- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Senin ki de gelmedi dimi.Meger ne kadar çok varmışKeşke fedakar annem olsaydı. Ama olmadı. Herkes çok şanslı değil. Yalnız değilsin. Bebeğin de tek. Konu komlun yokmu ihtiyacı olan, günlük az bir rakam versen yarım gün gelse yemek yspıp evi toplssa geçer gider. Tek çocuğa bakmsk düşündüğün kdr zor bi iş değil canım.
Neden annen olmadi yanında21 yasinda anne oldum ve tek basima büyüttüm kizimi üstelik o kadar sıkıntı cektim ki manevi anlamda anlatsam roman olur...şu an 5 yasinda karakteri eğitimiyle herkesin parmakla gösterdiği bi çocuk çok şükür kimseye ihtiyacın yok sabret ve tadini cikar bazen bende çok yoruldum ağladım dibe vurdum ama kizimin gozlerinde hep güç buldum zor ve korkulacak bisey degil
Kırk gun mü ben 18 yaşında oglumu doğum yapdım ve söylemesi ayıp bir sürü dikisim vardı tek başima bakdim benim ailem çok uzakta eşim sabah çıkıyor aksam geliyor du.kimsem yok du şımdı de kziim 3 aylik kendim yıkıyorum her şeyini tek yapıyorum bu arada yaşım daha 23 yani istediğin mi her şeyin ustunden gelebilir sinizMerhaba hanımlar .37 haftalık hamileyim ve geçen hafta annemle şiddetli bir kavga yaşadık .Kayinvalidem sorunlu bir kadın ve hamilelik döneminde görüşmediğim akrabalarımla dedikodu yaparak eşimle aramı açmaya çalıştı .Neyse kayinvalidemi hayatımızdan uzaklastirdik fakat Anneme defalarca söylememe rağmen kaynanamin yaşattıklarını gitmiş herkse anlatmış ve dedikodumu yapmış .Neden yaptın dediğimde ne var yapmadı mı dedi bunun üzerin me delirip tepkimi gösterdiğimde olay uzadı ve ben olayın uzamamasi adına onu engelledim. Ardından bana msj atmış "Sen nasıl insansın en iyi erkek cocuklarim onlar beni ne engelledi ne de parasız bıraktı " dedi .(iki aydır doğum yapacağım ve çalışmadığım için para vermiyordum ve biliyor tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz ) beynimden vuruldum ve karşılıklı soylenmedik laf bırakmadık .Bir haftadır sürekli yazıyor benim son haftalarım olduğunu biliyor ve bana eşim e hakaretler savuruyor .Işın özü artık annemi hayatımda istemiyorum .Kaynanam zaten kendini belli etti ve kısmet olduğunda çocuğum olduğunda 40 gün çocuğuma bakarken yanım da kimse olmayacak .Sizce nasıl kalkarım bu işin içinden ? Ne yapmaliyim ? Annemi bu dönemde bunları bana yaşattığı için affedemiyorum .Benim durumumda olup tek başına 40 gün bakan var mı ? Bazı hurafeler var bunlardan da korkmuyor değilim
Affetme zaten. Dogru degil yaptigi . Ama kendinj de uzme. Birak senk dusunmeyeni dusunme. Nasil analar var ya. Herkesi mutlu etmeye calisirsan sen mutsuz olursun. Olmayan biseyi neremden cikarip vercem tovbe ya. Birak ne hali varsa gorsun . Dusunme artik anneni. Bide hamileyken sana hakaretler yazmis ona cok kizdim. Engelle arama gorusmeKeşke tek konu alınganlık olsa .Ben bu haldeyken para düşünüp onu parasız biraktigimdsn dert yanıyor .Resmen damattan para istiyor iki oğlu varken ki zor yetirmeye çalışıyoruz biliyor .asıl beni delirten ve mesafe koymama sebep olan bu .Bi de hamil e olduğumu bildiği halde bi hafta boyunca bana ve eşim e hakaretler içeren mesajlar yağdırdı .Ben belki doğurabilirdim .Affedemıyorum ya affedemiyorum
Anlıyorum canım 6 ay sonra ise dönmekten bahsedince ben de izinleri kullandıktan sonra ise döneceksin sandım.Harcamalari minimum hale getirip bebek odaklı yaşayacaksiniz yapacak başka birşey yok.Madem bu yola girdiniz oturup bakacaksın kendi kuzuna .Buyutebildigin kadar büyüt sonrasında da bakıcıya veya yaşı müsaitse krese baslatirsin.Annene minnetin olmasın sonra hem tüm maaşı verir hem onu mutlu edemezsin.Annen de gitsin başkasının çocuğuna ücretiyle baksin....KK da görmüşsündür çocuk bakımı işinde çok para varBen hamile kalmadan işten çıkarıldim .Sonra tekrar ise girmem zor oldu .Dolayısı ile başlayacağım bi iş yok .En az iki yıl eve kilitlendim bana göre hava hoş çocuğuma bsksrkm fakat tek maaş ve çocuk masrafları ild birlikte çok zor .Inan bi haftadır beynim çatlayacak düşünmekten ne yaparım ne ederim .Annemin lafları hala kulağımda affedemiyorum .Affettim barıştım diyelim her iyiliği söyleyen kadın senin çocuğu na bakıyorum diye kafamın etini yer .Inan çok büyük çıkmazdayım
İlk çocugu oldugu için olabilir mi?ya eskiden kadınlar tarlada doğurup sırtlarına sarıyolardı çocuğu. herkese biri mi bakıyor yani neden telaş ediliyor bu kadar anlamadım.
