Tek Başına Çocuk Bakanlar

Maşallah benim annemden bi farkı yokmuş .Ben de istemiyorum hastaneye .Içim buruk ama gerçekten kaldırabilecek durumda değilim .Bazı anneler gerçekten çok brncilmus bunu anladım ve kızlarını kıskanıyorlar bunu aklık almıyor .

Ben...
Hatta ikinci bebegimdi. Annem vefat etti doğumdan bir ay önce. Kayınvalide 20. gün gitti ama bebeğime ben baktım çok şükür. Kayınvalide sadece yemek yaptı, bir de banyo yaptırdı.
Ablam da ikinci kızına doğum yaptı. Onun yanına da halam gitmişti. 3. gün amcam hastalandı, 15 gün sonra vefat etti. Halam duyar duymaz gitti. Ablam da 3. günden sonra kendi kendine idare etti.
Allah yardımcınız olsun. Sağlıklı sıhhatli kucağınıza alın inşallah.

Ben 10 gun annemde kaldim. 10 gunde kayinvalidem benimle kaldi ama ne annem ne kayinvalidem bebegi ellemediler bile. Premature dogmustu. Onlar benden daha cok korktular dokunmaya. Ve hamileyken bende tek basima nasil bakarim korkusu hep vardi. Ama kucagima aldiktan itibaren aklima bile gelmedi. Icgudusel birsey gercekten. Dr larida tek basima gezdirdim esimin isi dolayisiyla gece gunduz yanliz kaldigimda oldu. Hic birsey olmaz Allahin izniyle. Akliniza lohusalikla alakali kotu seyler getirmeyin duanizi edin sadece. Allah yardimciniz olsun insallah.

Canım bak benim annem aynı apartmanda oturmamiza rağmen doğum yaptığım gece hastanede bile kalmadi, düşünebiliyor musun. Aramızda kusluk hiçbir sorun yoktu.
Yıllarca görüşmediğim kv ye bıraktı.
Sonra eve geçtik, evde de öyle ertesi günü kendi işi olduğu halde işine gitti.
Ben kv dem de 2 haftaya yakın kaldım.
O süreçte de yemek yaptı Allah razı olsun ama gece kalkması vs herseyine ben baktım bebeğimin tabi ki.
Ama geleni gideni openi seveni iki kat zarardan gördüm.
Hep misafir gelirdi tam uyuyacağım bebeğimi uyandırmaya bile teşebbüs etmişti gelenler görsün diye.
Evde kp, eşimin erkek kardeşi. Ben emziriyordum.
Berbat günlerdi, tek güzellik bebeğimdi o günlere dönüp düşününce.
Sonra eve geçtim, yoğun bulantıli zor bir hamilelik geçirdiğim için bir kaşık yemeğim yoktu dışardan söyledim hep bir şekilde karnımı doyurdum.
Oğluma da baktim hemde nasıl güzel baktım..
Sende yaparsın emin ol..
Annemi sorarsan şimdi o çok aşık torununa.
Ciğerini verir o derece.
Afedersin kakali çamaşırlarıni alıp kendisi yikar, sen bırak der bana mis geliyor der.
Yani annelerin bazen kafa gidiyor bu dönemlerde anlamsizca.
Evet unutulmuyor ama geçiyor..
Hepsi geçecek, meleğin gelecek, sen sadece ona odaklan :)

Evet eşim 15 gün yanımda olacak kısmetse .tmm bu söylediğini dikkate alacağım canım .
esinde olacaksa kendin bakarsin rahatca ilk zamanlar acemiligin verdigi zorluk vede yorgun olmanin verdigi uykusuzluk olacak cocuk uyudukca sende uyu yemene icmene dikkat et gaz yapacak seyler yemeki cocuk gazlanip iyice perisan etmesin sizi
hayat boyle iste tirnagin varsa basini kasi hic biseye kafani takip sutunu azaltma allah uzun guzel saglikli şansli ömurler nasip etsin yavrunuza
allah yardimciniz olsun

hamıleyken ozellıkle ılk cocukta ınsan korkuyor bılmedıgı seyden korkar ınsan
hayatım degısecek
ne yapıcam
ya yanlıs bırsey yaparsam
ya bır terslık olursa farkedemezsem
ya ıyı anne olamazsam beceremezsem nasıl yıkıcam nasıl alt degıscem aglarsa susmazsa ne yapıcam gıbı seyler
ölum hastalık olmayacak hersey gelır ınsanın aklına

herkes yasıyor bunu :)

halbukı gercekten zor degılmıs
dogunca ıkı saatde bır yarım saat emzıreceksınız emzırme sonrası gazını alıp 10 dk kucakta tutup sonra yatırırsınız
altını doldurdukca temızler havalandırırsınız haftada 2 kere yıkasanız yeter oda ayaklı kuvet aldım ben ıcıne doldurdum su yatırdı tuttu esım bende su doktum ters dondurdu sırt kısmından su doktum kulagına gozune kacmasın dıye

okadar cabuk gecıyor okadar hızlı buyuyor kı anlayamazsınız kızım 3 yasında ınanasım gelmıyor bu cocuk buyur mu hayatım hep boyle mı kalacak derdım gunlerce hıc uyumadıgımı bılırım sımdı kendı kendıne tuvalete gıden buzdolabını acıp sebze meyve alıp yıyen cocuk oldu :)

altından kalkarsınız yanı

ben doğum yapinca annem ve kayınvalidem geldiler ama altıncı gün dayanamadim yolladim ikisinide. sütüm kesildi onlar yüzünden. sonra ugrastim geri geldi cok şükür. hic bi ise yaramadilar.

