- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
- Konu Sahibi SekerAnnee
-
Çocuk küçük olsa neyse dicem ama o da değilYarın başka yere görüneceğim ama artık korkuyorum başla şeyler de çıkarsa diye
Gideceğim inşllhcanim benim. bu hamilelikte o kadar yanilma paylari oluyor ki bazen testlerin. lutfen bi detayli ultrason yapan baska bi doktora daha git.
Kadın Doğuma değilde iyi bir radyoloji doktoruna mı gitsen acabaGideceğim inşllh
Perinataloga gitmeyi düşünüyorum tecrübeli birini söylemişti bi arkadaş arayıp ona gideceğim bakalım boş anını bulursamKadın Doğuma değilde iyi bir radyoloji doktoruna mı gitsen acaba
Bu ilk gittiğine gitme ama
Amin canım . Allah bilir tabi ama tek böbreği 2 böbrek işlevini görüyodur cunku dedigim gibi doğuştan sonradan olan bişi değilAnladım cnm tşk ederim inşllh olan böbreği çok iyidir bazen şer gördüklerinizde vardır bir hayır bu da bizim imtihanımızdır Rabbim muvaffak eylesin
öncelikle ultrasinlarinda yanılma payı oldgunu bebeğin yatış pozisyonundan kaynaklı goremeyebildiklerini söylemek isterim.Velev ki tek böbrekli doğdu bebeğiniz tabi ki gonul isterki çift olsun ama tek böbrekle yıllarca yaşayıp tek böbrekli oldgunu tesadüfen öğrenmiş sağlıklı bir sürü insan mevcut.En yakın arkadaşım 23 yaşında tesadüfen öğrendi.hic bir sağlık problemi yok.bir başka arkadasiminda bebeği tek böbrekli dogdu şuan 5 yaşında çok sukur turp gibi.sizin yapmanız gereken bol dua etmek ve tek böbrekli doğsa bile dünyanın sonu demek değil rabbim başka dertler vermesin inşallah.saglicakla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.Selam hanımlar dünden beri canım çok sıkkın yine de halimize şükrediyorum en beterinden ama yine de insanın evladı söz konusu olunca içi bir tuhaf oluyormuş bu zamana kadar tarama testlerinde hiç bir problem çıkmamıştı ama dün girdiğim ultrasonda bebeğimin sağ böbreğini göremedi doktorlar baya incelendi ama yok ürolog geldi konuştu bebeğiniz tek böbrekle doğabilir Doğumdan sonra detaylı bir şekilde inceleyeceğiz diye. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım internette olumlu olmsuz her türlü şey yazıyor acaba sizlerden böyle bir durum yaşayan var mı nasıl bir yol izleniyor neler yapıyorsunuz
İnşllh her şekilde sonuç ne olacaksa da ömür boyu sağlıklı olsun bana yeter.öncelikle ultrasinlarinda yanılma payı oldgunu bebeğin yatış pozisyonundan kaynaklı goremeyebildiklerini söylemek isterim.Velev ki tek böbrekli doğdu bebeğiniz tabi ki gonul isterki çift olsun ama tek böbrekle yıllarca yaşayıp tek böbrekli oldgunu tesadüfen öğrenmiş sağlıklı bir sürü insan mevcut.En yakın arkadaşım 23 yaşında tesadüfen öğrendi.hic bir sağlık problemi yok.bir başka arkadasiminda bebeği tek böbrekli dogdu şuan 5 yaşında çok sukur turp gibi.sizin yapmanız gereken bol dua etmek ve tek böbrekli doğsa bile dünyanın sonu demek değil rabbim başka dertler vermesin inşallah.saglicakla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.
Belki de küçüktür dedi doktor da zaten zamanla gelişir inşllh.Aynisi benim basima geldi detayli ultrasonda kizimin sag bobregi gozukmedi. Dogana kadar hep tek bobrek olarak gozuktu ama dogduktan sonra bakildi ki aslinda sag bobregi var ama sadece boyutu biraz daha kucuk ve daha asagida konumlanmis. En onemlisi islevini yerine getiriyo doktor yeter ki calissin boyu veya durdugu yer sorun degil dedi. Siz de caninizi sikmayin belki bebegin pozisyonundan dolayi gozukmemistir ya da bizin ki gibi biseydir. Tek bobrek bile olsa sorun degil omur boyu yeter o bile... Endisenizi anliyorum:)saglikla kucaginiza alin
Amin inşllh sağolun.Caniniz elbetteki bir anne olarak sıkilabilir fakat cevreden cok duyduk.
Tek bobregi olmadan gayet saglikli uzuun yillar yasayanlari
Cani sagolsun.birini yetirsin ona rabbim.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, erkek çocuğu ne kadar hareketlerinde kısıtlama yapabiliriz bilmiyorum ama her yıl kontrol altında olursa inşllh bir şey olmaz biraz üstüne titreyeceğiz Rabbim sağlıklı uzun ömürler nasip etsin evlatlarımıza.Günaydın:)
Her şeyin en iyisini Rabbim bilir diyerek başlıyorum.
Yavrunuzun tek böbrekle doğacağını varsayıp anlatayım size.
Gözümün nuru kızlarımdan büyük olan şuan 9 yaşında.
Ve doğuştan tek böbrekli!
Her ay kontrole gittiğim halde, bütün testleri yaptırdığımız hatta doğduktan sonra bebek check-up'ı bile yaptığımız halde sol böbreğinin olmadığını 5 yaşında öğrendik.
Korkma Allahın izniyle çok büyük bir sağlık problemi değil.
Allaha dua et ki doğuştan yok böbreği sonradan hastalanıp ameliyatla vs. alınınca vücut daha zorlanıyormuş.
Bizde senin gibi duyunca şok geçirdik günlerce uyumadık.
Sonra araştırıp bi çocuk nefroloğu bulduk.Böbrek sintigrafisi,sondalı ilaçlı böbrek filmi,detaylı kan tahlili vs. herşeyi yaptırdık.
Allahıma bin şükür hepsi temiz çıktı.Yalnız sol böbreği yok işte 1.5 cm kadar ana damarı oluşmuş sol böbreğin sonrasını Rabbim nasip etmemiş.Ne yapalım buna da şükürler olsun.
Şuan benim kızımın sağ böbreği 9 yaş çocuk böbreğine nazaran daha büyük ve kalın.Tek başına vücuda yettiği içinmiş.
Şimdi yılda bir detaylı kan tahlili,böbrek ultrasonu ve idrar kültürü yaptırıyoruz.
Çocuk nefroloğumuzun bize tavsiyeleri;
Antibiyotik,ağrı kesici böbrekten atılan bilumum ilaçlar yasak demeyelim de hayati bir hastalık olmadığı sürece kullanılmayacak.
Tek olan böbreğinin (sizde sol taraf oluyor bu durumda) olduğu yere darbe almaması gerekiyor.
Fazla tuz yasak.
Bol bol su içecek.
İdrar yolu enfeksiyonu olursa hemen tedaviye başlanacak.(Enfeksiyon yukarı böbrek tarafına yayılmasın diye)
Bu kadar.
Çocuğun hayatını kısıtlamıyor,hiç bir şeyden geri kalmıyor kızım sadece jimnastik tekvando gibi akvitelere izin vermiyoruz.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Sahibi saklasın derler bizim oralarda.Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, erkek çocuğu ne kadar hareketlerinde kısıtlama yapabiliriz bilmiyorum ama her yıl kontrol altında olursa inşllh bir şey olmaz biraz üstüne titreyeceğiz Rabbim sağlıklı uzun ömürler nasip etsin evlatlarımıza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?