Iste beni üzen bunlar .Insan bi derece kendin e yapılan hakareti affedebiliyor ama eşine edildi mi çok ağrına gidiyor .Evet en iyisi bu .Sagolasin .Affetme zaten. Dogru degil yaptigi . Ama kendinj de uzme. Birak senk dusunmeyeni dusunme. Nasil analar var ya. Herkesi mutlu etmeye calisirsan sen mutsuz olursun. Olmayan biseyi neremden cikarip vercem tovbe ya. Birak ne hali varsa gorsun . Dusunme artik anneni. Bide hamileyken sana hakaretler yazmis ona cok kizdim. Engelle arama gorusme
Devlette calisiuorum hastane degil ama benimki ögretmenlik lisedeNerde çalışıyorsun ?
Captain büyük lokma ye büyük laf etme derimya eskiden kadınlar tarlada doğurup sırtlarına sarıyolardı çocuğu. herkese biri mi bakıyor yani neden telaş ediliyor bu kadar anlamadım.
Annem var. kimse gelip kalmamış yanında. Kendi annesi Hayatta değilmiş babaannem de gelip bakmamış. Zaten ihtiyaç da duymamış. Ama babam anlayışlı bir insandı.Bence siz de yaparsınız. Çocuğun ihtiyacı olan her şey sizsiniz zaten.Merhaba hanımlar .37 haftalık hamileyim ve geçen hafta annemle şiddetli bir kavga yaşadık .Kayinvalidem sorunlu bir kadın ve hamilelik döneminde görüşmediğim akrabalarımla dedikodu yaparak eşimle aramı açmaya çalıştı .Neyse kayinvalidemi hayatımızdan uzaklastirdik fakat Anneme defalarca söylememe rağmen kaynanamin yaşattıklarını gitmiş herkse anlatmış ve dedikodumu yapmış .Neden yaptın dediğimde ne var yapmadı mı dedi bunun üzerin me delirip tepkimi gösterdiğimde olay uzadı ve ben olayın uzamamasi adına onu engelledim. Ardından bana msj atmış "Sen nasıl insansın en iyi erkek cocuklarim onlar beni ne engelledi ne de parasız bıraktı " dedi .(iki aydır doğum yapacağım ve çalışmadığım için para vermiyordum ve biliyor tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz ) beynimden vuruldum ve karşılıklı soylenmedik laf bırakmadık .Bir haftadır sürekli yazıyor benim son haftalarım olduğunu biliyor ve bana eşim e hakaretler savuruyor .Işın özü artık annemi hayatımda istemiyorum .Kaynanam zaten kendini belli etti ve kısmet olduğunda çocuğum olduğunda 40 gün çocuğuma bakarken yanım da kimse olmayacak .Sizce nasıl kalkarım bu işin içinden ? Ne yapmaliyim ? Annemi bu dönemde bunları bana yaşattığı için affedemiyorum .Benim durumumda olup tek başına 40 gün bakan var mı ? Bazı hurafeler var bunlardan da korkmuyor değilim
Neden yardım etmediler ? Eşin nerdeydi?Ben tek başıma baktım ne öldüm ne dirildim.
Üstelik eş bile yoktu.hayatimda ilk defa bir bebekle yan yanaydim.yotubeden bakarak nasıl yıkayacağım öğrendim.kendime kitaplar alarak ne nasıl yapılır öğrendim.olay bu.
Kırgınlık olmadi mı peki patladıktan sonra15 gün kadar kayınvalidem ve annem kaldı. Olmasalarda olurmuş. Beni tek zorlayan dikişlerimdi. Bugün 31 günlük oldu kızım. Eşim 15-16 saat çalışıyor. Ağlama krizlerini yönetmek zor oluyor ama geçecek biliyorum. Bakarsın bence. Forumda doğum sonrası bölümü oku. Hastenede ebelere hemşirelere herşeyi sor. İnternette zaten herşeyi detaylıca bulabilirsin.
Annem ağlama krizlerinde bu çocuk hasta diyerek, kv ise bu çocuk aç diyerek beni delirttiler. Şimdi tek kaynağım sağlık ocağındaki ebe ve doktorumuz. Sık sık giderim sağlık ocağına. Yardımcı oluyorlar. Kızımın ne ağrısı var ne de aç. Ben delirdiğimle kaldım o dönem. Ben kendi anneme, eşim de kendi annesine patladık bağırdık maalesef. Sağolsunlar geldiler ama keşke çok konuşmasalar
Ne güzel işin çok iyiymiş .Ben şimdi nerden başlarım bilmiyorum iş desen nasıl bulurum iş bulana kadar nasıl toparlarız iş bulsam kim bakacak zor bir süreç allah bana sabır versinDevlette calisiuorum hastane degil ama benimki ögretmenlik lisede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?