- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Benim buzluk büyüktü valla çeşit çeşit yapmıştım temmuz sunundaydı doğumum. Oturtma karniyarik dolma salçalı köfte normal köfte taze fasulye patates oturtması k karışık kızartma çeşit çeşit doldurdum küçük küçük saklama kaplarına. Bir çeşit yemek oluyordu hemence. Birde havam oldu nasıl bu sefer isim zor olacak son baharda doğacak Allah izin verirse kv kışın benimle o yüzden tek kalanlara tadını çıkarın diyorum gerçi benimki bana laf söyleyemez bebekle ilgili yada bakımla ilgili de şimdi çocuklarla yemekle zorlanır bir iki laf eder canımı sikar diye sıkıntımBenim annem de 20 gün kalıp gitmişti
Hatta giderken kızdım diye “bu kadar kaldığıma dua edeceğine bir de laf ediyorsun” dedi :)
İkinci doğumumdu bu
5 yaşında kızım da vardı
Ben en çok yemek konusunda zorlandım
Hep dışardan yedik
Öyle pek çeşit de yoktu etrafta
Lahmacundan gına gelmişti
Şimdiden sulu yemek falan mı yapıp atsan buzluğa
Gerçi benim buzluk küçüktü anca birkaç gün idare etmişti bizi
Benim kv mala bağlıyor böyle durumlardaBenim buzluk büyüktü valla çeşit çeşit yapmıştım temmuz sunundaydı doğumum. Oturtma karniyarik dolma salçalı köfte normal köfte taze fasulye patates oturtması k karışık kızartma çeşit çeşit doldurdum küçük küçük saklama kaplarına. Bir çeşit yemek oluyordu hemence. Birde havam oldu nasıl bu sefer isim zor olacak son baharda doğacak Allah izin verirse kv kışın benimle o yüzden tek kalanlara tadını çıkarın diyorum gerçi benimki bana laf söyleyemez bebekle ilgili yada bakımla ilgili de şimdi çocuklarla yemekle zorlanır bir iki laf eder canımı sikar diye sıkıntım
Amin inşallahBenim kv mala bağlıyor böyle durumlarda
Kadın güya Doğuma geldi
Misafir Eda’sında hizmet bekledi
İki gün hastanede yattık annemle doğumda
Eve geldik anam yemek yaptı
Allah yardımcın olsun senin
Eşini baba yapabilmek için mi,çok fedakarsın anamnez:))Yanında kimse olmazsa esin bebeğe daha çok ısınır ve daha çok sorumluluk alır inan bana.Hastahanede refakatcim eşim oldu.Adam onu baba yapabilmek için çektiğimi görünce bana bakışları bile değişti.Eve döndüğümüzde hamileligimdekinden fazla üstüme titredi. İse dönünce her gün ev yemekleri yapan yerden bana sulu yemek getirdi.Sabaha kadar dönüşümlü uyuduk.Bebegimizi ilk birlikte yikadik.Bunlar eşsiz paylaşımlar.Bakiyorum cumbur cemaat dolan evlere adam cocugunu kucağına almayı fırsatı bulamiyor.Cocuğu oluyor ikinci gün kalabalıktan síkilip arkadaşları ile buluşuyor....kendi bebeğinin altını değiştirmeyi bilmiyor...kucağında tutmayı beceremiyor.Sen hurafelere kulak asma.Hic kimse yoksa biz varız yanında
Kesinlikle öyle güzelim ...ama " eşimin penceresinden" ben ona evlat verdim. Sonucta ikimiz de evlat sahibi olduk ama senin de dediğin gibi o sıkıntı ve acıları çeken sadece bendim. Simdi kızcağız doğum yapmadı daha onu da korkutmayayimEşini baba yapabilmek için mi,çok fedakarsın anamnez:))
Kendin bebek istemeseydin o sıkıntıları acıları çekebilirmiydin,ben zerresini çekemezdim vallahi:))
Tabiki cevaplarim sorularinizi elimden geldigince destek olurum. Bu arada çocuk gelisimciyim oda beni daha rahatlattiIstanbuldayim ama tabiki kimseyi yormak istemem ama belki mesaj üzerinden soracaklarim olur cevap verirsen beni çok memnun edersin
Hiç üzme kendini herşeyin bir çözümü bulunur.Ben devlet memuruyum canım.Ucretsiz izin hakkım vardi ben de kullandım.Ben ailelerden başka bir şehirde yaşıyorum.Esim de sürekli evde olacağı bir görevi yok. Aylarca olmadığı olurdu. Sen memur değilsen ve ayrılmak istemedigin bir işin varsa doğum sonrası izninden sonra çocuğunu birakabilecegin güvenilir birisini ararsiNe iş yapiyosun ki ? Iste benim böyle bir şansım yok of
(Hulusi Kentmen ses tonu) "Okudum evladım,özür dilerimdogum yapmama 2 ay kala annem basladı
ben yardıma gelemem benden bırsey bekleme ben calısan kadınım dıye
