- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Yalniz yapabilecegine eminmisin. Ikizler degilde oglun seni zorlar sanki küçükmüş esin destek olur umarim bu surecte veya baska destekte alabilecegin kimse yokmu?Bende 18 yaşında doğum yaptım. Tek baktım. İlk günden itibaren kimse yoktu. Şimdi 20 yaşına giricem yakında. İkizlerimin doğmasına 2 ay kaldı. Onlarada tek bakıcam diğer oğlum da 1.5 yaşında. Bende kara kara düşünüyorum nasıl yapıcam diye. Senin durumun çok daha iyi şuanlık öyle düşün
O zaman birebir aynı şeyleri yasamisiz :) :)suan resmen öluyor
sureklı gormek ıstıyor acayıp ıyı anlasıyorlar kızım uyanır uyanmaz annanem ıste mı ? gıdecek mıyız ? bana corba yaptı mı ? annanem bana hamur aldı mı ? bunu bana annanem aldı ıstıyorum tavsanımı verır mısın ? dıyerek gune uyanıyor asıklar bırbırlerıne
benım annem kesınlıkle ustune ıs kalır dıye oyle davrandı emınım cunku keyfıne cok duskundur
yoksa benı sever cocuguyum sonucta sevmemesı mumkun degıl
sadece o yas o kusak bıraz zor bır kusak bırde keyfıne duskun ınsan gercekten boyle oluyor
mesela ben olsam cocugum dogum yapacak dıye heyecanlanır hazırlıklar yapar yanında olur yemek yapar temızlık yapar yapamazsam yardımcı hanım ıle anlasırım bende boyleyımdır :)
herkesın yapısı farklı
Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.
Yanında kimse olmazsa esin bebeğe daha çok ısınır ve daha çok sorumluluk alır inan bana.Hastahanede refakatcim eşim oldu.Adam onu baba yapabilmek için çektiğimi görünce bana bakışları bile değişti.Eve döndüğümüzde hamileligimdekinden fazla üstüme titredi. İse dönünce her gün ev yemekleri yapan yerden bana sulu yemek getirdi.Sabaha kadar dönüşümlü uyuduk.Bebegimizi ilk birlikte yikadik.Bunlar eşsiz paylaşımlar.Bakiyorum cumbur cemaat dolan evlere adam cocugunu kucağına almayı fırsatı bulamiyor.Cocuğu oluyor ikinci gün kalabalıktan síkilip arkadaşları ile buluşuyor....kendi bebeğinin altını değiştirmeyi bilmiyor...kucağında tutmayı beceremiyor.Sen hurafelere kulak asma.Hic kimse yoksa biz varız yanında
Yine ben bakıcam zaten 6 ay sonra annem bakacaktı o da hikaye oldu.40 gün lohusa yalnız kalmasın derler ya o yüzden sormak istedim
aynen oyle saglık olsun :) canları sagolsunO zaman birebir aynı şeyleri yasamisiz :) :)
Bende var ya cocuguma nasıl bağlıyım hiç birinin üstüne atacak biri değilim, hatta kimse ellemesin yeter ki modundayim. Yani o zamanlar bir bardak su bile getirse yeterdi, ama sonuçta şuan süper annene olmus ikisi de.
Canları sağolsun diyelim ne yapalım :)
Kesinlikle öyle .Zaten sütü meme değil beyin salgilatiyor.Ben tamamen yalnız degildim annelerimiz ,babalarımız gelmişti ama hiç anlatmayayim canımı annelerin nasıl hangi laflariyla siktiklarini...özünde bebeğe ve bana bakan esimdi.benim de refakatcim esimdi ve eve gelince esim bakti. herseye yardimci oldu. es yardımı beraber aile olmak gerçekten harika bi duygu.
bence sütü bile o mutluluk artiriyo
Kesinlikle öyle .Zaten sütü meme değil beyin salgilatiyor.Ben tamamen yalnız degildim annelerimiz ,babalarımız gelmişti ama hiç anlatmayayim canımı annelerin nasıl hangi laflariyla siktiklarini...özünde bebeğe ve bana bakan esimdi.
