR TUĞCU - Bebek bakımında hurafeler
Maalesef ülkemizde bebek bakımı ağır bir şekilde hurafelerin etkisi altındadır. Bebek ölüm oranlarının hala Avrupa standartlarının çok üstünde olmasının en önemli nedeni bu hurafelerdir. Hurafeler daha bebek anne karnındayken başlar.www.anneoluncaanladim.com
KADİR TUĞCU - Yenidoğan bebeğinin özellikleri
Gebelik süresine bakılmaksızın, doğumdan itibaren ilk 1 aylık devreye, Yenidoğan denir.www.anneoluncaanladim.com
Bunları okuyun. Forumda soru cevapları da var. Onlardan da faydalanabilirsiniz.
Bebeğini yanına yatıp emzirmezsin, yada Emzirirken uyumamaya dikkat edersin birşey olmaz Allahın izniyle. Gündüzde bebiş uyudukça sen de uyuyup dinlenirsin. İnan anne olunca onun en ufak tıkırtısına uyanıyorsun.Öyle rüyalar şimdiden görmeye başladım zaten .Ne bileyim ya çok ciddi sonuçlar duyuyorum ölüm gibi bunlar kafamı kurcalıyor
Canım sen tedirgin olmuşsun öyle bir rüya görmüşsün .Ben öyle birşey yasamadim mesela .....ama eşim kucağında bebek varmış gibi yorgani pispisliyordu ve uyuyordu.Yerde bebek aramıştım.Bebek kendi yatağında uyuyormus
Benim galiba senin ki kadar degil. Annem bende kaliyor .kaldigi sure boyunca beni delirtip yaptigi kaprisler oldu . Soyle ben birsey soyleyince alinip kusmesi. Onun disinda yemegimden bulasigima hatta cayima kadar herseyimi yapiyor . Calisiyorum ben tabi o da var. Sadece kaprisleri bunaltiyor e tabi bende de hamilelik agresifligi cok oldu. Aslinda ona hak vermiyor degilim. Ama mesela ablam beni cok kizdirmisti,senin gibi gorusmemeye karar verip direk uzaklasmistim. O da dayanamadi sonra kendine ceki duzen verdi. Ama bende senin yerinde olsam ayni davranirdim. Sadece kendini uzmene gerek yok. Onu anlatmaya calisiyorum. Birak mutlulularsa sana dokunmasinlar naparlarsa yapsinlar. Elbet duzelir. Bi sorun omur boyu surmez ki. Icini ferah tutMaddi manevi destek olanlarda var ne yazık ki bu durum bizim şanssızlığımız ama inan kaldıracak gücüm kalmadı .sanırım görüşememek en iyisi .Sen nasıl atlatıyorsun bu durumları peki
Canım eğer normal doğum yaparsan zaten çabuk ayağa kalkarsın sezeryan yapsan da eşin yardımcı olur. Onbeş günde sen zaten toparlarsın hiç merak etme. İçindeki annelik güdüsü hiç kimseye ihtiyaç duymadan o bebeğe gül gibi bakacak . Hiç kuşkun olmasın. İlk kırk gün meselesine gelince o günler hurafe olarak düşünmesen bile anne vücudunun çok kan kaybettiği ve yoğunca dinlenmesi gereken günler. Aslında hiç kimseye birşey olduğu da yok. Ama gerçekten de bu dönemde uzun uzun dinlenmem g güzel beslenmek şart bu yüzden mutlaka dolaba yemek doldur ben 13 çeşit yemek yapmıştım buzluğa atmıştım çok işime yaradı bende kardeş te olunca. Ama şu da bir gerçek ki istemesen bile hem annen hem de kv den doğum sonrası gelebilir gidebilir kendini kuvvetli hissetmelisin onlara bizi üzmeleri için bile fırsat vermemeliyiz diye düşünüyorum çünkü ikisini de atsak atılmıyor diye bir laf var ya aynen öyle son sözüm se şu lütfen tadını çıkarMaddi manevi destek olanlarda var ne yazık ki bu durum bizim şanssızlığımız ama inan kaldıracak gücüm kalmadı .sanırım görüşememek en iyisi .Sen nasıl atlatıyorsun bu durumları peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?