ben normal doğum yaptim ve 40 im cikmadan esim şehir dışına gitmek zorunda kaldi. tek kaldim. ailelerden uzak kimsemiz olmadan geldim bu zamana kadar. hic korkma bisey olmuyo. biseyi anlamazsam tedirgin olursam bindim taksiye hastaneye gittim. ben de bebegimle ogrendim.

seni uzecek insanlar olmasindansa kimse olmasin daha iyi. doğum normal olursa daha cabuk toparlarsin sezeryan olcaksa onda biraz sans isi. umarim bebegini saglikla kucagina alirsin hersey cok güzel olur.

aklına takilan herseyi de sorabilirsin.

Canım ya, çok benzer şeyler yasamisiz..
Ama bak ne güzel gülüyorsun sende sonunda. Taka taka kendimize zarar çünkü.
Bende 4 aylık bebisle ev taşıdım, hiçbir şekilde yardıma gelmedi, surat taş zaten. Bakmaya birşey istemeye cekinirsin o derece..
Hepsi geldi geçti..
Geriye sadece tek başına buyutmenin haklı gururu kaldı dimi :) :)

aynen oyle
hatta sımdı soyle dusunuyorum
ıyıkı kımsenın emegı gecmedı kımseyı soz sahıbı etmedım
kendı aıle bagımız daha guclu oldu esım cok yardımcı oldugundan cocuguyla bagı cok guclendı
resmen annemın boyle olmasının ben hayrını gordum :)

Yine ben bakıcam zaten 6 ay sonra annem bakacaktı o da hikaye oldu.40 gün lohusa yalnız kalmasın derler ya o yüzden sormak istedim
Annem ve kayınvalıdem bır hafta kadar kaldı ama bebegın altını bıle degıstırmedıler. Herseyı kendım yapmak ve bır an once adapte olmak istedim annelıge.
Bır hafta sonra yalnızdık oglumla. Kırk gun gelip birinin bize bakması cok yersiz zaten.

Bakabilirsin sadece bazı şeylerde gereksiz endişe edebilirsin. Bazı konularda danışabileceğin akraba ya da komşu olsa iyi olurdu. Dikkat etmen gerekenler:
1. Bebek her istediğinde emzirmen ama ilk 1haft-10 gün kadar alarm kurup 2 saatte bir emzirmek.. Bebeği uyandırmakta güçlük çekersen farklı yöntemlerle uyandırmak.. Uyanmıyorsa sarılıktan şüphelenmek...
2. Emzirme konusunda pes etmemek. Mama öcü demiyorum ama ısrarla emzirmek..
3. Göbek bağı ile ilgili doktorun söylediklerini takip etmek. (Bizim doktorumuz birşey sürdürmedi ama başka doktorlar sprey önerebiliyormuş. Bizimki erken düştü) Kanama vs olursa hastaneye gitmek.
4. Bebek ilk doğduğunda kakası siyaha dönük olur ve günde 8-10 kez kaka yapar. Anne sütü aldıkça kaka sarıya döner. Siyah kakadan korkmamak...
5. Bebeğin gazını her emzirme sonrası gazını çıkarmak.
6. Oda sıcaklığı 22-24 derece aralığında olduktan sonra kat kat giydirmemek...
7. Bebek ilk 10 gün içinde ödem atar sonra kilo alır ve Doğum kilosuna ulaşır. İlk 10 gün için eyvah kilo almıyor diye üzülmemek.
8. Evde yemek işini çözmek için dondurucuya yemek doldurmak. Börek olur köfte olur aklına ne gelirse...
Ekleme:
9. Banyo için güvenli olması açısından file kullanmak. Banyo için hemen yıkamaya başlayan da var 3-5 gün bekleyen de göbeğinin düşmesini bekleyen de.. Doktorunun tavsiyesini dinlemek...
10. Hurafeler en son düşüneceğin şey... Çünkü adı üstünde hurafe. Gece uykusuz kalan (2saatte bir uyanmak) ve korkutulan annelerin hayalleri gibi düşünebilirsin.

Lohusa depresyonundan korkuyorsunuz sanirim. insan dogurdugu icin degil de o 40 gunde tepesinde bulunan lüzumsuz insanlar yuzunsen depresyona giriyor.Ne guzel iste sizi gerecek kisiler yok oyle düşünün. Sezeryan olacaksaniz 1 hafta zorlanirsiniz sonrasi daha kolay.O bir haftalik surede de baska birinden yardim alin ya da eşiniz babalık iznini kullanabilecekse gerek yok bile .

