Tek böbrekle doğacak oğlum

SekerAnnee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2016
1.987
2.655
133
Selam hanımlar dünden beri canım çok sıkkın yine de halimize şükrediyorum en beterinden ama yine de insanın evladı söz konusu olunca içi bir tuhaf oluyormuş bu zamana kadar tarama testlerinde hiç bir problem çıkmamıştı ama dün girdiğim ultrasonda bebeğimin sağ böbreğini göremedi doktorlar baya incelendi ama yok ürolog geldi konuştu bebeğiniz tek böbrekle doğabilir Doğumdan sonra detaylı bir şekilde inceleyeceğiz diye. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım internette olumlu olmsuz her türlü şey yazıyor acaba sizlerden böyle bir durum yaşayan var mı nasıl bir yol izleniyor neler yapıyorsunuz

Anlamadım, 21-24 hafta arası detaylı ultrasona girmezdiniz mi? Bu zamana kadar doktorunuz nasıl görmemiş bunu?

çok geçmiş olsun. bildiğim kadarıyla bu sorun bebeğiniz için tehlikeli bir boyut arz etmiyor. ama tabiki evlat. insan hassas oluyor. umarım sapasağlam sağlıklı doğar. arkadaşımın bebeğine de bu şekilde dediler ama maşallah hiç bir sorun olmadı. dilerim sizinde oyle olur..

Bence biraz bekleyip tekrar incelemek lazim. Arkadaşıma oğlu kalbinde delikle doğacak ve ameliyat olması lazım dediler bebek sapasağlam dogdu. Belki bebek farklı yattığı için görememişlerdir.
Şayet gerçekten bir böbreği varsa ona göre doğum için bir hastane secersiniz. Insallah sag selim kucaginiza gelir

Çok yanılma payı oluyo bu testlerde. Allaha tevekkül edin. Benimde oğlumda başı su topluyo demişti doktor sapasağlam bin şükür. Siz içinizi ferah tutun inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza.

Anlamadım, 21-24 hafta arası detaylı ultrasona girmezdiniz mi? Bu zamana kadar doktorunuz nasıl görmemiş bunu?
Hep var diye yazılmış raporlara ama şimdi görünmüyor o zamanlar mı dikkat edilmedi bilemiyorum. Varsa da çok küçük gelişmemiş diyorlar başka yere daha gidicem baktırmaya ama kendimi de her şeye hazırlıyorum işte..

Bir yandan öyle Ümit ediyorum bir yandan da kendimi her şeye hazırlıyorum şimdiden araştırıyorum işte.

İnşllh diğeri çok sağlıklıdır da ömür boyu kendi kendine yeter.

İnşllh Allah razı olsun.

İnşllh Allah razı olsun.

Eşim çocuk doktoru.. Ona az önce bir sordum. Tek böbrekle doğan çocuklar varmış. Onlar ama tek böbrek ile de Normal sağlıklı bir yaşam sürdürebiliyormus. Tek böbreği olan çocuklarda tabi ki idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar olsa daha sık takip ediyorlarmis.dedigine göre bir cok insanda tek böbrek var, onlarda sadece tesadüfen kontrol ediliyorken sonradan ortaya çıkıyormuş. Yani içinizi ferah tutun. Tek böbrek ile doğsa bile illaha hasta veya engelli doğacak diye birsey yok.

Anne olmanın zorluğu doğurmadan başlıyor kendi kendimi yiyorum kaç gündür(

Amin Allah razı olsun

Sağolun inşllh dediğiniz gibi çok sıkıntılı olmaz hayatı bende internetten okudum 60 yaşında olup tek böbreği olduğunu yeni öğrenenler oluyormuş önceden bilmek iyi mi kötü mü bilmiyorum. .

Detaylı ultrason çektirmiş miydiniz perinatolog tarafından?

37 haftalık olmuş artık ilaç veya başka bir tedavi uygulanmayacaksa daha da inceletmenin gereği yok. Eğer öyle doğarsa tek böbrekle gayet rahat yaşayanlar da var.
İnşallah yanlış görmüşlerdir..

Biliyorum yaşayan bilir ama siz son haftalarda çok da stres yapmayın. Her şey Allahtan..

Böbreğinin tek olduğunu 40-50 yaşlarında tesadüfen öğrenmiş insanları duymuştum.
Böbrek nakli yapanlarda var zaten . Böbrek çift olmak zorunda değil sanırım da yedek olarak yaratan iki tane yapmış gibi.
Vardır bunda da bir hayır. Üzmeyin kendinizi.

Yok artık
Elleri yumruk muymuş hep?

Sağolun dua edin(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…