- 16 Şubat 2016
- 1.649
- 788
- 123
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Maşallah benim annemden bi farkı yokmuş .Ben de istemiyorum hastaneye .Içim buruk ama gerçekten kaldırabilecek durumda değilim .Bazı anneler gerçekten çok brncilmus bunu anladım ve kızlarını kıskanıyorlar bunu aklık almıyor .dogum yapmama 2 ay kala annem basladı
ben yardıma gelemem benden bırsey bekleme ben calısan kadınım dıye
kendı ısını yapıyor patron mesaı sıkıntısı olmayan bırı
sulalenın en kucugu benım hayatımda kucagıma bebek almamısım panıkledım ve kırıldım
bana tek doguran sen degılsın benım canım yokmuydu (ankaradan antebe gelın gelmıs tek ama babanem yardımcı olmus cok )
yapanlar nasıl yapıyor dedı
agladım uzuldum
esıme benden yana sımarıklık yapmasın ılgı cekmeye calısıyor dedı
doguma gıderken gelme dedım
ıstemıyorum
oda ona kırıldı dogum yaptıktan sonra hastaneye geldı
dogumumda sezeryanla oldu dogum anında ölumden dondum 38 buyuklugunde kıstım varmıs meger tum agrılarım tum zorlugum ondan mıs hamılelıgımde bır turlu dogrulamadım onda da naz yaptıgımı ıddaa ettı hep abartma hamılelık boyle olur anne olmak kolay degıl dedı durdu
sag yumurtalıgım komple alındı bebegımde bende ucuz kurtardık anlayacagın
dogumdan sonra geldı herseye karısmalar guya yardım edecek tum gun telefonla ıs konusuyor seslenıyorum duyan yok sezeryan yerı hemen ıyılesıyor o onemlı degılde 38 cm lık alınan bır yer ekstra amelıyat benı o zorladı cocugum 52 cm dogdu zaten dusunun
ne yemek ne ıcecek bırsey yok yardımcı olmadı oturdu mutfakta sadece ıs konusmaları yaptı telde
benı zıyaretıme gelen arkadasıma sıkayet ettı cok abartıyormusum herseyı sımarıkmısım
anne dedım gıt sen
kavga cıkardı nankorsun dedı o ne bıcım arkadasmıs hemen sana yetıstırmıs dedıhalbukı anne olarak ben kotu bırı bıle olsam arkadasıma ne dıye benı cekıstırıyorsun dımı
9 ay aramadım oda benı aramadı torununu da gormedı
tasındım evden haberı yok tek basıma cocugum 4 aylıktı 200 m2 evden dunyanın esyası tek basıma hem kolık hem reflu hem gobek fıtıgı bebegım
baktım cok kafama takıyorum benım annem hep boyleydı ama ... basına ıs cıkacak dıye korkar cekınır rahatı bozulsun ıstemez
ben adım attım ozur dılerım lohusalıgın etkısı dedımyaradan bılıyor neyın ne oldugunu nasıl olsa
annemın bana yaptıgı ılk degıl bu ben 1 aylık evlıydım amelıyat oldum onda da yardım etmedı amelıyat oldugum gun yanımdaydı sadece okadar 32 yasımdayım 3 amelıyat oldum annem yardımcı olmadı sagolsun
kendısı de buraya uye belkı okur
Ben...Merhaba hanımlar .37 haftalık hamileyim ve geçen hafta annemle şiddetli bir kavga yaşadık .Kayinvalidem sorunlu bir kadın ve hamilelik döneminde görüşmediğim akrabalarımla dedikodu yaparak eşimle aramı açmaya çalıştı .Neyse kayinvalidemi hayatımızdan uzaklastirdik fakat Anneme defalarca söylememe rağmen kaynanamin yaşattıklarını gitmiş herkse anlatmış ve dedikodumu yapmış .Neden yaptın dediğimde ne var yapmadı mı dedi bunun üzerin me delirip tepkimi gösterdiğimde olay uzadı ve ben olayın uzamamasi adına onu engelledim. Ardından bana msj atmış "Sen nasıl insansın en iyi erkek cocuklarim onlar beni ne engelledi ne de parasız bıraktı " dedi .(iki aydır doğum yapacağım ve çalışmadığım için para vermiyordum ve biliyor tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz ) beynimden vuruldum ve karşılıklı soylenmedik laf bırakmadık .Bir haftadır sürekli yazıyor benim son haftalarım olduğunu biliyor ve bana eşim e hakaretler savuruyor .Işın özü artık annemi hayatımda istemiyorum .Kaynanam zaten kendini belli etti ve kısmet olduğunda çocuğum olduğunda 40 gün çocuğuma bakarken yanım da kimse olmayacak .Sizce nasıl kalkarım bu işin içinden ? Ne yapmaliyim ? Annemi bu dönemde bunları bana yaşattığı için affedemiyorum .Benim durumumda olup tek başına 40 gün bakan var mı ? Bazı hurafeler var bunlardan da korkmuyor değilim
esinde olacaksa kendin bakarsin rahatca ilk zamanlar acemiligin verdigi zorluk vede yorgun olmanin verdigi uykusuzluk olacak cocuk uyudukca sende uyu yemene icmene dikkat et gaz yapacak seyler yemeki cocuk gazlanip iyice perisan etmesin siziEvet eşim 15 gün yanımda olacak kısmetse .tmm bu söylediğini dikkate alacağım canım .
