Tek Başına Çocuk Bakanlar

Yalniz yapabilecegine eminmisin. Ikizler degilde oglun seni zorlar sanki küçükmüş esin destek olur umarim bu surecte veya baska destekte alabilecegin kimse yokmu?

Bu size ve gecırdıgınız surece baglı. Sız ne surede ıyı olacaksınız ruhsal olarak ve bedenen bılemem. Gelen gıden olmayacaksa bakılır ama bir yandan gelen gıden olursa zor o ıs

O zaman birebir aynı şeyleri yasamisiz :) :)
Bende var ya cocuguma nasıl bağlıyım hiç birinin üstüne atacak biri değilim, hatta kimse ellemesin yeter ki modundayim. Yani o zamanlar bir bardak su bile getirse yeterdi, ama sonuçta şuan süper annene olmus ikisi de.
Canları sağolsun diyelim ne yapalım :)

Ben de kendim bakmak istiyorum aslında öteki türlü daha felaket bir kaos olacak gibime geliyi r .Esimde 15 gün yanım da olacak atlatabilirim diye düşünüyorum ama yinede tecrubelilerden bilgi almak istedim.

Zaten asıl önemli olan ilk 15 gün bence ondan sonrakı yalnızlık çok büyük sorun olmaz alışıyor insan artik çünkü yavaş yavaş ilk cocuk olması da büyük avantaj Rabbim hayırlısıyla sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin insallah

benim de refakatcim esimdi ve eve gelince esim bakti. herseye yardimci oldu. es yardımı beraber aile olmak gerçekten harika bi duygu.
bence sütü bile o mutluluk artiriyo

doğumda bile sadece eşim vardı yanımda yalniz baktım kızıma.. Kimsenin nazını falan çekmeden kafam rahat büyüttüm kızimi.. ama eşim cok destek oldu her zaman hala öyledir.. kalabalık olunca her kafadan bir ses çıkıyor..

Yine ben bakıcam zaten 6 ay sonra annem bakacaktı o da hikaye oldu.40 gün lohusa yalnız kalmasın derler ya o yüzden sormak istedim

Yok öyle bir şey. İnsanları böyle şeylerle korkutup korktuğuna uğratarak "aaa evet var öyle bir şey" denmesine neden olan saçmalıklar bunlar..

Doğumdan sonra 1 hafta içinde herkes toz oldu. Eşim işe gitti. Aşırı dikişim vardı. Tüm gün tek baktım. Bebek uyudukça uyudum.
Akşam eşim gelince de ona bırakıp gece için dinlenirdim.
Salonda koltukta bebekle yatardım. Uykusuzluktan gözüm başka şey görmezdi zaten.
Duanızı okur rahatlarsınız hiç bir şey olmaz..

aynen oyle saglık olsun :) canları sagolsun

Yurt dısında yasıyorum doğumum da bes gün kaynanam kaldı yanımda ve gitti annem ve kendi tarafımdan biri hiç olmadı yanımda daha doğrusu benim burda hiç kimsem yok. Eşim çalıstı hep kendim baktım bebeğime herseyini kendim yaptım hiç sıkıntı yasamadım temizlik vs hiç takmadım kafaya bebeğimle yiyip dinlendik uyuduk . Bebeğe bakmak tecrübe gerektirmiyo benim de ilk bebeğim di o banyosunu yada başka işleri aile kaynana vs yaptıranlar canları öyle istiyo yoksa hiç zor değil. Bu dönemde sana moral lazım ben kaynanm giidince dinlendim o varken hiç dinlenemedim.gece terslersin moralin iyi olmalı bebeğini sık sık emzir uyuyun beraber. Kimseye ihtiyac duyma varsın evin pis dursun yemek bir çeşit yap veya cayla yiyin önemli olan senin ve bebeğin morali

40 gun tek basina birakilmaz dedikleri hurafe canim merak etme. Benim yabanci arkadaslarimin yaninda ilk 40 gun hickimse olmadi kimseye de bir sey olmadi. 40 olayi senin dinlenmem enfeksiyon kapmaman gereken bir donem. Abartilacak inan bir sey yok tek basina cok guzel bakarsin. Aksamlari esinle birlikte yikarsiniz bebegi dogumdan once de biraz yemek koy dolabina, hosaf filan yapmaya calis. Zaten bebek genelde uyuyor oluyor inan en guzel zamanlarin ilk dogdugu zamanlar. Hareketlenince asıl zor.

