tek çocuk bencillikmi

16 aylık kızım var Allah bağışlarsa ve 28 haftalık hamileyim. ben arka arkaya çocuk sahibi olmayı tercih ettim. hem çocuklar birlikte büyüsün hem de rahata alışmayayım diye. Allah nasip ederse daha da çok çocuk istiyorum. kalabalık aileleri çok seviyorum. kısmet inşallah. Allah herkesin çocuğunu bağışlasın.

Bir ablam var Allah düşman başına vermesin. Bir de kiz kardeşim var canımdan öte göreceli yani.

Benim gözlemlediğim kadarıyla kız çocuğa kız kardeş ihtiyaç ama erkekler pek kardeş aramıyor.

Bence bencillik değil bu senin hayatın senin kararın Tamam kardeş gibisi yok ama şartlar gercekden zor su zamanda heleki okula başlayınca benim 6 ve 2 yasinda iki çocuğum var bu güne gelene kadar çok zorlukdan geçtim ıkı Kucuk çocuk çok yıpratıyor

Asla bencillik değil. Mahalle baskısına boyun eğmeyin.

Reactions: 000
O kadar guzel anlatmissinki..yasin gec degil kesinlikle.. oglunla arasi belki birsz olacak sma zamanla kapanacak insaAllah.. ben ilk 30 yasinda anne oldum buarada :)
Teşekkür ederim. Tecrübe hayatta yediğin kazıklar bütünü demişler kendi ailem zamanında Aman, durumumuz yok, aman eviniz yok, deyip devamlı empoze ediyorlardı. Şimdi tedaviler ve ameliyatlarla geçiriyorum. Ruhları duymuyor.

İnşallah 30 larda çok güzel yaşlar anne olmak için dediğin gibi :) ben 28 yaşında, 2. Çocuk istediğimde öğrendim erken menapoz olduğumu. Buna rağmen mücadele edİyorum. Yumurta toplamalar, opular, laporoskopiler, 1. Kalite, 2. Maliye yumurtalar filan. Yani bir çocuğun olması garanti değil ikinci de hemen istediğin gibi olacağının.

Benimkisi gibİ başta pat diye olmuşsa,yalnızca ayın belirli günlerinde sevişmekle çocuk oluverecek zannediyor. Öyle değil, o doğal koşulları oluşturmak için labaratuvar ortamında o kadar uğraşılıyor ki, Binlerce lira paralar ödenerek. Bir mucize oluşuyor aslında ve siz de o mucizenin adı adım büyümesine vesile oluyorsunuz.

Tadını çıkarmak lazım bu evrelerin. Çocuk paradan puldan çok, emekle sevgiyle büyüyor. Birine alınanla ikinci de büyür. Çok aşırı meblağlar değil bunlar, çok gücün yoksa bile. Özel okula gitmeyiversin çocuk, eğer evinde onun eğitİmiyle bBirebir ilgilenen bir anne varsa. Sıcacık bir yuvası varsa, her hafta sonu dışArı çıkmasın ama evde oyuna doyabileceği bir kardeşi olsun.

Yine de bunlar şahsi fikirler tabi ki. Biz de iyiyiz elhamdülillah, 3 kişilik Kocaman bir aileyiz Diyoruz. Misafirimiz hiç eksik olmaz. Elindekilerle en iyisini yapmaya çalışmak, olay bu :)

Baslik cok kotu olmus
Tek cocuk yapanlar bencil insanlar mi?

Bence insan yetebilecegi kadar cocuk yapmali , hem maddi hem manevi yetemeyecekseniz fazla cocuk yapmayin onlara zarar zaten

Kimse de kardesim yok diye hesap sormuyor ailesine , soran varsa da cevabi cok net verilir , cocuk kolay buyumuyor ve sirf kardesi olsun diye dogurmak bence esas bencillik

Kızım 3 yaşında kesinlikle 2. bir çocuk istemiyorum. Türkiye şartlarında olsun dünya ölçeğinde düşününce olsun ben o kadar güçlü değilim. Bir taneyi alnımızın akıyla büyütelim bize yeter.

Banada annem hep dogur dogur dedi :) yilmadim pes etmedim hepside tedaviyle oldu sukurki oldu...nasipte varsa gelecek illa sen elinden geleni yapta, Rabbim versede vermesede varfir bir bildigi..

Hazır değilseniz çocuk ister diye çocuk yapacak değilsiniz değil mi.
Ben ikinciye çok hazırdım, öyle hissediyordum ama yine de sarstı çok.

Şimdi kardeşlerime 2. Yi önermiyorum, bir sürü şey sayıyorum. Annem de şunu diyor, evet goha önermiyor, ama o 2. Yi yaptı.

Ahaha annem beni destekliyor mu trollüyor mü bilemiyorum. Sadece önermiyorum ama ben yaptım. Sarstı ama mutluyum da:))

3 kardeşiz.
Kıllarına zarar gelirse yaşayamam.
Ama ne yalan söyleyim tek çocuk olmak isterdim.
Tüm imkanım olurdu. En iyi üniversitelerde, yurtdışlarında okurdum, arabam evim olurdu.
Şimdi yaşadığım standartın 3 katını yaşardım.
Aynı komşumuzun oğlu gibi, tek çocuk..
Şu an Colorado'da master yapıyor

Yani sakın çocuğunuz için kardeş yapmayın. Bebek çocuğu bağlamaz. Ondan siz sorumlusunuz.
Yapmak istiyorsanız yapın fakat istemiyorsanız sakın bu çocuğun geleceğincen çalmayın.
Nice arkadaşlarım var bana kardeş gibi yakınlar.
Kan bağı önemli değil.
Tüm varlığınızı çocuğunuza aktarın.