Maşallah benim annemden bi farkı yokmuş .Ben de istemiyorum hastaneye .Içim buruk ama gerçekten kaldırabilecek durumda değilim .Bazı anneler gerçekten çok brncilmus bunu anladım ve kızlarını kıskanıyorlar bunu aklık almıyor .
Merhaba hanımlar .37 haftalık hamileyim ve geçen hafta annemle şiddetli bir kavga yaşadık .Kayinvalidem sorunlu bir kadın ve hamilelik döneminde görüşmediğim akrabalarımla dedikodu yaparak eşimle aramı açmaya çalıştı .Neyse kayinvalidemi hayatımızdan uzaklastirdik fakat Anneme defalarca söylememe rağmen kaynanamin yaşattıklarını gitmiş herkse anlatmış ve dedikodumu yapmış .Neden yaptın dediğimde ne var yapmadı mı dedi bunun üzerin me delirip tepkimi gösterdiğimde olay uzadı ve ben olayın uzamamasi adına onu engelledim. Ardından bana msj atmış "Sen nasıl insansın en iyi erkek cocuklarim onlar beni ne engelledi ne de parasız bıraktı " dedi .(iki aydır doğum yapacağım ve çalışmadığım için para vermiyordum ve biliyor tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz ) beynimden vuruldum ve karşılıklı soylenmedik laf bırakmadık .Bir haftadır sürekli yazıyor benim son haftalarım olduğunu biliyor ve bana eşim e hakaretler savuruyor .Işın özü artık annemi hayatımda istemiyorum .Kaynanam zaten kendini belli etti ve kısmet olduğunda çocuğum olduğunda 40 gün çocuğuma bakarken yanım da kimse olmayacak .Sizce nasıl kalkarım bu işin içinden ? Ne yapmaliyim ? Annemi bu dönemde bunları bana yaşattığı için affedemiyorum .Benim durumumda olup tek başına 40 gün bakan var mı ? Bazı hurafeler var bunlardan da korkmuyor değilim
Canım ya, çok benzer şeyler yasamisiz..dogum yapmama 2 ay kala annem basladı
ben yardıma gelemem benden bırsey bekleme ben calısan kadınım dıye
kendı ısını yapıyor patron mesaı sıkıntısı olmayan bırı
sulalenın en kucugu benım hayatımda kucagıma bebek almamısım panıkledım ve kırıldım
bana tek doguran sen degılsın benım canım yokmuydu (ankaradan antebe gelın gelmıs tek ama babanem yardımcı olmus cok )
yapanlar nasıl yapıyor dedı
agladım uzuldum
esıme benden yana sımarıklık yapmasın ılgı cekmeye calısıyor dedı
doguma gıderken gelme dedım
ıstemıyorum
oda ona kırıldı dogum yaptıktan sonra hastaneye geldı
dogumumda sezeryanla oldu dogum anında ölumden dondum 38 buyuklugunde kıstım varmıs meger tum agrılarım tum zorlugum ondan mıs hamılelıgımde bır turlu dogrulamadım onda da naz yaptıgımı ıddaa ettı hep abartma hamılelık boyle olur anne olmak kolay degıl dedı durdu
sag yumurtalıgım komple alındı bebegımde bende ucuz kurtardık anlayacagın
dogumdan sonra geldı herseye karısmalar guya yardım edecek tum gun telefonla ıs konusuyor seslenıyorum duyan yok sezeryan yerı hemen ıyılesıyor o onemlı degılde 38 cm lık alınan bır yer ekstra amelıyat benı o zorladı cocugum 52 cm dogdu zaten dusunun
ne yemek ne ıcecek bırsey yok yardımcı olmadı oturdu mutfakta sadece ıs konusmaları yaptı telde
benı zıyaretıme gelen arkadasıma sıkayet ettı cok abartıyormusum herseyı sımarıkmısım
anne dedım gıt sen
