Bence 6 yas aralik cok zaten. Kendi cocuklarim arasinda da 6 yas fark var :) daha kucuk bebek o yuzden cok deneyim aktaramayacagim. Ben ikinciyi kendim istedigim icin yaptim. Cunku kardes olup simsiki gorusen cok az insan var etrafimda. Kardes olsunlar kardeslik yapsinlar diye bir beklenti riskli geliyor bana. Bizlerin etrafinda bol kardes vardi, hepimiz iki kardestik. Simdi cevrede herkesin tek cocugu var. cocuklar zaten herseye uyum sagliyorlar. Onlarin da rutini bu olacak. Boyle yasayacaklar. Bence bunu dert eden bi biz anneler olacagiz. Cocuklar yetiskin olduklarinda cok da umursamayacaklar.Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
Mutsuz evlilikte sadece ikinciye değil ki birinciye de haksızlık olur.tek cocuk olmak nasildir bilemem yani cocugunuz acisindan yorum yapamam fakat mutsuz bir evlilikte 2. cocugun olmasi 2. cocuga haksizlik bence. tartismlarin oldugu bir evde psikolojisi bozuk bir cocuk yetistirmektense olmamasi daha iyi. hem anne mental anlamda yorgun olursa nasil iyi yetistitebilir ki 2. cocugu
dogru, ama bazen cocuk olduktan sonra mutsuzluklar baslar veya hamilelik surecinde baslar o tartismalar mutsuzluklar.Mutsuz evlilikte sadece ikinciye değil ki birinciye de haksızlık olur.
Zaten konu sahibi boşanma asamasinda.dogru, ama bazen cocuk olduktan sonra mutsuzluklar baslar veya hamilelik surecinde baslar o tartismalar mutsuzluklar.
Tek çocuk olduğum için çok mutluyum. Ailem bana verebilecekleri en iyi imkanları sundular. Kardeşim olsa bunları Bir sonraki jenerasyonda muhtemelen daha fazla tek çocuk olacaktır. Bu ekonomide çok çocuk çok zor.Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
yok ben birinci cocuk icin yaptim yorumumu, aslinda kendi hayatimdan da yola cikarak.Zaten konu sahibi boşanma asamasinda.
Eğer ikinci çocuk düşünüyorsa başka biri ile olur.
Neden ikinci oldu o kısmı pek anlayamadım kusura bakmayınBence 6 yas aralik cok zaten. Kendi cocuklarim arasinda da 6 yas fark var :) daha kucuk bebek o yuzden cok deneyim aktaramayacagim. Ben ikinciyi kendim istedigim icin yaptim. Cunku kardes olup simsiki gorusen cok az insan var etrafimda. Kardes olsunlar kardeslik yapsinlar diye bir beklenti riskli geliyor bana. Bizlerin etrafinda bol kardes vardi, hepimiz iki kardestik. Simdi cevrede herkesin tek cocugu var. cocuklar zaten herseye uyum sagliyorlar. Onlarin da rutini bu olacak. Boyle yasayacaklar. Bence bunu dert eden bi biz anneler olacagiz. Cocuklar yetiskin olduklarinda cok da umursamayacaklar.
Yaşınız çok genç, her ne kadar evlilik düşünmüyorum deseniz de bu işler kısmet, hakkınızda hayırlısı. Artık bir çoğumuzun tek çocuğu var, benim de 1 tane oldu 2.'yi istedik ama kısmet olmadı. Evliliğinizi sürdürmek istiyorsanız bu size kalmış birşey, eğrisi doğrusuyla en doğru kararı siz vereceksiniz. Ancak sadece 2. çocuk için iyi gitmeyen bir evliliğe dönüş yapmayın derim.Merhabalar , çok düşündüğüm bir konu var fikir almak istedim ,. Yaşım 35 , memurum , ama boşanma davam sürüyor maalesef ,, önce anlaşmalı olan dava , çekişmeliye döndü .. her neyse , 6 yaşında bir çocuğum var , ancak hep tek cocuk olarak kalacak olması bazen beni üzüyor.. bir daha hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum onu baştan söyleyeyim ama sırf onun yalnız kalacak olması da üzüyor.. bu arada boşanmak isteyen taraf benim, eşim hatalı , uzun süre yalvardı, önce ciddiyetimi anlamayıp kabul etti anlaşmalıydı, bu arada aldatma vs yok , ama gururumu kıran şeyler oldu, her neyse konu bu değil . Mahkemede boşanmak istemeyip süre istedi , hakim de süre verdi. Birincisinde normal bir şekilde süre vermişti hakim , ancak eşim psikolojisinin o dönemde bozulduğunu o yüzden bunların yaşadindıgını vs ifade etti vs vs bir sürü konu ancak benim ısrarım sonucu kabullenmeye yaklaştı ve bende bazen kendime sorular sorarken buluyorum kendimi . hoş , herşey yolunda gitmiş olsaydı da , şu zamanda ikinci çocuk yapılır mıydı .. çok saçma olurdu herhalde bu pahalılıkta … her neyse . Sadece bir iç döküş , fikir almak istedim..
Istedim :) cok seviyorumNeden ikinci oldu o kısmı pek anlayamadım kusura bakmayın
Kardeş olmayınca eksik hissetmemek de, tırnaktan fazlası olabilen arkadaşlar da, yanında biri olmadan annesine kafa tutabilen kadınlar da var ama. Evlatlarınıza mutluluklar dilerimBence kardeş çok güzel birşey, iyiki kardeşlerim var. Olmasalardı çok eksik olurdum. Birsürü arkadaşlarım kuzenlerim var ama hiç biri kardeşlerimin tırnağı olamazlar.
İlerde ben ölünce beraber ağlasınlar diye değil, hayat boyu omuz omuza büyüsünler gerekirse birlik olup bana bile karşı durabilsinler diye kizima kardeş doğurdum, iyiki doğurmuşum. Çok şükürde öyleler. Bazen saç başa ama çoğu zaman omuz omuza, kafa kafaya el eleler, inşallah da hep öyle olurlar.
Ha maddi manevi iki çocuğa yetemeyecek olsaydık yada mutsuz evliliğim olsaydı tabiki düşünmezdim, ama ozaman birtanede düşünmeden ayrılırdım.
Aksini idda etmedimKardeş olmayınca eksik hissetmemek de, tırnaktan fazlası olabilen arkadaşlar da, yanında biri olmadan annesine kafa tutabilen kadınlar da var ama. Evlatlarınıza mutluluklar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?