Tek Başına Çocuk Bakanlar

Neden gönderdin ne yapıyorlardı? Çok sağol içimi rahatlardın gerçekten .

kaynanam yedi içti yatti, her isi anneme kakaladi. annem de herseyi sorarak yapiyodu. ben kalkip söyledikten sonra kendim de yaparım o isi diye sinirleniyodum.

gaz yapmayacak kabiz etmeyecek yiyecekler yemem laizm dedim. ikisi de bilmiyorum öyle yemek ben dedi. hastaneden geldim onume doguma gitmeden once yaptığım yemekleri koydular. kalktim corbami yaptim. yemek yapiyolar tek cesit yapiyolardi. annem yapiyodu yani.

hani bı komposto bi sütlü tatlı çorba sarma falan cesit cesit yaparlar yerim sanmistim ben soyleyince de annem yapiyodu kv yatinca sinirime dokundu. yatacaksan niye geldin diye.

normalde esim refaktcim oldu evde de esim bakiyodu. bi gece annem yardimci olcakti. onda da uyudu seslendim seslendim diğer odadan esim duydu geldi annem duymadı

ya simdi anlatinca basit seyler ama yasarken kulaklarimdan alev cikiyodu resmen. odaya girip girip agliyodum

ha bu arada ben uyicam diye odaya girip cikmiyodum yemek yemek dışında. bebegi de vermiyodum. aklinda bulunsun. sen istemediğin halde gelirlerse gir odana rahatsız etmeyin dinlencem bebek de burda kalsin, bişey olursa seslenirim ben de.

göbek bağı mesela çok geç düştü bizim 15. gün yikayabildim bebeğimi. o zamana kadar ara ara sabunlu sicak su yapıp sildim. sonra sicak su yapip onla tekrar sildim. hemen yıkamak zorunda degilsin bebegini.

sling alırsan hayatı kolaylaştıran bisey gerçekten.ben biraz geç aldim ama sen daha erken kullanabilirsin. ben sıkıldıkça çıkıp yuruyodum. hem bebek huysuzsa sakinlesip uyuyodu hem hava almis oluyoduk beraber.

hic korkma sinir üzüntü daha kötü bence

Arkadasim tek basina bakti. Hurafelerden korkuyosan bakara ac evde ancak d vitamini ve demirine dikkat et. D vitamini ve demir eksikligi halusinasyonlara neden olabiliyor. Oyle seyler dusunmeyeye calis. Allah in izniyle bisey olmaz. Hatta daha iyi tek basima olman. Bosversene oyle seni boyle zamanda uzen insanlar olacagina tek basina kafan rahat olsun.
Bi de ben de annemin en kucuk kaprisini bile kaldiramayip affedemiyorum ki annemin kaprisleri kapris degil yani. Oyle soylim. Ona ragmen cok kiziyorun nasil boyle yapar ben hamileyim vs gibi. O yuzden seni cok iyi anliyorum ama annelerimiz eski kadinlar bizim kadar hassas degiller bosver cok da ustunde durma. Saglicakla kucagina alman dilegi ile

Hassas değiller ama kapris yapmayı biliyorlar sence de tezat bir durum değil mi ?

Ilk bebekse biraz zorlanirsiniz tecrubesizlikten kaynakli. Insan alt degistirmeyi bile bilmiyor.
Iyi tarafindan bakarsak etrafinda sütün yetiyor mu vs diyenler olmayacak

Eşinle bakmanı tavsiye ederim. Annemle mesafemiz uzaktı 3 gün kaldı. Çok güzel ilgilendi sağolsun. Bebeğim zor bir bebekti yemek yapmayı bırak yemek bile yiyemiyordum. 3. Gün sonunda kv geldi. Keşke gelmeseydi. Bebeğim emmedi göğsüm şişti onlarla uğraşırken o eşimi doldurmakla meşguldü. 10 gün zor dayandım ve artık istemiyorum diyerek gönderdim. Yararından çok zararı oldu malesef. Şimdi düşünüyorum da tek kalsam ruh halim daha düzgün olurmuş

Ben 1 hafta sonra tek kaldim gayette guzel gitti hic bir sorun olmadi simdi 3 yasina girdi bile. Insan tek olunca kafasi daha rahat oluyo daha hizli bag kuruyo daha hizli annelige adapte oluyo. Sanslisiniz aslinda. Istanbulpdaysaniz ben gelip destek olayim.

En güzel cevap ya gelmediler yada keşke gelmeselerdi

Hurafe onlar. Batıl inanç. Kökeni mitolojik araştırın bulur ve de nasıl böyle bir şeye inandım diye gulersiniz.
Ben de yalnız baktım. Kafama göre de baktım. Karisan, darlayan olmadı. Bir hafta kaldı annem. Sütün yok çocuk doymuyor şerbet vereceğim buna diye tepemden inmedi. O bir haftada da olmasa iyiydi. Recele emzik batırıp batırıp vermesini saymiyorum. Şerbeti de verdi bir kere kan şekeri düşermiş bilmem ne. Korktum ben de. Şimdi olsa hayatta yaklastirmam. Daha paket süt vereceklerdi doymuyor diye carladim biraz da susturdum. Ayyh el kadar bebeğe yaptiklarini hatirladikca nevrim dönüyor.