kavga cıkardı nankorsun dedı o ne bıcım arkadasmıs hemen sana yetıstırmıs dedıhalbukı anne olarak ben kotu bırı bıle olsam arkadasıma ne dıye benı cekıstırıyorsun dımı
9 ay aramadım oda benı aramadı torununu da gormedı
tasındım evden haberı yok tek basıma cocugum 4 aylıktı 200 m2 evden dunyanın esyası tek basıma hem kolık hem reflu hem gobek fıtıgı bebegım
baktım cok kafama takıyorum benım annem hep boyleydı ama ... basına ıs cıkacak dıye korkar cekınır rahatı bozulsun ıstemez
ben adım attım ozur dılerım lohusalıgın etkısı dedımyaradan bılıyor neyın ne oldugunu nasıl olsa
annemın bana yaptıgı ılk degıl bu ben 1 aylık evlıydım amelıyat oldum onda da yardım etmedı amelıyat oldugum gun yanımdaydı sadece okadar 32 yasımdayım 3 amelıyat oldum annem yardımcı olmadı sagolsun
kendısı de buraya uye belkı okur
Başlamadım.Peki sen ise başlayınca çocuğuna kim baktı ?
Canım ya, çok benzer şeyler yasamisiz..
Ama bak ne güzel gülüyorsun sende sonunda. Taka taka kendimize zarar çünkü.
Bende 4 aylık bebisle ev taşıdım, hiçbir şekilde yardıma gelmedi, surat taş zaten. Bakmaya birşey istemeye cekinirsin o derece..
Hepsi geldi geçti..
Geriye sadece tek başına buyutmenin haklı gururu kaldı dimi :) :)
Annem ve kayınvalıdem bır hafta kadar kaldı ama bebegın altını bıle degıstırmedıler. Herseyı kendım yapmak ve bır an once adapte olmak istedim annelıge.Yine ben bakıcam zaten 6 ay sonra annem bakacaktı o da hikaye oldu.40 gün lohusa yalnız kalmasın derler ya o yüzden sormak istedim
Sezaryan dogum yapmadim onda nasil oluyor bilmiyorm ama bn ilk gun dahil kizima hep baktm annem 3 gun yanimda kaldi ama bn birakmadm yani . Dogumdan sonrada kendim emzirdim kalkip alabildim ama ablamda gunduz yanimdaydi kalkma dinlen zorlama nasil olsa variz dediler. Düşünüyorum suan hc olmasalar da bakardm yani belki banyosunu eve gelir gelmez yaptiramazdm da 1 2 gun sonra yaptirirdm biraz daha kendime geldgimde en fazla o yani. Ilk gecemizde bile agladiginda hep ben kalktim aldm emzirdim annem bi cogunu duymadi bile :) 40 gun yalniz kalmama olayina da ben kaldim dogumdan 20 gun sonra esim gece 12 de geliyordu bn korkmadm o zaman hicte .Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.
Senin annende sonradan çok sevdi mi peki torununu?aynen oyle
hatta sımdı soyle dusunuyorum
ıyıkı kımsenın emegı gecmedı kımseyı soz sahıbı etmedım
kendı aıle bagımız daha guclu oldu esım cok yardımcı oldugundan cocuguyla bagı cok guclendı
resmen annemın boyle olmasının ben hayrını gordum :)
suan resmen öluyorSenin annende sonradan çok sevdi mi peki torununu?
Acaba diyorum annem üstüne falan kalır diye mi öyle davrandı :)
Mesela annem şimdi bu kadar sevmesine rağmen bakkala bile gidelim dese zor bırakırım oğlumla.
Çok gerekmedikce anneme bırakmam, 3 yasina gelecek 3 kere toplasan birakmisimdir anneme.
Ama bir yere gittim zaman da oğlum telefondan sen gelme, sen gelince ananem gidecek diyor, o kadar seviyorlar şimdi birbirlerini.
Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?