kendı ısını yapıyor patron mesaı sıkıntısı olmayan bırı
sulalenın en kucugu benım hayatımda kucagıma bebek almamısım panıkledım ve kırıldım
bana tek doguran sen degılsın benım canım yokmuydu (ankaradan antebe gelın gelmıs tek ama babanem yardımcı olmus cok )
yapanlar nasıl yapıyor dedı
agladım uzuldum
esıme benden yana sımarıklık yapmasın ılgı cekmeye calısıyor dedı
doguma gıderken gelme dedım
ıstemıyorum
oda ona kırıldı dogum yaptıktan sonra hastaneye geldı
dogumumda sezeryanla oldu dogum anında ölumden dondum 38 buyuklugunde kıstım varmıs meger tum agrılarım tum zorlugum ondan mıs hamılelıgımde bır turlu dogrulamadım onda da naz yaptıgımı ıddaa ettı hep abartma hamılelık boyle olur anne olmak kolay degıl dedı durdu
sag yumurtalıgım komple alındı bebegımde bende ucuz kurtardık anlayacagın
dogumdan sonra geldı herseye karısmalar guya yardım edecek tum gun telefonla ıs konusuyor seslenıyorum duyan yok sezeryan yerı hemen ıyılesıyor o onemlı degılde 38 cm lık alınan bır yer ekstra amelıyat benı o zorladı cocugum 52 cm dogdu zaten dusunun
ne yemek ne ıcecek bırsey yok yardımcı olmadı oturdu mutfakta sadece ıs konusmaları yaptı telde
benı zıyaretıme gelen arkadasıma sıkayet ettı cok abartıyormusum herseyı sımarıkmısım
anne dedım gıt sen
kavga cıkardı nankorsun dedı o ne bıcım arkadasmıs hemen sana yetıstırmıs dedıhalbukı anne olarak ben kotu bırı bıle olsam arkadasıma ne dıye benı cekıstırıyorsun dımı
9 ay aramadım oda benı aramadı torununu da gormedı
tasındım evden haberı yok tek basıma cocugum 4 aylıktı 200 m2 evden dunyanın esyası tek basıma hem kolık hem reflu hem gobek fıtıgı bebegım
baktım cok kafama takıyorum benım annem hep boyleydı ama ... basına ıs cıkacak dıye korkar cekınır rahatı bozulsun ıstemez
ben adım attım ozur dılerım lohusalıgın etkısı dedımyaradan bılıyor neyın ne oldugunu nasıl olsa
annemın bana yaptıgı ılk degıl bu ben 1 aylık evlıydım amelıyat oldum onda da yardım etmedı amelıyat oldugum gun yanımdaydı sadece okadar 32 yasımdayım 3 amelıyat oldum annem yardımcı olmadı sagolsun
kendısı de buraya uye belkı okur
Kesinlikle öyle güzelim ...ama " eşimin penceresinden" ben ona evlat verdim. Sonucta ikimiz de evlat sahibi olduk ama senin de dediğin gibi o sıkıntı ve acıları çeken sadece bendim. Simdi kızcağız doğum yapmadı daha onu da korkutmayayimAma hani derler ya "para verseler yapmam" diye .Öyle birşey ...öbür taraftan evlat sahibi olmayı eşim benden çok isteyen bir insandı.Disari çıktığımızda milletin çocuğuna bakıyoruz otursun kendi çocuğuna baksın dedim
Evet inan doğuma bile istemiyorum trip atar mutlulugumu mahveder diye.Sonrada diyorum neden bunları ben yaşadım neden bu kadar yalnız kaldım .Birde buna üzülüyorum .Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı ve egoist anne yerine sadexe evlatlarının iyiliğini düşünen bi anneye sahip olsaydım .KeşkeBenim galiba senin ki kadar degil. Annem bende kaliyor .kaldigi sure boyunca beni delirtip yaptigi kaprisler oldu . Soyle ben birsey soyleyince alinip kusmesi. Onun disinda yemegimden bulasigima hatta cayima kadar herseyimi yapiyor . Calisiyorum ben tabi o da var. Sadece kaprisleri bunaltiyor e tabi bende de hamilelik agresifligi cok oldu. Aslinda ona hak vermiyor degilim. Ama mesela ablam beni cok kizdirmisti,senin gibi gorusmemeye karar verip direk uzaklasmistim. O da dayanamadi sonra kendine ceki duzen verdi. Ama bende senin yerinde olsam ayni davranirdim. Sadece kendini uzmene gerek yok. Onu anlatmaya calisiyorum. Birak mutlulularsa sana dokunmasinlar naparlarsa yapsinlar. Elbet duzelir. Bi sorun omur boyu surmez ki. Icini ferah tut
Annen niye yardım etmedi peki .Iki yaşından sonra kreşe verdin çalışmaya başladın sanırımBen varim :)
Emin ol ben bile baktiysam sende bakarsın , Allah o gücü veriyor çok şükür.