En iyisi tek. Öyle kafa rahat. Ohh miss.

Ben annem olduğu halde bebeğime kendim baktm
Annem sadece temizlik yemek vs işlerini yaptı
Bence sıkıntı yasamazsn annem olmasaydida ben tek başımada hallederdim

Tabiki mantıklı gelmiyor ama işte insan bir yandan da acaba mı diye düşünüyor .Evet eşim de 15 gün yanımda olacak tek bakmak eb iyisi ben de farkındayım sanırım
doğum yaptım bir hafta annem bir hafta kv kaldı geceleri. Bana zararları yok faydaları vardı ama evim benim olmaktan çıkmıştı. Gittiklerinde daha rahat adapte oldum. Onlar hep hurafe.

Istanbuldayim ama tabiki kimseyi yormak istemem ama belki mesaj üzerinden soracaklarim olur cevap verirsen beni çok memnun edersin

Hassas değiller ama kapris yapmayı biliyorlar sence de tezat bir durum değil mi ?
Evet tezatlar cunku bizden beklentileri fazla. Cevremdeki herkesin annesine babasina bakiyorum cocuklarindan maddi olmasa manevi ,maneci olmasa maddi ya da her iki yonde cok yuklenici beklentileri oluyor. Bu onlarin devrine mi ozel anlayamadim. Hem biz neler cektik de dogurduk mantigi ile bakip hem de annesiyim ben onun bana nasil boyle davranir mantigindalar. Genis cerceve empati malesef cok yok

Maddi manevi destek olanlarda var ne yazık ki bu durum bizim şanssızlığımız ama inan kaldıracak gücüm kalmadı .sanırım görüşememek en iyisi .Sen nasıl atlatıyorsun bu durumları peki

Istanbuldayim ama tabiki kimseyi yormak istemem ama belki mesaj üzerinden soracaklarim olur cevap verirsen beni çok memnun edersin

Bunları okuyun. Forumda soru cevapları da var. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

H emen okuyacağım çok teşekkür ederim .

Öyle rüyalar şimdiden görmeye başladım zaten .Ne bileyim ya çok ciddi sonuçlar duyuyorum ölüm gibi bunlar kafamı kurcalıyor
Bebeğini yanına yatıp emzirmezsin, yada Emzirirken uyumamaya dikkat edersin birşey olmaz Allahın izniyle. Gündüzde bebiş uyudukça sen de uyuyup dinlenirsin. İnan anne olunca onun en ufak tıkırtısına uyanıyorsun.

Bu benimde başıma gelmişti. O kadar uyanıyorsun ki gece nevrin dönüyor. Çocuk yanında mı yatakta mı. Şükür hep yatağında çıkardı

Maddi manevi destek olanlarda var ne yazık ki bu durum bizim şanssızlığımız ama inan kaldıracak gücüm kalmadı .sanırım görüşememek en iyisi .Sen nasıl atlatıyorsun bu durumları peki
Benim galiba senin ki kadar degil. Annem bende kaliyor .kaldigi sure boyunca beni delirtip yaptigi kaprisler oldu . Soyle ben birsey soyleyince alinip kusmesi. Onun disinda yemegimden bulasigima hatta cayima kadar herseyimi yapiyor . Calisiyorum ben tabi o da var. Sadece kaprisleri bunaltiyor e tabi bende de hamilelik agresifligi cok oldu. Aslinda ona hak vermiyor degilim. Ama mesela ablam beni cok kizdirmisti,senin gibi gorusmemeye karar verip direk uzaklasmistim. O da dayanamadi sonra kendine ceki duzen verdi. Ama bende senin yerinde olsam ayni davranirdim. Sadece kendini uzmene gerek yok. Onu anlatmaya calisiyorum. Birak mutlulularsa sana dokunmasinlar naparlarsa yapsinlar. Elbet duzelir. Bi sorun omur boyu surmez ki. Icini ferah tut

Canım eğer normal doğum yaparsan zaten çabuk ayağa kalkarsın sezeryan yapsan da eşin yardımcı olur. Onbeş günde sen zaten toparlarsın hiç merak etme. İçindeki annelik güdüsü hiç kimseye ihtiyaç duymadan o bebeğe gül gibi bakacak . Hiç kuşkun olmasın. İlk kırk gün meselesine gelince o günler hurafe olarak düşünmesen bile anne vücudunun çok kan kaybettiği ve yoğunca dinlenmesi gereken günler. Aslında hiç kimseye birşey olduğu da yok. Ama gerçekten de bu dönemde uzun uzun dinlenmem g güzel beslenmek şart bu yüzden mutlaka dolaba yemek doldur ben 13 çeşit yemek yapmıştım buzluğa atmıştım çok işime yaradı bende kardeş te olunca. Ama şu da bir gerçek ki istemesen bile hem annen hem de kv den doğum sonrası gelebilir gidebilir kendini kuvvetli hissetmelisin onlara bizi üzmeleri için bile fırsat vermemeliyiz diye düşünüyorum çünkü ikisini de atsak atılmıyor diye bir laf var ya aynen öyle son sözüm se şu lütfen tadını çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…