- 13 Eylül 2016
- 834
- 405
- 23
- 37
- Konu Sahibi brnestetik
-
bende yanayim.kardesten ama canjm.bende o guc ve istek yok iste onu napicazKardes kucukken guzel, boyutlarinda ev ici oyun arkadasi sirdasi oluyor insanin.
Bnm erkek kardesim var, iyiki de var.
Oglum dogdu 2 yasina geldi bn ona kardes istedim cunku parcalansam da yetemiyordum ona.
Kizim oldu aralari abisiyle 3 yas.
Cok cok mutlu oluyorum onlari oynarken gorunce.
Oglumun iklimi degisti resmen.
Kizim buyusun 3.yu de istiyorum.
Aralarindaki dengeyi kurmak anne babaya dusuyor.
Bnm annem denge kurmadi ayristirdi hep, ona ragmen iyiki kardesim var diyorum.
Esim tek cocuk ve kimse kizmasin ama tek cocuklar ne kadar kabul etmeseler de bencil oluyorlar.
Evde hersey onlara gore , hele ki bu zaman anneleriyle is iyice cigrindan cikmis durumda.
Tabi illa ki istisnalar vardir ama bnm gordugum tek cocuklar genelde kendini evin hakimi goruyor.
Dun surekli tek cocugu savunan arkadasim artik ogluyla basedemedigin soylefi, kardes lazim sanirim dedi hatta.
Bilmiyorum bn kardesten yanayim
kizin acisindan neler hissediyosun canimKesinlikle istemeyeceğüm bişey 2 çocuk
Niye bencillik olsun maddi manevi daha uygun bulduğum bişey
Örnek vermek gerekirse kızım için yurtdışı eğitimi düşünüyorum epey masraflı özel okul vs en basiti ayakkabı aldım indirimli hali 135Tl bunu iki çocuk için yapmam çok zor ayrıca manevi açıdan o enerjim yok bir yardımcı şart kızıma yeteneyebilirim
Az olsun öz olsun
trilyonluo patron dalga gecmistir heralde:s3 tane ablam var.. Kesinlikle kardeşlik duygusunu tatmalı derdim. Ama artık öyle düşünmüyorum. Vücudumun hamilelik gibi bir döngüyü kaldırabileceğine inanmıyorum. Tüm hayatımı tekrar boz düzelt.. Üstelik 2.çocuk artık tamamen lüks.. Tüm imkanları tek çocuğa vermek yerine 2 çocuğa vermek daha zor. Trilyonluk patronum bile 2.çocuğa bakabilecek maddi gücüm yok diyorO öyle diyorsa biz ilkini bile yarım mı yapsaydık dedim ben özetle tek çocuk candır.
Bende senin gibi düşündüm hadi yapım bi dene dedim .. İyi halt ettim. Allah eksikliklerini göstermesin hastalık kaza bela vermesin. Annelik delilik bitmek bilmeyen mesai endişe korku yorgunluk uykusuzluk. Ama ya keşke yapsaydım dersem diye de korktum. Geç kalmaktan ben öldüğümde yanlız kalmasından korktum. Neyse işte... Yapacaksan arayı açma 30 yaşı geçirme .. Hatta yap şimdi 30 unda 3 yaşında olur .. Hayata yeniden başlarsın ...4 yasinda kizim var ..tek basima ne zorluklarla buyuttum 27 yasindayim ama tukendimi hissediyorum..cocuk dogurmak inanilmaz bir sorumluluk...4 yasina geldi diye biraz rahatladim hatta suan tek istegim.ise girmek cocugumu okul yada kres gibi biyere verip kafam rahat omur boyu calismak....tamam guzelde..acaba cocugumu kardes duygusundan mahrum mu edicem? cok sevecen kizim bebekleri cok sever bizim olmasini istemez ama baska bebekleri sever..ben anca rahatlayacam derken sirf kizim icin basa mi saricam ? bu dusunce beni cok mutsuz ediyor...eger kardes yaparsam allah verirse de 10 sene sora falaj anca o da olursa tabi...aralarinda baya bi yas farki olmasi da mi benim bencillihim...o istermiki buyuyunce neden benim de arkadas gibi pespese buyudugum kardesim olmadi diye benu suclarmi sizce ? bunu yasayan varmi arkadaslar
Tek cocuk mutluluk huzur :)))4 yasinda kizim var ..tek basima ne zorluklarla buyuttum 27 yasindayim ama tukendimi hissediyorum..cocuk dogurmak inanilmaz bir sorumluluk...4 yasina geldi diye biraz rahatladim hatta suan tek istegim.ise girmek cocugumu okul yada kres gibi biyere verip kafam rahat omur boyu calismak....tamam guzelde..acaba cocugumu kardes duygusundan mahrum mu edicem? cok sevecen kizim bebekleri cok sever bizim olmasini istemez ama baska bebekleri sever..ben anca rahatlayacam derken sirf kizim icin basa mi saricam ? bu dusunce beni cok mutsuz ediyor...eger kardes yaparsam allah verirse de 10 sene sora falaj anca o da olursa tabi...aralarinda baya bi yas farki olmasi da mi benim bencillihim...o istermiki buyuyunce neden benim de arkadas gibi pespese buyudugum kardesim olmadi diye benu suclarmi sizce ? bunu yasayan varmi arkadaslar
Güç ve isteğin yok paran var mı ondan haber ver..iki günlük tatile bile zor gidiyosun başka çocuk yapayım mı diye saçmasapan bir soru..önce maddi olarak buna yet..anaokuluna gönderemeyeceksen bunu, yeni bebeğe nasıl bakacaksın artık çocuklar salça ekmekle büyümüyor.hayal aleminde gezmeyi bırakta, gerçek hayata dön.
Tek çocuğum...
Aile bağları eskisi gibi değil...
Kardeşi olanlar çok mu mutlu?
Olmadığı için sukretmeme sebep olan çok fazla olaya tanık oldum .
Bunlar seni ilgilendirmez. .Çok kırıcı yaklaşımın. .
Benim yorumum da sizi ilgilendirmez.
O çok mutlu beni paylaşamaz zatenkizin acisindan neler hissediyosun canim
Kayınvalidem hep şey der : Bu tek cocuk, kesin evlatlık
Çevre baskısını göze al o zaman :) hangi kurumdan aldın diyen teyzelere tavşan gibi bakma
Bende tek çocuk düşünüyorum
Anneme de " ahh yazık, başka olmadi mi iyi adam seni bosamadiÇevre baskısını göze al o zaman :) hangi kurumdan aldın diyen teyzelere tavşan gibi bakma
Anneme de " ahh yazık, başka olmadi mi iyi adam seni bosamadi"
Demişlerdi..
Mars yakın oraya da gelirlerMARS a taşınmak istiyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?