Öncelikle hurafeleri falan aklınızdan çıkarın. Neye inanırsanız onu kendinize çekersiniz. Doğum yaptıktan sonra kayınvalidem 2 hafta kadar, annem 40 çıkana kadar yanımızda kaldılar. Sağolsunlar yardımları olmadı değil. Ama inanın onlar gittikten sonra bebeğime tek başıma çok daha iyi baktım. Aramızdaki bağ ikimiz başbaşa kaldıktan sonra oluştu. Kendinize ve içgüdülerinize güvenin. Annelik içgüdüler ve bebeğinizin yönlendirmesiyle ince ince işlenen bir beceri. Başaracağınıza inanıyorum.

Doğumdan sonra bebeğine kendi bakanlar toplanmış bende geldim Ilk doğumumda on sekiz gün eşim yanımdaydı hiiiç kimse kalmadı ikincide de onbeş gün eşim yanımdaydı ilk iki gün annem vardı ama sabaha kadar bildiğin derin uyudu gıcık oldum kızınca da hastanede ben doğum yaptığım gece uyumamışlar da ben gecenin bi yarısı doğurdum aksama kadar gözümü bile kirpmadim aaaa anne uyumadin mi tüh ben bi uyudum bi uyudum doyamadım uykulara dedim kaldığı gündüzler de uzayan telefon konuşmaları da çabasıydı.Hasili kelam en rahatı eşinle kalman hem bebeğe alışırsınız hemde sen duygusal destek beklersin o süreçte zor ama çok güzel günlerdi Şimdi düşününce bile eskiden yediğin birseyin tadı damağına gelir ya öyle hissettim

benim de refakatcim esimdi ve eve gelince esim bakti. herseye yardimci oldu. es yardımı beraber aile olmak gerçekten harika bi duygu.
bence sütü bile o mutluluk artiriyo
Kesinlikle öyle .Zaten sütü meme değil beyin salgilatiyor.Ben tamamen yalnız degildim annelerimiz ,babalarımız gelmişti ama hiç anlatmayayim canımı annelerin nasıl hangi laflariyla siktiklarini...özünde bebeğe ve bana bakan esimdi.

Buzlugu mumkun mertebe doldurun, kofte vs ne yapabilirseniz. 15 gun esinizin kalmasi yeter de artar bile. Cogu kisi tek bakiyor, benim annem yok mesela, vefat etti. Ustelik sezaryen oldum ama motive olacaksin, naz yapacak adam olmayinca zaten yapmayip çabaliyorsun =)

ayyyy bu 40 diye diye zaten dogum yapani 46 lik yapmaya calisiyolar sadece
en güzeli aklı başında yardımcı olan eş. hepsi hikaye geri kalan.

esimi en cok lohusayken sevdim sanirim

Ben dogdugundan beri hep tek basima baktim sagolsun esim calisiyodu ama anlayissiz degildi lohusaligim agir gecti esim destek oldu. Korkmayin hic bisey olmaz. Suan 16 aylik cok sukur. Hem bana gore tek buyutmek daha guzel. Benim ailem kv ve annem gelirdi ama ben kesinlikle istemedim

Neden gönderdin ne yapıyorlardı? Çok sağol içimi rahatlardın gerçekten .

Neden ki ya neden annelerimiz bunu yapıyor annelik böyle birşey mi .önemli olan kızların mutluluğu değil mi

Başlamadım.İlkinde 21 ay ücretsiz aldım.Sonra ise dönünce bakıcı ardından kreş.O ilkokula başlayınca ikinciye hamile kaldim.İkinci cocugum için yine ücretsiz izindeyim.1.5 yaşına geldi keçi
Ne iş yapiyosun ki ? Iste benim böyle bir şansım yok of

Ne güzel anlatmışsın Allah razı olsun senden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…