• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek cocuk olmanin sorumlulugu ve zorluklari

Benim erkek arkadasim tek çocuk ve hic memnun değil. Sıkıcı ve yalniz bir çocukluk geçirdim der hep bana. Keşke bir kardeşim olsaydi der. Ki tek çocuk fikrinden bende hoslanmiyorum. İki makbuldür :)

Tek çocuğum çok memnunum. Bazı sıkıntıları var tabi. Herkes arkadaşlarında kalırken yada eve geç gelebilirken sen tek olduğun için daha çok kisitlaniyorsun. Ve aslında şu aralar yaşadığım sıkıntı en büyüğü. Babam vefat etti annemle yaşıyorum evlenip gitme durumu çok üzüyor. Annemi yalnız bırakacak olmak.

Kimler tek cocuk arkadas lar memnunmusunuz bu drumdan

bence tek çocuk olmak veya olmamak değil memnun olunacak şey
kardeşlerin vardır devamlı çatışma içinde olduğun, seni yorar, üzer
kardeşlerin vardır can ciğer olduğun, o olmazsa olmaz

önemli olan nasıl bir kardeşin olduğu veya olmadığı...
babamlar 5 kardeşti
babaannem rahatsızlanınca hepsi topu birbirine attı, dedem ölünce arazi kavgası, hepsi birbirine küs kaldı yıllarca, 2 si öldü, diğerleri hala küs

eşimin ailesi 3 kardeş
böyle dayanışma, böyle birbirini düşünme, kollama görmedim

Bende tekim ben mmnunum aslnda hep sukrettm ama braz once anneme ufak bise soyleedm alndi kendimi cok suclu hssettm zorluk burda işte ne biliyim ya otrdum agliyorum kendmi cok gereksz ve degersz hissediyorum

Sağol 7 sene oldu. Kismetse başka bir ile gelin gideceğim arabayla 1 saat mesafe. Daha bir kaç yıl daha var ama üzüntüsü stresi hep içimde.

Seni üzmek istemem
Ama evlendikten bir süre sonra, annenin yalnız olmasından öte, insanın annesinden uzakta olması daha çok üzüyor insanı biliyor musun:KK43:
Kimin yanında olursan ol, ne kadar sevilirsen sevil, hayatının her döneminde annene ihtiyaç duyuyorsun ve bir süre sonra o mesafe acıtıyor...

Seni üzmek istemem
Ama evlendikten bir süre sonra, annenin yalnız olmasından öte, insanın annesinden uzakta olması daha çok üzüyor insanı biliyor musun:KK43:
Kimin yanında olursan ol, ne kadar sevilirsen sevil, hayatının her döneminde annene ihtiyaç duyuyorsun ve bir süre sonra o mesafe acıtıyor...
Haklısın daha gitmeden böyle üzülüyorum bide gidince iyice yipranicam

Tek çocuğum ve çok mutsuzum.Kendimi bazen o kadar yalnız hissediyorum ki anlatamam.Dertleşebileceğim,beraber bi yerlere gidebileceğim,sıkıntım olduğunda bi alo diyebileceğim bi kardeşim yok.Hala yada teyze olamayacağım ve çocuklarımında teyze ve dayısı olmayacak.Çok isterdim ablam,abim ya da kardeşim olsun ama yok işte.İtiraf edeyim bazen ağlıyorum bile neden yok diye.

Canm zaten ben evliyim aileme 10 saat uzakliktaym annem bana geldi biraz ailevi sorunları var yani babmla dediklerini yanls anladi bennde uzuldm ne biliyim bu yasima kadar sunu anladm tek olmktn idare etmktn artk yoruldm

Ve herseyin dışında tek çocuk olmak yalnız kimseye ihtiyaç duymadan ayakta durmayı öğretiyor. Hiçbir zaman tamamen guveneceginiz kimse olmuyor kendi kendinize yetmeyi öğreniyorsunuz. Güçlü bireyler oluyorsunuz.

Back
X