Eşim vardı ilk hafta yanımda. Sonrasında yalnızdım.
Gayet de kalktım altından.
İlk gördüğüm bebek kızımdı. Kardeşim vs yok. Kitaplardan okuya okuya, netten baka baka çocuk büyüttüm.
Oluyor bir şekilde.
Çok da güzel oluyor.
Yaparsın sen de, neyin eksik?

2 yaşına geldi de okula bile gidiyor be. Hayattaki en güzel başarımsın kızım.

Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.
Sezaryan dogum yapmadim onda nasil oluyor bilmiyorm ama bn ilk gun dahil kizima hep baktm annem 3 gun yanimda kaldi ama bn birakmadm yani . Dogumdan sonrada kendim emzirdim kalkip alabildim ama ablamda gunduz yanimdaydi kalkma dinlen zorlama nasil olsa variz dediler. Düşünüyorum suan hc olmasalar da bakardm yani belki banyosunu eve gelir gelmez yaptiramazdm da 1 2 gun sonra yaptirirdm biraz daha kendime geldgimde en fazla o yani. Ilk gecemizde bile agladiginda hep ben kalktim aldm emzirdim annem bi cogunu duymadi bile :) 40 gun yalniz kalmama olayina da ben kaldim dogumdan 20 gun sonra esim gece 12 de geliyordu bn korkmadm o zaman hicte .

Senin annende sonradan çok sevdi mi peki torununu?
Acaba diyorum annem üstüne falan kalır diye mi öyle davrandı :)
Mesela annem şimdi bu kadar sevmesine rağmen bakkala bile gidelim dese zor bırakırım oğlumla.
Çok gerekmedikce anneme bırakmam, 3 yasina gelecek 3 kere toplasan birakmisimdir anneme.
Ama bir yere gittim zaman da oğlum telefondan sen gelme, sen gelince ananem gidecek diyor, o kadar seviyorlar şimdi birbirlerini.

Şuan 12.günümdeyim bi de altı yaşında kızım var ve kendim bakıyorum ,çoğu zaman da evde yalnız kalıyorum. Annemler üç gün önce gitti ki onlar varken bile gece hep kendim baktım ilk iki üç gün çocuğu alıp bırakmak zor oluyor diye eşimi uyandırdım sık sık,o da yardım edince hallettim zaten. Gündüzleri kayınvalidem yemek getiriyor sağolsun ama bugün ben de yemek yaptım evde. Kızım “Anne sen evde yemek yapsana ben hergün babaanneme gitmek istemiyorum “ deyince kıyamadım. Allah yardım ediyor canım,ev epey battı dandini biraz onda da dikişlerim zorlanmasın diye pek umursamıyorum eşim halleder diye. Ev -temizlik-düzen mükemmel olsun diye bi kaygın olmasın sakın,herşey olduğu kadar de zaten geçiyor bu günler bi şekilde.

suan resmen öluyor
sureklı gormek ıstıyor acayıp ıyı anlasıyorlar kızım uyanır uyanmaz annanem ıste mı ? gıdecek mıyız ? bana corba yaptı mı ? annanem bana hamur aldı mı ? bunu bana annanem aldı ıstıyorum tavsanımı verır mısın ? dıyerek gune uyanıyor asıklar bırbırlerıne

benım annem kesınlıkle ustune ıs kalır dıye oyle davrandı emınım cunku keyfıne cok duskundur
yoksa benı sever cocuguyum sonucta sevmemesı mumkun degıl

sadece o yas o kusak bıraz zor bır kusak bırde keyfıne duskun ınsan gercekten boyle oluyor

mesela ben olsam cocugum dogum yapacak dıye heyecanlanır hazırlıklar yapar yanında olur yemek yapar temızlık yapar yapamazsam yardımcı hanım ıle anlasırım bende boyleyımdır :)

herkesın yapısı farklı

Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.

canım benim oglum 16 aylik daha benden baska kimse altini değiştirmedi banyo yaptirmadi. uzerini bile degistirmedi. hepsini kendim yaptim. ve sadece babasini yanima alıyorum. görsün bilsin alışkın olsun diye.

ilk banyosunda yalnizdim. hastaneden geldim on gün hic uyumadan bebeğime baktım. kendi yemegimi kendim yaptım. gece de kendim baktim herkes uyudu. yani gelip de faydasi olmayacak insana tahammül edemiyosun lohusa halinle. daha cok sinirleniyosun.

O hurafelere inanma. Adı üstünde hurafe.. Sadece Türkiye de var bu 40 gün doğum yapanın başında kalma. Dünyanın her yerinde herkes doğuruyor ama uç harfliler sadece bizde doğuranlara musallat oluyor sizce de saçma değil mi? Benim kv kendi kv sine bakıyor o yüzden hamileliğim boyunca ondan kurtulmak için kendini benim yanıma atmaya çalıştı. Eşimi korkutmaya çalıştı son haftalarda hamile yalnız kalmaz vs diye. Sonuç olarak yalnız kaldım. Lohusayken annem kaldı ama hiç öyle korkudan filan değil hastane işimiz çoktu ve ben yemek vs yapamazdım. İnanmayın öyle saçmalıklara bal gibi tek başınıza bakarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…