tek çocuğum tek çocuk annesiyim

bence sorun yok

lakin 10 yıl sonra yapmayın yapacaksanız arayı çok açmayın

iki çocuğun istek ve ihtiyaçları çok farklı olduğunda ikiye bölünmek daha zor

küçük park büyük sinema çağında oluyor mesela

bir ergen ve bir kreş çocuğu birbirlerine bir şey ifade etmiyorlar

12 yıl aradan sonra bir kız kardeşim oldu iyiki de oldu
Yaş farkı hiç sorun değil
Oynayacak çocuk illa ki bulunur
Kardeşimin de benim de oyun arkadaşımız vardı

Eşim peşpeşe 3 kardeşler ve birbirlerine hiç bağlı değiller .
Ayda yılda bir ya görüşür ya görüşmezler

Benimde 12 yıl aradan sonra ikinci bebeğim olacak şimdiden evin havası değişti kızım çok mutlu

Herşey maddiyat imkan olanak değil
Tek olsun rahat büyüsün mantığı her zaman işlemiyor

Rahat büyüsün diye ikinci yapmadık diyelim ya herşeyimizi kaybedersek
Yada şartları zorladık ikinci doğunca maddi şartların değişmeyeceği ne malum
Yani çok garantici olmak doğru değil

Manevi haz aile her zaman bambaşka

Rahatımı bozamam diyen annelerin zaten çok rahat bi hayatı olduğunu düşünmüyorum .
Bu diyen kim varsa eşi yardımcı olmayan çocuğun ve evin herşeyini kendi üstlenen kadınlar
O kadar sormluluk alınca tabi ki ikinci yük geliyor

Bakacak kadar çocuk en iyisidir.

eğer bir tanesine bakabiliyorsanız 1 tane yapın. sırf elaleme bakıp çok çocukla sürünmenin anlamı yok hem çocuklara da yazık.

çocuk düşünmüyorum ama düşünürsem de tek çocuk yaparım. en kaliteli şekilde büyütürüm.

benim konumu hatırlayan var mı bilmiyorum ama

keşke ama keşke en büyük ablam olmasaydı((

her gün düşünüyorum,o olmasaydı, bugün nasıl bir insan olurdum...

hayatım boyunca görmek ,sesini duymak istemiyorum

birçok arkadaşım kardeşten ötedir, isteyen çocuk yapsın,istemeyen yapmasın,kimi bir evladını çiçek gibi yetiştirsin,kimi kalabalık bir evde mutlu olsun ,kadınları bir rahat bıraksınlar artık,kim nasıl mutluysa öyle yaşasın,hayatın bir tekrarı daha yok...

tek çocuk yetiştirmek yıpratıcı kardeş olsa onunla oyalanır illa
bencil olacak diye bir durum yok yetiştirilmeye bağlı tabi bulunduğunuz çevre önemli bird e ergenlikte tek
başına bir yere yollamak istemiyorsun başına bir iş gelmesin diye daha korumacı ve takipçi oluyor insan

tek çocuk yetiştirmek yıpratıcı kardeş olsa onunla oyalanır illa
bencil olacak diye bir durum yok yetiştirilmeye bağlı tabi bulunduğunuz çevre önemli bird e ergenlikte tek
başına bir yere yollamak istemiyorsun başına bir iş gelmesin diye daha korumacı ve takipçi oluyor insan

evet bencillik ben kız kardesinde olsaydı diye üzülürüm ama iyiki kardeslerim var derim .

ben de 27 yaşındayım çocuğum yok, şuan düşünmüyorum da borçlarımız var.

başıma gelirse belki daha iyi konuşabilirim seninle ama 3 kardeşiz, kız kardeşimle aramda 4 erkek kardeşimle de 12 yaş fark var. erkek kardeşimi ben büyüttüm onun yüzünden sokağa çıkıp arkadaşlarımla oynayamadığım zamanlarda oldu, şuan evliyim haftasonları bana gelir sevdiği yemeklerden yapmamı ister, kontör ister, para ister. bana güveniyor bir şey olsa ablam yanımda der iyiki var iyiki olmuş, o olmasaydı çocukları bu kadar önemsemezdim şimdi onun yaşlarında bir erkek çocuğu görsem kardeşim sanıyorum

kız kardeşimde yeni evlendi, yeni evli ama çok sorunları var ben yine onun yanındayım. evimi açtım şuan eşiyle bende kalıyorlar.

böyle şeyleri yaşadıkça diyorumki çocuğum olunca mutlaka kardeşi de olsun, yalnız kalmasın. biz akrabalarımızdan uzak büyüdük kuzenlerimle çok samimi değiliz aramızda 20 saat yol var ve ben memlekete 5 sene önce gittim. akrabaları var kuzenleri var diye çocuğumu kardeş sevgisinden mahrum etmek de istemiyorum

Yorumlari okumadim. Ama size kendim icin de baktigim iki bakis acisindan bakacagim.

1. Cocuk yapmak istemiyorsaniz kesinlikle yapmayin. Kiziniz icin esiniz icin de yapmayin. Tek cocuk olmanin da cok kardes olmanin da kendine gore avantaji ve dezavantaji var hayatta her seyi hesaplayamazsiniz.

2. Olarak isteyemeyisiniz sebebi her seyi verebilir miyim her seye sahip olsunlar hiçbir şeyleri eksik olmasin gibi maddi dusuncelerse kesinlikle bu fikirlerden vazgecin bunlar hastalikli düşünceler hayatta hic kimsenin her seyi olamaz. Kisitli imkanlarla buyumus insanlar her seyin verilmeye calisildigi insanlardan çok daha basarili ve ayaklari yere basan insalar oluyor hayatta burada kastim asgari ucretle bir ev gecindirmek degil elbette...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…