Tek böbrekle doğacak oğlum

Çok geçmiş olsun. Bunu şimdi değil 20. Haftada fark etmeleri gerekirdi. 20. Haftada detaylı ultrason yapan doktorla görüşün. Belki o görmüştür.

Tek böbrek sorun değil. Sonuçta yaşamı için tehlike oluşturmuyor. Önemli olan bunun sebebi. Rastlantısal mi, tek problem bu mu yoksa altında genetik bir anomali mi yatıyor. Bebek doğar doğmaz ultrason yapıp böbrek var mı yok mu anlamaya çalışacaklardir. İnşallah bir sorun yoktur böbrek vardır. Ama olurda böbrek yoksa üroloji değil öncelikle çocuk nefroloji görmeli. Bir de ben olsam genetik doktoruna da giderdim.

Detaylılarda hiç olumsuz bir şey söylenmedi şimdiye kadar dün girdiğim ultrasonda ilk defa böyle bir şey söylendi belki göremediler diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum bir yandan da olumsuz olana alışmaya çalışıyorum

Tek böbreklilerin bizden bir farkı yok.
Çünkü annemin tek böbreği var.
Benden sağlam. :)
Sadece küçükken hasta olmasına falan çok dikkat edilmesi gerekiyor şekercim. Benim annem 2 kez havale geçirmiş küçükken ama hiçbir problem olmamış yani.

Şimdi hiç bir şey yapamayız dediler, bebek doğduktan sonra her şey anlaşılacakmış kesin bir şey de demiyorlar aslında ama bir anne için bunun şüphesi bile yetiyor.

Bence iyi birsey..ben hep detaylı ultrasona bundan girdim. Mesela herhangi bir hastalığı olsa ona göre hastane ve doktor secerim diye. Böbrek sağlıklı olsa zaten bir fark belli olmaz.. Ama çocuk mesela üstütse ona göre takip eder insan. Ben bu konuda hep hazırlıklı olmayı severim. Benim bir kronik hastaligim olduğu için belki.

Böyle örnekler rahatlatıyor çok tşk ederim.

Anne olmanın zorluğu doğurmadan başlıyor kendi kendimi yiyorum kaç gündür(

Bana da 33. Haftada beyninde iki taraf arasındaki bağlantı bölümü eksik demişlerdi. Ama doktor göremiyor olabiliriz. Kafatası gelişmis senin pelvise yerleşmiş. Doğunca mr çekilip bakılacak dediler. Mr da çıktı çok şükür.

Merhaba canım.. Benim oğlumda hamilelikte böyle bir durum yokken sadece böbrek genişlemesi var takip edeceğiz dediler. Doğumdan sonra takip sırasında sol böbreğin olmadığını öğrendik.. Çeşitli tetkikler falan yaptık, bir problem yoktu... Doktorumuz tek böbrekli olmanın hiçbir eksi tarafı yok normal yaşantınızda devam edeceksiniz dedi.. Oğlumun sol böbreği yok şu an 2.5 yaşında.

Allah oğlunuza sağlıklı bir ömür nasip etsin hepimizinkilere inşllh geçmiş olsun.

Allah oğlunuza sağlıklı bir ömür nasip etsin hepimizinkilere inşllh geçmiş olsun.
Amin size de geçmiş olsun.. Ben doğumdan sonra öğrendim çok kötü günlerdi ama atlattık, alıştık çok şükür.. Aklıma getirmemeye çalışıyorum.. Umarım sizde vardır, onlar görememiştir.. Bazen böbrek farklı bir yerde olabiliyor..

İlk şoku atlatmak zor oldu ama zamanla insan her şeye alışıyor işte şimdi sadece en kötü şeye kendimi alıştırıp önlem almaya çalışıyorum

Allah insana 2 adet verdiyse ama tek de olabiliyorsa vardır bir hikmeti.
Tek olunca da tek başına görev yapacağı için daha güçlü olur diye düşünüyorum.

Daha çok yorulur ama görevini yapar merak etme..

Yok artık
Elleri yumruk muymuş hep?
Evet canım.Bir de ikili tarama testinde risk çıkmıştı ve amniyosentez yaptırmıştım Ege üniversitesinde .Onun kesin sonuçları daha çıkmamıştı.Esim gorevdeydi ben sonuclari İzmir de bekliyordum.Bir de ileri ultrason yaptirdigim hastahanede elime tutusturdular "bebekte el eklem ve parmaklari gorulememistir" yazan sonuc raporunu ...Yaz sıcağında Kemeraltindan pasaporta ben mi yürüdüm yer mi ayaklarimin altından çekildi inan bilmiyorum Ama o gün kızımın ilk alışverişini yaptım ve ona bir mayo aldim

Allah insana 2 adet verdiyse ama tek de olabiliyorsa vardır bir hikmeti.
Tek olunca da tek başına görev yapacağı için daha güçlü olur diye düşünüyorum.

Daha çok yorulur ama görevini yapar merak etme..
O böbreğinin iyi olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız inşllh, Allah dermansız dert vermesin.

tek böbrekle yaşayan çok insan var. zaten tek bir böbrek de iki böbrek gibi çalışıp vücudun ihtiyacını karşılıyor. bebeklerde de durum öyledir belki.

Skandal rapor ama resmen ya.
Ondan sonra tekrar baktırdın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…