Simdi 2 yaşına girecek bile:)
Evet kısmetse normal doğum yapacağım fakat yemekleri buzluğa atmam çok zor şimdi bile zor yapıyorum .Bird e üstüne temizlik cıktı .Goya temizliğe de annem yardım edecekti .Dip köşe temizlik lazım doğum öncesi. Hepsini eşim yapacak şimdi .ona da çok üzülüyorum .Bırak hepsini ben yaparım diyor ama üzülüyorum da .Sanırım annemi hiç affedemeyeceğimCanım eğer normal doğum yaparsan zaten çabuk ayağa kalkarsın sezeryan yapsan da eşin yardımcı olur. Onbeş günde sen zaten toparlarsın hiç merak etme. İçindeki annelik güdüsü hiç kimseye ihtiyaç duymadan o bebeğe gül gibi bakacak . Hiç kuşkun olmasın. İlk kırk gün meselesine gelince o günler hurafe olarak düşünmesen bile anne vücudunun çok kan kaybettiği ve yoğunca dinlenmesi gereken günler. Aslında hiç kimseye birşey olduğu da yok. Ama gerçekten de bu dönemde uzun uzun dinlenmem g güzel beslenmek şart bu yüzden mutlaka dolaba yemek doldur ben 13 çeşit yemek yapmıştım buzluğa atmıştım çok işime yaradı bende kardeş te olunca. Ama şu da bir gerçek ki istemesen bile hem annen hem de kv den doğum sonrası gelebilir gidebilir kendini kuvvetli hissetmelisin onlara bizi üzmeleri için bile fırsat vermemeliyiz diye düşünüyorum çünkü ikisini de atsak atılmıyor diye bir laf var ya aynen öyle son sözüm se şu lütfen tadını çıkar
Gitme sebeb-i neymiş anneninBenim annem de 20 gün kalıp gitmişti
Hatta giderken kızdım diye “bu kadar kaldığıma dua edeceğine bir de laf ediyorsun” dedi :)
İkinci doğumumdu bu
5 yaşında kızım da vardı
Ben en çok yemek konusunda zorlandım
Hep dışardan yedik
Öyle pek çeşit de yoktu etrafta
Lahmacundan gına gelmişti
Şimdiden sulu yemek falan mı yapıp atsan buzluğa
Gerçi benim buzluk küçüktü anca birkaç gün idare etmişti bizi
Nerde çalışıyorsun ?Tabiki cevaplarim sorularinizi elimden geldigince destek olurum. Bu arada çocuk gelisimciyim oda beni daha rahatlatti
Ben hamile kalmadan işten çıkarıldim .Sonra tekrar ise girmem zor oldu .Dolayısı ile başlayacağım bi iş yok .En az iki yıl eve kilitlendim bana göre hava hoş çocuğuma bsksrkm fakat tek maaş ve çocuk masrafları ild birlikte çok zor .Inan bi haftadır beynim çatlayacak düşünmekten ne yaparım ne ederim .Annemin lafları hala kulağımda affedemiyorum .Affettim barıştım diyelim her iyiliği söyleyen kadın senin çocuğu na bakıyorum diye kafamın etini yer .Inan çok büyük çıkmazdayımHiç üzme kendini herşeyin bir çözümü bulunur.Ben devlet memuruyum canım.Ucretsiz izin hakkım vardi ben de kullandım.Ben ailelerden başka bir şehirde yaşıyorum.Esim de sürekli evde olacağı bir görevi yok. Aylarca olmadığı olurdu. Sen memur değilsen ve ayrılmak istemedigin bir işin varsa doğum sonrası izninden sonra çocuğunu birakabilecegin güvenilir birisini ararsi
Inan butun anneler alingan davraniyor. Arkadasimin annesi de kizina cok duskun verir alir eder ama 2 gun ayni evde dursalar ,kiz dese ki anne sunu soyle yapma. Hemen olay sizi biz buyuttuk lafina gelir. O yuzden umursamiyorum benn . Sen de bu konulardan muzdarip tek insan degilsin emin ol :)Evet inan doğuma bile istemiyorum trip atar mutlulugumu mahveder diye.Sonrada diyorum neden bunları ben yaşadım neden bu kadar yalnız kaldım .Birde buna üzülüyorum .Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı ve egoist anne yerine sadexe evlatlarının iyiliğini düşünen bi anneye sahip olsaydım .Keşke
Keşke tek konu alınganlık olsa .Ben bu haldeyken para düşünüp onu parasız biraktigimdsn dert yanıyor .Resmen damattan para istiyor iki oğlu varken ki zor yetirmeye çalışıyoruz biliyor .asıl beni delirten ve mesafe koymama sebep olan bu .Bi de hamil e olduğumu bildiği halde bi hafta boyunca bana ve eşim e hakaretler içeren mesajlar yağdırdı .Ben belki doğurabilirdim .Affedemıyorum ya affedemiyorumInan butun anneler alingan davraniyor. Arkadasimin annesi de kizina cok duskun verir alir eder ama 2 gun ayni evde dursalar ,kiz dese ki anne sunu soyle yapma. Hemen olay sizi biz buyuttuk lafina gelir. O yuzden umursamiyorum benn . Sen de bu konulardan muzdarip tek insan degilsin emin ol :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?