Neden gönderdin ne yapıyorlardı? Çok sağol içimi rahatlardın gerçekten .ben doğum yapinca annem ve kayınvalidem geldiler ama altıncı gün dayanamadim yolladim ikisinide. sütüm kesildi onlar yüzünden. sonra ugrastim geri geldi cok şükür. hic bi ise yaramadilar.
ben normal doğum yaptim ve 40 im cikmadan esim şehir dışına gitmek zorunda kaldi. tek kaldim. ailelerden uzak kimsemiz olmadan geldim bu zamana kadar. hic korkma bisey olmuyo. biseyi anlamazsam tedirgin olursam bindim taksiye hastaneye gittim. ben de bebegimle ogrendim.
seni uzecek insanlar olmasindansa kimse olmasin daha iyi. doğum normal olursa daha cabuk toparlarsin sezeryan olcaksa onda biraz sans isi. umarim bebegini saglikla kucagina alirsin hersey cok güzel olur.
aklına takilan herseyi de sorabilirsin.
Neden ki ya neden annelerimiz bunu yapıyor annelik böyle birşey mi .önemli olan kızların mutluluğu değil miCanım ya, çok benzer şeyler yasamisiz..
Ama bak ne güzel gülüyorsun sende sonunda. Taka taka kendimize zarar çünkü.
Bende 4 aylık bebisle ev taşıdım, hiçbir şekilde yardıma gelmedi, surat taş zaten. Bakmaya birşey istemeye cekinirsin o derece..
Hepsi geldi geçti..
Geriye sadece tek başına buyutmenin haklı gururu kaldı dimi :) :)
Ne iş yapiyosun ki ? Iste benim böyle bir şansım yok ofBaşlamadım.İlkinde 21 ay ücretsiz aldım.Sonra ise dönünce bakıcı ardından kreş.O ilkokula başlayınca ikinciye hamile kaldim.İkinci cocugum için yine ücretsiz izindeyim.1.5 yaşına geldi keçi
Ne güzel anlatmışsın Allah razı olsun sendenBakabilirsin sadece bazı şeylerde gereksiz endişe edebilirsin. Bazı konularda danışabileceğin akraba ya da komşu olsa iyi olurdu. Dikkat etmen gerekenler:
1. Bebek her istediğinde emzirmen ama ilk 1haft-10 gün kadar alarm kurup 2 saatte bir emzirmek.. Bebeği uyandırmakta güçlük çekersen farklı yöntemlerle uyandırmak.. Uyanmıyorsa sarılıktan şüphelenmek...
2. Emzirme konusunda pes etmemek. Mama öcü demiyorum ama ısrarla emzirmek..
3. Göbek bağı ile ilgili doktorun söylediklerini takip etmek. (Bizim doktorumuz birşey sürdürmedi ama başka doktorlar sprey önerebiliyormuş. Bizimki erken düştü) Kanama vs olursa hastaneye gitmek.
4. Bebek ilk doğduğunda kakası siyaha dönük olur ve günde 8-10 kez kaka yapar. Anne sütü aldıkça kaka sarıya döner. Siyah kakadan korkmamak...
5. Bebeğin gazını her emzirme sonrası gazını çıkarmak.
6. Oda sıcaklığı 22-24 derece aralığında olduktan sonra kat kat giydirmemek...
7. Bebek ilk 10 gün içinde ödem atar sonra kilo alır ve Doğum kilosuna ulaşır. İlk 10 gün için eyvah kilo almıyor diye üzülmemek.
8. Evde yemek işini çözmek için dondurucuya yemek doldurmak. Börek olur köfte olur aklına ne gelirse...
Ekleme:
9. Banyo için güvenli olması açısından file kullanmak. Banyo için hemen yıkamaya başlayan da var 3-5 gün bekleyen de göbeğinin düşmesini bekleyen de.. Doktorunun tavsiyesini dinlemek...
10. Hurafeler en son düşüneceğin şey... Çünkü adı üstünde hurafe. Gece uykusuz kalan (2saatte bir uyanmak) ve korkutulan annelerin hayalleri gibi düşünebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?